Reacties voor: iCulture over iOS 7: dit vindt de redactie

Na ontwikkelaars, ontwerpers en lezers geeft de redactie van iCulture zijn mening over iOS 7, dat op de WWDC 2013 is gepresenteerd.
Lees het complete artikel → iCulture over iOS 7: dit vindt de redactie
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. @redactie kunnen jullie iets meer uitleggen over het verbeterde geheugen gebruikt en of Apps zich daaraan moeten aanpassen en hoe en in hoeverre dit de batterijduur kan beïnvloeden. Toen ik dit in jullie review las dicht is super maar ben nu wel benieuwd wat er daadwerkelijk is veranderend…

  2. Ik ben het hier helemaal mee eens. Op een iPhone scherm tijdens het gebruik van iOS 7 oogt het heel anders dan op screenshots. Het design is prachtig, op wat kleine design foutjes na (app iconen en sommige UI elementen inconsistent). Maar ook ik heb vertrouwen dat Apple dit nog bijschaaft in de komende bèta’s.

  3. Dat verbeterde geheugenbeheer, hadden ze dat niet kunnen inzetten om iOS 7 op de vierde generatie iPod touch werkend te krijgen? Kijk, dat de 3GS niet meer ondersteund wordt is logisch – geen Retina, een jaar niet meer verkocht en uit 2009 – . De vierde generatie iPod touch is anders. Heeft wél Retina, komt uit eind 2010 maar is tot op 30 mei dit jaar nog volop verkocht – zij het als budget-toestel. Daarvoor moet in mijn ogen nog één grote iOS-update komen. Daarna mogen ze de ondersteuning gerust stoppen

  4. @Arrie95: als ik iemand z’n iPod 4 moet gebruiken voor bijv. muziek, dan voelt ‘ie erg sloom aan, heb het gevoel dat ik de 3GS van m’n moeder in m’n handen heb 😉 (misschien komt het door mijn 5)…
    Denk dus dat het aan de snelheid van dat ding ligt…

  5. Welke achtergrond raadt Bastiaan aan? Ik ben op zoek, maar ik kan behalve de standaard sterrenachtergrond en de ‘osx mavericks’ weinig moois vinden 😉

  6. Alle belangrijke tweaks die ik ooit op mijn toestel middels jailbreak had wordt werkelijkheid. Fijn. Hoef je je toestel ook niet meer in de soep te draaien voor dit soort toevoegingen. Wel knap hoor hoeveel visies vanuit de jailbreak scène zijn overgenomen 😉 Ben reuzebenieuwd

  7. Men moet er toch wel wat rekening meehouden dit idd een beta is maar anderzijds dat diene kerel van nu er nauwelijks een jaar aan bezig is, nu heeft deze de tijd om het tegen x tal maanden of volgend jaar echt af te maken :-). Ik vind het beter dan ios6. Het is idd iets minder natuurlijk maar ik denk dat dit gewoon komt omdat we de vorige ios gewoon zijn, tis wennen maar ik vind het goed, hier en daar moet er nog wat veranderen zoals bv in motion control center zit geen 3G knop om aan en uit te zetten, dat moeten ze er nog bijsteken.

  8. @Pim Oomen: De tweede (donkere) dynamische achtergrond vind ik zelf erg mooi. Die sterren en de grasachtergrond van Apple zijn ook wel oké. Zo’n beetje alles dat Apple daarvoor als achtergronden heeft toegevoegd laat het naar mijn idee allemaal best goedkoop aanvoelen. 🙁

    Die blauw-paarse zuurstok die Apple als één van de nieuwe standaardachtergronden meelevert is de grootste boosdoener. Alsof je een barbietelefoon gebruikt. Bah.

  9. Origineel geplaatst door flemming
    @redactie kunnen jullie iets meer uitleggen over het verbeterde geheugen gebruikt en of Apps zich daaraan moeten aanpassen en hoe en in hoeverre dit de batterijduur kan beïnvloeden. Toen ik dit in jullie review las dicht is super maar ben nu wel benieuwd wat er daadwerkelijk is veranderend…

    Wat ik hier en daar is gelezen dat de accu heeel snel leeg is maar dat zal komen door de beta.

  10. Ik vind het echt raar toen er screenshots werden gelekt, de UI van iOS 7. Iedereen klaagden al van tevoren dat het lelijk is, en meteen conclusies trekken dat ze een ander smartphone willen overstappen.Zou me enigszins verbazen als ze deze stap ook dadelijk gaan nemen.

  11. Leuk artikel!!!!
    Ik lees dagelijks jullie site, leuk om te zien wat jullie er zelf van vinden!!!

  12. Hmm iOS7 , mix van windows phone 8 en android? Jammer heb wel ietsjes meer verwacht van een bedrijf die vernieuwend en innovatief is.

    Door deze grote “update” wordt er indirect toegegeven dat de concurrentie toch wel iOS heeft ingehaald op gebied van vernieuwing en innovatie.

    Veel Apple fans zullen er niet mee eens zijn met mij, maar die weten stiekem zelf ook wel dat zo is als je even kijkt naar de concurrenten.

    Fijne dag

  13. Ik kan me vinden in de reactie van Gonny en heb dit ook weleens aangestipt. Met het heengaan van Steve Jobs lijkt het innovatieve vermogen ook te zijn verdwenen. In elk geval in de zin dat ze van voorloper nu volgend zijn geworden. Ook andere keuzes sinds het aantreden van Tim Cook lijken daar op te wijzen.

  14. @Tije: Het probleem van de iPod 4g ligt in het geheugen. Dat is maar 256 Mb. IPad 2 heeft 512 Mb en de nieuwere ‘zelfs ‘ 1Gb. Maar het is raar dat een apparaat dat net uit de handel is nu al niet meer wordt ondersteund.

  15. nooit geweten dat “gonny” een vrouw was (gonny/johnny? :p)

  16. Ik heb het minimalisme van J Ive altijd bewonderd. Ook de vroegere HIG (human interface group) had strenge conformiteitsregels. Maar nu is de interface een kleurenkernis geworden
    Ik mis soberheid, stijl, eenvoud
    Grrrrr

  17. Heel erg leuk om te lezen wat de de mensen achter iCulture vinden!
    Complimenten trouwens over hoe jullie de artikelen deze dagen achter elkaar gepubliceerd hebben, bedankt. 🙂

  18. Ik ga met Richard mee, ja het ziet er anders uit maar mijn dochtertje van 3 kan nog steeds haar eigen map met apps vinden (en heeft het nieuwe uiterlijk niet eens opgemerkt..).Had wel iets grappigs verwacht, volume en home knop voor een leuk en langzaam genie effect).

  19. In die nieuwe agenda app van ios 7 kan ik mijn agenda punten niet meer zien. Hebbe jullie dat ook? K zie ze alleen als k een dag selecteer. Maar bij maand overzicht had je eerst van die puntjes..

  20. Het leukste van dit artikel vind ik dat we nu eens de gezichten van iPhoneclub zien 🙂

  21. Origineel geplaatst door ozkan
    In die nieuwe agenda app van ios 7 kan ik mijn agenda punten niet meer zien. Hebbe jullie dat ook? K zie ze alleen als k een dag selecteer. Maar bij maand overzicht had je eerst van die puntjes..

    In de betaversie zie ik die idd ook niet. Ik vermoed dat in de uiteindelijke versie die wel weer terug gaan komen.

  22. Leuk artikel, met een paar sterke observaties.
    Er zit zeker nog een hoop in dat beter kan (het lockscreen lijkt aan te geven dat je omhoog moet swipen terwijl het no altijd zijwaarts is) en de juiste achtergrond doet idd erg veel, maar ik ben over ‘t algemeen toch al erg tevreden met de iOS7 Beta. Prefereer ‘m nu al boven iOS6, met enkele bugs op de koop toe.

    Mooi voorbeeld waar ik nog weinig melding van gezien heb online maar dat ik onlangs tegenkwam in de beta: iTunes tegoed-kaarten kun je in iOS7 simpelweg filmen met je camera (nadat de kraslaag verwijderd is, uiteraard) om je tegoed op te waarderen, overtikken van de code is niet meer nodig. Het is maar iets kleins, maar dàt is IMO wel ‘t soort elegante simpliciteit waarmee Apple ooit groot mee geworden is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.