Reacties voor: iCulture peilt: naar welke Apple-producten kijk jij in 2018 het meest uit?

Er komt een mooi jaar aan met diverse nieuwe producten. Naar welke 3 producten kijk jij het meest uit? Laat het weten in onze poll!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Ik zou graag de Nederlandse ondersteuning voor de voorspellende invoermethode in QuickType zien in 2018.

  2. Apple watch met 4G

  3. Ik hoop dat Apple het HomeKit platform verder uitbreidt en bredere ondersteuning gaat bieden voor domotica. Protocollen, producten, beveiliging en gemak. Daar hoop ik op.

  4. Opvolger Iphone X

  5. Veeg toetsenbord.

  6. Een nieuwe iPad mini zou fijn zijn. Mijn iPad mini 2 is aan vervanging toe, maar nu nog investeren in een 4 vind ik een beetje zonde van het geld.

  7. Dat de veegbewegingen van de iPhone X worden toegepast (had al zo moeten zijn vóór de X) op de homeknop van huidige modellen.

  8. Nee ik kijk niet meer uit naar nieuwe Apple producten. Mijn 6S doet het nog goed en straks in feb met een nieuwe accu (€29) kan hij nog wat langer mee. Als hij van ellende uit elkaar valt ga ik eens neuzen tussen de Androids. Wat Apple de laatste jaren presenteert qua iPhone is gewoon te erg voor woorden en geld! Alles na de 6S is gewoon de 6S met een iets sneller processortje waarvoor je dan je spaarpot tot op de laatste cent moet omkeren. Jammer dat Apple voor het poot-uitdraaien heeft gekozen en niet voor de beste spullen op de markt brengen. De hoge prijzen zijn bij lange na niet meer gerechtvaardigd, value for money is het al lang niet meer!

  9. Iets anders: het boeit me niet. Wat Bram hierboven zegt. M’n iPhone 6S Plus doet t prima.

  10. Anders,
    Een goed werkende versie van iOS zou wel eens mooi zijn. Er zitten teveel fouten in nog steeds.

  11. Een kleinere uitvoering van de iPhone X met Oledscherm

  12. Origineel geplaatst door Bram
    Nee ik kijk niet meer uit naar nieuwe Apple producten. Mijn 6S doet het nog goed en straks in feb met een nieuwe accu (€29) kan hij nog wat langer mee. Als hij van ellende uit elkaar valt ga ik eens neuzen tussen de Androids. Wat Apple de laatste jaren presenteert qua iPhone is gewoon te erg voor woorden en geld! Alles na de 6S is gewoon de 6S met een iets sneller processortje waarvoor je dan je spaarpot tot op de laatste cent moet omkeren. Jammer dat Apple voor het poot-uitdraaien heeft gekozen en niet voor de beste spullen op de markt brengen. De hoge prijzen zijn bij lange na niet meer gerechtvaardigd, value for money is het al lang niet meer!

    Ik denk er precies hetzelfde over (en heb toevallig ook een 6S)!!
    En dat “snelle” weet Apple wel raad mee weten we inmiddels… nee geen ontploffende accu zoals bij Android want ze schroeven de snelheid op tijd flink terug.
    Voor de snelheids- freaks zit er in de laatste iPhones niet de superieure LTE modem van Qualcomm door patent ruzie maar een mindere Intel modem en voor de toekomst zijn ze in overleg met Mediatec een fabrikant van b producten voor levering van de LTE modem.
    Ik twijfel al een poos tussen de iPhone 7 of 8 plus of de Samsung S8+ en door de laatste dingen in het Apple kamp ligt helaas de bal nu bij Samsung.

  13. Nieuwe MacBooks! Vooral omdat ik volgend jaar de ICT opleiding ga doen!

  14. Een plus versie van de X.

  15. Ik kijk uit naar de opvolger van de iPhone SE, maar ben nog steeds tevreden met mijn 6s.
    Voor mij is 4,7 inch groot genoeg, ik zit niet op een iPhone te wachten die groter is dan 4,7 inch.

  16. Ik kijk vooral uit naar goed werkende en veilige Apple software.

    Van mij mag de prioriteit eens gaan naar het oplossen van de vele software / firmware fouten ipv naar nog meer nieuwe hardware van Apple (= kassa kassa)

    2017 was meer Apple op Microsoft wijze ….

  17. Minder bugs. Mijn god, High Sierra en iOS 11 zijn een ramp.
    En predictive input of hoe het heet, in het Nederlands.
    TV app, die al Nederlands als taal bevat.

    Maar Cook wil vast cashen met een 1400 kostende iPhone X Plus met buggy software….

  18. Een 5SE met oled.
    En een iOS met minder fouten.

  19. Een nieuwe AirPort. Die van mij is ingestort, mag ook wel na 8 jaar trouwe 7×24 dienst. De configuratiesoftware standaard in het OS is briljant. Nu nog een stukje nieuw ijzer wat voldoet aan de laatste stand van zaken. Kom op Apple, you can do it.

  20. @Arie: Dat hoop ik ook! Heb al aardig wat dingen in mijn huis nu via homekit. Maar ik mis nog wat uitgebreidere scene opties.
    Bijvoorbeeld bij de Hue lampen de kleur vastzetten, nu gebruikt hij de laatste kleur van de vorige scene.
    Verder hoop ik dat Apple fabrikanten meer gaat aansporen Homekit compatible te worden.

  21. Nieuwe, logische opgezet, iTunes versie die ik als centraal platform voor media kan gebruiken. Ook ikm Apple tv etc

  22. Ben altijd benieuwd naar de nieuwe macOS en (met name de compatibiliteit) met de nieuwe versie van iOS.

  23. Functies die ik wil in België

    – Kaarten Dichtbij
    – Kaarten OV
    – QuickType Tekstvoorspelling, emoji-voorspelling
    – Apple Pay
    – TV app
    – Nieuws app
    – …

  24. Ik ben super Apple fan, heb ook velen overtuigt en Apple fan laten worden. De laatste jaren heb ik regelmatig een device aangeschaft (vaak zelfs het duurdere type), dat niet voldeed en Apple geen garantie gaf. Dát hoop ik dat in 2018 anders gaat. iPhone waarvan wifi en bluetooth chip kapot ging. Dure iMac met een grafische kaart defect, ontwerpfout. MacBook Pro grafische kaart defect, ontwerpfout. In veel gevallen is er een repair actie geweest… in stilte!! Dus op het moment dat jouw device stuk is ben je de klos na die periode. Maar tijdens die periode heb je geen problemen en zoek je niet dagelijks of er terugroep / repair acties zijn. En iCulture kan ze niet allemaal overzien, alleen die publiekelijk worden kenbaar gemaakt(en daarvan zijn de meesten er pas na lange tijd door velen ophef te maken voor Apple overstag gaat). Apple zou stappen moeten maken in echte klantenservice!

  25. Wil zo graag een nieuwe MacMini. Mijn huidige is uit 2012 (!!) en werkt eigenlijk nog best naar behoren. Toch wordt het tijd voor een boost. Vorm mag helemaal hetzelfde blijven, maar wel graag weer quadcore, uitbreidbaar geheugen en Airplay functie…

    Ook heeeeeeeel graag een SE opvolger met de coole looks van de X zonder dat het formaatje dakpan is. Maar dan wel met ergens een fingerID.

  26. iPad mini 5 plzzzz

  27. omdat het jaar nog nieuw is en er nog te weinig flauwe grappen zijn kijk ik uit naar de Jona gold 2.0

  28. Ik kijk uit naar goedkopere en meer betrouwbare producten.

  29. ApplePay interesseert me eigenlijk weinig. Het idee is leuk, maar ik denk dat het in nog geen jaren gaat gebeuren in Nederland. Beter zet Apple de NFC chip open voor andere gebruikers, zodat ik met mijn iPhone direct via mijn ING-app kan betalen. Of Apple maakt eindelijk een goede afspraak met de banken. De ING wil dat al vanaf het begin en andere banken wellicht ook. Het volgende iOS en MacOS is natuurlijk altijd interessant, maar dat komt vanzelf wel, dat hoef je dus niet te ‘wensen’. 🙂

    Ik ben benieuwd naar de volgende generatie Apple Watch, waarbij niet 4G etc de trekker moet zijn, want zoveel voordeel biedt dat niet. Ik hoop dat de teleurstellende move van het aansluiten van externe medische apparaten verlaten wordt en dat Apple er eindelijk in slaagt om de Watch zélf belangrijke medisch/sportieve functies te geven, zoals ooit de bedoeling was.
    Ik ben benieuwd hoe Apple het debacle met de huidige serie MacBooks gaat oplossen. Je kunt jezelf wel aanpraten dat de laatste serie MacBooks prima is, maar er zijn een hoop haken en ogen: veel te hoge prijs voor wat je geleverd krijgt, geen grote verbetering in specs, enorm gemis aan broodnodige aansluitingen, (volgens velen) onnodige Touch Bar (alles zat al in menu’s volgens mij) en vooral het inferieure toetsenbord dat een vervelend geluid maakt en waarbij wordt geadviseerd om luchtblazende apparaatjes aan te schaffen om binnen een maand of twee drie al stof onder de toetsen weg te blazen, omdat anders toetsen vast gaan zitten. Kortom: werk aan de winkel voor een Grote Verbetering.

    Mijn grote wens is nóg altijd een échte Apple Smart TV, iets van minstens 65″, eventueel in samenwerking met Sony, Sharp of een ander merk. Werkend op Apple tvOS, direct compatible met al je Apple devices en hét apparaat om Apple’s eigen content kanalen te laten zien. Ik wacht er al jaren op. Nog éven, want dan koop ik een 65″ Sony smart TV….maar het is toch een beetje een schrikbeeld om met een Android toestel opgescheept te zitten…

  30. Tja,
    Het maakt niet echt uit wat Apple aan hardware uitbrengt, het wordt toch wel verkocht.
    Of het nou wel of niet slimmer, handiger, innovatiever etc. is, verkopen doet het.

    De enige echte innovatie van 2017 was (uiteindelijk) toch de iMac Pro.
    Eindelijk weer een all-in-one desktop die de concurrentie ver achter zich laat, met een prijskaartje dat voor de gemiddelde consument veel te hoog maar voor de pro-user wel gerechtvaardigd is. Probeer maar eens een windows systeem met dezelfde componenten (incl. 5K scherm!) te bouwen dat veel minder kost. Praktisch onmogelijk! Dus ze hebben bij Apple de focus weer terug bij de professionele gebruiker. En dat werd tijd.
    Daarom ben ik heel erg benieuwd naar de Mac Pro.
    Het zou nog mooier zijn als ze FCPX en Motion als default apps op die iMac Pro en Mac Pro installeren, net zoals ze een paar jaar geleden gedaan hebben met de office-achtige apps Pages, Keynote etc; zet de software erop die de gebruiker nodig heeft.

    Qua smartphones vind ik het allemaal wel genoeg geweest. Heb nu een iPhone 7 (nadat de ouwe trouwe iPhone 4 de geest gaf; die kan niet tegen water 😉 ), en is prima.
    Met uitzondering van sommige power-users, gebruiken de meeste mensen een iPhone (of wat voor smartphone dan ook) om te bellen en te whatsappen en van tijd tot tijd een fotootje of video maken. Dus al die processor updates en wat al niet meer, is voor de meesten eigenlijk niet interessant, laat staan nodig.

    Het mooist zou zijn als Apple het komende jaar (en de komende jaren) de focus weer eens op stabiliteit in de software zou richten. Ik denk dat ze daar nog heel wat te winnen hebben.
    Kon ik een paar jaar terug een iMac met gemak weken of maanden 24/7 aan laten staan zonder problemen, nu ben ik verplicht om wekelijks toch even een restart te doen, om alles weer op orde te krijgen (vooral sinds MacOS). Jammer, doet me helaas toch denken aan de periode dat ik genoodzaakt was (vorige werkgever) op Windows te werken.

  31. Bij elke ios update na ios 6 zijn er steeds nieuwe fouten in de voiceover, die later meestal weer worden verbeterd, vooral de aan te sluiten leesregels hebben vaak problemen, van het helemaal niet meer doen of seconden nodig hebben voordat er tekst op komt te staan, of zoals nu bij ios 11.x dat ik in toegankelijk de leesregel moet aanzetten, terwijl die geselecteerd is, totdat de iphone vergrendeld, moet ik weer via toegankelijk de leesregel weer activeren.
    Tot nu toe is deze fout niet verholpen, nog even wachten wordt gezegd, de fout is bij Apple bekend.
    Dit jaar hoop ik wel, dat de usb lightning kabeltjes tegen een normaal bedrag van hoogstens vijf euro door Apple verkocht gaan worden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.