Reacties voor: iCulture peilt: Zie jij een eigen tv-dienst van Apple wel zitten?

Het blijft een mysterie wat Apple met de komende streaming tv-dienst wil doen. Het bedrijf bestelt aan de lopende band tv-series, films en documentaires. Maar wat kan het bedrijf toevoegen aan het al bestaande aanbod?

Reacties: 20 reacties

  1. Ik denk dat het lastig gaat worden voor ze om iets te maken wat aanspreekt bij de lokale cultuur. Apple heeft vaak de neiging om te denken dat de hele wereld Amerikaans is.

    • @Armand: Ja, da’s misschien ook de reden dat Netflix lokale content gaat maken. Tegelijk denk ik dat we sinds series als Seinfeld en Friends al qua mindset helemaal Amerikaans zijn ingesteld. Bij Nederlandse series klinkt het al snel te ‘gewoontjes’ ten opzichte van het “Awesomes!” en “Exciting!” wat we uit Amerikaanse series gewend zijn. Trouwens, voor series uit eigen land heb je toch gewoon diensten zoals Videoland? En voor Hollandse meezingers zijn er ook speciale diensten en zenders. Ik denkt dat het operationeel gezien te lastig wordt als Apple voor elk land lokale content gaat maken.

  2. Ik kijk überhaupt bijna geen tv daar ik gek wordt van alle reclame. Eerst zal alles wel zonder of weinig reclame zijn maar dat zal er dan wel weer langzaam insluipen.

  3. Ik zit er niet echt op te wachten, eerlijk gezegd.
    Ik heb veel liever dat ze zich concentreren op de kenactiviteiten en daarin het maximale doen. iPhone SE2, of een andere low-end in een moderner vormgeving, allerlei software zaken als Airplay 2, Dark Mode, notification improvements, een open en uitbreidbare CarPlay, Siri verbeteren.
    Daa zit ongeveer iedereen op te wachten.
    Laat muziek, video en zelfrijdende auto’s lekker aan Spotify, Netflix en Tesla over.
    Als je er al 3 jaar over doet om een MacPro te maken, heb je in die andere takken van sport niets te zoeken.

  4. Eerst maar eens een TV die niet op android of webos oid draait

  5. @Armand: Daarom is Netflix in Nederland ook zo enorm succesvol en Videoland nauwelijks?

    Kortom: denk dat het juist op de NL markt succesvol kan zijn.

    Hoop alleen dat ze niet de hoofdprijs gaan vragen, zeker voor klanten die Apple Music al afnemen. Wordt anders wel een duur geintje naast Netflix, Amazon Prime en Ziggo Films en Series (heb Videoland bewust nog niet, nog geen voor mij interessante content).

  6. Als ze nou trouwe Apple gebruikers belonen met kortingen (geen tijdelijke), zoals wanneer wij òòk Music hebben, iCloud en nog wat diensten. Dat zou meer mensen ook weer over streep trekken. Dus staffelprijzen. Want er zijn mensen met meerdere Apple producten in huis en ook meer abonnementen. Voor elke dienst €10 vragen, gaat mij ook weer tè ver. Maar… gokken we niet dat wij in Nederland nog wel even paar jaar langer mogen wachten voor het uitgerold wordt in NL? 😉

    Over lokale series; Spanje kan er ook wat van! La Casa de Papel op Netflix is hiervan een voorbeeld. En heerlijk om Spaans te horen in plaats van dat eeuwige ‘o my godddd‘ Amerikaans of ook Nederlands.

  7. Met Apple Music hebben ze een geduchte Spotify concurrent, maar voordat ze een deuk in het marktaandeel van Netflix (en Amazon) kunnen slaan moet er wel héél veel gebeuren.
    Het is al een enorme uitdaging om voldoende interessante content aan te kunnen bieden.
    Het zijn vaak de wat rauwere, minder lieve films en series die het goed doen.
    Los daarvan: alleen al het feit dat veel afstandsbedieningen van TV’s en settopboxen een grote rode Netflix knop hebben is een flinke drempel.

  8. Nog meer preutse Amerikaanse meuk

  9. Apple moet zich focussen op hetgeen waar ze goed in zijn: hardware met software combineren om een geweldige gebruikerservaring neer te zetten. De investeringen die ze de laatste jaren doen in diensten zoals Apple music en een TV dienst zijn zaken waar ze in hun kern niet goed in zijn en kunnen beter overgelaten aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd (Spotify, Netflix).

    Ik zal in ieder geval geen abonnement op een eventuele tv dienst van Apple nemen (evenals Apple Music).

  10. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Armand: Ja, da’s misschien ook de reden dat Netflix lokale content gaat maken. Tegelijk denk ik dat we sinds series als Seinfeld en Friends al qua mindset helemaal Amerikaans zijn ingesteld. Bij Nederlandse series klinkt het al snel te ‘gewoontjes’ ten opzichte van het “Awesomes!” en “Exciting!” wat we uit Amerikaanse series gewend zijn. Trouwens, voor series uit eigen land heb je toch gewoon diensten zoals Videoland? En voor Hollandse meezingers zijn er ook speciale diensten en zenders. Ik denkt dat het operationeel gezien te lastig wordt als Apple voor elk land lokale content gaat maken.

    Daarom vond ik Married With Children zo briljant. Daar werd heel Amerika een spiegel voorgehouden en met beide benen trapten ze er nog in ook.

  11. Zien jullie de beschikbaarheid op non-Apple devices echt als struikelblok? Bij Apple Music is dat toch ook niet zo gebleken?

  12. Origineel geplaatst door Patrik
    Nog meer preutse Amerikaanse meuk

    Netflix is toch echt niet preuts. En HBO noemen wij thuis de HerenBillenOmroep, omdat je er meer blote mannenbillen ziet dan je ooit bij de VPRO gezien hebt.

    Vooral die vampierenserie blonk er in uit: God hates fangs en dat soort referenties. Ik zag deze week zelfs een blote pielemuis in een Netflix serie (en ja, ook in Nederland zijn we vooral preuts als het om mannelijk naakt gaat, dus mannelijk naakt is mijn referentie)

  13. Nee, gezien de pulp die er nu is heeft Apple nog een zeer lange weg te gaan.

  14. Apple moet gewoon spotify en Netflix overnemen. Dan hebben ze al direct bijna de hele markt in handen. Daarnaast hebben ze heel veel geld gestald waar ze niks mee doen

  15. Spotify kopen? Waarom?Dat mag trouwens niet.

    Ik zou zeggen Disney of Netflix kopen.
    En niet zo zeuren over PG18 materiaal. Meeste van hun koper zijn bovende 30..

  16. Origineel geplaatst door Patrik
    Nog meer preutse Amerikaanse meuk

    Het is vooral Apple die preuts is…
    Willen ze succesvol zijn op dit vlak zullen ze echt moeten veranderen.

  17. Origineel geplaatst door Onno
    Met Apple Music hebben ze een geduchte Spotify concurrent, maar voordat ze een deuk in het marktaandeel van Netflix (en Amazon) kunnen slaan moet er wel héél veel gebeuren.

    Het is al een enorme uitdaging om voldoende interessante content aan te kunnen bieden.

    Het zijn vaak de wat rauwere, minder lieve films en series die het goed doen.

    Los daarvan: alleen al het feit dat veel afstandsbedieningen van TV’s en settopboxen een grote rode Netflix knop hebben is een flinke drempel.

    Die rode knop, met Netflix die tergend traag is.
    En nee ik heb geen oud model maar een tv met introductie datum maart 2018.

  18. Apple heeft waarschijnlijk de boot al gemist wat een TV dienst aan gaat. Dat ze hun pijlen maar richten om hun diensten te verbeteren zoals kaarten, Siri en Apple Pay voor de rest van de wereld. Wat betreft TV zijn er genoeg alternatieven, bijvoorbeeld een goede IPTV service.

  19. De versplintering is geen goed zaak, er komen teveel aanbieders. Disney haalt zijn films van Netflix voor haar eigen streamingsdienst. Naast Netflix, Amazon prime, Disney, videoland, youtube en het Ziggo pakket nu ook nog Apple. Ik ben niet bereid iedere maand €100,- te betalen om tv te kunnen kijken. Sinds 2016 doe ik niet meer aan downloaden maar ik denk dat downloaden in de toekomst weer in opmars gaat komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.