Reacties voor: iCulture peilt: ga jij een betaald abonnement op Apple Music nemen?

Voor velen loopt de proefperiode van Apple Music af, dus nu rijst ons de vraag: ga jij nu een betaald Apple Music-abonnement afsluiten? Lees alles over hoe je een abonnement moet afsluiten en wat er zoal beschikbaar is in deze iCulture peilt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Nee ik vond het al voor geen meter werken, zag er leuk uit dat was het.
    Ik ben best een tijd bezig geweest vrolijk veel muziek toevoegen aan afspeellijsten, kom ik er na een tijd achter dat de helft van de muziek er niet in staat(Genoeg ook niet offline terwijl ik het aangaf).

    Spotify werkt prima voor mij geen behoefte ook verder aan overstappen.

  2. Ik heb 2 spotify abonnementen inclusief (KPN en KPN Mobiel). Dat is de reden dat ik bij Spotify blijf, mocht dat ooit veranderen kies ik voor Apple Music

  3. Driewerf neen! Alternatieven en mogelijkheden te over.

  4. Ik heb de gratis testperiode niet eens gebruikt.. Ik zet m’n mp3’tjes zelf wel op m’n iPhone 👍

  5. Ik heb spotify, Deezer en nu 3 maanden Apple Music geprobeerd. Spotify zit bij het KPN Aboonrment en Deezer zit in mijn T-Mobile. Hoewel Apple Music nog heel wat verbeterpunten heeft, blijk ik het abonnement aanhouden, omdat ik er toch een hoop gemak van heb. Delen van muziek aan anderen doe ik toch al nooit, dus dat is geen gemis. Dus als Apple het elke keer verbeterd, dan vind ik het prima.

  6. Nee. Ik betaal niet voor muziek die ik niet ik niet meer kan luisteren wanneer ik stop met betalen. Ik blijf gewoon lekker singeltjes en cd’s in iTunes kopen. Ben gemiddeld hetzelfde bedrag per maand kwijt op dit moment, en ik mag de nummers voor altijd houden en op ieder apparaat luisteren.

  7. Hoewel ik al jaren bij spotify zit, neem ik toch een abonnement op AppleMusic, ik vind vooral de “Voor Jou-sectie” geniaal, ik luister bijna alleen nog maar naar dat gedeelte. Alle bugs zijn zover ik weet opgelost, en ik maak nu net zo snel afspeellijsten als dat ik in spotify deed. Toppertje dus!

  8. Ik overweeg het … pas als Sonos Apple Music gaat ondersteunen.

  9. Waarschijnlijk niet!

    De reden hiervoor is de interface. Vind het op de mac niet overzichtelijk. Op de telefoon is het wel wat beter. Maar vind het dus on-apple (lees onoverzichtelijk).
    Daarbij vind ik de afspeellijsten niet uitgebreid genoeg.

  10. Nee. Ik betaal liever voor albums om ze gewoon voor altijd voor mezelf te hebben.

  11. Ik snap niet dat mensen betalen voor muziek dat niet eens van hun kan zijn…Ik koop mijn CD’s en zet ze op itunes. Mijn favorieten zet ik op iphone of ipod.

  12. Het werkt niet goed.
    Blijft veel hangen.
    Een nieuw nummer begint als het vorige nog niet gedaan is.
    Werkt nog niet op de Apple tv. (had er van dag 1 moeten inzitten)
    Sommige nummers zijn grayed out en kunnen niet afgespeeld worden.
    En dit in voorgestelde lijsten.
    Dit had nooit uit beta mogen komen.
    Slechte kopie van Spotify 🙂

    Ik verwacht dat over een half jaar alle problemen opgelost gaan zijn en het de beste streaming dienst gaat worden.
    Gewoon te vroeg uitgekomen volgens mij.

    Spotify was ook niet perfect toe hen net uitkwam.
    Het gebruikte toen extreem veel ram en cpu!
    Op een Macbook waren het echte rampen.

  13. Nee. Ik vind de app in gebruik nog veel te onhandig om een overstap van Spotify ook maar te overwegen (niet dat Spotify perfect is overigens). Er zitten twee knoppen om een lied toe te voegen aan de wachtlijst. Dat is natuurlijk niet vervelend, maar het geeft aan dat de interface nog heel wat werk nodig heeft.

  14. Helemaal geen streamingsdienst, Zet mijn muziek zelf wel op mijn iPhone.

  15. Apple Music geprobeerd, maar geef toch de voorkeur aan Spotify. Bovendien gooit KPN voor un tientje naast Spotify ook 1,5 GB extra in m’n bundel.

  16. Ik neem een individueel abonnement op Music.. Alle andere services vind ik inferieur.

  17. Ja ik ga wel verder met Apple Music. Ik ben erg ontevreden over de infrastructurele performance: dus hoe snel en betrouwbaar hij streamt. Ben nog minder tevreden hoe over hoe Apple Music het offline syncen doet. Dat is ontzettend irritant. Elke foutmelding vind ik er een teveel als ik vergelijk dat Spotify daar letterlijk nooit last van heeft gehad. Set it, forget it, it just works. Dat is Apple’s filosofie, maar met Apple Music maken ze het niet waar.

    Verder mis ik een aantal features van Spotify zoals de remote functie, maar sinds spotify mijn gegevens als betalende klant wil verkopen wijs ik ze de deur. Zoiets kan gewoon NIET.

    Ik hoop van harte dat Apple hun dienst gaat verbeteren zodat het beter en betrouwbaarder werkt. Vind het wel een hele verbetering sinds iTunes Match, vooral op IOS 9.

  18. Vanaf het moment dat SONOS ondersteund wordt, stap ik over. Voortaan mijn eigen gekochte en geripte muziek in combinatie met een streamingdienst. Alles in één dus, dat is precies wat ik zoek.

    Maar eerst SONOS, dan pas Music!

  19. Zeker. Ik heb een gezinsabonnement genomen. Ik zeg deezer op en hou spotify ernaast omdat spotify net wat beter werkt dan deezer.

    Prima suggesties via Apple music en spotify werkt ook prima. Leuk dus.

  20. Origineel geplaatst door Robin
    Hoewel ik al jaren bij spotify zit, neem ik toch een abonnement op AppleMusic, ik vind vooral de “Voor Jou-sectie” geniaal, ik luister bijna alleen nog maar naar dat gedeelte. Alle bugs zijn zover ik weet opgelost, en ik maak nu net zo snel afspeellijsten als dat ik in spotify deed. Toppertje dus!

    Niets meer aan toe te voegen, ja dus!

  21. Ik luister veel naar Soundcloud laatste tijd. Apple Music nog nooit geprobeerd, Spotify ook al een tijd niet meer gebruikt.

  22. Nee, ik blijf bij spotify. Apple music heeft zo zijn pluspunten maar het feit dat ik muziek in mijn playlists niet kan scheiden van “mijn muziek” (waar ik alleen full albums in wil bewaren) maakt het voor mij a big no !

  23. Nee; gebruik Sonos met Sonos app op mijn iPad. Via netwerk HD stream ik alles naar stereo installatie. Inclusief radio van TuneIn.

  24. Gratis spotify premium van KPN is beter

  25. Heb het geprobeerd, maar streaming muziek is niks voor mij. Dus, nee.

  26. @Bas Voet: Ben het met Bas eens, ik betaal liever voor muziek dat daarna van mij is. Ik heb, via mijn internetabo, al Spotify maar gebruik dat vaak alleen maar om, a la iTunes, muziek even snel te previewen. Als het me bevalt schaf ik het album aan.

  27. Ik heb via mijn mobiele abonnement van KPN een premium Spotify account en ik had in het begin automatisch verlengen van  MUSIC uitgeschakeld. In principe heb ik aan Spotify ook genoeg maar heb  MUSIC toch maar weer op verlengen gezet. Ik vind het nl wel fijn als je het meeste in de app ook daadwerkelijk gebruiken kunt. Als het uiteindelijk toch niet meer bevalt zeg ik het alsnog op.

  28. Ik blijf bij Spotify tot ze ondersteuning bieden in Sonos.

  29. Ja ik neem een betaald abonnement het bevalt me prima

  30. Nee, ik heb ondertussen bijna 1200GB (nee, niet 120GB) aan MP3’tjes op een NAS staan die gedownload zijn in de tijd dat er nog geen download verbod was.
    de rest hoor ik wel via Shoutcast.

  31. Origineel geplaatst door Robin
    Hoewel ik al jaren bij spotify zit, neem ik toch een abonnement op AppleMusic, ik vind vooral de “Voor Jou-sectie” geniaal

    Zeker nog nooit Discover Weekly gevonden in Spotify.

  32. NEE, vind Spotify geweldig werken, dus daar blijf ik bij.

  33. Voor nu blijf ik nog even bij Deezer. De twee grootste redenen zijn dat Deezer integratie heeft met Last.fm dat ik al jaren bij hou, en dat ik korting krijg via mijn telefoonaanbieder op een abonnement.

  34. Sinds een paar maanden heeft Spotify ‘Discover Weekly’, waardoor je – als premium lid – iedere maandagochtend 30 tracks krijgt te horen die zijn afgestemd op jouw smaak. En iedere keer hoor ik nieuwe tracks die ik toevoeg aan mijn bibliotheek. Een absolute verrijking en veel beter dan ‘Voor jou’ met een aantal afspeellijsten, die je na een paar maanden wel kent.

    Enige nadeel is dat je geen muziek kunt uploaden en dat op alle apparaten meeneemt. Maar, hier heb ik een oplossing voor: Dropbox. Upload de muziek die niet op Spotify te vinden is in een Dropbox-folder en installeer Dropbox op de apparaten waar je op zit. Er wordt dan een lokale map aangemaakt. Stel, je voegt een liedje toe in de lokale map, dan staat die standaard op al je computers met Dropbox. En op je telefoon synchroniseer je één keer door een offline afspeellijst te maken met daarin je eigen Dropbox-muziek.

  35. Ook gratis spotify bij KPN alles in een. Dus ik ga niet betalen voor een “gelijkwaardige” dienst. Apple heeft niet meer dat magische effect meer als vroeger toen het nog onder jobs bewind voer en loopt nu achter de feiten aan.

  36. Op dit moment neem ik ook nog geen betalend abonnement op Apple music omdat ik goed ben met Spotify. Later wanneer het volledig up to date is en dat samen met de nieuwe Apple TV zie ik een upgrade naar Apple Music helemaal zitten! Tot dan… Nog even Spotify

  37. Sinds kort gratis twee Spotify abonnementen bij m’n nieuwe KPN mobiel en vast abonnement maar blijf toch gebruik maken van Apple Music. Vind Apple Music toch net wat fijner werken dan Spotify en de Spotify trekt m’n accu ook sneller leeg.

  38. Zo de eerste betaling voor deze super dienst is van mijn kaart. Heb nog geen seconde spijt van mijn abo op
    Apple music en ben niet van plan nog weg te gaan want ook al lijkt het gras op een ander vaak groener kom je zeker en vast bedrogen uit want Apple music bied en het ruimste aanbod aan en heeft als voordeel dat het compleet geïntegreerd is in iOS en nog volop kan groeien. Kortom toppertje

  39. Op zich wel tevreden mee alleen hem ik net als eerder opgemerkt de laatste tijd vaak problemen met het of-line beschikbaar maken van albums. Doet het dan gewoon niet?? Ga nu nog even door maar als dit niet gaat verbeteren haak ik ook af.

  40. @Jordi: dat is toch al aangekondigd?

  41. Nou ik wil wel, maar mijn vader kreeg spotify bij het KPN abbonoment dus is het gratis. En zelf spaar ik voor de Apple watch dus kan dat er niet echt bij….

  42. Ik ben vanaf iOS 9 redelijk tevreden en houd mijn abonnement. Op iOS 8 stopte de muziek heel vaak spontaan en moest ik de iPhone resetten om weer muziek te kunnen luisteren. Nu is het nog niet perfect maar het werkt fijn op mijn MacBook en iPhone.

  43. Ik ben nog steeds een persoon die handmatig trackjes erop zet. Omdat ik echter veel muziek luister en dat snel door mijn data ben. Zelf heb ik Apple Music nog niet uitgeprobeerd.

    Ik heb namelijke ook nog wat vragen hierover…

    Kan ik dan muziek van iTunes dan streamen? of is dit iets heel loss van dit?

    Zo….(Nee) – Hoeveel tracks is Apple Music dan in bezit en hoe snel hebben ze een nieuwe nummer van een artiest in hun dienst?
    Zo….(Ja) – Geld dit dan ook voor op al mijn apparaten? (Mac, Apple TV, iPod’s(incl. Classic) Windows of via een website)
    En is net als iTunes ook een regio-block?(nummers die niet in NL of EU verkrijgbaar zijn)

  44. Nee, op dit moment kan ik het nog niet eerlijk vergelijken. Heb nog een (oud) Hi (nu KPN) sim only 200min/2GB met Hi spotify premium. Mooie hiervan is dat ik een 10tje betaal maar alle muziek die ik stream op 4G niet van mijn mb bundel afgaat. Beter dan die 1500mb die je nu erbij krijgt als je via KPN bij je mob abo spotify neemt. Mocht ik dat niet meer hebben zal ik eens gaan vergelijken.

  45. Ik stap over van Spotify naar Apple Music, maar enkel omdat Audi MMI de muziek van Apple Music als lokale muziek ziet en ik dus door mijn gehele bibliotheek kan scrollen. Bij Spotify kan dit niet en luister toch voornamelijk muziek in de auto.

  46. Ik ga terug naar Tidal. Ik ben echt een Apple fanboy en ik wou er zo graag van houden maar het is nog niet eens een beta naam waardig. Reis onnoemelijk veel en om twee drie keer mijn hele eigen bibliotheek op mijn telefoon te verliezen en opnieuw te moeten downloaden (roaming) gaat me echt te ver. Bovendien is de kwaliteit van Tidal, zelfs op een (goeie) auto stereo echt merkbaar.
    Ik hield van de gecureerde speellijsten maar het hele ding was onintuitief en buggy as hell. Ik kom over een jaartje wel weer eens kijken hoe het gaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.