Reacties voor: iCulture peilt: hoeveel geld besteed jij in de App Store?

Er gaan dit jaar dingen veranderen in de App Store: apps kunnen een vast bedrag per maand vragen. Maar hoeveel geef jij nu eigenlijk per maand uit in de App Store? Stem in deze nieuwe iCulture peilt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Het meeste geld dat ik uitgeef in de (iOS) App store verkrijg ik altijd via kerstkado’s. Weet je niks? Doe dan maar gewoon een Gift card. 🙂 €50-€75 per Kerst is vaak reëel. Grootste aankoop is 1Password geweest (€25 totaal met 50% korting destijds). Vooral aan games (maximaal €2, tenzij écht geweldig) of aan apps die nuttig zijn of de in-app een must is.

  2. In het begin kocht ik veel apps, maar de laatste jaren steeds minder. De beste en duurste apps (1 password, Screens, Reeder, Paprika) gebruik ik inmiddels jaren naar volle tevredenheid en er komen zelfden apps langs die ik het waard vind om te downloaden. Verder geef ik wel geld uit aan muziek (ondanks Spotify). Ik heb wel een iCloud opslag abonnement van 200GB.

  3. TomTom Europe
    TomTom US en Canada
    Dat zijn de duurste apps die ik gekocht heb.
    Ik wacht altijd tot er ergens een goede kortingsactie is op iTunes giftcards en koop er dan -indien nodig- een paar.
    Momenteel heb ik bijna €100,00 aan credit in de app store, dus kan er weer voor een paar jaar mee door.
    Enigste wat er maandelijks wordt afgeschreven is m’n 50GB iCloud opslag.

  4. Mijn duurste apps zijn tomtom navigatie en omnifocus. Daarnaast geef ik vrij veel geld uit aan mij clash of clans account (.. i know..)

  5. Ik besteed niet zoveel meer in de app store, in de loop van de jaren mijn app collectie samengesteld en daar veranderd niet zoveel meer aan.
    De duurste apps tot nu toe 1password, tweetbot en de Home app, al zal ik die waarschijnlijk wel vervangen bij ios10

  6. Duurste app ooit is TomTom Europa. Ik betaal met plezier voor een goede app. Helaas zijn de apps waar je echt opgewonden van wordt op één hand te tellen. 95% van de app store is rommel. Sommige Apps als Uber zijn revolutie maar helaas nog niet overal relevant.

  7. Ik vraag me af hoeveel apps er onbruikbaar worden als het nieuwe systeem ingevoerd wordt,
    dat devs hun bestaande apps onbruikbaar maken en je verplichten (betaald) te updaten.

    (misschien moet ik mijn naam veranderen in de eeuwige -pessimist :))

  8. Merk dat ik een beetje app verzadigd begin te raken, ik download nog maar zelden nieuwe apps, sterker nog, sinds apps automatisch updaten kom ik zelfs niet eens meer iedere week in de App Store!

    Wel ben ik steeds meer geld uit gaan geven aan films in de iTunes store, sinds ik een AppleTV heb vind ik het ideaal om films gewoon online te kopen zodat ik ze altijd op tv, mac, iPhone kan zien!

  9. Niemand die iVIP Black heeft gekocht? Geweldige app…

  10. Aan het begin kocht ik meer apps dan nu. Doordat click and buy stop gezet is geef ik bijna niks meer uit binnen de app store. Misschien alleen maar goed;)

  11. @Flieps: Nu hopen dat die prijzen een beetje dalen van de films!

  12. Ik koop af en toe een iTunes giftcard van max. €15 en koop daar zo links en rechts wat leuke apps voor. Vooral foto/video of fitness apps. Duurste app ooit was Copilot voor ca. €20 dacht ik, heb er al jaren plezier van. Maar meestal zijn het gratis apps. Zijn ze de moeite waard dan koop ik de pro versie of een in-app aankoop. Maar that’s it. Per jaar denk ik max. €50

  13. €0,00 om precies te zijn. Alle apps die ik al jaren gebruik zijn gratis! Een enkele keer probeer ik een door iCulture uitgelichte of gratis app een blik maar meestal haal ik ze toch snel er weer af. Idd zijn veel apps niet de moeite waard.. en of is er wel een alternatief (hetzij met of zonder reclame).

  14. Origineel geplaatst door Kotter
    Niemand die iVIP Black heeft gekocht? Geweldige app…

    Haha! Echt dubbel gelegen bij het lezen van de beschrijving van deze app. wat een patsers.

  15. Ik kan niet aangeven hoeveel ik koop, soms maanden niks en dan weer een paar op een dag.
    Het meeste koop ik als het gratis is (iCulture Deals) maar helaas kom je van een koude kermis thuis want dan zit er weer in-App aankopen in.
    Wat ik ook al bij diverse Apps heb die ik dan wel voor geld heb gekocht dat er ineens reclame in zit, onder het mom van dat je wat extra punten krijgt.
    Ook heb ik enkele Apps die er niet meer zijn of het gewoon niet meer doen.

  16. De duurste app die ik kocht: Navigon. Maar dat is jaren geleden. Deze app heeft inmiddels zijn geld wel opgebracht. Verder: games, de mooiste, zoals Monuments, Machinarium, etc., en de geluidenapps Naturespace en Thunderspace. Bij mij hetzelfde verhaal: de laatste jaren komen er nauwelijks interessante apps meer bij. Met het kopen van muziek (klassiek meestal) ben ik gestopt omdat die muziek geleast blijkt (net als de apps).
    We huren nog wel eens een film van itunes en dat is het wel zo’n beetje. O ja, de nieuwe anti-tracking app ‘Better’ van ind.ie kost ook wat, een aanrader.

  17. Besteed helemaal niks meer, sinds Click & Buy gestopt is. Heb geen CC en kaarten koop ik niet. Het wordt tijd dat Apple iDeal hanteert of PayPal..

  18. Russ bray darts app. Ideaal

  19. Toch wel opvallend om te lezen, hoe veel mede iCulture lezers de laatste tijd nauwelijks nieuwe apps downloaden. Moet zeggen dat ik zelf hierop geen uitzondering ben, scan elke dag nog wel de deals om te kijken of er wat tussen zit 🙂

    Waar ik zelf nog wel benieuwd naar ben: zijn er mensen die geen apps meer downloaden omdat je écht iets mist in het aanbod, of gewoon omdat je überhaupt geen app meer nodig hebt?

  20. Gezondheid, meditatie, hardlopen, fitness. Vooral dat soort apps. Daarnaast wat games.

  21. Sindsdien dat ik Apple TV heb, merk ik dat ik nu voor enkele games betaald heb, die ik voor de komst van AppleTV niet eens gekocht zou hebben. Waar ik overigens wel veel plezier aan beleef. Dat en Netflix natuurlijk.

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Laatste App die ik gekocht heb kan ik mij niet meer heugen…
    De apps die ik heb waren veelal gratis..
    De laatste keer dat ik überhaupt gedownload heb kan ik mij niet meer heugen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.