Reacties voor: iCulture peilt: Goedkope AirPods-namaak of liever het origineel?

AirDots of AirPods, welke kies jij?
De AirDots van Xiaomi zijn de nieuwste oordopjes voor mensen die de originele AirPods te duur vinden. Voor 30 euro heb je draadloze oordopjes die moeten concurreren met de AirPods van Apple en de Pixel Buds van Google. Maar willen mensen wel goedkope namaak bij oordopjes, of toch liever het origineel?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Alles wat de AirPods zo fijn maakt heb je per definitie niet bij namaak. Ik heb het dan over de snelheid en het gemak van verbinden, ook met iPad of MacBook. Verder zitten ze goed in de oren en is het geluid best goed. Ik zou geen andere oortjes meer willen.

  2. Voor de AirPods zou ik wel voor de echte kiezen, geen twijfel over mogelijk. Maar Xiaomi maakt echt mooie producten. De producten zijn vaak goedkoop, werken goed, zien er goed uit en past in de lijn van Apple producten.

    Ik heb hier bijvoorbeeld een FM transmitter voor m’n auto. Of schakelaars voor mijn smarthome (werkt met Homekit van Apple). Op sommige dingen moet je niet bezuinigen, maar in andere gevallen kunnen hun producten passen in je Apple line-up.

    En over de oortjes. Mijn voorkeur gaat naar AirPods, maar als je ‘gewoon’ draadloze oortjes wil, dan zullen de oortjes van Xiaomi waarschijnlijk meer dan prima zijn.

  3. Ik vind ze totaal niet op de AirPods lijken van Apple die heeft een staafje deze heeft een doosje. Persoonlijk vind ik de designs van beide niet mooi. Maar xiaomi laat wel zien dat er een goed product voor weinig op de markt gezet kan worden (als je naar andere producten kijkt) de kwaliteit van het geluid moet nog beoordeeld worden maar ik vertrouw er op dat dit minstens of beter gaat zijn dan bij de Apple. Ik vind Apple een mooi merk maar ze willen het premium houden en dat doen ze met de prijzen want geen enkel product van Apple heeft een prijs die in verhouding staat voor wat je er voor terug krijgt.

  4. De TWS i9s is ook een mooie optie voor als je wel de looks wil. Het connecten is natuurlijk niet zoals de echte. Zoals eerder genoemd is dat de feature die zal blijven missen.

  5. Zolang het maar siliconen zijn.
    Heel stom, maar wanneer ik glimlach trek ik bepaalde spieren in mijn gezicht strak waardoor uiteindelijk de earbuds van apple uit mijn oren ploppen.

    Grappig om te zien, vervelend in dagelijks gebruik.
    Geef mij oortjes met siliconen en een goede batterijduur, dan ben ik tevreden.
    (En waarbij het zachtste geluid niet te hard staat…)

    Verder ga ik goed om met mijn earbuds oortjes, kwaliteit is goed, maar weet niet waar ik uberhaupt moet beginnen voor goede vervangende (draadloze) oortjes.
    Vroeger senheiser gehad, die zaten uitmuntend, maar door alle hoge prijzen weet ik het zo snel niet wat ik wil.
    Op zoek naar die goeie duurkoop die mij vele jaren plezier zal beleven.

  6. Voor de lol eens bij de grootste kopieerde gekeken.
    Bij AliExpress dus en daar heb je ze al vanaf een kleine 10 euro en die lijken erg veel op de Apple versie.
    Moet je natuurlijk wel afvragen of je met een telefoon van meer dan 900 euro wil beluisteren door deze goedkope prul.
    De prijs bij deze dingen staat in ieder geval WEL in verhouding tot wat je krijgt……

  7. namaak airpods,
    tegelijk luisteren kan toch niet dus heb je geen geluid verschil.
    ik koop liever 3 sets dan 1 dure set.
    dan maar iets mindere kwaliteit.

    zolang je nooit het machtig mooie geluid van de originele airpod ( mag wel voor 150 euro ) gehoord heb mis je het ook niet.

  8. Ik heb laatste de neppe i10 oordopjes getest. Ze lijken op airpods (exact zelfde maat) daarnaast ook draadloos opladen etc. Geluid is ook perfect.

    Als ik niet de originele had, had ik deze wel gebruikt.

  9. Ik begrijp mensen niet goed die allemaal goedkope prullen kopen. Het enige waar zij aan denken is hun portemonnaie. Die denken niet aan duurzaamheid, milieu, mensenrechten, reputatie. Ik wordt daar persoonlijk een beetje droevig van. Sites als Ali express, maar ook winkels als de Action varen hierop. Goedkope rommel kopen en als het stuk gaat kopen we gewoon weer een nieuw prul. Consumeren, consumeren, consumeren, weggooien, weggooien, weggooien.

  10. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik begrijp mensen niet goed die allemaal goedkope prullen kopen. Het enige waar zij aan denken is hun portemonnaie. Die denken niet aan duurzaamheid, milieu, mensenrechten, reputatie. Ik wordt daar persoonlijk een beetje droevig van. Sites als Ali express, maar ook winkels als de Action varen hierop. Goedkope rommel kopen en als het stuk gaat kopen we gewoon weer een nieuw prul. Consumeren, consumeren, consumeren, weggooien, weggooien, weggooien.

    Wat is dat anders dan met bijvoorbeeld Beats (urbeats, x etc)? Die niet-goedkope dingen zijn in the end net zulke rommel. Hoe vaak ik al UPS aan mijn deur heb gehad met vervangende Beats-rommel. En de Beats rommel wordt echt niet op een andere manier en onder andere omstandigheden geproduceerd dan de Ali-rommel.
    Ik had liever een objectieve review van de Xiaomi pods gezien. Nu weet ik niet veel meer dan dat ze goedkoper zijn. Dat zegt mij nog niets over de functionaliteit.

  11. We hebben veeel namaak oordoppen op het werk binnen gehad. geen enkel oordop in het kader van draadloze oordoppen zoals Airpods waren dichtbij de technologie achter Airpods.

    Airpods zijn echt de aangegeven consumenten advies prijs waard!

  12. Heb namaak en bevallen goed. Toch wil ik nog wel een keer de echte hebben. Zeker qua verbinding is dat een stuk handiger.

  13. Ik heb ReSound Enzo2… tja, als je zwaarslechthorend bent heb je soms de nadelen en in dit geval een keer een voordeeltje. Via MFI maak ik vanaf mijn iPhone rechtstreeks verbinding met mijn ReSound hoortoestellen. Magnifiek👌

    Maar, als ik niet slechthorend was geweest, zou ik een afweging maken tussen kosten en baten. In den beginne, toen ik nog een iPhone 3GS had, kon het bij mij allemaal niet op. Vandaag de dag zijn de prijzen van Apple idioot duur. En ik kan (gelukkig) best wat uitgeven en ik ben tevens groot fan van Apple, maar ik sta niet meer bij ze als eerste op de stoep.

    Zou ik een AirPod kopen of een ander merk. Waarschijnlijk het laatste, ik vind die omlaag uitstekende piemeltjes serieus belachelijk eruit zien. 😅

  14. Origineel geplaatst door richard
    Ik heb ReSound Enzo2… tja, als je zwaarslechthorend bent heb je soms de nadelen en in dit geval een keer een voordeeltje. Via MFI maak ik vanaf mijn iPhone rechtstreeks verbinding met mijn ReSound hoortoestellen. Magnifiek👌

    Dat vind ik dus geweldig van Apple. Die aandacht voor toegankelijkheid.

  15. Ik heb al meerdere keren neppers gekocht in het verleden. En het is bij mij altijd drama geweest. Slecht geluid, niet goed koppelen, of geluid uit maar 1 oortje, formaat oortjes te groot, goedkope plastic omhuizing en snel stuk.
    Voor mij geen goedkope namaak meer

  16. Ik heb gekozen voor “iets anders” in de Poll. Waarom?

    Ik heb de originele BeatsX. Qua keuze tussen de Airpods en de BeatsX vond ik het niet zo moeilijk. De BeatsX kan je niet kwijtraken/laten vallen, hebben passieve geluidsonderdrukking en zitten goed en comfortabel in mijn oren. Met het oog op de vorm van de Airpods en mijn ervaring met de Earpods (die echt waardeloos zitten in mijn oren), heb ik daarom voor de Beats gekozen.

    Echter. De Beats zijn wel eens vervelend als je tijdens het sporten oefeningen hebt waar je bij moet liggen. Het koortje “valt” dan van je nek af.

    Om toch de “Airpods” eens te proberen zit ik te kijken naar de Padear Mini X-2 clone, die zelfs de touch functionaliteit van de originelen heeft overgenomen en welke ook op te laden zijn met de originele lightning kabel, alleen dan voor 40 euro. De geluidskwaliteit schijnt “on par” te zijn met de Airpods, dus het lijkt vooralsnog wel aantrekkelijk om het voor 40 euro eens te proberen.

  17. Ik zelf heb nu sinds enige tijd de ticpods nog duurder hoeft echt niet.

  18. Heb zelf originele gehaald, en het is een van de beste aankopen die ik heb gedaan de laatste tijd. Handig voor sporten, op de scooter en muziek luisteren en opladen tegelijk. Qua bass en geluid ook goed

  19. Apple oortjes hebben een slechte pasvorm voor mijn oren. Zit niet lekker dus en als je dan ook nog eens zo’n enorm bedrag moet betalen voor dergelijk ongemak, dan grijp ik heel graag naar andere merken. Bij voorkeur in ear hoofdtelefoontjes. Voor maar een fractie van die 150 kun je én beter geluid én betere pasvorm hebben.

  20. Siri op mijn AirPods verstaat me buiten de deur nooit. Terwijl Siri op m’n oude Ali dopjes me altijd prima kon verstaan, zelfs in de regen met harde wind. Ook bellen met de AirPods is niet te doen als ik loop of fiets. Heb ze al twee keer teruggebracht dus dit zal wel normaal zijn voor 150,-
    Hebben meer mensen dit?

  21. Gebruik bijna niet dus hoef ik geen van beide en mijn SE hft nog Jack dus…

  22. Direct de (nieuwe) Airpods van Apple, mits ze de fit verbeterd hebben. De huidige vallen bij mij uit door het ontbreken van siliconen tips.

    Tot die tijd dus alternatieven.

  23. @Electrifying: de Padear Mini X-2 clone zijn niet geweldig heb ik begrepen. Ze zijn iets groter en dikker. En je schijnt niet dubbelklik te kunnen gebruiken om te scippen tussen songs, maar in plaats daarvan gaat ie de laatst gebelde in je lijst bellen😳

  24. Origineel geplaatst door EOTB
    Apple oortjes hebben een slechte pasvorm voor mijn oren. Zit niet lekker dus en als je dan ook nog eens zo’n enorm bedrag moet betalen voor dergelijk ongemak, dan grijp ik heel graag naar andere merken. Bij voorkeur in ear hoofdtelefoontjes. Voor maar een fractie van die 150 kun je én beter geluid én betere pasvorm hebben.

    De EarPods vielen bij mij steeds uit, de AirPods niet en voel ik niet eens in mijn oren zitten. Beste aankoop ooit!

  25. Hoezo zijn alle Bluetooth inears opeens namaak AirPods?! Lekker objectief.

  26. Ik ben erg gelukkig met mijn originele Airpods! Samen met mijn Apple Watch de beste Apple producten tot op heden (mijn mening!)

  27. Ik heb een setje gekocht. Ben benieuwd naar hoe de klinken!!! Ze zijn tenminste wel inear!!

  28. Ik heb AirPods & de beatsX, beide zijn top in gebruik. De beatsX is ideaal als je jezelf wilt afsluiten van omgevingsgeluiden (vliegreizen/werken op school)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.