Reacties voor: iCulture peilt: Ga jij gebruik maken van draadloos opladen?

Maak jij al gebruik van draadloos opladen of ben je dat binnenkort van plan? In deze iCulture peilt kun je je mening laten horen over draadloos opladen, één van de nieuwe functies van de iPhone 8 en iPhone X.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Niet zolang de telefoon kan opzwellen ..

  2. Enkel als deze ook even snel laad, of sneller met “fast charging”. Als deze trager begint te laden dan vind ik het gewoonweg een downgrade

  3. Origineel geplaatst door Froyo
    Enkel als deze ook even snel laad, of sneller met “fast charging”. Als deze trager begint te laden dan vind ik het gewoonweg een downgrade

    Ik begrijp goed wat je zegt.. al blijft het een upgrade voor mij. Je noemt het een downgrade terwijl het een “extra” functionaliteit is. Ik zou een draadloze lader aanschaffen voor op het koffie tafeltje ofzo.. waar je hem neer kan leggen als je thuis komt.

    Als ik thuis ben heb ik mijn applewatch altijd om. Waardoor ik mijn telefoon liever ergens neerleg… op de oplader bijvoorbeeld. S’avonds zou ik hem wel aan het draadje laden

    Om volledig over te gaan op draadloos is inderdaad een downgrade. Tot de airpower uitkomt. Want ik slaap nu met drie laders naast mn bed… iphone, applewatch, airpods. Vaak in de knoop… gedoe..bah:P

  4. Ik heb de Mophie charching base 2 weken geleden in de Apple Store in Oberhausen gekocht voor m’n iPhone 8 plus. En het werkt erg fijn. ‘s Avonds als ik naar bed ga erop leggen en ‘s morgens zo eraf pakken. Geen gedoe meer met lightning kabel erin en uit.

  5. Eerst een iPhone hebben. Maar dat duurt nog wel even

  6. Met 2 x 45 minuten per dag in de auto aan de lader, gaat mijn telefoon alleen in het weekend af en toe thuis aan de lader. Plus, vindt ik het het verschil tussen inpluggen en (tamelijk precies ( en pas op dat ie niet te veel verschuift ) ) op een matje leggen niet de moeite waard. AirPower, met meerdere apparaten tegelijk, en display met laadvoorgang van alles op het matje op de telefoon, is misschien genoeg om me over de streep te trekken.

  7. Iedere avond als ik naar bed ga moest ik grabbelen naar m’n draadje, nu niet meer, top.

    Op eBay kun je er velen kopen voor tussen de 5 en 10 euro, gebruikmakend van je eigen vertrouwde Apple oplader. Echt snel gaat dat niet, maar voor de nacht is het handig. Heb er ook 1 in de huiskamer voor af en toe een beetje bijladen.

  8. Zou het wel willen gebruiken s’nachts op het nachttafeltje maar heb een 2 in 1 wallet case, met magneten, volgens de verkoper van switch werk dit dan niet

  9. Oplader is al binnen. Nu de telefoon nog…

  10. Stond in een reactie van een IKEA medewerker bij een eerder artikel over contactloos lader niet dat deze serie “uitgaand” was en er “binnenkort” een nieuwe zou komen?
    En dat DAT de reden was van uitverkoop?

  11. Ideaal voor in de auto. Heb zelf een Volkswagen Golf GTI type 7 alleen zat er geen draadloos oplaad functie in. Wel Apple Carplay. Ik ga de draadloze oplader er zelf inbouwen.

  12. Met mijn Galaxy S8 van m’n werk maakte ik er alleen in de auto gebruik van. Mijn auto heeft een ingebouwde draadloze oplader af fabriek. Sinds ik mijn iPhone 8 in mijn bezit heb kocht ik er al 4. Voor mijn vrouw 2. Heel erg handig.👍

  13. Heb naast een oplaadmat ook een qi autolader besteld op AliExpress
    Ben benieuwd hoe lang het duurt een hoe de kwaliteit is.

  14. Mijn computer en auto hebben die voorziening aan boord.

  15. Mij lijkt het wel handig om draadloos te kunnen opladen.
    Maar ik kan het nog niet gebruiken omdat ik nog een iPhone 7 hebt.
    Maar in de toekomst zou ik dat wel graag willen hebben hoor.

  16. Over 2 A 3 jaar als ik de X heb. Tot die tijd ff wachten. Tot april de 6S+ dan de 7+ en daarna pas

  17. Als de oplader niet te groot is maak ik deze vast op mijn tel houder op de motor

  18. Draadloos opladen met een lader waaraan een draadje zit om er voor te zorgen dat de lader kan laden, hoezo draadloos.

  19. ik heb zelf een nokia lumia 745 uit 2014(!) en die kan ook draadloos laden. Zelf heb ik er een op mijn bureau liggen zodat ik toch mn telefoon bij me kan hebben zonder die snoertjes die altijd in de knoop zitten en toch kan ik opladen , oplader op aliexpress gekocht wekt al +2 jaar uitstekend! ook krijg ik leuke reacties op omdat ik in klas 3vwo zit en dan denken volwassenen als ze mijn kamer binnenlopen, ‘zozo, veel tech en heel clean ook , ik dacht dat de jeugd zich aleen intressseerde in smartphones 🙂

  20. Ja, wanneer de AirPower uitkomt voor max 100€

  21. Ja ga het gebruiken zodra het matje van Apple uit komt.
    Applewatch en iPhone samen opladen zonder draadje, lijkt me erg handig.

  22. Nee, draadloos opladen lijkt mij overbodig

    Hoezo lijkt?!?
    ‘Draadloos’ opladen op deze manier is al lang beschikbaar op andere smartphones, zo ook mijn (nu nog) tweede, dus menigeen weet net als ik uit eigen ervaring dat het totaal nutteloos en overbodig is!

    Overigens maakt die tweede telefoon nu dankzij het weer droevig buggy en gebruiksonvriendelijke(r) iOS11 nadrukkelijk kans alsnog nr. 1 te worden.

  23. “Geen gedoe meer met lightning kabel erin en uit.”

    Als we dat al een gedoe vinden…hoe slecht hadden we het vroeger dan wel niet?

    Ik krijg morgen m’n 8 maar ik snap de hype met “draadloos” laden niet. Het is ten eerste niet draadloos en ten tweede kost het geen moeite om ff je telefoon aan een draadje te hangen en ten derde je kan je telefoon niet gebruiken terwijl hij op zo’n pad ligt te laden.

  24. Momenteel zeg ik nee.
    Mijn mening is dat het geen toegevoegde waarde heeft momenteel. Over x-aantal maanden kan je je smartphone opladen zonder ergens neer te leggen, daar zeg ik “ja” voor

  25. AirPower zal ik uiteindelijk wel aanschaffen, voor ‘s nachts opladen van iPhone, watch en AirPods, maar in de auto gebruik ik CarPlay (dus kabeltje is noodzakelijk), en als ik snel even wil opladen, dan werkt me dat draadloos te langzaam vooralsnog.

  26. Heb een iPhone 8, maar wacht totdat draadloze opladers een stuk sneller iPhone kunnen opladen. Nu nog véél te traag. Wel geinig voor op bureau of nachtkastje, maar sla het nog even over.

  27. Allemaal tof dat draadloos opladen maar is er stroomverlies bij het opladen en hoeveel? En wat verbruikt de oplader wanneer er geen gsm er op ligt?

  28. Ik wacht op de longerange oplossing van Enerrgous en ik snap ook werkelijk niet dat Apple nu zonder Airpower komt waardoor je naar allerhande interim oplossingen moet gaan zoeken.
    Ze hebben vanaf 2015 de tijd gehad om hier naartoe te werken. Je moet je dus iets gaan zoeken waarvan je niet weet hoe snel het laadt. Dus dan denk je al snel Ach, laat maar…

  29. Ik vindt het heerlijk snel er op leggen

  30. Origineel geplaatst door Vj
    Zou het wel willen gebruiken s’nachts op het nachttafeltje maar heb een 2 in 1 wallet case, met magneten, volgens de verkoper van switch werk dit dan niet

    Ook ik heb een 2 in 1 wallet case. Naast m’n bed staat een draadloze oplader van de Hema. Dit gaat prima samen.

  31. Origineel geplaatst door EOTB
    Heb een iPhone 8, maar wacht totdat draadloze opladers een stuk sneller iPhone kunnen opladen. Nu nog véél te traag. Wel geinig voor op bureau of nachtkastje, maar sla het nog even over.

    Ik heb een goedkope (Trust urban Ydo a 15 euro) gekocht om het eens te proberen. Op de slaapkamer heb ik een apple Dock. Maar als ik thuis werk is het handig dat de iPhone tussendoor oplaadt.
    Deze oplader gaat echt wel retetraag en het scherm springt telkens aan. Ik heb een case (de binnencase van een bookbook) er omheen. Dat moet kunnen, maar een beetje snellere zou wel fijn zijn. Dat is meen ik afhankelijk van een update van IOS.

    Dus ik vind het best handig, maar niet overdreven belangrijk.

  32. @Jan: Yes, dat was ik. Er is inderdaad ondertussen een nieuwe uitgebracht omdat ze deze nog goedkoper kunnen aanbieden. Hij heet RÄLLEN. De NORDMÄRKE is er alleen nog met 3 oplaadpunten in 1 dacht ik.

  33. Deze week was ik bij Ikea. Volgens een medewerkster waren de huidige draadloze opladers bijna uitverkocht omdat er een nieuwe serie komt. Dat lijkt te kloppen: wanneer je er één wilt bestellen via de website krijg de de melding dat deze ergens in november zal worden geleverd.

  34. Als de oplaadpad een gratis bij zit wel ja. 😋

  35. Nee, ik heb nu toch een iPhone dock, en dat ziet er net zo elegant uit als draadloos.

  36. Leuk draadloos kip/ei probleem in de auto (VW Tiguan).
    De auto is voorzien van WiFi/Bluetooth, een draadloos oplaadmatje in de middenconsole en ook van Apple CarPlay. Nu komt het; CarPlay vereist een bedrade verbinding 🙄

  37. Welke heb je gekocht?@Stef:

  38. Als het in een tafel zit wel

  39. Origineel geplaatst door S@ndeeer
    Allemaal tof dat draadloos opladen maar is er stroomverlies bij het opladen en hoeveel? En wat verbruikt de oplader wanneer er geen gsm er op ligt?

    Goede vraag, dit vraag ik me ook af

  40. Voor iphone? Nee.
    Maar wel met mijn oudere apple magic mouse (er is daarvoor een draadloos-laden accu op de markt). En natuurlijk de electrische tandenborstels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.