Reacties voor: iCulture Awards 2014: stem op jouw favoriete apps! (en win!)

Het stemmen voor de iCulture Awards 2014 is begonnen! Stem mee op jouw favoriete apps van 2014: Nederlandse-apps, agenda-apps, todolijsten, gezondheidsapps... kies welke apps volgens jou de beste waren.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Leuk!

  2. Ik gebruik meestal de Apple standaard apps. Maar ik heb soms gewoon namen geselecteerd van apps die ik ken van naam.

  3. Er zou een categorie moeten komen met App die het meest aan vervanging toe is.
    Ik stem op de iCulture app…

  4. Hoe reëel is de stemming als je moet kiezen welke app het beste is terwijl je er maar 1 ervan op mijn iPhone heb staan. En dan staat hij er ook nog eens op zonder echt gebruikt te worden. Maar als je niks invult kun je niet verder stemmen in categorieën waar je misschien wel meerdere apps van de lijst hebt en gebruikt. Jammer maar dan ga ik maar niet stemmen

  5. @Daniël: daar moeten we eens mee ophouden omdat blijven te refereren. Ze hebben dit jaar duidelijk aangegeven, dat de prioriteit bij de website lag en dat er geen budget meer was voor de app. Dus dat zal ongetwijfeld in 2015 komen. Dus even geduld.

  6. Ik mis Vainglory in the iOS Games, toch wel een heel sterke nieuweling in 2014.

    En verder zou het wel fijn zijn om een optie te hebben met ‘geen enkele’ of ‘Standaard iOS App’ zoals bv voor ‘Beste e-mailapp’ waar veel mensen de standaard Mail App gebruiken (en de agenda-app, etc).

  7. Ik vind dat duet display er bij moest wat mij betreft de beste app!

  8. Ik gebruik ook alleen Apple apps, voor zover dat kan. Het is dat ik bij de beste apps van 2014 verplicht was om iets in te vullen, maar ik vond er geen een de beste haha.

  9. Wat een onzin dit.
    Waarom zo weinig apps waaruit je kunt kiezen. Ik heb de meeste geeneens op de telefoon staan. Ben dan ook gestopt met stemmen.

  10. Leuk! ik ben benieuwd welke apps er gaan winnen!

  11. Ik hen een paar categorieën moeten overslaan. Overigens hoop ik echt dat 2015 het jaar van de nieuwe iCulture-app is. ☺

  12. Stemmen gaat niet lukken, op pagina 1 staan apps waar ik niks mee heb. Overslaan en doorgaan is geen optie, dus ook gestopt met stemmen. Misschien was het beter geweest als men samen met de gebruikers een lijst hadden samen gesteld waarop men kon stemmen.

    Is dit de voorkeurslijst van iCulture? zoja, dan komt dit mij erg bevooroordeeld over.

  13. Mag de beste winnen.
    Ik ben benieuwd.

  14. Stemmen is nu gelukt, maar er staat niet veel bijzonders tussen (is mijn persoonlijke mening). Dus maar 2 apps genomineerd 😉

  15. Aparte manier dit. In de voetbalwereld zou Ronaldo zo nooit ‘Beste voetballer van het jaar’ kunnen worden, ook al is hij de beste maar andere spelers op een lager niveau hebben zich meer verbeterd.

    Doe dan een aparte categorie ‘Meest vernieuwende app van 2014 en ‘Meest verbeterde app van 2014’. Noem het geen ‘Beste app van 2014’ want dat is dan feitelijk onjuist. Hij is hoogstwaarschijnlijk niet het beste en ook niet het populairst.

    Bij basketbal (NBA) hebben ze dit ook, heet ‘Most Improved Player Award’.

  16. Ik vind ook dat er best een veld bij iedere lijst mag komen waarop je een andere app kunt invullen. Ook vind ik het ‘noemenswaardige update’-criterium niet echt goed. 1Password bijvoorbeeld heeft in verhouding geen noemenswaardige update gekregen behalve Touch ID en extensibility, iets wat vele andere apps ook doen. Bij nieuwsapps mis ik Euronews (wordt zeer goed ondersteund) en Flipboard (behoorlijk vernieuwd in versie 3), bij sociale apps mag BBM ook wel genoemd worden.

  17. Origineel geplaatst door Reem
    Doe dan een aparte categorie ‘Meest vernieuwende app van 2014 en ‘Meest verbeterde app van 2014′. Noem het geen ‘Beste app van 2014′ want dat is dan feitelijk onjuist. Hij is hoogstwaarschijnlijk niet het beste en ook niet het populairst.

    Op zich een goede suggestie voor volgend jaar, hoewel dat ook weer bij anderen op kritiek kan stuiten (“teveel verschillende awards, welke app is nou de beste?”). Dan krijg je dus vier prijzen per categorie (2x publiek, 2x redactie) met tientallen winnaars. Klinkt goed in theorie, kan in de praktijk een chaotisch eindresultaat opleveren (om over de administratie aan de achterkant nog maar te zwijgen …) Losse categorieën dan maar opheffen? Ook geen optie, dan wordt het “appels met peren vergelijken”. Een door de gebruiker gedefinieerde keuze? Levert alleen maar rompslomp op, want hoe zorg je dat iedereen de juiste naam invoert om te voorkomen dat “wij’ nog maanden aan het ontdubbelen zijn (ergo; onze ervaring vorig jaar)

    Het is overigens wel zo, dat we er bewust geen verkiezing van de ‘beste app aller tijden’ van hebben gemaakt. Hoe je ‘het beste van 2014’ opvat is een definitiekwestie (die we in ons geval hebben toegelicht; in tegenstelling tot de meeste lijstjesmakers die hun criteria niet bekendmaken en er dus ook geen discussie over krijgen). Maar als je naar ‘2014-lijstjes’ kijkt, dan gaat het vrijwel altijd om dingen die in 2014 nieuw/goed/actueel waren en niet om dingen die uit 2012 die sindsdien zijn blijven stilstaan (maar nog wel heel goed zijn).

    Het is de tweede keer dat we deze verkiezing organiseren en zoals aangegeven: ook van de vorige keer hebben we geleerd. En dat doen we van deze editie ook. We beseffen dit jaar bijvoorbeeld dat de verkiezing minder interessant is voor mensen die alleen de standaardapps van Apple gebruiken. Daar moeten we al dan niet iets op verzinnen. Bijvoorbeeld door ze bij elke vraag de optie te geven: ‘ik gebruik alleen standaardapps’ (en die stem dus verder ‘dood’ te maken).

    Natuurlijk valt het allemaal best dicht te timmeren, door met een dik pak criteria te komen waarin precies staat omschreven waaraan een app moet voldoen om opgenomen te worden. Dan wordt het samenstellen van de genomineerdenlijst eigenlijk een mechanische klus en wek je de indruk dat het allemaal heel exact is, terwijl dat het natuurlijk niet is. Wij kunnen niet in het brein van alle stemmers kruipen en zorgen dat ze precies allemaal dezelfde criteria in overweging nemen en daarbij ook nog verwachten dat iedereen alle apps in dezelfde mate heeft geprobeerd. Het moet wel leuk blijven, ook voor onszelf. Helemaal goed zullen we het toch nooit doen. Daar hebben we ons al bij neergelegd.

  18. Ik mis wel iCulture bij beste nieuws app…

  19. @Gonny van der Zwaag: Waarom moet de stem ‘dood’ verklaard worden als er gekozen wordt voor een standaard Apple app? Kunnen standaard Apple apps niet nieuw/goed/actueel zijn?

  20. Mij verbaasde dat Babyfoon 3G bij Nederlandse apps staat. Ik gebruik zelf dezelfde app in de variant Hondmonitor en hij is wel Nederlandstalig, maar het bedrijf dat ‘m uitbrengt is, voorzover ik weet,niet Nederlands.

  21. Het is weer tijd voor de awards! Ik heb veel plezier gehad met het invullen van de vragenlijst! Maar helaas, van veel apps had ik nog nooit wat van gehoord, of ooit uigeprobeert. Dat zou ik best wel eens willen doen.

  22. @Daniël: Als je op ios 5/6 draait ziet de iculture app er brandnieuw uit!

  23. Ik vind dat jullie de oude itube terug moeten zetten dit heeft er niks mee te maken maar zet het terug iedereen luisterden via dat muziek en nu hebben we NIKS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.