Reacties voor: iCulture Forum: WhatsApp stopt met iPhone 3G, GameCenter vraagt steeds wachtwoord en meer

iCulture Forum is een rubriek over onderwerpen die in het iCulture Forum worden besproken. Deze keer: WhatsApp stopt met de iPhone 3G en GameCenter vraagt steeds naar wachtwoorden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Wat een flauwe opmerking: “maar pas tijdens de jaarwisseling kwamen de niet meer zo fanatieke gebruikers erachter en gingen klagen.”

    In de laatste week kwamen de 3G gebruikers in een ‘catch-22’ situatie: ze moesten hun nummer opnieuw verifieren, maar de sms wordt niet verstuurd omdat de app niet up to date is. En updaten kan niet want het iOS is te oud. Etc.

    Nergens verscheen een duidelijke melding dat Whatsapp niet werkt op de 3G.

    Vooral veel kinderen (fanatieke whatsappers!) die de oude iPhone van hun ouders gebruiken zijn nu de dupe. Bedankt Whatsapp!

  2. Ah ben dus niet de enige die er last van geeft dat Game Center steeds uitlogt. Zat al te zoeken, kon niet veel vinden, tot nu

  3. Ja mijn whatsapp doet t ook niet t is belachelijk ik ben een kind van 13 en heb niet het geld om 1 2 3 een nieuwe iphone te kopen of andere telefoon. Het slaat gewoon totaal nergens op

  4. Hoe zit dit bij de 3 gs? blijft deze het wel doen? heb tot nu toe nog geen problemen gehad.

  5. Dat Gamecenter-wachtwoord werd ik ook gek van. super irritant…

  6. het is gewoon jammer ik heb ook een iphone 3g en kan nu niet meer whatsappen. ik vind het jammer whatsapp was altijd zo fijn en nu kan ik niet meer.

  7. Ik vind het een kwalijke zaak dat iets wat goed werkte op een bepaald tijdstip ineens niet meer werkt. Toen ik een iPhone 3G kocht was deze snel. In samenwerking met MobileMe kon ik de iPhone in sync houden met mijn Mac. Destijds dacht ik dat ik wel even vooruit kon met deze telefoon (ik hoef nl niet het nieuwste van het nieuwste). Maar iOS 4 sloopte mijn 3G, MobileMe werd iCloud (en vereiste iOS5). En nu blijkt dat ook apps niet meer worden ondersteund. Je wordt dus wel degelijk gedwongen nieuwe hardware te kopen om iets te kunnen blijven gebruiken.

  8. de oplossing voor de herhaaldelijke vraag van dat wachtwoord bij game center games…

    bij mij lag dat aan het feit dat ik mijn accounts beperk (kan geen accounts wijzigen/verwijderen = beveiliging voor iPhone terug te kunnen vinden)

    Ik heb deze even afgezet game center app open gedaan, akkoord gegaan met nieuwe voorwaarden en dan beperkingen terug aangezet..

    alles werkt nadien terug als voorheen!

  9. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik vind het een kwalijke zaak dat iets wat goed werkte op een bepaald tijdstip ineens niet meer werkt. Toen ik een iPhone 3G kocht was deze snel. In samenwerking met MobileMe kon ik de iPhone in sync houden met mijn Mac. Destijds dacht ik dat ik wel even vooruit kon met deze telefoon (ik hoef nl niet het nieuwste van het nieuwste). Maar iOS 4 sloopte mijn 3G, MobileMe werd iCloud (en vereiste iOS5). En nu blijkt dat ook apps niet meer worden ondersteund. Je wordt dus wel degelijk gedwongen nieuwe hardware te kopen om iets te kunnen blijven gebruiken.

    Dat is toch met alles zo, of je nou een Nintendo DS hebt, een camera, laptop, etc.
    Op een gegeven moment ondersteunen ze de oude hardware niet meer. Werkt toch niet meer vloeiend en is voor veel fabrikanten verloren energie en geld.
    En het is goed voor de verkoop markt!

    En laten we eerlijk zijn, whatsapp is MEGAtraag op een iphone 3

  10. Mijn whats app werkt ook niet meer op een 3G ook door de oudere versie uit itunes te halen werkt niet helaas!!

    Met Viber kan ik nog wel gratis appen, tja het is ff niet anders.

  11. Origineel geplaatst door Tim
    Bij mij lag dat aan het feit dat ik mijn accounts beperk

    Tim; hoe kan je account beperken en vrijgeven?

  12. Op mijn iPhone 3g deed hij nooit traag.

  13. Moet binnenkort aan een nieuwe telefoon maar twijfel hard of het weer een iPhone moet worden. Ben de terreur zat dat de telefoon steeds trager werd (ondanks nog geen 1/4 van geheugen in gebruik) en dat de ene na de andere app onbruikbaar wordt gemaakt. Nu weer Whatsapp en binnenkort de app van nu.nl die niet meer wordt ondersteund.

  14. Werkt het niet als je 3g gejailbreekt is? Kan je dan WhatsApp niet gebruiken jongens?

  15. Lekker van Whatsapp. Proberen het niet meer werken van de app op een 3G af te schuiven op Apple. Hebben ze zeker een geschil mee dat ze nu over de rug van de gebruiker uitvechten. Dat ze geen app voor oudere versie’s meer mogen aanleveren zal kloppen (zal de 3G gebruiker boeien), maar het is Whatsapp die tevreden gebruikers vraagt hun nummer opnieuw te verifiëren. Wat alleen met een nieuwe versie kan. #%#}*%^^

  16. Game Center login fix:
    Open Game Center app. Als je niet ingelogt bent, log dan in.
    Daarna even uitloggen en weer opnieuw inloggen.
    Heeft probleem bij mij verholpen.

    Origineel geplaatst door iPeppel
    Moet binnenkort aan een nieuwe telefoon maar twijfel hard of het weer een iPhone moet worden. Ben de terreur zat dat de telefoon steeds trager werd (ondanks nog geen 1/4 van geheugen in gebruik) en dat de ene na de andere app onbruikbaar wordt gemaakt. Nu weer Whatsapp en binnenkort de app van nu.nl die niet meer wordt ondersteund.

    Tereur is mi een nogal zware bewoording. het fenomeen dat SW (firmware, OS, etc) een beperkte houdbaarheids datum heeft is normaal en geldt voor bijna alle hardware (niet alleen tel, maar ook TV, STB, media centers, etc) platformen ondervinden. Het is zelfs zo dat Apple (ook op dit gebied) een van de betere bedrijven is en hier doorgaans behoorlijk flinke ondersteuning geeft.

    Staat je uiteraard vrij om ander tel/platform combinatie te kiezen, maar de kans dat je hiermee slechter af zal zijn qua ondersteuning is erg groot.

  17. Origineel geplaatst door Wouter
    Hoe kan je account beperken en vrijgeven?

    Via instellingen -> algemeen -> beperkingen

  18. en dit klopt al helemaal niet, ze leggen de schuld op Apple. Terwijl de Whats App het wel nog deet op 31dec. dus niks met dat gelul van 4.5 Xcode en software te oud is. Hij deed het eergisteren nog en nu ineens niet meer.

  19. Opeens werkt whatsapp ook niet meer op mijn iPod Touch, terwijl deze de één-na-nieuwste versie van Whatsapp draaide op iOS 6.0.1. Geen verandering toegepast en plotseling de melding “Sorry, dit apparaat wordt niet ondersteunt”.. Denk nu aan jailbraiken maar kan dit wel met de nieuwste iOS?? 🙁

  20. Dat probleem van niet ondersteunen van apps is al langer aan de gang en nu dus ook bij whatsapp.
    Er zijn veel meer apps die niet meer werken op m’n 3G.

    Ik zou wel een andere telefoon willen, maar dan zou ik veel meer moeten betalen voor een abonnement en dan moet er ook nog honderden euro’s bijbetaald worden.
    Zelfs al je een androïde neemt gaat het meer geld kosten.

  21. Dat Apple het niet meer ondersteunt dat software op oudere iOS-en wordt ontwikkeld begrijp ik.
    Wat WA had moeten doen is de app niet ‘aan te raken. Het werkte toch. Ze hadden de vorige versie voor 4.2.1 moeten bevriezen, net als Apple met de iOS heeft gedaan. Doordat zij ons dwingen opnieuw aan te melden (en alleen daar, niet onder iOS6) hebben zij deze situatie gecreëerd.
    Zij kunnen het ook oplossen (nog steeds denk ik)
    Het is een heel kwalijke zaak!!

    Let wel: hebt er voor betaald, zij ‘stelen’ het gewoon van je.

    Ik hoop dat in de USA rechtszaken worden gestart.

  22. Ik ben vanaf het eerste uur een Iphone 3 bezitter. Het toestel werkt super. Af en toe minder snel. Maar traag zeker niet. App’s als ad.nl iex.nl nu.nl blijven gewoon snel draaien.
    Baal als een stekker dat whats app er plots niet meer ondersteund wordt. Apple dwingt gewoon de oude toestellen te vervangen. Kwalijke zaak.
    We moeten alles recyclen. Behalve Iphones…….

  23. wat belachelijk dit!! even vooraf informeren was ook erg netjes … nee, NORMAAL geweest!
    vind het te gek voor woorden dat er zo omgegaan wordt met KLANTEN !!!

    @Hart: ja dat is zo met nintendo enz…. maar de dingen die werkten… blijven werken… en dat is in dit geval niet zo…

    ineens wordt er van de ene o de andere dag gevraagd om te verifiëren…. en ben ik alles kwijt….
    vind het een belachelijke actie, dat dit zomaar kan!!

  24. @alexizz: Probeer whatspad 😉 dat krijgt het ook werkend op de ipad en ipod ^^

  25. Tja, de firma Apple heeft zich een fantastisch imago aangemeten, maar ondertussen is het een keihard bedrijf dat een publiek heeft bewerkt dat meer een sekte is geworden dan een normale kritische consumentengroep. Wie binnen Apple ook maar de geringste kritiek heeft wordt er onmiddellijk uitgewerkt. Journalisten die iets kritisch schrijven worden wereldwijd in de ban gedaan door Apple en krijgen nooit meer informatie of samenwerking. Nee een heel onfris bedrijfje.

  26. Whatsapp doet t bij mij weer op mijn 3g. Ik moest gewoon me numme invoeren en hopa de chats die nog open stonden waren der nog. T was gewoon een domme fout die whatsapp maakten en blijkbaar hebben ze der van geleerdt en weer de whatsapp op 3g weer aan gezet. Ik hoop dat t bij jullie ook lukt.

  27. Koop een Samsung voor een paar kwartjes.ben je gelijk van dat iTunes af

  28. echt super slecht van apple dat niet eens een hoofdletter A verdient!! m’n 3G die ik net vorige week aan m’n neefje heb gegeven ondersteunt geen whatsapp meer. Ik ben ZO klaar met apple! dit kun je gewoon niet maken! apple bepaalt ook werkelijk ALLES voor z’n gebruikers, wat een ***bedrijf! Gelukkig loopt m’n contract binnenkort af en stap ik over op Android. en ja…ze hebben IOS allang DIK ingehaald!!

    En IPC ik weet niet of het mogelijk is? maar jullie mogen mij een IP ban geven, of verwijderen van deze site.

    mvg, *bear*

  29. Weet iemand of het mogelijk is (en hoe) om IOS 4.3. op Iphone3 te instaleren is?

  30. Android zuigt ook bigtime. De android market is aangepast naar google play, maar kan niet geinstalleerd worden op mijn android2.3.1.

  31. Mogelijke alternatief VIBER.

    Stem ook piraten partij, zij willen zulke apple/google praktijken wettelijk verbieden.
    Vandaag een melding gekregen dat van micky$oft dat de oem vista geaktiveerd moest worden. :s. Toevallig is windows8 in de aanbieding.

  32. Origineel geplaatst door Tim
    Origineel geplaatst door WouterHoe kan je account beperken en vrijgeven?Via instellingen -> algemeen -> beperkingen

    Dank je Tim. Bij mij werkt t nu ook weer. Kleine toevoeging:

    Als je beperkingen al uit staan: je beperkingen aan en weer uit zetten en alles doet t gewoon weer 🙂

  33. Wat bedoel je met beperkingen aan uit zetten? Geldt dit ook voor iphone3 kan niet meer whatsappen maar lees dat sommige ook iphone3 hebben wel gewoon kunnen appen ?? Kan iemand hierover informatie geven aub

  34. Wij zijn apple gebruikers; 1x iphone 3, 3 x iphone 4S 1 x de 5, 2x macbook pro, 2x ipad 2 en 1x ipad 3.
    Mijn vrouw heeft mijn oude 3S en dus hetzelfde probleem als hier beschreven. Ik was al f**** pissig op Apple.
    Vandaag blijkt whattsapp toch weer te werken op de 3!!! Ze zijn denk ik geschrokken van al het commentaar.
    Mocht Apple dit nog een keer uithalen, ben ik klaar met Apple en ik hoop miljoenen met mij. De arrogantie en minachting voor hun klanten die hieruit spreekt is toch ronduit belachelijk!

  35. Hoor en lees ik het nu goed ? Doet Wapp het weer op 3G ?

  36. Als alternatief voor whatsapp is ‘igotchat’ een perfecte app !! Ik gebruik hem nu op mijn iphone 2g en 3g zonder problemen. Push meldingen werken ook perfect 🙂

  37. @Marcel R: Ik stuur meer dan 10.000 berichten per maand via Whatsapp, als ik dit via sms zou moeten doen zou dit mij meer dan 2000 euro kosten (ja smsen is bij mij erg duur) dus het is gewoon afzetterij… Ik hoopte ergens een goedkope Android te kopen maar die zijn ook 200 euro ongeveer… Het gaat helemaal nergens meer over, straks moet je elke 2 maanden een nieuwe telefoon kopen omdat ze hier winst uit halen.

  38. Hey ik heb een vraag, kan je nou wel of niet op de iphone 3g whatsapp?

  39. @Tompsen: De gewraakte zinsnede uit het artikel is inmiddels veranderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.