Reacties voor: iCulture Peilt: Moet Apple elk jaar een nieuwe Apple Watch uitbrengen?

Moet Apple elk jaar een nieuwe Apple Watch uitbrengen, of zijn nieuwe horlogebandjes en kleurtjes voldoende, met af en toe een software-update? Laat het weten in deze editie van iCulture Peilt!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Meer en snellere software updates zijn welkom. Ik heb mijn Apple watch vorige week verkocht omdat ik het echt een Apple-onwaardig product vind. Hij is zo ongelooflijk traag, niet mee te werken. Ik had er veel meer van verwacht.

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Het belangrijkste: alle bandjes moeten opnieuw bruikbaar zijn. 1 x gekocht met leren bandje en sport bandje nu nog alleen sport bandje volgende keer!

  4. @Freek: Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het er 3 maanden mee volgehouden voordat ik de Apple Watch weer heb doorverkocht. Het is een onwerkbaar, traag apparaat wat weinig tot niets toevoegt aan je dagelijkse leven. Dus totdat dat probleem is opgelost moet er zo snel mogelijk nieuwe hard- en software updates komen.

  5. Om de 2j een nieuw toestel met aanzienlijk betere specs.

  6. Helemaal geen watch uitbrengen.

  7. Maakt mij niet uit. Zolang het volgende model maar iets toevoegt tov het bestaande model.
    Ben zeer tevreden over de watch. Gebruik mijn iPhone minder (= kijk er minder op)
    Noodzakelijk? Nee. Leuk? Ja? Elke jaar een nieuwe? Hangt er van af.

  8. als ze een echte vernieuwing of vernieuwing hebben dan pas of elk jaar prima maar dan voor een lagere prijs die 400 euro of meer is echt te gek

  9. Erg tevreden met mijn Apple Watch. HW Update 1 x in twee jaar lijkt me ruim voldoende. SW updates moeten in de tussentijd voldoende zijn.
    Ik hoop wel dat de bevestiging van de bandjes hetzelfde blijven.

  10. Ik hoop dat ze dit jaar wel een nieuwe uitbrengen, eentje die niet zo traag is. Vind het een leuk product, maar pak nog vaak genoeg m’n iPhone omdat de watch zo traag is.

  11. Om de 2 jaar een nieuwe. Om het jaar een grote software update met nieuwtjes.

  12. Nu nog duidelijk een v1. Dus nuttig om snel naar een v2 te gaan (design, accu, etc.).
    Net als voor de iPhone, groot verschil tussen v1 en v2, minder verschil tussen v5 en v6. Dus zeker de eerste jaren belangrijk voor Apple om snel te blijven innoveren.
    Daarnaast: net als bij (Amerikaanse) auto’s of televisies, daar heb je ook elk jaar een nieuwe versie, maar betekent niet dat consument elk jaar een nieuwe koopt.

  13. Origineel geplaatst door Cihan
    Helemaal geen watch uitbrengen.

    Mee eens. In mijn ogen slechts een product voor liefhebbers. Wanneer ik lees dat er nu ook tijd en geld wordt besteed aan de update van de bandjes herken ik Apple niet meer.

  14. Ieder jaar een stijgend dividend, die watch kan me niet zoveel schelen.

  15. Is een product die helaas niets toevoegt. Kost veel geld en blinkt in niets uit. Na vier maanden weer verkocht.

  16. In mijn beleving zijn alle eerste Apple producten Beta versies. Het verschil tussen iPad 1 en iPad 2 was een wereld van verschil.

    Ik wacht bewust op de Apple Watch 2. De Apple Watch 1 was voor Apple meer een soort van marktonderzoek.

  17. Om de 2 jaar lijkt me prima. Hoewel de markt en de developers nu zitten te springen om een stand alone versie met gps die sneller is dan de huidige.

  18. Misschien ben ik wel een echte liefhebber, maar vind de watch wel degelijk iets toevoegen. Gebruik mijn iPhone minder. Ook in de auto snel een berichtje inspreken dat ik onderweg ben werkt perfect. Ook herinneringen en agenda items inspreken werkt prima. Ik zie graag hetzelfde als bij de iPhone. Elk jaar een nieuwe versie met de ene keer een nieuw product en de andere keer een s versie.

  19. IK vind ‘m zeker iets toevoegen maar goed, ik liep ook al met een Pebble destijds rond. Meest gebruikte functies voor mij zijn zonder meer de notificaties en de health functies. Hoef dankzij de notificaties niet meer zo gedwongen op het telefoonscherm kijken of ik niet een telefoontje of een iMessage gemist heb. Echter zoals John Gruber wel zei mis ik nog wel degelijk iets aan de Apple Watch. Het zou veel persoonlijker mogen worden. Het apparaat moet gebruik maken van wat het uniek maakt: het feit dat het constant op je pols zit. Dat gebeurt nu niet. Het probeert functies van de iPhone te emuleren en dat is nu niet direct iets dat het moet doen. Het moet toevoegen. Echter net als met de iPhone en de iPad is een 1st gen product grotendeels een experiment. Men leert ervan en pas na een aantal generaties wordt het product datgene dat het echt sterk maakt.

  20. Als er Apple Pay is koop ik er een, maar nu niet de eerste generatie.

  21. Waarom niet toch. Keuze is aan de koper of het een toegevoegde waarde heeft om telkens een nieuwe te kopen of als Apple fanboy/girl altijd de laatste Apple spullen willen kopen.

    Persoonlijk hoef ik niet elke jaar een nieuwe.

  22. Als Apple fan heb ik de mijne ook na een maand verkocht. Apple onwaardig spul en totaal geen vervanger voor mijn Breitling die tijdloos blijft.

  23. Wat een onzin dat het niks toevoegt. Voor mij en vele anderen die er een hebben voegt het zeker iets toe.

    Daarnaast vind ik dat er geen nieuwe versie moet komen omdat er een nieuwe versie moet komen, maar gewoon als het nodig is.

  24. Als je kijkt naar het gedrag van mensen, dan is wordt een horloge aangeschaft voor meerdere jaren. Zeker in de hogere prijsklasse. Daarom betalen voor extra apps is prima. Maar het basisapparaat moet alles aan boord hebben. Dus zeker 3-5 jaar mee gaan.

  25. Wat mij betreft geen enkel horloge. Wat een gedoe, dat diversificeren.
    Laat ze liever goede desktops / laptops / telefoons (blijven) maken

  26. Ja, maar met een soort upgrade plan. Dus mensen die al een Apple watch hebben krijgen korting of kunnen hem inruilen.

  27. Origineel geplaatst door Martin
    Wat mij betreft geen enkel horloge. Wat een gedoe, dat diversificeren.
    Laat ze liever goede desktops / laptops / telefoons (blijven) maken

    Helemaal mee eens. En het ziet er niet uit

  28. Ze missen nu een grote markt omdat ze gps missen. Denk dat sporters graag een Apple Watch zouden willen maar dan wel met GPS. Lange accu duur zou ook fijn zijn. Fitbit heeft ook wel wat “smart” functies maar die accu gaat gewoon makkelijk 6 dagen mee inclusief 3x per week hardlopen(gps functie alleen actief tijdens gebruik)

  29. Meest zinloze ding wat Apple ooit op de markt heeft gezet

  30. Origineel geplaatst door marcel
    Meest zinloze ding wat Apple ooit op de markt heeft gezet

    Spuuglelijk om aan je pols te hebben!

  31. Lastige peiling… aan de ene kant zeg ik, breng 1x per jaar (of 2 jaar) een nieuwe Apple Watch uit. Anderzijds vind ik dat ze de huidige moeten optimaliseren. De batterijduur is redelijk goed echter de snelheid van de apps vind ik nog steeds erg tegenvallen en niet des Apple’s.

    Ik vrees dat zodra een nieuwe hardware-versie uitkomt de ontwikkeling voor de oude hardware stopt. Indien dat gebeurt is mijn investering iets wat aan de hoge kant geweest.

    Al met al, ben nog steeds blij met mijn Apple Watch.
    Ben wel blij dat ik de Sport heb gekocht. Tijdens Squash al een paar keer mijn racket tijdens het doorzwaaien er tegenaan geslagen, geen krasje! De andere versie was waarschijnlijk gebarsten (Saffier glas is sterk tegen krassen maar niet tegen hoge impact, Ion-X is gevoeliger voor krassen maar breekt minder snel, toch?).

  32. Jep!
    Dan raak ik nog sneller op ze uitgekeken 🖕🏻

  33. Ik snap het nut van deze peilingen niet.
    Pas als Apple er iets mee zou doen, zou het geweldig zijn, maar die invloed heeft iCulture helaas niet. 1000 verschillende meningen, voor wat?

  34. Peilingen zijn er voor het gevoel van invloed.

    Elke anderhalf jaar updaten lijkt mij redelijk.

    De aansluiting van de bandjes is het laatste wat ze zullen veranderen.

    Ik kan de Watch ook nog niet aanbevelen, ik gebruik eigenlijk alleen de ringen. Als Apple Pay naar Nederland komt en er meer apps komen wordt de Watch pas echt de moeite waard.

  35. Ik vind niet dat er ieder jaar een nieuw model uitgebracht moet worden. Zelf heb ik een Apple Watch maar ik durf niet tegen mensen te zeggen wat ik ervoor heb betaald. Het is een leuk product maar zeer zeker niet revolutionair. Ik ben tegen Android, maar Android Wear is, wat ik ervan gezien heb, volgens mij al veel verder ontwikkeld en kost nog niet de helft van wat een Apple Watch kost.

    Daarbij vind ik ook dat de Apple Watch totaal niet de premium-uitstraling heeft die Apple altijd wil(de) hebben. Ik kan daarom ook met zekerheid zeggen dat ik zeker niet voor een nieuwe versie ga, die waarschijnlijk ook nog een stuk duurder wordt.

    Ik ben al zes jaar trotse bezitter van iPhones maar de laatste tijd streven andere fabrikanten (vooral Microsoft) Apple zeer, zeer hard voorbij.

  36. @Roel: Ik zie het niet, teveel gebreken, consessies worden er gedaan om een hybride te maken. Totaal niet nuttig in mijn beleving. OSX en iOS werken perfect samen, en dit wordt nog steeds elke keer verbeterd. Desondanks werkt de iPhone door zijn iOS structuur erg makkelijk, daar ligt juist de kracht en dat ervaar ik juist als iets goeds.

    Nee, microsoft doet iets anders maar is dit gelijk revolutionaire?, ik zie het niet.

  37. Horlogemakers brengen toch ook vaker nieuwe horloges uit!
    Hij moet alleen 5 jaar meegaan met de nieuwste software versie. Mogelijk dat een aantal van de nieuwste functie dan niet werken vanwege hardware specs. Net als nu bij de 4S.
    Maar dat is niet erg.

  38. Origineel geplaatst door Cihan
    Helemaal geen watch uitbrengen.

    Mee eens. Hoe vaak Apple ook “amazing” en “awesome” roept: de watch voegt weinig toe als je al iPhone bent.

  39. Alle lof voor de producten van Apple, ben een dagelijkse gebruiker van de iPad en iPhone, heb een iMac en macbook en ben hier zeker zeer tevreden over. Als het even kan, privé voor mij geen windows meer. Op het gebied van de smartwatches echter vind ik dat Apple van bij het begin achter ligt op de concurrentie. Ikzelf vind een rond uurwerk mooier, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Voor ik echt een smartwatch zal aanschaffen moet deze toch meer zelfstandig kunnen, zonder de iPhone. GPS chip in de watch en eventueel een simkaart zou perfect zijn. Dan kan je tijdens het sporten je dure iPhone rustig thuis laten en alles achteraf toch syncen met je telefoon. Wanneer het echt nodig zou zijn kan je met de watch dan ook een dringend telefoontje doen. Nu blijft de apple watch imo een duur alternatief om je telefoon niet uit je zak te moeten halen. Wanneer dit in de watch aanwezig zou zijn, is het volgens mij dan ook niet meer nodig om ieder jaar een nieuwe te maken, alleen als men hardwarematig een serieuze verbetering kan bereiken.

  40. @Paulpetrowiets: Helemaal mee eens.
    Is tergend traag. Gebruik van apps duurt zo lang dat je ondertussen al 20x je iPhone in en uit je broekzak gehaald heb.
    Reageren op sms (of iMessage) gaat zo traag dat ik eerst mijn inkomende berichten (sms) las op Apple watch en antwoordde met iPhone.
    Dus kan ik eigenlijk evengoed lezen op iPhone ook.
    De Apple watch is te traag. Echt absurd dat ze dit hebben uitgebracht. Schande.

  41. Ik moet zeggen ik heb m nu een half jaar ik ben er nog elke dag erg blij mee.van beroep ben ik tegelzetten en heb dus regelmatig natte handen of ze zitten regelmatig wel eens besmeurt met lijm ik haal mn iphone bijna nooit meer uit mn zak alleen voor belangrijke telefoontjes heb veel baat bij de notificaties die ik krijg bij mn watch scheelt een hoop keren mn telefoon pakken.vind ook dat ze toch wel een jaar of 3 mee moeten kunnen voordat ie weer geüpgraded moet gaan worden . Mag wel wat meer software updates krijgen die alles wat meer snelheid geeft en wat nieuwe functies geeft

  42. Ik wacht bewust op versie 2 omdat versie 2 vaak een stuk verder uitontwikkeld is. Daarna bv elke 2 jaar nieuwe hardware. Met bv een aantrekkelijk inruilprogramma. Software ondersteuning minstens 5 jaar.

  43. Origineel geplaatst door Ome Wout
    Ieder jaar een stijgend dividend, die watch kan me niet zoveel schelen.

    Kansloze opmerking

  44. Dat de Apple watch traag is vind ik wel meevallen. Zeker bij versturen van iMessage, reageren op whatsapp, weer controleren, timer starten etc. De snelheid is wel erg afhankelijk van je 3G bereik of WiFi. Het komt inderdaad wel eens voor dat ik geen WiFi heb en geen goede 4 of 3G op mijn iPhone, waardoor de Apple watch ook traag is. Maar dat lijkt mij logisch.

  45. Ik heb aardig wat smartwatches om mijn pols gehad als gadgetliefhebber en vind de Apple watch niet veel onderdoen voor andere vergelijkbare producten. Het is wat je ermee wilt. Het is wel met afstand de traagste die ik gebruik. Als de Gear S2 door ios ondersteund gaat worden zal ik die waarschijnlijk vaker dragen. Zelfs nu pak ik soms liever de Pebble Time gewoon omdat ik me soms erger aan die traagheid. En dat terwijl ik al wist dat ie niet snel was na verschillende reviews bekeken te hebben..

  46. @Rudy: ben wel even benieuwd. Hoezo pak je de pebble time? Met de Apple watch kun je toch nergens op reageren? Uit ervaring weet ik dat de berichten op de Apple watch niks trager binnenkomen en externe apps op de Pebble niet werkt of maar even werkt.

  47. Toch vreemd dat er zoveel vinden dat de Watch niet elk jaar vernieuwd niet worden. De technologie ontwikkelt zich bijna exponentieel (opslag, snelheid) maar die zou Apple niet elk jaar moeten doorvoeren?

  48. Och, de Apple fans die ik ken kopen alles, wat Apple ook uitbrengt, tegen iedere prijs, wat Apple ook vraagt. Dus waarom zou Apple niet elk jaar een watch uitbrengen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.