Reacties voor: iCulture peilt: hoe vaak maak jij gebruik van 3D Touch?

3D Touch op de iPhone 6s zorgt ervoor dat je sneller kunt navigeren door extra hard op het scherm te drukken. Maar hoe vaak maak jij eigenlijk gebruik van deze functie. Laat je mening blijken in deze iCulture peilt.

Reacties: 30 reacties

  1. Ik gebruik het zoveel mogelijk. In tegenstelling wat velen vinden ben ik er enorm tevreden mee. Zeker met iOS 10 (beta-gebruiker hier), want daar is het aantal 3D Touch-gebaseerde acties flink toegenomen.

    Probleem is gewoon dat velen het geduld niet hebben om uit te zoeken waar 3D Touch precies werkt. Althans, dat is mijn beeld ervan als ik soms de comments erover lees (niet alleen op iCulture, ook op NU.nl, 9to5Mac, MacRumors etc.).

  2. Ik gebruik het ook zo vaak mogelijk. Zeker bij de apps die het ondersteunen vanaf het homescreen (zoals iBooks). Ik gebruik het ook veel voor het switchen tussen apps, in plaats van dubbelklik op de homebutton. Heerlijk 🙂
    Tevens vind ik het een sport om in apps uit te vogelen waar ze het wel of niet ingestopt hebben. Zaken als peek-en-pop vind ik ideaal om even snel wat te previewen: links in Safari, links in mail, plaatjes op Twitter, etc.
    Kortom: ben er erg content mee 🙂

  3. Heb geen 6S, maar wel een recente MacBook en Watch. Hoewel forcetouch misschien (volgens Apple iig 🤔) niet helemaal hetzelfde is als 3Dtouch geeft dat m.i. wel een aardige indruk wat het is.

    Gebruik het op de MB (vrijwel) nooit, en op de AW alleen noodgedwongen en met tegenzin omdat er geen alternatief voor is. Vind het daar iig maar een onhandige, weinig intuïtieve en eigenlijk zelfs ronduit onnatuurlijke handeling. Doet nog het meest denken aan oude of goedkope aanraakschermen waar je wel hard moe(s)t drukken om überhaupt enig effect te krijgen 😖

  4. Ik merk dat ik de Quick Actions eigenlijk niet gebruik (tot nog toe), hoewel ik dat van tevoren wel had gedacht. Peek en Pop daarentegen wel af en toe, vooral in Instagram voor foto’s of in Safari voor links.

    Wat me opvalt is dat ik 3D Touch nog het meest gebruik om de ‘cursor’ te verplaatsten en tekst te selecteren. Misschien niet de spannendste functie, maar werkt als een zonnetje!

  5. Mijn vriendin heeft de iPhone 6s en heb uitgebreid de 3D touch functies uitgetest. Hoewel leuk, leek het me nu niet een overtuigende factor om de 6s te verkiezen boven de iPhone 6 of SE.
    ( ik weet wel dat er ook nog andere verschillen tussen de modellen zijn)

    Uiteindelijk gewoon de SE gekocht en ik mis 3D touch totaal niet.

  6. Ik heb al vanaf het begin een 6S maar 3D touch “vergeet” ik eigenlijk altijd te gebruiken. Het is vaak veel te onduidelijk wanneer het werkt, en wat er dan gaat gebeuren, en de functies zijn vaak maar marginaal handiger dan gewoon doortappen.

  7. Peek & Pop gebruik ik zo goed als nooit.

    Quick actions gebruik ik alleen om mijn Sleep Cycle snel te starten en om snel bij de Wifi instellingen te komen.

    That’s it.

  8. Nauwkeurig scrollen en selecteren in (getypte) tekst is voor mij de meest handige functie van 3D-touch.

  9. Ik merk in mijn omgeving dat een aantal mensen met een 6s (plus) niet eens WISTEN dat ze 3D Touch hadden, laat staan wat het is of kan…
    Allemaal zijn ze overgestapt van een 4(s) of 5(s/c), dus bekend met iOS zonder deze functie. En uit niets op of aan toestel en software blijkt dat dit bestaat, tenzij je per ongeluk eens een keer wat harder drukt op een plek die ondersteuning heeft voor 3D Touch.

    In mijn ogen is het een mooie functie, maar duidelijk “misbaar”.

  10. als je er even mee hebt gewerkt wordt het irritant vind ik… voor mij geen 3d touch

  11. Ik heb geen toestel met 3d touch maar het switchen van apps met 3d touch lijkt mij wel handig

  12. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb al vanaf het begin een 6S maar 3D touch “vergeet” ik eigenlijk altijd te gebruiken. Het is vaak veel te onduidelijk wanneer het werkt, en wat er dan gaat gebeuren, en de functies zijn vaak maar marginaal handiger dan gewoon doortappen.

    Dat heb ik dus ook. Ik gebruik het vaak niet, omdat ik het gewoon “vergeet” te gebruiken. 🙂

  13. Ook ik ben een iOS 10 beta tester en daar ontkom je er niet aan om 3D touch te gebruiken en dat werkt heel goed.

  14. Kunnen de pols de volgende keer iets langer duren?

  15. Gebruik het veel op me apple Watch

  16. Gebruik het veel meer dan verwacht:
    – peek & pop van afbeeldingen/films
    – cursor verplaatsen (force touch keyboard)
    – drukgevoeligheid in apps (paper53)

  17. Origineel geplaatst door Tim
    Kunnen de pols de volgende keer iets langer duren?

    Die is bij mij nog steeds actief…
    Ik kan zelfs mijn keuze nog aanpassen.

    Maar de polls zijn de laatste tijd (in de app iig) toch al raar; er is al een keuze actief voor ik de poll ooit hebt gezien.

  18. Ik gebruik het best, maar vaak gaan mijn icons wiebelen. Doe ik iets verkeerd.

  19. Best vaak. Sowieso tijdens typen (cursornavigatie, echt een topper) en quick actions voor bijvoorbeeld Flitsmeister > meteen je bestemming kiezen of Shazam > Shazaam nu. Ook voor app switching gebruik ik het. Het minst enthousiast ben ik over peek and pop, nauwelijks meerwaarde boven aantikken en terugswipen.

    En iOS10 biedt weer vele nieuwe mogelijkheden, top.

  20. Veel bij doorploegen van volle mailboxen, wisselen van wifi, app-shortcuts.
    Apple heeft zich trouwens een flink dilemma op de hals gehaald.
    Eerst een exclusieve 6S feature, waarbij ze van de 256 levels drukdetectie maar 2 gebruikt en aanprijst (met QuickActions en Peek ’n Pop)
    Nou, dachten Telegram, Instagram en sommige jb-developers: in die vorm kunnen wij het ook wel, en dan meteen op alle toestellen.
    Waarmee het opeens voor een 1/2 miljard mensen beschikbaar kwam !
    En populair en dus niet meer tegen te houden. Nu blijkt de techniek niet schaalbaar op iPad, waardoor 3DTouch nooit mainstream zal worden – wat de hele iOS wereld eigenlijk in 2 werelden splitst.
    Nu moet Apple dus ofwel allerlei Peek ’n Pop varianten toestaan ofwel 1 echte systeemstandaard maken die uniform op alle toestellen werkt.
    Zo vervalt door dit “succes” deze dure feature voor de iPhone 6S en 7 (tenzij er allerlei apps/games komen die 256 druklevels gebruiken)
    Lastig probleem – en ze moeten iets doen…

  21. Origineel geplaatst door Goof
    Veel bij doorploegen van volle mailboxen, wisselen van wifi, app-shortcuts.

    Hoe wissel je van WiFi via 3D Touch?

    Helaas lees ik door de comments dat je met 3D Touch ook kan switchen tussen apps.. Als ik dit eerder had ontdekt had ik niet op “zelden” gevote.

  22. Ik gebruik 3D Touch eigenlijk continu. Hoewel ik moet toegeven dat ik het niet altijd functioneel gebruik. Het is gewoon leuk om op een icoontje te drukken dat 3D Touch niet ondersteund en dan het beeld langzaam wazig te zien worden en de telefoon te voelen ‘tikken’. Ben ik nu gek 😉

  23. Als app ontwikkelaar integreer ik het ook niet in mijn apps, komt misschien ook omdat het nog niet in ieder device zit.

  24. @Flieps: Gewoon gelijk doorduwen, niet voorzichtig aanraken!

  25. Nooit heeft geen toegevoegde waarde als je het mij vraagt.

  26. Nooit.

  27. @Sander: Op wifi icoon van bedieningspaneel doordrukken => gelijk naar wifi instellingen (althans met RevealMenu jb-tweak)

  28. Tja, vind het wel handig denk ik maar net mijn iPhone 6 ingeruild voor de iPhone SE. Wat een heerlijk formaat weer. Geen 3d touch maar dat is minder belangrijk dan het formaat

  29. Ik heb geen 3D touch op mijn 5S, maar met wat ik hier allemaal al heb gelezen, krijg ik toch een beeld van wat de mogelijkheden zijn. Ik zie het als een soort rechter muisknop op Mac/pc? Ik begrijp dan ook niet waarom het niet op alle idevices zou kunnen werken door gewoon wat langer op een scherm te drukken en zo een verschil te maken met gewoon tikken. Enfin ik ben waarschijnlijk gewoon naïef en niet commercieel ingesteld…

  30. @Bart: Ja dat kan door een langer durende of dikker wordende vingerafdruk te detecteren.
    Waarmee de positionering van de iPhone 6S (zoals eerder uitgelegd) dus de mist ingaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.