iCulture Forum: iPhone-navigatie op de motor, slechte apps en prepaid data in Frankrijk

Op het iCulture Forum is elke dag iets nieuws te ontdekken. Zoals: iPhone-navigatie op de motor, de slechtste apps en prepaid internetten in Frankrijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-holderiPhoneclub is meer dan een website waar dagelijks vers nieuws op verschijnt. We hebben ook een actieve community van gebruikers, die allerlei tips en ervaringen met elkaar uitwisselen. En we hebben iets te vieren, want we hebben vandaag de magische grens van 150.000 forumleden gehaald! Deze week weer een greep uit onderwerpen die op het forum spelen: iPhone-navigatie op de motor, de slechtste apps aller tijden en waar moet je zijn als je in Frankrijk met je iPad prepaid wilt internetten?

iPhone-navigatie op de motor

Voor de automobilisten zijn er genoeg navigatieoplossingen. Maar wat als je op de motor wilt navigeren met je iPhone. Met gangbare iPhone-apps zoals Navigon en TomTom kun je qua route-instructies goed uit de voeten.
DashLink-iPhone-Dock-For-Harley-Davidson-MotorcyclesEen probleem dat minder makkelijk is op te lossen, is hoe je de iPhone op de motor vastmaakt. Wie wel eens een zuignaphouder aan de autoruit heeft vastgemaakt, weet dat zo’n houder zomaar eraf kan schieten als je ‘m niet goed vast maakt. Op de motor is dat niet handig. Maar de iPhone in je jaszak stoppen en alleen op basis van gesproken aanwijzingen navigeren is misschien ook niet de meest ultieme oplossing. Praat mee met andere motorrijders in onderstaande discussie. We hebben op iPhoneclub overigens wel eens een geschikt helmsysteem besproken, de iBike Rider. En voor Harley-rijders is er de (niet door ons besproken) DashLink op de foto hiernaast.

Verder lezen: Navigatie voor de motor

Slechtste app aller tijden

Angry_IphoneForumlid MCNO begon een paar dagen geleden een discussie over de slechte kwaliteit van apps. De persoonlijke frustratie van deze gebruiker ligt bij de Marktplaats-app. Op versie 1.6.5 crasht deze app nog steeds en er zijn allerlei functies die ontbreken of niet goed werken. Dat Facebook een matige app heeft, wisten we al. Wie kent nog meer slechte apps die dringend eens verbeterd moeten worden?

Verder lezen: Slechtste app ever…?

Prepaid internetten in Frankrijk

Stel, je gaat op vakantie naar Frankrijk en neemt je iPad mee. Als je op een terrasje zit is het wel lekker om ook even te kunnen internetten. Een prepaid internetkaart van een Franse operator zou dan handig zijn, zodat je het lokale tarief betaalt. Maar waar haal je die? Forumbezoeker stijnvw heeft een tip: je kan bij Orange een mobicarte kopen en betaalt daarvoor 9 euro. Er zit al 5 euro tegoed op. Door de optie ‘Internet max’ te activeren krijg je 500MB internetverkeer. Telkens kun je 5 euro bijladen voor nog eens 500MB dataverkeer. Maar je kunt natuurlijk ook even bij je Nederlandse provider kijken of er speciale Europa-bundels zijn (o.a. bij Vodafone). Let wel op dat je voor de iPad 3G een microsimkaart nodig hebt. Een goede site is ook de Pay as You Go Sim with Data Wiki.

Verder lezen: Prepaid internetkaart voor Frankrijk

ipad beach

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 12:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ervaringen, iCulture forum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.