Reacties voor: Bijna de helft van de iCulture-lezers gebruikt 3D Touch zelden of nooit

Met 3D Touch op de iPhone 6s kun je sneller bepaalde taken uitvoeren. Maar hoe vaak wordt deze drukgevoelige functie door iCulture-lezers gebruikt? Van de iPhone 6s-eigenaren die op onze poll gestemd heeft, zegt bijna de helft 3D Touch zelden of nooit te gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Tja… Nog lang niet alle apps ondersteunen dit dus

  2. iOS 10 brengt een hoop vernieuwingen voor 3D Touch, ik denk dat hierdoor meer mensen er gebruik van gaan maken. Althans, ik heb dat al (beta-gebruiker). 🙂

  3. Heel veel mensen gebruiken ook geen schudden om tekst te corrigeren of weten dat ze via iCloud een back-up kunnen maken van hun telefoon. Gewoon geen interesse in alle functies van hun telefoon. Maar dat zorgt er in ieder geval voor dat ik er als een Apple Genius overkom 😛

  4. Ik gebruik het nooit omdat de “handige of belangrijke functies” niet nuttig zijn voor mij. De meeste opties die worden weergeven heb ik niet nodig.
    Als ik bijvoorbeeld een wekker wil zetten die ik al heb gemaakt, wil ik er geen aanmaken. Daarnaast hadden ze van mij bij de instellingen ook wel een optie mogen maken voor het mobiel netwerk, iets dat ik eigenlijk ook al lang mis in het bedieningspaneel. Kortom gewoon te weinig mogelijk voor mij op dit moment.

    Hopelijk brengt IOS10 (aan de hand van wat ik gezien heb) daar wat verandering in.

  5. 3D Touch = marketing/gimmick trucje van Apple(vergelijkbaar een goedkoop merk).

    Hetzelfde je het ook bereiken met “lang indrukken”. maar dan gratis.

  6. Ik kan niet meer zonder eerlijk gezegd. Gebruik het dagelijks voor multitasken, en daarnaast ook heel vaak de cursor functie om teksten te verbeteren. Heel handig. De i6 van m’n vriendin vind ik afschuwelijk om te gebruiken nu.
    Ik heb zelfs gemerkt dat ik door 3D touch m’n telefoon meer met links ben gaan gebruiken.

  7. Tja of 3D Touch nodig was geweest weet ik niet, maar nu het op m’n 6S zit gebruik ik het voor sommige toepassingen. Handig is bijvoorbeeld op het foto-app ikoontje klikken om zo snel tussen video/foto/selfie te kiezen of een cursor te activeren binnen je toetsenbord en zo zijn er wel meer nuttige toepassingen. Maar of ik het gemist had als het niet bestaan had… ik betwijfel het…

  8. Ik vergeet het vaak te gebruiken. :’)

  9. Dus gebruikt meer dan de helft de functie dus wel…

  10. Ik gebruik het dagelijks als ik de cursor snel wil verplaatsen echt ideaal! En verder veel bij Instellingen, Safari en Foto’s op m’n 6s Plus.

  11. Ik ben een frequent user van 3D-touch, vooral dagelijkse Mail. 🙂

    Verder heel handig bij gebruik van een app als Launch.

  12. Ik moet zeggen dat ik deze functie ook niet voor alles gebruik. Maar voor vele apps gebruik ik deze meerdere malen/dag en zou deze toch ook niet meer kunnen missen.

  13. Vroeger maakte ik er ook niet veel gebruik van maar sinds ios 10 betrap ik mij er zelf op dat ik het nu regelmatig gebruik (vooral bij fliboard,camera en instellinen iconen)

  14. Ik test al een tijdje iOS 10 en daar is 3D touch diep geworteld in de software en ga je het automatisch meer gebruiken.

  15. Heb inderdaad gemerkt, zoals twee andere reageerders voor mij, dat je met iOS 10 het veel meer gebruikt. Gaat eigenlijk automatisch.

  16. De poll klopt niet om dat de meeste geen iPhone 6s hebben dus die mogen niet eens geteld worden, en als je dan kijkt naar de poll komt die heel anders uit.

  17. @Edwin: Ehm, het artikel überhaupt gelezen of alleen de plaatjes gekeken? 😁
    Die groep is netjes afgesplitst in de cijfers, grafieken en conclusies.

    Maar … dat zelfs onder iCulture lezers, die toch ruim bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de nieuwste Apple devices, bijna een jaar na introductie nog ruimschoots de grootste groep überhaupt geen 6S (of plus) heeft geeft op zich al een aardige indruk van de (im)populariteit en (on)misbaarheid van die 6S en z’n 3D touch onder potentiële kopers bij uitstek… 🤔

  18. Ik gebruik 3D Touch heel veel.
    Ben wel benieuwd of het andere functies ook zo weinig gebruikt worden. Hoe zit het bijvoorbeeld met live photos? Ik heb het altijd aan maar anderen die ik ken gebruiken het nooit.

  19. @Ferryman: Beetje een rare redenering…
    Ik ben iPhone adept van de allereerste en ik koop ook totaal niet elk exemplaar…
    Ben nu een halfjaar geleden van de 6 naar de 6S overgestapt gewoon omdat ik hem extreem goedkoop kon aankopen.
    Anders koop ik ook maar om de 2 jaar een nieuwe iPhone..
    Is gewoon een kostelijk toestel en zie niet in waarom ik elk jaar zou moeten veranderen.

  20. ios10 nodigt uit om 3d touch te gebruiken, het heeft gewoon zijn tijd nodig.

  21. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Edwin: Ehm, het artikel überhaupt gelezen of alleen de plaatjes gekeken? 😁

    Die groep is netjes afgesplitst in de cijfers, grafieken en conclusies.

    Maar … dat zelfs onder iCulture lezers, die toch ruim bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de nieuwste Apple devices, bijna een jaar na introductie nog ruimschoots de grootste groep überhaupt geen 6S (of plus) heeft geeft op zich al een aardige indruk van de (im)populariteit en (on)misbaarheid van die 6S en z’n 3D touch onder potentiële kopers bij uitstek… 🤔

    Je doet nu net of je de 6S alleen zou nemen omdat ie 3D Touch heeft?? Dat zit er gewoon bij, meer niet. Als hij geen 3D Touch zou hebben blijven de verkoopcijfers gewoon hetzelfde. Het is gewoon een snel toestel met mooi scherm en daar neem je hem uiteindelijk voor!

  22. Nu eigenlijk alleen nog maar om de cursor te verplaatsen bij het typen, maar alleen dat maakt het de functionaliteit al waard. Prima toevoeging, wordt alleen maar beter in 10.

  23. Origineel geplaatst door Arie
    Nu eigenlijk alleen nog maar om de cursor te verplaatsen bij het typen, maar alleen dat maakt het de functionaliteit al waard. Prima toevoeging, wordt alleen maar beter in 10.

    Helemaal mee eens!

  24. Beetje jammer dat het negatieve zo naar boven gehaald moet worden, waarom niet schrijven ‘Meer dan de helft gebruikt 3D touch’. Komt toch wat leuker en prettiger om te lezen over..

  25. Ik gebruik 3D-touch constant. Ik ben iOS 10 aan het gebruiken en de 3D touch is goed geïntegreerd in de OS

  26. Origineel geplaatst door StoveJebs
    Ik kan niet meer zonder eerlijk gezegd. Gebruik het dagelijks voor multitasken, en daarnaast ook heel vaak de cursor functie om teksten te verbeteren. Heel handig. De i6 van m’n vriendin vind ik afschuwelijk om te gebruiken nu.

    Ik heb zelfs gemerkt dat ik door 3D touch m’n telefoon meer met links ben gaan gebruiken.

    KIJK, dit wist dus weer niet. Heerlijk!

  27. @Wim van Driel: Nee hoor, enige dat ik zeg is dat het voor veruit de grootste groep onder (Apple-enthousiaste) iPhone gebruikers kennelijk juist géén doorslaggevende reden is de nieuwste versie te kopen.

    Tov de nog steeds verkrijgbare voorganger is het ook het enige wezenlijke verschil, voor het gros van de gebruikers geeft dat beetje snelheidswinst echt niet de doorslag – laat staan de onveranderde looks en het scherm …

    Juist onder iCulture lezers zitten bovendien (relatief) veel gebruikers van MacBook en Watch, die dus zelfs zonder 6S al hebben kunnen ervaren hoe weinig intuïtief het nauw verwante forcetouch is en welk gebrek aan toegevoegde waarde het heeft.

    @Jean-Paul Horn? 😉 Kortom de kop boven het artikel is eigenlijk nog geflatteerd, in feite is zelfs een ruime meerderheid van de lezers niet of nauwelijks geïnteressseerd in 3D touch – toch

  28. Ik heb al een half jaar een iPhone 6S en heb nooit geweten dat ik ook harder kon drukken om iets te doen dus die 3 d Touch ik wist niet dat het er op zat 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.