Reacties voor: iCulture peilt: Hoe zijn jouw ervaringen met iOS 8?

Nu iOS 8 een paar dagen beschikbaar is, zijn we benieuwd hoe het bevalt. Ben je nog steeds bezig met de installatie, zijn er problemen of juist niet? Vul de poll in!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 179 reacties

  1. Ik wacht netjes op de jailbreak 🙂

  2. Origineel geplaatst door Remon
    Ik wacht netjes op de jailbreak 🙂

    Al jaren heen JB op m’n telefoon waar gebruiken jullie een JB nog voor?

  3. Paar apps die opeens raar zijn gaan doen.
    Monopoly Here and Now HD edition, ik kan ‘m starten maar zodra hij is opgestart reageerd het touchscreen niet meer. Onspeelbaar dus. (IPad Air)
    Yathzee, het spel hoort in landscape gespeeld te worden, maar als je ‘m opstart gaat ie na een paar seconden naar portrait mode en is alles vervormd/uitgerekt. (Ipad Air)

    Tovallig is wel dat beide spelletjes door EA gemaakt zijn.

  4. Ik wacht eerst dat de jailbreak voor de ios 8 er is.
    Heb de gm er op gehad en zijn niet echt spectaculaire veranderingen voor mij

  5. Ik vind ios 8 op mijn 5s met regelmaat instabiel, ook lijkt het of safari langzamer is geworden , Ligt dat aan mij Of hebben meer mensen hier last van.

  6. Helemaal ruk!

    Ipad celluar die 3g connectie verliest en bij rebbot pas terug komt. Iphones met dubbele status bar. Enz enz

    8.01 zal vast snel komen gezien de aantal meldingen op de apple forums.

  7. Voor mij de eerste os update waarna ik veel relatief kleine problemen ervaar met crashende en vasthangende apps. Ook eigenlijk 1ste keer dat ik ook de welbekende battery-drain ervaar bij iphone 5(batterij is goed!)Vooral de fb-app is een ramp momenteel. Het zal allemaal wel snel verholpen zijn, hoop ik.

  8. Ik heb het gevoeld dat die iCloud problemen ontstaan zijn nadat sommige iCloud servers verhuisd zijn naar Akamai in Amsterdam. Uit verschillende topics op het forum blijkt ook dat UPC klanten helemaal geen verbinding meer kunnen maken met de iCloud servers. Waarschijnlijk een probleem met de UPC DNS servers. Na het instellen van alternatie DNS servers werkt iCloud weer wel.

    Had ook problemen met het ontvangen van de tweetraps verificatie SMS. Geen SMS ontvangen op iPhones met een B, D, SK en NL mobiel nummer. Uiteindelijk is het gelukt op de iPhone van een vriend met een B mobiel nummer.

  9. Ik ervaar alleen maar positieve dingen na de update op mijn 4S, batterij gaat os opeens een stuk langer mee etc, prima!

  10. Grootste ergenis zijn de notificaties bovenin het scherm. Deze kon je altijd keurig wegschuiven omhoog. Nu kan dat soms nog steeds maar soms absoluut niet. Blijven ze staan en pas als ik op de homeknop druk verdwijnen ze. Applicatie die openstaat op het moment dat ze verschonen hangt dan ook even vast. Heel vreemd dit….zeker irritant! 🙂

  11. Origineel geplaatst door Sandra
    Ik ervaar alleen maar positieve dingen na de update op mijn 4S, batterij gaat os opeens een stuk langer mee etc, prima!

    geen idee waar de ‘os’ vandaan komt

  12. Facebook is dramatisch sloom. Safari crasht nog wel eens, vooral op de ipad air. Zelfs foto’s is mij een keer gecrashed. Verder had mijn ipad last van de multi-gestures, 5 vingers knijpen deed het niet meer na opnieuw opstarten is dit wel opgelost. De dumpert app ( andere video apps weet ik niet ) laat bij de kleine videos wel de tijdlijn om door te spoelen zien en bij full-screen laat hij dit niet zien. Ik vind voor een high end ipad en high end telefoon dat het allemaal nog wel een stapje sneller mag en wachten op een app verleden tijd moet zijn! Ik ging uit van een grote verbetering ivm de nieuwe programmeer-taal maar niks is minder waar. Jammer maar niet ergelijk.

  13. Hier ook het idee dat safari (wifi/3g) een stuk trager aanvoelt. Vond ios 7.1.2 fijner

  14. Zelf heb ik nog wel eens het gevoel in een beta te zitten. Sommige dingen reageren trager, het starten van een app bijvoorbeeld. Een zeer korte vertraging die hinderlijk werkt. Maar dit is vooral op de iphone 5, ipad air is iets sneller.

    Verder; ik hoop gewoon dat Apple met man en macht werkt aan 8.0.1 waar veel stabiliteits en snelheid fixes inzitten. Verder top!

  15. Bij mij gaat de navigatiestem van Sygic opeens twee keer zo snel, alsof m’n iPhone (4S) opgevoerd is. Verder was batterij indicatie wat onnauwkeurig in het begin, maar dat is wel vaker zo na update.

  16. Ik kan niet meer printen via wifi na update. (Canon printer) Krijg melding dat er geen air print printer wordt gevonden, printer opnieuw ingesteld op wifi code, geen resultaat. Irritant, tijdrovend ,ik heb die printer nodig!!

  17. Heb juist het idee dat m’n telefoon zuiniger is met ios 8. Wel crasht ‘settings’ vaak en krijg ik ook geen smsje meer van icloud. Hiervoor kun je ook zorgen dat je via Find my iPhone een pushberichtje op je telefoon krijgt! Dat werkt prima bij mij, gewoon in te stellen via appleid.apple.com.

  18. het afspelen van video’s in de YouTube app gaat niet altijd goed. En bij veel gewone filmpjes op bijv dumpert zie je op full screen niet de afspeel balk om terug of vooruit te spoelen.

  19. Ik heb nu toch problemen met mijn WIFI ontvangst.
    Op plaatsen waar het op 7.1 goed bereik had geeft iOS 8 nu ineens geen verbinding weer.. Vreemd maar goed.

    Voor de rest heb ik echter geen problemen met iOS 8.
    Batterij even goed zoals 7.1.3
    Mensen die nu klagen dat het batterijverbruik verminderd is, komt gewoon door de feit dat men nu meer zit te spelen op zijn iPhone. Juist zoals bij iOS 7. 🙂

  20. Origineel geplaatst door Sandra
    geen idee waar de ‘os’ vandaan komt

    lol!

    Installatie ging probleemloos (via iTunes, want ik had maar 3 GB vrij).

    Enkele apps van derden crashen, maar dat wordt vanzelf verholpen als het goed is.

    Autocorrectie doet beetje raar: heeft nu bijv. spatie of punt nodig om suggestie te gebruiken, bij iOS 7 kon je al op versturen drukken bij bijv. WhatsApp en werd de suggestie netjes gebruikt. Ik heb nou eenmaal dikke vingers lol. Nu krijgen mensen soms halve woorden van me, omdat ik gewend ben dat het automatisch wordt afgemaakt.

    Verder gaat het wel eens mis bij het updaten van apps; dan blijft ie in een loop updaten (na updaten lijkt het gelukt te zijn, maar dan blijkt de oude versie er nog te staan en gaat ie weer updaten). Bij 2 apps gehad.

    Mail geeft nu standaard 2 witregels voor de cursor bij nieuw bericht? Bah!

    Verder werkt het prima. Ziet er goed uit. Moest wel even wennen aan nieuwe look van wat control center-elementen.

    Extensies = top!

    PS iCulture app doet nu ook ineens raar. Ik probeer te reageren, krijg 1e keer foutmelding dat ik te snel post en 2e keer staat er dat het succesvol is, maar ik zie mijn reactie nergens (ook niet op iculture.nl). Na refreshen crashte de app (heb crashlog verstuurd) Dan maar op iculture.nl posten (zucht, wanneer komt de ios8-versie van de app nou eindelijk? Blamage!)

    ^

  21. Op mij iPad 3 valt het vies tegen.
    Ik zie geen verbetering wel veel apps die nog crashen.
    Had er veel meer van verwacht en heb de iPad vandaag snel terug gezet naar IOS 7.1.2 zolang het nog kan.
    Ik had gehoopt op een knop om alles in een keer af te sluiten en een controlscherm wat je zelf in kon richten.
    Ook had ik verwacht dat er een instelling zou zijn dat apps die te veel batterij of geheugen gebruikte automatisch af kon sluiten. Allemaal niet aanwezig dus.

  22. Het was wel even een uitdaging om hand-off aan de gang te krijgen tussen mijn iPhone en iPad.

    Via iPad bellen werkt inmiddels. Ook kan ik mail, agenda, herinneringen, notities en Safari van het ene apparaat aan het andere overgeven. Alleen voor Numbers, Pages en Keynote ben ik nog op zoek naar een oplossing…

  23. @Timosha: Ik heb ook UPC en problemen met iCloud. Hoe los ik dat met DNS op?

  24. Ik mis de oude filmrol heel erg. In het nieuwe mapje ‘onlangs toegevoegd’ zie ik alleen de laatste x foto’s. Oudere foto’s moet je bekijken via het momenten-overzicht, niet handig.
    Ook apps (WhatsApp, FB, etc) kunnen niet meer bij de oudere foto’s, maar alleen bij de ‘onlangs toegevoegd’.

  25. Heb mijn 4s en mijn ipad3 beiden geupdate naar ios8. Ben er niet over te spreken, alles is veel trager en schokkeriger nu. Ik wou dat ik het nooit gedaan had want er is geen terug meer. Ook is mijn filmrol weg en staan de fotos op datum gesorteerd ? Hele zooitje is in de war. Was van plan om eind van het jaar mijn apple aparaten te vernieuwen maar denk nu na de geweldige livestream en knullige update dat ik overstap op android. In android kan ik tenminste zelf bepalen waar mijn foto’s komen te staan. M.a.w. Ik ben apple ZAT

  26. OS8 op mijn ipad air. Installeren ging prima en redelijk snel.
    Maar ik loop wel tegen een aantal negatieve dingen aan!
    Iedere keer als ik de ipad even niet gebruikt heb, is de wifi verbinding verbroken. Je ziet nog wel de wifi boogjes maar er is geen verbinding naar internet. Als ik de ipad dan reset, werkt wifi weer goed…
    Met apple tv kun je nu niet meer synchroon kijken….
    De app tvgids.net gaat niet meer open.
    Live tv kijken met de app van ziggo kan niet meer….
    En ik heb ws nog niet alles ontdekt!
    Veel gaat ook wel goed hoor, maar hindernissen vallen erger op!

  27. Op iphone 5S, niet heel tevreden mn over icloud (UPC), crasht de hele tijd, kan geen backup maken

    Safari zowel op ipad 2 als iphone 5S is een stuk trager geworden, overal is de snelheid wat lager in het gebruikt itt ios 7

    Hoop dat ze snel met een snelheids en stabiliteits-fix komen, heb echt het gevoel met een beta te werken

    NB. Ook die vage fotoalbum, icloud foto album bibilioteek-dinges, werkt van geen kanten, zeer omslachtig en dan die verrekte momenten, dat wil ik allemaal niet, wil gewoon een chronologische foto-album

  28. Installatie op iPhone’s en iPad ging moeiteloos, heb gewoon een dag of 2 gewacht, is niet zo’n grote wijziging als van iOS6 naar iOS7. Mis alleen heeeeeeeeel erg de oude filmrol, kan hier maar niet aan wennen. Zullen we een handtekeningenactie starten richting Apple, om die terug te krijgen? 😉

  29. Mn Icloud is ruk, zowel op de iphone als op icloud.com voortdurend problemen met laden, icloud, kan ik niet eens op inloggen, backup maken ho maar, Drama

    Icloud schijnt bij UPC een bekend probleem te zijn:

  30. Printen met mijn hp airprinter lukt niet meer.
    De nu.nl app laadt wel maar bevriesd.
    Maar het meest vervelende is dat mijn wifi om de paar minuten geen internetverbinding heeft. Dit is alleen zo op het 5 Ghz netwerk.

  31. Sinds de update extreem veel last van een lege batterij. Ik heb alle instellingen op zo energie besparend mogelijk gezet, maar hij loopt binnen een paar uur (op stand by) gewoon leeg. Voornamelijk wanneer ik met wifi verbonden ben. Gebruik een iPhone 5.

  32. Nergens geen last van. Ik wacht altijd 4 weken tot alle bugs opgelost zijn en de apps zijn aangepast. Nog nooit last gehad van welke update dan ook. Ik wacht op de iphone 6, dan hoef ik niet te updaten.

  33. Twitter wordt niet meer “ververst”.

  34. Origineel geplaatst door Edbdgsk
    Heb mijn 4s en mijn ipad3 beiden geupdate naar ios8. Ben er niet over te spreken, alles is veel trager en schokkeriger nu…

    Erg vervelend als dit gebeurt; zelf ook een paar keer soortgelijke gevoelens jegens Apple/m’n iPhone gehad. Maar goed, alvorens alles en iedereen de rug toe te keren, zou ik je willen adviseren het volgende te proberen (heeft mij al een paar maal veel gebracht):

    – back-up maken van data en documenten;
    – iPhone als compleet nieuwe iPhone resetten/updaten;
    – alle apps nieuw installeren;
    – data en documenten terug op iPhone zetten.

    Belangrijk hierbij is dat wat je ook doet, GEEN back-up terug zetten. Alles installeren alsof je compleet opnieuw begint.

    Succes!

  35. Ik hoop deze week op mijn bestelde iphone 6 en ben benieuwd hoe ios8 draait

  36. @Nick: ja, de ervaring van een tragere Safari heb ik ook.

  37. Draait op dit moment wel lekker.

    Mis alleen inderdaad zoals vele andere ook de oude filmrol. Zeer slechte wijziging dit van Apple.

  38. Ik heb een 4s!!

  39. @jerome: ISO geprobeerd met iTunes backup te maken en Herstel met Restore te doen? Zal vast veel van deze problemen oplossen.

  40. Origineel geplaatst door justin w
    … Ik ging uit van een grote verbetering ivm de nieuwe programmeer-taal maar niks is minder waar. Jammer maar niet ergelijk.

    Justin, hoe kom je daar bij? Dus je denkt omdat Apple een nieuwe programmeertaal lanceert (Swift) dat de apps en het OS er nu ineens stabieler/sneller op gaan worden? Het zal nog een hele tijd duren voor die zaken waargenomen kunnen worden. Stel me zelf de vraag of Swift überhaupt wel gaat doorbreken. Ik werk al 4,5 jaar aan mijn app maar ik zie me nu niet onmiddellijk zaken gaan herschrijven in Swift. Tevens mag je de leercurve niet onderschatten om zo’n nieuwe taal te leren, laat staan wat de kost is om dit te gaan doorvoeren in je bedrijf(je). Komt er nog bij dat al mijn code in Objective-C is geschreven, aanpassingen doe je dus nog altijd volledig in Objective-C. Nieuwe code/modules/classes zou je natuurlijk wel in Swift kunnen schrijven, maar waarom zou je dat willen doen?

  41. Heb iemand ervaring IOS 8 op de ipad mini.????????

    Ik twijfel nog om IOS 8 te installeren.

  42. Ik mis Fotostream, oudere foto’s moet je nu zoeken in moments en dat vind ik erg onoverzichtelijk.
    Ook in Safari is het irritant dat als je een bezochte pagina wilt afsluiten dat je eerst op 2 blokjes rechts bovenin moet drukken en dan nog op kruisje of pagina wegvegen.
    Te veel handelingen om een website af te sluiten dus.
    En als je in safari via bladwijzers een pagina opent dan blijven al je bladwijzers links in beeld staan, die moet je dan ook eerst weer wegdrukken.
    Bovengenoemde zaken vind ik geen vooruitgang qua gebruiksvriendelijkheid.
    Ik heb in iOS 8 nog geen dingen kunnen ontdekken wat ik echt een vooruitgang vind vergeleken bij ios7 (misschien komt dat nog?)
    Ik heb het idee dat ze van alles bedenken om elk jaar iets nieuws uit te brengen omdat dat nou eenmaal verwacht wordt.
    Waarom niet iets wat goed is gewoon zo laten?
    Ik heb op dit moment nog spijt dat ik niet bij iOS 7 ben gebleven, als ik er nu achterkom hoe ik terug kan zou ik het doen! Vooral de veranderingen in foto’s vind ik heel erg.
    Ik hoop maar dat het gewoon een kwestie is van even wennen en dat ik de vooruitgang nog ga ontdekken….

  43. Origineel geplaatst door mike
    Grootste ergenis zijn de notificaties bovenin het scherm. Deze kon je altijd keurig wegschuiven omhoog. Nu kan dat soms nog steeds maar soms absoluut niet. Blijven ze staan en pas als ik op de homeknop druk verdwijnen ze. Applicatie die openstaat op het moment dat ze verschonen hangt dan ook even vast. Heel vreemd dit….zeker irritant! 🙂

    Idd! Dit heb ik ook, en dat was in alle bèta’s ook het geval, had ook gehoopt dat het in de GM al verholpen zou zijn maar ook dat was niet er geval.. Ik vind dit persoonlijk de slechtste iOS upgrade die ik heb meegemaakt.. En ik draai al mee sinds 1.1.2

  44. Bij het uitzetten van het opslaan van de veel bezochte locaties crashte de instellingen app. Het uitzetten is wel goed gegaan.

  45. Bij elke grote update (8.0), maar soms ook bij de updates naar x.x (8.1) doe ik het volgende met al mijn iOS apparaten.

    Koppelen aan Mac met iTunes, aankopen overzetten, back-up.
    Vervolgens Herstel, Restore en daarna automatisch sync van Apps.

    Dit werkt het beste. Mijn config draait al vanaf iPhone 3G en zit nu op de 5s. Voor mijn iPad is dit iPad 1 en zit nu op de ipad Air.

    Op mijn iPhone 5s ervaren is met 8.0 het volgende:

    – batterij gaat wat sneller leeg
    – Safari is behoorlijk trager (buggy zelfs)
    – AirPlay werkt niet of nauwelijks.
    – LogMeIn Ignition heeft problemen met het toetsenbord.
    – bij het opstarten blijft het beeld lang zwart
    – af en toe kleine vertragingen, maar zal met apps update en mogelijk 8.0.1 wel gefixt worden

  46. Op mijn 5S heb ik problemen met de Wifi die ik van tevoren niet had, safari laad soms pagina niet, dat geld ook voor Facebook, alles gereset, modem en router, en de netwerkinstellingen hersteld op de telefoon, probleem blijft 🙁
    Met 3G geen problemen.

    Ook de fotorol is klote, ik kan in bijvoorbeeld in Whatsapp geen oude foto’s meer selecteren die op de telefoon staan.

  47. @mike: ik heb datzelfde probleem. Heel apart en vervelend inderdaad…

  48. @Rudra: Lees mijn tip even. Ik heb ook een item toegevoegd.

    Ben het niet met je eens. 7.0 was het meest rampzalig in mijn geschiedenis (sinds iPhone OS 2.2.1)

  49. Na het verschrikkelijke iOS 7 is dit een fantastische update. Alles werkt veel sneller, toffe nieuwe features en de lelijke interface is wat meer verfijnd. Blijft hier en daar lelijk (dat notification center!) maar technisch is dit een hele verbetering.

    Ook op mijn oude iPhone 4S is dit een geweldige update. Batterij gaat veel langer mee

  50. Al 4x een boot probleem gehad waardoor het apparaat op het appeltje bleef staan. Alleen een DFU mode restore heeft het kunnen fixen. Ik lees er op internet niks over dus het moet iets te maken hebben met wat ik er op heb staan…..

  51. Ik wordt gek van de keychain reset die ik regelmatig krijg. En dat nog wel op mijn telefoon die NIET geüpgraded is.
    Verder is de interactie subtiel maar genoeg veranderd om het gevoel te hebben dat je alles opnieuw mag leren.
    Ook krijg ik bij definieer | beheer geen Nederlands prisma woordenboek meer op mijn iPad, die wel geüpgraded is.
    Maar ook sinds de beschikbaarheid van iOS 8 kan ik op mijn 5s met iOS 7 geen Apps meer kopen met mijn vingerafdruk.

    Ik hen dus echt het gevoel dat ik nu ongewild en bewust zonder update toch meedoe aan een Beta programma maar dan van de iOS 8 ondersteunende cloud diensten.

  52. Sinds ik ios8 heb gedownload word mijn iphone 5s echt super snel warm en daarna bloedheet! Nog meer mensen die hier last van hebben?

  53. Ik krijg mijn reactie niet geplaatst.
    2 x geprobeerd via 5s. Via iPad dan maar (ios8).
    Ik schreef:

    Bij verzenden van mijn reactie crashte deze App. Nogmaals dan.

    The New iPad: ging helemaal goed en lijkt nu wat vlotter te werken.
    IPhone 5S: vooral Safari laadt soms websites niet of heel erg traag. Batterij% loopt snel terug. Uurtje geleden opgeladen nu al 88%.
    Sommige Apps werken nog niet goed, zoals de Rabobank. Wachten op de update dus. Niet alle foto’s zitten in de Recent Toegevoegd. Sommige wel en andere niet. Raar.

  54. Weer gedoe met toegankelijkheidsopties. Nu 3 vingerzoom ineens niet volledig scherm. Dus meer keren tappen om een menu te krijgen. Omslachtig.
    Toetsenbordergernissen en merkbaar sneller batterij leeg. Op een 5S.

  55. Ipad air:
    Tijdens update werd mijn ipad een baksteen, bleef hangen in de recovery modus. Dus moest ik itunes installeren en naar factory default herstellen. Voordeeltje hier: de factory default heeft ios 8.

    Uiteraard alle apps opnieuw installeren. App 2 apps na:
    – tvgids pro
    – DA (direct admin)
    Lijken all mijn aps zonder problemen te werken.

    Grootste probleem is dat mijn ipad warmer lijkt te worden dan onder ios7 ook wat meer batterij verbruik, maar dat lijkt mij de zelfde oorzaak te hebben.

  56. Ik gebruik een iPhone 4s. Ik ben niet tevreden over de prestaties van iOS8 op dit toestel. Met iOS8 is het toestel trager geworden en enkele app’s crashen na verloop van tijd of direct bij het opstarten.
    Ik hoop dat Apple gauw met een broodnodige update voor iOS8 komt, zodat de iPhone 4s weer gaat werken zoals het hoort.

    Ik weet dat de iPhone 4s niet de nieuwste iPhone is, maar ik vind het belachelijk als een toestel na slechts amper drie jaar op de markt te zijn, al min of meer wordt afgeschreven.

  57. @Edbdgsk: Mee eens. Ook ik gebruik een iPhone 4s en deze is bij mij na de installatie van iOS8 ook trager en schokkerig geworden.geregeld crashen app’s. Het lijkt erop dat Apple de gebruikers wil dwingen om een iPhone 5 of recenter model aan te schaffen. Waanzin!

  58. Origineel geplaatst door jeroen
    Sinds de update extreem veel last van een lege batterij. Ik heb alle instellingen op zo energie besparend mogelijk gezet, maar hij loopt binnen een paar uur (op stand by) gewoon leeg. Voornamelijk wanneer ik met wifi verbonden ben. Gebruik een iPhone 5.

    Hard reset werkt bij mij altijd behoorlijk goed.

  59. @mano: Ja en lees mijn tip elders in deze reacties.

  60. YouTube app op de iPhone 5 draait erg traag na de update naar iOS 8

  61. Origineel geplaatst door icultureuser1000
    Al jaren heen JB op m’n telefoon waar gebruiken jullie een JB nog voor?

    ik gebruikte jailbreak voor: meer iconen op een scherm, CC zelf bepalen welke knoppen je daar inzet bv de timer app die bij mij direct naar wekker gaat. NC ook meerdere dingen zelf instellen Lockscreen aanpassingen.

    Er zijn nog steeds genoeg redenen om te JB, en nee ik gebruikte het niet v gratis apps

  62. Mijn mail wordt niet meer gepusht. Zodra ik mn mailbox open, krijg ik allemaal mails binnen die al veel eerder gepusht hadden moeten zijn.

  63. Ik krijg de indruk dat de response slechter is. Maar dat kan ook komen dat er veel achterstallige downloads zijn . Batterijverbruik lijkt beter

  64. Filmrol waardeloos, Safari (Wifi) traag, imessage en Whatsapp irritant traag met verzenden, de privé optie in Safari om alle pagina’s te sluiten ineens omslachtig, In de AppStore reacties scrollen kan niet meer achter elkaar door, foto’s bijsnijden is ineens een ramp. Was ik er maar nooit aan begonnen!! (5S)

  65. De installatie was een fluitje van een cent, maar vrijwel alle serieuze drumcomputers en andere synths crashen bij het opstarten op Audiobus, zelfs als Audiobus helemaal niet actief is.

  66. Mij iPhone wordt echt heel heet ook al gebruik ik hem maar een paar minuten en me Batterij moet ik nu 2 keer per dag opladen van me 5s.

  67. Sinds IOS 8 krijg ik opeens bericht dat ik geen iCloud backup klan maken omdat ik te weinig ruimte heb, Apple biedt mij direct aan om naar het nieuwe systeem van betaling over te gaan. Is dit een manier om van de oude abonnementen af te komen?

    Bij een aantal Apps is er duidelijk een vertraging voordat ze starten o.a. WhatsApp

    Ik heb nog nooit zoveel updates gehad die niet goed installeerden en die ik dan meerdere keren opnieuw moest starten, 1 maal moest ik zelfs de App opnieuw installeren omdat een update niet ging.

    Technisch lijkt IOS 8 goed te werken.

  68. Ik had wat installatie problemen via iTunes. Had telkens een foutcode 14. Uiteindelijk mijn hele systeem herstart gegeven en in een ander USB poort gedaan. Ik vermoed connectie problemen tussen de pc en de iPhone. iOS 8 installatie was daarna wel voltooid na DFU modus. Wel erg vervelend maar niks aan te doen (mij hoor je niet echt klagen overigens)

    Verder is de iOS 8 op mijn iPhone 5 erg vloeiend. Geen batterijproblemen / draines.

  69. @Robenroute: bedankt voor je advies maar er zijn nog meer dingen die me in de loop der jaren zijn gaan irriteren. Een fatsoenlijk bestandsbeheer b.v. Wat bij ios ook een complete aanfluiting is. Ik heb jaren met ios gewerkt en was over veel dingen tevreden maar wat er nu allemaal gebeurd is eigenllijk de befaamde druppel in de emmer. Ook weet ik niet wat iedereen van de prijzen van de nieuwe apple producten vind maar ook dat vind ik een beetje de pan uitrijzen. Vandaar dus mijn besluit compleet over te stappen op android.

  70. @Robin: hoe zet je die uit dan. Want vind het zelf vrij irritant

  71. Waarom hoor ik niemand over de nieuwe functie: familie account?!

    Dit hebben wij dus gedaan en nu zou je dus, als de programmeur het goed keurt, je app ook bij familie kunnen installeren. Moet je dus wel van het zelfde creditcard af halen.

    Nu, dat hebben wij dus gedaan en heb al met 3 verschillende Apps geprobeerd om dan op de tweede, dezelfde, app te plaatsen. Maar tot mijn verbazing moet ik daar elke keer voor betalen. Dus 2x en dat zou niet meer hoeven.

    Wie ook last van? Dit vind ik best een slechte zaak van Apple!!

  72. De iPad 4 heeft wel heel veel bugs, dit verwacht je niet van apple

  73. Sommige apps zijn trager. Bv Facebook laadt langzaam en hapert met scrollen. Een paar keer werd de telefoon warm, terwijl ik niks bijzonders deed.
    Heb 5s 16gb.

  74. Installatie verliep probleemloos op iPhone en iPad.
    Op de iPhone is nu de persoonlijke hotspot verdwenen.
    Mijn provider: Tele2.
    Blijkbaar moet Tele2 nog de provider instellingen aanpassen.

  75. Ik kan sinds ios8 geen muziek meer syncen met itunes , en dat is zowel op windows als op mac , nog iemand hier last van ?

  76. De traagheid van de Facebook app ligt volgens mij niet aan iOS 8.
    Op mijn iPad mini staat iOS 8 en iPhone (4) iOS 7.
    Echter bij beiden duurt het lang voordat Facebook opgestart is, terwijl deze altijd open staan……

    Dit is na de laatste update van Facebook.

    Wat ik wel vreemd vind: voor de upgrade van iOS 7 naar iOS 8 had ik op mijn iPad mini 3.3 gb vrij, nu met iOS 8 nog maar 1.6 …..

    Is iOS 8 zoveel groter dan iOS 7?
    Overigens heb ik ge-update via iTunes

  77. Ik heb sinds IOS8 soms problemen met het geluid. Als ik een youtube/facebook filmpje kijk, is het geluid weg.Soms is het simpel op te lossen door een liedje in de muziek app te starten en harder zetten. Of the goodold reboot(uit/aan)..

  78. Op mijn ipad heb ik in safari last van iets geks. Als ik een 2de of 3de tab open heb en terug ga naar de eerste dan is daar niks te zien. Dan moet ik die herladen.

  79. @Tiemen: start eens opnieuw op, vrij geheugen zou meer moeten worden

  80. Verwijderde bestanden zorgen niet voor meer vrije ruimte. Meer dan 10Gb verwijderd (muziek, apps) maar nog steeds maar 1,3Gb vrije ruimte.

  81. Ik wou dat ik op mijn trouwe iPod touch 4g iOS 8 of zelfs iOS 7 kon installeren (ik hoef er nieuwe design niet maar ik heb wel last dat bijna alle apps voor iOS 7.0 plus zijn)

  82. Installatie op iPhone 5S zonder problemen verlopen, het heeft wel meer dan een uur geduurd. Kreeg geen weer meer te zien op het notificatieschern, maar dit was na het opstarten van de weer app plots terug in orde. Heb wel enkele apps die blijven crashen nu, zelfs met een iOS 8 update. Ook doet de iculture app vreemd, telkens ik deze opstart zijn alle artikels ongelezen en ik krijg geregeld notificaties, iets over “message for wordpress” ofzo …
    Voor de rest heel tevreden over de verbeteringen!

  83. Heb steeds problemen met Facebook deze app valt steeds weg of doet het niet
    Verder vind ik de cloud niet erg fijn

  84. Batterij gaat sinds iOS8 veel langer mee. Maar ik was wel even Persoonlijke Hotspot kwijt. Maar is na wat Google zoekwerk weer terug.

  85. Best ok. Wel jammer dat Siri, quick type enz nog niet in NL te gebruiken is. Ander vraagje: heb in mijn contactenapp groepen gemaakt. Maar hoe en waar kan ik die groep nu aanklikken om bvb groepsmail te sturen…????

  86. Eerlijk gezegd vindt ik de verschillen moeizaam op te merken ten opzichten van iOS 7?! Valt mij erg tegen deze update

  87. @Marc: vreemd, zal als ik jou was eens nagaan hoe het precies werkt! Ik heb er geen last van

  88. Heb 4s en loopt prima enkel Facebook retetraag, maar was voor de update ook al zo, batterijverbruik is ook beter geworden, minder snel leeg

  89. Moet nog wachten van mijn werkgever met updaten….

  90. Origineel geplaatst door Edbdgsk
    @Robenroute: bedankt voor je advies maar er zijn nog meer dingen die me in de loop der jaren zijn gaan irriteren…

    Ik geloof dat ik je wel kan begrijpen; de vrijheden op Android zijn van een ander kaliber dan die op iOS. Er zijn natuurlijk wel soort van hulpmiddeltjes, maar bijv. bestandsbeheer is en blijft wat lastig.

    Ik gebruik zelf nu een jaar of 5 iPhones, en sinds een jaar Android (zit momenteel op 4.2), maar wat mij tegenvalt bij Android is toch de totale UI; ik kan niet de vinger precies op de zere plek leggen, maar bij iOS heb ik het gevoel dat alles gewoon klopt. Ook de veiligheid van iOS is duidelijk beter dan die van Android.

    Daarbij komt nog dat ik zo’n 3 á 400 euro geïnvesteerd heb ik iOS software en dat maakt de overstap nog eens extra onaantrekkelijk…

  91. Origineel geplaatst door Tommy
    @Marc: vreemd, zal als ik jou was eens nagaan hoe het precies werkt! Ik heb er geen last van

    Dat is zeker vreemd, als het bij jou dan wel werkt. Ga ik zeker eens achteraan. Misschien dat ik Apple zelf maar eens moet vragen.

  92. Ik heb sinds iOS8 problemen met airplay. Werkt bijna voor geen meter meer.

  93. Apparaten zijn trager. En iPhone 5s loopt steeds vast deed hij voor iOS 8 nooit.

  94. Veel haperingen en heel veel reclame.

  95. Problemen met Bhaalu: het programma crasht iedere keer wanneer ik het start met de snelkoppeling.
    Daarom ben ik verplicht het telkens te starten vanuit de website.

  96. Mijn ervaring met iOS 8 op mijn iPhone 4s : ik had het toch iets anders verwacht ik was eerst aan het twijfelen om hem te installeren maar ik heb het dan toch gedaan. 1min punt heb ik wel kweetniet of het jullie al opgevallen is maar als je gebeld wordt en je neemt op gaat hij niet direct over wil ik bedoelen het duurt ongeveer 1á2 seconden tegen dat je de persoon aan de andere kant van de lijn hoort. Wat je bij iOS 7 niet had.

  97. @Edbdgsk: Er is wel een weg terug, via een downgrade kan je terug naar ios7.1.2, heb het zelf ook gedaan wegens ontevreden van ios8 op mijn 4s.

  98. Ik wil film rol terug! Foto’s zoeken vind ik heel onoverzichtelijk zo!

  99. Zijn er nog meer mensen bij wie de Bluetooth connectie met de auto niet meer werkt?
    Zodra ik Bluetooth aanzet gaat de telefoon over, inkomende oproep van de persoon doe ik als laatste gebeld heb, terwijl ik niet aan het bellen ben.
    Hierdoor kan ik niet meer handsfree bellen in de auto,…. Grrr
    Daarnaast erg veel kleine spotternijen Rn framedrops. Haast werkt van Apple

  100. Niet de geweldigste IOS aller tijden.
    Safari is trager, apps die je graag gebruikt, crashen bij opstarten, bv HBO go.
    Ik kan er echt niet over juichen.

  101. @Ruud: Idem hier. Filmrol is onoverzichtelijk .. iMessage en Whatsapp zeer traag! Heb al lang spijt dat ik iOS 8 er heb op gezet!!

  102. @Kristof: Bij die downgrade, ben je dan alles kwijt of kan ik een back-up plaatsen van alle gegevens?

  103. Ik heb, na de update, ineens dat ik tijdens het verticaal foto’s maken de helft een roze flikkering / scherm heb … De halve foto is dan mislukt 🙁

  104. Traag: iphone4S vooral Facebook.
    iPad air: werkt soms helemaal niet meer

  105. Werkt perfect in alle opzichten.Wel iets “vreemds” geconstateerd; het beeldscherm lijkt er mooier ( beter/scherper/helderder) op geworden?Een verschijnsel dat ik zowel bij de iPhone als de iPad meen waar te nemen.Beetje onnozel dat de berichten instellingen nu ook in de app instellingen zijn opgenomen; sloop dan die bericht instellingen er als afzonderlijke menu keuze maar uit.

  106. Offline lezen werkt niet meer!

  107. Ben er helemaal klaar mee !
    Die update is erg slecht als ik 1 keer op de thuis knop klik dan dan reageerd me iphone 4s alsof ik voor 2 keer op me thuisknop klik

  108. iPhone 4S loopt als een trein enkel Facebook erg traag

  109. Ik heb gelezen dat in iOS8 je foto’s alleen nog maar kunnen worden opgeslagen in de cloud en niet meer in een camerarol op je toestel !! … wetend dat er toch al veel meer van me bekend is dan ik wil maak ik bewust de keuze geen gebruik te maken van een cloud en al helemaal niet met foto’s !! … deze wil ik helemaal niet delen met andere devices of een externe server !! … dus Apple … zolang er geen camerarol komt in iOS8 en mijn foto’s alleen maar de cloud in kunnen zal ik geen update draaien van de nieuwe software !!! … sterker nog … ik overweeg zelfs om over te stappen naar een ander merk telefoon wanneer dit zo blijft !!!

  110. Installatie ging vlot.

    Geen merkbare problemen ondervonden.

    Batterij gaat precies een beetje sneller leeg?

    Ik vind het tof dat je bv. Met 1Password je met Touch ID het kan openen.

    Hopelijk volgen nog andere bv. Bancontact.
    Verder bv ook Telenet, zodat je op je gratis wifi hotspot zo zou kunnen inloggen etc.

    Heeft wel misschien niets te maken met dit onderwerp maar ik wil toch zeggen dat Touch ID voor mij heel goed werkt zonder haperen. Is erg verbeterd tegen het begin.

    Dit zal ook zo zijn met deze IOS 8, er zal nog wat aan gesleuteld worden.

  111. Op de iPhone gaat het schermop zwart bij gebruik van Navigon, knap lastig in de auto en bij het plaatsen van foto’s in Facebook met de iPad kan je vaak niet door de foto’s scrollen om deze te selecteren. Verder ging het probleemloos alleen vanavond heb ik problemen met icloud

  112. Na halve dag was ik het al beu, kwam van iOS 7.1.2 met pangu-JB maar in iOS 8 vond ik zelf geen verbetering naar gebruikerservaring, ik haat de stappen die ik moet doen om bijvoorbeeld mobiele data aan te zetten e.d.
    Dus dan maar downgrade gedaan naar iOS 7.1.2 en JB er terug opgezet en heb mijn vrijheid terug 🙂

  113. Apps crashen
    Aanraakscherm niet meer zo precies
    WiFi problemen, herkend niet meer en wordt er vanaf gegooid

  114. Met de 4S moet ik eerlijk bekennen amper last te hebben na de iOS 8 update. Net ietsje trager, maar dat nauwlijks waarneembare maakt het voor mij niet slechter.

  115. Ik heb een iPhone 4S maar ik wacht nog een jaar op de 6S. Ik heb iOS8 geïnstalleerd maar het draait voor geen meter. Elke handeling verloopt zeer schokkerig maar ook traag. Ik was het al snel weer zat dus ik heb ‘m gereset en daarna iOS 7.1.2 erop gezet. Alle apps etc zelf geïnstalleerd en nu loopt ie als een tierelier. Ik wacht wel iOS 8.1 bijvoorbeeld. Of misschien houd ik het wel zo, zie wel. Nu ben ik er blij mee, straks misschien niet meer met een trage iOS8. Ook apart dat bij andere 4S eigenaren de boel wel prima loopt.

  116. Ik hoop dat jullie een oplossing hebben: mijn vrouw en ik hebben 1 apple id en allebij ios8 op een iphone 5 en 5s. Als ik nu wordt gebeld gaat mijn telefoon over maar ook de telefoon van mijn vrouw. Meerdere keren geprobeerd ook met huistelefoon naar mezelf gebeld en ook de telefoon van mijn vrouw gaat over. Waar zit deze instelling? Ik vind het erg raar. Alvast bedankt, marijn

  117. Omdat ik iOS 8 al vanaf de eerste bèta op m’n iPhone 4S had was niets voor mij schrikbarend. Het is bij de GM/Final zelfs beter geworden t.o.v. de vijfde bèta, dat vond ik al super! Hier en daar werkt het stabieler dan iOS 7.1, durf ik nog wel te zeggen.

    Al met el werkt het gewoon naar behoren. Maar ik heb al een iPhone 6 besteld, binnenkort gaat m’n 4S dus naar m’n vader. 😛

  118. Heb iOS 8 op iPad mini geïnstalleerd, die
    Ik het minste gebruik. Met iPad en iPhone wacht ik even tot ik weet wat me te wachten staat.

  119. Werkt top op de 4s! Klinkt ongelofelijk, maar de batterij gaat langer mee 🙂

  120. Ik heb problemen met foto’s verzenden via iMessage via wifi (upc). Bij m’n zwager (KPN) werkte het wel via z’n wifi. 2.4ghz of 5ghz maakt niks uit. Ook uit/aan zetten van de telefoon of wifi/vliegtuigmodus niet.

  121. Origineel geplaatst door jay schong
    Ben er helemaal klaar mee !
    Die update is erg slecht als ik 1 keer op de thuis knop klik dan dan reageerd me iphone 4s alsof ik voor 2 keer op me thuisknop klik

    Tip: doe anders een schone installatie.

  122. Word gek van de WiFi-problemen. Met de iOS8 valt deze vaak weg… nooit eerder kadt van gehad. Nu gaat m’n 3Gb met 4G wel erg snel op!! 🙁

  123. Origineel geplaatst door Timosha: Ik heb het gevoeld dat die iCloud problemen ontstaan zijn nadat sommige iCloud servers verhuisd zijn naar Akamai in Amsterdam. Uit verschillende topics op het forum blijkt ook dat UPC klanten helemaal geen verbinding meer kunnen maken met de iCloud servers. Waarschijnlijk een probleem met de UPC DNS servers.

    Dat is een interessant punt wat je daar aanhaalt, ook erg waarschijnlijk inderdaad.

  124. Origineel geplaatst door jay schong
    Ben er helemaal klaar mee !
    Die update is erg slecht als ik 1 keer op de thuis knop klik dan dan reageerd me iphone 4s alsof ik voor 2 keer op me thuisknop klik

    Dat heb ik met m’n 5. Ligt niet aan mij dus.
    Verder heb ik dat m’n notificatie in scherm blijft staan als ik een app geopend heb. Krijg ik alleen met home weg.

  125. Sinds iOS 8 heb ik ernstige problemen met de Calendar op mijn mac. Die geeft nu steeds error 403 om de 5 sec waardoor deze niet meer te gebruiken is…

  126. Geen noemenswaardige problemen tot nu toe. Telegraaf crasht af en toe. Air printer niet te vinden nu. Geen traagheid. Batterij doet het prima.

  127. Een groot aantal van mijn apps is nog niet aangepast voor iOS 8, dus ik ben er nog niet ondersteboven van. Hopelijk wordt dat snel beter

    Daarnaast werkt safari een stuk trager en ben ik helemaal niet te spreken over de veranderingen in de foto albums; die nieuwe mappen moet ik niet en ik wil gewoon mijn totaal overzicht terug 🙁

  128. Een groot aantal van mijn apps is nog niet aangepast voor iOS 8, dus ik ben er nog niet ondersteboven van. Hopelijk wordt dat snel beter

    Daarnaast werkt safari een stuk trager, werkt het scherm kantelen voor geen meter meer en ben ik al helemaal niet te spreken over de veranderingen in de foto albums; die nieuwe mappen moet ik niet en ik wil gewoon mijn totaal overzicht terug 🙁

  129. Alles draait soepel hier op deiPhone 5.
    Het enige irritante dat ik merk zijn vertragingen in bijvoorbeeld Facebook. Wanneer ik “scrol” moet ik soms een seconde wachten totdat hij werkt. Dit is best irritant…

  130. Notificaties die blijve staan, slechte wifi verbinding en batterij snel leeg.. Ellende

  131. Ik ben op het moment van schrijven bezig met een downgrade, dus dat zegt wel genoeg. Inmiddels een lijst met klachten die ik behoorlijk irritant vind. Ik heb zelfs mijn eerste bluescreen gehad onder/door iOS8. Verder heb ik grote problemen met de zoomfunctie. Deze gaat, eenmaal ingezoomd, uit zichzelf aan en weer uit en wisselt ook zonder instellingen aangepast hebben van zoomen in venster of zoomen van volledig venster.

    Verder heb ik al diverse keren gehad dat als ik het geluid één tikje zachter zet, deze gelijk helemaal uit gaat, blijven notificaties (bovenin) in beeld staan waardoor ik die persé eerst moet aanklikken om vervolgens weer terug te gaan naar de app waar ik in bezig was en zijn veel van mijn apps trager.

    Ik heb zelfs een volledige reset gedaan zonder back-up terug te zetten. Hoop werk om alles weer handmatig in te stellen maar het heeft niet echt zin gehad want alle problemen zijn er nog steeds. Ik wacht wel op de 8.01 versie dus, heb me nu genoeg geërgerd. 🙂

    Dit alles op een iPhone 5S trouwens.

  132. iOS 8 komt er niet op!! Ik blijf bij iOS 7.x. De 8 versie is de grootste flop bij Apple ooit. Precies of ze kunnen niet programmeren. Ohja enkel peper dure iPhones, iPads en Apple Watchkes maken en het geld uit de mensen hun zakken jagen. Enkel de grootste dommeriken trappen in de caroucel van Apple… Je moet goed zot zijn om 800 euro te betalen voor een gsm. 10 jaar geleden bestond dit niet dus mensen word wakker en draai die Apple geld kraan dicht. Weg met die rotte Apples…

  133. @Marijn: Bij instellingen telefoon kan je aangeven welk telefoon nummer je moet hebben

  134. Leuk om te lezen hoeveel problemen er zijn in iOS 8 dubbel bewijs dat ze bij Apple niet kunnen programmeren en miljoenen dommeriken laten hun vangen bij Apple. Word hoog tijd dat er prijs dalingen komen bij Apple. Software trekt op niets. Dat ze daar eens wat meer inzetten op de software ontwikkeling ipv nieuwe iPhones, iPads en watch te ontwikkelen. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zeggen… Prutsers Apples.

  135. Ik ben zelfs al mijn documenten kwijt van pages. Met apple gebeld,die kunnen ze zien,maar is geblokt zeggen ze..hebben ze zelf nog nooit meegemaakt. Al mijn werk is foetsie……foto app is helemaal bagger nu

  136. Upgrade van mn 5S naar ios 8 leek ogenschijnlijk via Itunes’nieuwste versie goed te gaan. Op t eind ging t mis. 5S volledig vastgelopen. Iphone ligt nu bij de hersteldienst v Vodafone. Wat een ellende. Beeldscherm geeft foutmelding 17 aan terwijl t beeldscherm vd 5S Itunes icoontje en de usb 5 pins laat zien. Apple geeft via de site nonsens informatie door omdat op te lossen. Al met al een ramp. Maar ja wie weet sturen ze me nieuwe 5S

  137. Ik merkte vandaag dat mulititasking-gebaar, veeg omhoog voor multitasking op iPad air slecht reageert. Heb hier nooit last mee gehad.

  138. Origineel geplaatst door euboy
    iOS 8 komt er niet op!! Ik blijf bij iOS 7.x. De 8 versie is de grootste flop bij Apple ooit. Precies of ze kunnen niet programmeren. Ohja enkel peper dure iPhones, iPads en Apple Watchkes maken en het geld uit de mensen hun zakken jagen. Enkel de grootste dommeriken trappen in de caroucel van Apple… Je moet goed zot zijn om 800 euro te betalen voor een gsm. 10 jaar geleden bestond dit niet dus mensen word wakker en draai die Apple geld kraan dicht. Weg met die rotte Apples…

    Lekker Android kopen dan.
    Tot sinas en de groenten!!

  139. @Patrik: patrik dan gaan bij jou 4 weken wel heel snel

  140. @mano: Ik zou nog maar even wachten want hier thuis 3 mini’s geüpdatet en alle drie traag geworden ( echt traag)
    Apps die crashen
    Filmpjes die langzaam afspelen
    Batterij die sneller leeg loopt
    Toetsenblok die weer automatisch reset en naar eigen instelling terugkeert
    En er zou zo nog wat kunnen wat ik nog niet uitgeprobeerd heb

  141. Origineel geplaatst door Rudra
    Idd! Dit heb ik ook, en dat was in alle bèta’s ook het geval, had ook gehoopt dat het in de GM al verholpen zou zijn maar ook dat was niet er geval.. Ik vind dit persoonlijk de slechtste iOS upgrade die ik heb meegemaakt.. En ik draai al mee sinds 1.1.2

    Helemaal mee eens (ik ook)
    Het is net of dit de snelste afgewerkte iOS is aller tijden zonder de bugen aan te pakken

  142. – Apps crashen
    – batterij sneller leeg
    – iPhone wordt erg warm bij opladen.

  143. De installatie van IOS8 liep vast. Na een herstel en terugzetten van mn backup loopt de synchronisatie telkens vast. Heb lang met Apple aan de telefoon gezeten maar zij kunnen dit probleem ook niet oplossen. Zelfs na herstellen als nieuwe device houd ik het synchronisatie probleem.

  144. Email app is trager geworden en het duurt langer voordat ik kan ‘scrollen’. Dat was minder met ios7 maar had daarvoor nooit last van dit gedrag. Touchscreen wil soms niet ‘luisteren’ en start niet het ikoontje wat ik aanraak. Scherm wil niet draaien. Instellingen zijn goed! (Zelfde onder ios7)Stroomverbruik (accu) lijkt normaal. iPad (3) versie 8.0 12A365

  145. @Edbdgsk: Was al over naar Android S4 en voelde mij ook wat gebeten door Apple. Heb hetzelfde nu met de iPad en denk eraan over te stappen naar tablet met super amoled 🙂

  146. Ik HAD iOS 8 op mijn iPhone 4s, iPhone 5 en iPad 3 geïnstalleerd echter heb ik ze allemaal terug gezet op iOS 7.

    Alle apparaten reageerde trager op touch.
    Ook crashte velen applicaties ook had ik soms dat wanneer ik muziek luisterde en ik een telefoon gesprek aannam de muziek op de achtergrond bleef afspelen en zo nog een paar onhebbelijkheden.

    Ik zal iOS 8 pas installeren wanneer ik (gedwongen ) wordt door Apple of door app makers. De nieuwe functionaliteiten is voor mij geen reden om over te gaan op iOS 8.

  147. Hallo,Bij “Quick Reply” is m’n toetsenbord weg.

  148. Origineel geplaatst door Simon H
    Zijn er nog meer mensen bij wie de Bluetooth connectie met de auto niet meer werkt?
    Zodra ik Bluetooth aanzet gaat de telefoon over, inkomende oproep van de persoon doe ik als laatste gebeld heb, terwijl ik niet aan het bellen ben.
    Hierdoor kan ik niet meer handsfree bellen in de auto,…. Grrr
    Daarnaast erg veel kleine spotternijen Rn framedrops. Haast werkt van Apple

    Bij mij blijft mijn carkit steeds opnieuw connecten alsof hij in een loop zit. Is dus niet meer handsfree te gebruiken. Hoop dat dit snel gefixt wordt!!

  149. @Edbdgsk: je kunt proberen om via iTunes een volledige herstel doen dan moet het wel weer gewoon werken

  150. Ik ben een jaar in het bezit van een iPhone 5s en heb er nog nooit problemen mee gehad. De snelheid was super! U raad het al, het WAS super tot ios 8 verscheen. Na deze update heb ik (zoals hieronder is vermeld) het idee alsof ik met een beta versie te maken heb. Safari, mail ophalen en enkele apps reageren heel traag. Iemand een idee hoe dit op te lossen?

  151. Eigenlijk vind ik het wel prima zo. De batterijduur op mijn iPhone 5 is significant verbeterd (nog maar 2x per dag opladen ipv 3 keer), het systeem is niet/nauwelijks langzamer dan iOS7 voor mijn gevoel. Dus op een paar crashende apps na, ben ik heel blij met de upgrade. En dat wordt in de komende tijd wel met updates van apps gefixed.

    Installatie was wel een lange zit. iTunes is een dik uur bezig geweest met backuppen en updaten. Vooral de eerste restart van de telefoon duurde heel erg lang. Daarna tijdens de ‘setup’ van de phone is hij nog 2x gecrashed/opnieuw opgestart, maar sindsdien dus een fijne ervaring met iOS8!

  152. Ik heb zitten klooien met die familie ik weet nu nog niet of het werkt maar zonder doet hij het ook hahh

  153. Wow. Ongelofelijk. Ik dacht dat ik het alleen was. Mijn 5s crasht ook regelmatig. Moet af en toe over naar 4G omdat Wifi het niet doet. Mijn batterij is om drie uur leeg ipv 11 uur ‘s avonds.
    Mijn jb 7.1.2 was oneindig veel beter dan dit. En de handoff functie. Bij mij rinkelen al mijn telefoons in huis als ik gebeld word. Mijn Amerikaanse mobiel en mijn Nederlandse mobiel.
    De fotorol sucks. Hoe kun je in godsnaam een update uitbrengen als de tegenhanger in yosemite pas in oktober uitkomt.
    Ik ben een Apple fanboy. Geef ik toe. Maar dit is echt ongekend prutswerk. Was dit bij 7.0 ook zo? Werkte dat pas goed bij 7.0.2? Kan me niet herinneren.
    Software design team zal wel meer op iOS for Apple Watch gefocussed zijn geweest of zo.

  154. Hier ook het probleem met iCloud in kombinatie met upc
    Via 4g geen enkel probleem maar met wifi lukt het niet om ingelogen
    Iemand enig idee hoe dit is op te lossen?

  155. iPhone 5 hier ook de slechtste update tot nu, NPO radio valt telkens uit, NPO gemist werkt heel traag en slecht ook wordt mijn iPhone erg warm en heb slechter batterij verbruik, jammer alle vorige updates, vanaf 3GS, waren super

  156. Ik vind de foto app wat dingen hebben die ik liever anders zag. Zoals de filmrol die ik nu mis.

  157. Hij update geen 1 app meer. Weet ook niet wat er aan de hand is. Hij update helemaal niks.

  158. Op zich geen grote problemen met iOS 8 op iPhone 5 16GB en iPad Air 32GB.

    Family Sharing werkt goed en ook de extensies zijn een uitkomst. De Photos app is nog erg wennen en inconsistent tussen iPad en iPhone.
    Batterijduur van iPhone is verbeterd, van de iPad geen verbetering gemerkt, maar zeker niet slechter.

  159. Ik vind het behoorlijk irritant dat telkens wanneer ik naar beneden schuif om Spotlight te openen, er een soort van glitch ontstaat die een pixelated version van het homescreen weergeeft. Heel vaag om te omschrijven, nog vager om mee te maken. Iemand die zich hierin herkent en er met me over wil praten?

  160. Installatie probleemloos.

    Dat was het enige, want nu zijn er;

    – Problemen met de batterij (super snel leeg)
    – WiFi valt zeer vaak weg
    – Veel Apps crashen zeer regelmatig

    Ik heb deze week nog een iPhone 5 😉

  161. Apple ik denk dat er gauw een extra update mag komen, want er zijn nogal foutjes, zoals accu enz.

  162. Update gedaan via Itunes aangezien het best een grote update is, ik vind dit beter dan een beetje patch werk overal overheen nu gewoon alles schoon.
    Mijn Ipad air vorige week de update gegeven en is nu nog niet leeg, ik speel elke dag nog spelletje simpsons erop even soms 2 keer.
    De wifi staat altijd aan en updaten van apps ook, dus is elke dag wel even bezig.

  163. @Marijn: Dit is helemaal niet mogelijk dat jou telefoon af gaat, je belt een telefoon nummer en deze staat op 1 simkaart.
    Of je moet via facetime bellen maar ja je gebruikt wel 1 account, dus lijkt mij logisch dat alles af gaat die dat account gebruikt je belt naar dat account toe.

  164. Origineel geplaatst door steven
    Ik wil filmrol terug! Foto’s zoeken vind ik heel onoverzichtelijk zo!

    +1 echt super vervelend dat overzicht met gebeurtenissen. 🙁

  165. @Marc: Ga naar aankopen in de appstore en daar kun je naar mijn inkopen voor je eigen aangeschafte apps en naar gezin van andere leden in je familie. Zo ken je elkaar betaalde apps gratis downloaden.

  166. Heb een 5s, merk vooral dat mn wifi binnenshuis vaak wegvalt, op plekken waar ik voorheen moeiteloos bereik had. Ook een verschil in batterij, gaat nu sneller leeg t.o.v. IOS 7 terwijl ik altijd apps afsluit en weinig apps op de achtergrond laat draaien, bv locatiegegevens ophalen

  167. 4s: traag, wifi instabiel, crashende apps, vreselijk. Gelukkig is dit niet mijn primaire foon!

  168. 4S: Prima. Mailbox app opent iets trager, Swiftkey toetsenbord heeft elke keer 5 seconden nodig om te laden dus die ligt eruit. Ergste: copy/paste werkt nooit in 1 keer. Enkel bij knippen.

  169. Op zich heb ik niet echt grote problemen gemerkt behalve de Fb traag opstart en jammer genoeg dat YouTube clips constant haperen ze stoppen niet maar vallen steeds terug in resolutie.zeer irritant met iOS 7 had ik dit niet ik heb een iPhone 4s en een iPad air op beide gebeurd dit. ik heb recentelijk mijn internet abbo verhoogd naar 50 mb maar zelfs dat helpt niet .ik kan de verbinding ook niet de schuld geven dus weet iemand hoe ik de kwaliteit stabiel kan krijgen ? Want dat van prachtig beeld naar korrelig terugvallen en dat bij elke video is irritant toch ga ik niet terug ik moet eerlijk zeggen dat de rest erg goed bevalt maar toch FB en YT video Zijn wel de belangrijkste

  170. Ik wil zo’n familie account aanmaken, maar icloud accepteert mij niet: zegt dat alleen een volwassene Delen met Gezin kan configureren. Ben 49, heb geldig iTunes account en betalingsmethode, hoezo niet volwassen?? Hoe kan ik dit fixen?

  171. Iets dat mij opvalt nadat ik iOS8 ben gaan gebruiken:
    Installatie verliep prima, batterijverbruik is niet opvallend hoger.
    Wat wel anders is: mijn accu van mijn 2 maanden oude 5s laadt niet meer dan circa 86%. Daar had ik geen last van in iOS7. Op de achtergrond draait Battery Doctor, die heeft nog geen enkele keer een volgeladen accu kunnen registreren sinds de update (ondanks dat ik circa 10 uur achtereen de lader aan de iPhone heb gehangen).

    Die 86% is overigens toevallig het acculadingniveau op het moment dat ik de update naar iOS 8.0 maakte.

    Oplossing: een “koude” restart lijkt dit probleem te hebben opgelost (dus 5 mins uit laten staan alvorens weer op te starten). Wie niet door heeft dat de iPhone niet voor 100% is opgeladen merkt wel dattie eerder moet bijladen. Zou dit de reden zijn van de kortere accuduur bij sommige reageerders?

  172. @Marrie Kardol: Ik wil mezelf nog even corrigeren:
    Het uitvallen van de wifi had ws te maken met de provider. Die was in het weekend erg wisselend van snelheid en viel af en toe uit.
    Het live tv kijken op de Ziggo app lukt nu toch ook wel.
    Blijft nog dat de tvgids niet open wil en dat synchroon kijken via de apple tv niet mogelijk is.
    En zoals veel anderen al opmerkten: het systeem lijkt trager te werken….

  173. Dit is voor mij de eerste keer dat ik problemen zie na het installeren van IOS8 op een iPhone5. De installatie zelf verliep probleemloos.

    – De mail app crashte regelmatig, opgelost door de iPhone te resetten.
    – Na het resetten kreeg ik een flikkerende balk onder en in de top van het scherm. Opgelost door de iPhone gewoon uit en aan te zetten.
    – iPhone laat niet op. Hele nacht in de oplader gezeten en gaaf in de morgen nog steeds 55% aan. Na het opnieuw insteken van de oplader ging het opladen wel goed.

    Vreemde probleempjes waarvan je verwacht dat deze in de uitgebreide veld tests naar voren waren gekomen.

  174. Op mijn iPhone 5 crasht de camera app steeds! Krijg alleen maar een zwart scherm en kan niet eens wisselen naar front-facing……

    Meer mensen last van?

  175. IOS 8 is behoorlijk groot. Mijn iphone4S met 32 GB zat voor de installatie al behoorlijk vol en na de installatie was dat “overvol”. Voor zover ik kan nagaan is de (na)installatie behoorlijk lang bezig. (o.a. indexering?) Na 2 GB ruimte te hebben gemaakt kwamen de prestaties weer terug

  176. @Nick: hier hetzelfde met ios 8 en iphone 5s! Ook de ipad (3) is ontzettend traag na ios 8

  177. @Gert Graumans: Zelfde probleem heb ik ook met HP printer
    Ook bluetooth verbinding in de auto gaat niet meer automatisch . grrrrrr

    krijg nou wat net weer geprobeerd en nu werkt het. na 4 dagen ineens wel..

  178. Origineel geplaatst door Marijn
    Ik hoop dat jullie een oplossing hebben: mijn vrouw en ik hebben 1 apple id en allebij ios8 op een iphone 5 en 5s. Als ik nu wordt gebeld gaat mijn telefoon over maar ook de telefoon van mijn vrouw. Meerdere keren geprobeerd ook met huistelefoon naar mezelf gebeld en ook de telefoon van mijn vrouw gaat over. Waar zit deze instelling? Ik vind het erg raar. Alvast bedankt, marijn

    Ben blij dat ik dit stuk lees, want hier hebben wij ook last van. Een beetje irritant. Wie kan ons helpen?? Alvast bedankt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.