Reacties voor: iCulture peilt: Hoe tevreden ben jij met Face ID?

En hoe goed werkt Face ID voor jou?
Heb jij een iPhone X? Dan zijn we benieuwd of jij tevreden bent met Face ID, één van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone X. Werkt Face ID voor jou naar tevredenheid of ga je liever terug naar Touch ID? Stem in onze poll!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Nooit meer terug! Ik geniet er nog steeds dagelijks van!

  2. Het werkt stukken beter dan dat ik in eerste instantie dacht toen het net was aangekondigd.
    Ik was nogal sceptisch over de vervanger voor Touch ID.

    In sommige gevallen werkt het niet, en niet altijd even snel en dat is wat mij het minste bevalt aan Face ID: de snelheid.
    Trager dan Touch ID maar zeker niets te klagen.
    Wellicht dat in versie 2 de herkenning een stuk sneller is, kijk maar eens wat de tweede generatie Touch ID voor verschil had met de eerste.

    Kortom: ik ben er zeer tevreden mee!

  3. 9/10.. veeeel beter dan ..
    Alleen jammer dat hij door mn Rayban niet werkt, maar ach.

  4. Werkt 9,9/10 incl./excl. (zonne)-bril.
    Zelfs op verschillende app.
    Dus helemaal niks te klagen.

  5. Op de momenten dat ik bijv. op mn zij lig, dan ben ik wel een voorstander van TouchID. Maar over het algemeen vind ik het echt een verademing.

  6. Jammer dat er staat; het werkt nagenoeg altijd
    Bij mij werkt het gewoon altijd! Dus gewoon altijd en nergens last van.

  7. Face id werkte niet meer. Truedepth camera was zomaar stuk… maar naar apple gegaan en heb zo een nieuw toestel gekregen en het werkt nu weer zoals behoren!

  8. Geweldig. Nu de iPad nog.

  9. Werkt prima, maar had wel liever touch ID gehad achter het scherm.

  10. Verschrikkelijk icm Apple pay. Ik woon in Amerika.
    Als je zo’n poll hier zou houden dan zou die lager uitslaan.
    Plus het ziet er gewoon niet uit. Je houd je telefoon bij de betaalterminal en dan moet je in telefoon kijken. Als je dan een pet of muts op hebt moet je die mogelijk weer af zetten.
    Ik ben naar de iPhone 8 verder gegaan.

    Excuus voor mijn grammatica. Ik woon al me hele leven in Amerika en heb een Nederlandse moeder. Zo kan ik jullie wel verstaan en lezen. Groet

  11. Herkenning is 75% maar de snelheid is inderdaad nog lang niet naar tevredenheid.

    Ik zie ook vaak een slotje, dan de mogelijkheid om code in te toetsen en dan alsnog ineens een herkend gezicht 😑

  12. Zeer tevreden over. Werkte in de meeste omstandigheden nagenoeg perfect. Met mijn zonnebril, Polaroid, werkt het niet, maar deze draag ik eigenlijk alleen in de wagen. En daar moet ik moet met de iPhone bezig zijn 🙂 TouchID was soms wet sneller en praktischer, maar ik heb meer aan het grote display, dus ik vind FaceID zen goeie oplossing om de bezels superjlein te houden en niet met een vingerafdruklezer op de achterkant te zitten. Op zich werkt dit wel, maar met een case rond je iPhone zou het lastiger worden. Dus, al bij al, supertevreden 🙂

  13. Enige wat ik mis is een “retry-knop” bij het ontgrendelen van je telefoon. Er zijn wel is situaties dat je gezicht niet goed gescant wordt. Bij het ontgrendelen van een app is er dan de knop ‘probeer face-id opnieuw’.

    Bij het ontgrendelen van je telefoon moet je dan eerst op annuleer drukken en opnieuw omhoog vegen. Of je telefoon weer eerst omlaag doen en weer omhoog. Zou veel makkelijker zijn als je gewoon kan drukken op ‘probeer opnieuw’ of iets dergelijks.

    Verder geen klagen. Oja, met zonnebril op doet ie het soms ook niet, maar dat wist ik voordat ik de iPhone X kocht.

  14. Werkt altijd behalve met zonnebril.

  15. Werkt prima, ook met zonnebril.

  16. Werkt super. Niet met een zonnebril met goed beschermde glazen. En soms vind ik jammer dat ik de X helemaal moet oppakken als ik een binnenkomend berichtje wil lezen. Als ie zo lekker draadloos ligt op te laden.

  17. Werkt helemaal super, zou echt niet meer terug willen. Moet zeggen dat ik me op de iPad af en toe al erger aan de home button 🙂

    Enig nadeel is dat het in de auto niet lekker werkt, maar ja dan mag je hem toch eigenlijk niet gebruiken 🙂

  18. Alleen al geweldig omdat dit pas de 1ste versie is. Zelf zeer tevreden, maar heb “met ogen in lens kijken” uitgezet. Verfijning en vooral openen bij liggende iPhone mag nog wat doorontwikkelen.
    Ook het wisselen tussen apps(onderaan scherm van L naar R of andersom) is snel en goed het omhooghalen en veranderen van apps blijft magisch.

  19. Het werkt vrijwel altijd, maar… soms ligt je toestel op tafel en wil je even n berichtje lezen en dan moet je ‘m nu dus altijd oppakken of echt met je hoofd er boven hangen waar voorheen je vingerafdruk het werk deed…

  20. Heerlijk, ik erger me kapot aan normale iPhones, opeens kan ik geen veegbewegingen meer maken! (Alhoewel het snel weer went, Touch-ID iPhones)

    Trager dan Touch-ID?
    Het gemak, de vloeiende beweging naar je gezicht toe, het gaat allemaal veel soepeler.
    Misschien is Touch-ID sneller, maar ik merk daar absoluut niks van.

    Ik zou graag willen weten waarom sommige mensen Touch-ID sneller vinden, misschien ligt het inderdaad aan mezelf (dunne lange vingers), waardoor Face-ID in mijn geval stukken sneller is!

    Ik ben ook niet verder gegaan dan een 6s, altijd een mechanische Touch-ID gehad. Geen virtuele.

    Ergens op youtube een speedtest gedaan?
    Iemand de tijden geklokt?
    Welk aspect is er nou zo snel.
    Het ontgrendelen is voor mij sneller, misschien notificaties lezen iets trager omdat die eerst moet ontgrendelen.

  21. Vanuit bed met je hoofd op je kussen, dus 90 graden gedraaid kijkend naar de mooi Iphone, werkt face ID niet.
    In de carkit moet ik m’n hoofd naast het stuur brengen om mij goed te zien en te ontgrendelen.
    Touch ID was bij die gevallen makkelijker.
    Verder werkt t altijd. Was eerste dagen telkens verrassend en nu al zo gewoon. Hoop wel dat Apple het niet snel invoert op andere devices, dan blijft de iPhone X tenminste nog een beetje exclusief.

  22. @Rokker: respect voor je relatief uitstekende Nederlands!

  23. Geweldig, ik zou niet anders meer willen. Inderdaad, zoals een vorige spreker al aangaf, ook de iPad met een scanner. Weet je wat? Doe alle Apple’s maar met een scanner! 😉

  24. Zelfs met pet, bril en paar weken oude baard herkent ie me 9 vd 10 keer meteen. Zonnebril heb ik nog niet echt geprobeerd.

  25. Wat betreft de zonnebril: als het montuur uit één stuk bestaat werkt het wel. Pilotenbril niet.
    Voor de rest prima.

  26. Origineel geplaatst door Rokker
    Verschrikkelijk icm Apple pay. Ik woon in Amerika.
    Als je zo’n poll hier zou houden dan zou die lager uitslaan.
    Plus het ziet er gewoon niet uit. Je houd je telefoon bij de betaalterminal en dan moet je in telefoon kijken. Als je dan een pet of muts op hebt moet je die mogelijk weer af zetten.
    Ik ben naar de iPhone 8 verder gegaan.
    Excuus voor mijn grammatica. Ik woon al me hele leven in Amerika en heb een Nederlandse moeder. Zo kan ik jullie wel verstaan en lezen. Groet

    Valt wel mee hoor: https://appleinsider.com/articles/17/12/23/advanced-truedepth-camera-face-id-major-drivers-of-iphone-x-user-satisfaction

    Ik hoef ook nooit mijn pet af te zetten voor Face ID

  27. Origineel geplaatst door Jensen
    Wat betreft de zonnebril: als het montuur uit één stuk bestaat werkt het wel. Pilotenbril niet.
    Voor de rest prima.

    Bij een pilotenbril werkt het juist beter. Het montuur is vrij dun en hierdoor zal er minder van je gezicht geblokkeerd worden. Bij mij werkt het anders prima met een RayBan Aviator.

    Origineel geplaatst door Rokker
    Verschrikkelijk icm Apple pay. Ik woon in Amerika.
    Plus het ziet er gewoon niet uit. Je houd je telefoon bij de betaalterminal en dan moet je in telefoon kijken. Als je dan een pet of muts op hebt moet je die mogelijk weer af zetten.
    Ik ben naar de iPhone 8 verder gegaan.

    Je kijkt toch überhaupt al naar je toestel om Apple Pay te openen?
    Wat is het dan voor moeite om een halve seconde langer ernaar te kijken.
    En je pet of muts afdoen? Hoezo? Je pet blokkeert toch niet je hele gezicht? Slechts alleen je voorhoofd en misschien je wenkbrauwen. Misschien Face ID niet goed ingesteld?
    Naast dit snap ik niet wat je bedoeld met “het ziet er niet uit” concurrenten zoals Samsung gebruiken gezichtsherkenning op basis van een 2D afbeelding of een Iris scan, hierbij moet je het toestel vrijwel recht voor je ogen houden en werkt niet onder een hoek. Dat ziet er naar mijn mening veel idioter uit dan iemand die normaal naar z’n iPhone kijkt…

  28. Ik was de eerste die een comment plaatste. Nu ik alle vrechten van de rest lees denk ik mjah.. er is 1 ding wat ik een beetje dom vind aan het systeem. En wat het systeem eigenlijk dommer maakt dan touchID.

    TouchID leest je vinger. Ook als je telefoon ondersteboven is, ook in landscape.

    FaceID werkt alleen in portrait. Ik vind het ergens gewoon stom dat dit niet landscape werkt. Dus moest even bashen haha

  29. Het enige kleine nadeel van FaceID is dat het maar één gezicht herkent.
    Nu moet mijn vrouw de toegangscode van mijn iPhone onthouden om deze te kunnen openen.
    Met TouchID kon ze het ook met een vinger.

  30. @Rokker: werkt juist perfect met Apple Pay, alleen moet je niet eerst je toestel bij de terminal houden. Gewoon 2x op de powerknop drukken 1 sec naar je scherm kijken en dan bij de terminal houden. Ik moet zeggen dat ik het juist prettiger vind dan touch ID al is het alleen maar omdat ik niet constant Apple Pay activeer als ik per ongeluk weer 2x op de homeknop druk.

  31. @Joop: als het niet werkt, vul alsjeblieft je code in, iedere keer dat je dat doet maakt ie een soort van snapshot van je gezicht. Hoe vaker je dit doet, hoe beter FaceID gaat werken. Bij mij werkt het nu zelfs als ik mijn deken half over mijn hoofd heen trek.

    Code invullen wanneer het niet werkt is hier de sleutel. Doe het niet annuleren of opnieuw proberen, maar vul je toegangscode gewoon in. Let maar op over een paar weken doet ie t ook als je op je zij ligt. Succes!

  32. Werkelijk fantastisch. Zelfs tijdens de wintersport (bril) was het handig. Swypen met m’n neus. Zo hoeven de handschoenen niet uit.
    Af en toe met zon is het lastig.maar dat is minder erg als touchid met vochtige vingers,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.