Apple Pay met Apple Watch

Reacties voor: ICS start met Apple Pay: deze creditcards zijn geschikt

Creditcarduitgever ICS ondersteunt vanaf nu Apple Pay. Eerder bevestigde ICS tegenover iCulture al dat Apple Pay eraan zat te komen, maar vanaf nu is dit in te stellen. Onder andere de eigen ICS-creditcard als de ABN AMRO Creditcard zijn geschikt, zo kan iCulture melden naar aanleiding van onze test en lezerstips.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Eindelijk….

  2. Werd tijd !

  3. Wat een respect heb je dan al die jaren voor je klanten gehad! Waardeloze club dat ICS. Waarschijnlijk nog een oude baby-boomer aan het roer die alle technologische ontwikkelingen tegenhoudt omdat hij er zelf niets van snapt… Ze hebben ook nog maar net FaceID/TouchID geactiveerd in hun app en dan nu pas nadenken over ApplePay… ik vind het maar moeilijk te begrijpen.
    De bedrijven die snel inspelen op technologische verandering zullen uiteindelijk overleven, ING en Bunq zijn daar goede voorbeelden van. Bedrijven zoals ICS zullen zichzelf uiteindelijk ingehaald zien door de techniek en dan niet meer bij kunnen komen…

  4. Hé he… goedemorgen! Alleen is de vraag; Wanneer?!

  5. Echt bizar dat dit zo lang moet duren. Mijn American Express kaart gaat al tijden via Apple Pay, maar goed om te horen dat ik mijn backup ICS (ABN-AMRO) kaart op termijn ook aan mijn wallet kan toevoegen.

  6. Liever Apple Card..

  7. Ik gebruik nu Curve, werkt prima met mijn ICS MasterCard, maar naïeve ondersteuning is beter.

  8. Gut, spuit 11 wordt wakker hoor… 🤦🏼‍♂️

  9. Hallelujah

  10. Zo heeft iemand eindelijk zijn notitie blokje van een paar jaar geleden weer gevonden onder zijn bureau. Schiet toch eens op ICS.

  11. De ICS app is zojuist geupdate en voorzien van Wallet ondersteuning, een launch van Apple Pay bij ICS is dus niet ver weg!

  12. Kunnen we eindelijk 5 sterren geven aan de app 😀

  13. Update: Inmiddels hebben alle apps van ICS, de update met Apple Wallet ondersteuning gekregen, dus de ICS Business-app, ICS Gold Creditcard-app, ABN AMRO Creditcard-app, ANWB Creditcard-app & de ICS Creditcard-app.

    Apple Pay zal dus spoedig te activeren zijn is de verwachting.

  14. Wallet support met ICS app versie 6.5. (update van vandaag)
    Alleen helaas kan ik niet mijn card toevoegen.
    Het lijkt er echt aan te komen nu.
    Bij de laatste versie was er nog geen Wallet support

  15. Waar kun je in de app zien dat deze de wallet ondersteunt?
    Kan het niet vinden.

  16. Origineel geplaatst door Bart
    Waar kun je in de app zien dat deze de wallet ondersteunt?

    Kan het niet vinden.

    Je kan het in de AppStore vinden bij de verdere uitleg van de abn amro ics app.

  17. Nog geen ondersteuning van de Wallet in de gewone ICS Creditcard app, versie 6.5.1

  18. Nou die Apple wallet ondersteuning is er alweer uitgehaald, dus het gaat nog wel even duren. Pfff

  19. Ze willen geen inkomsten missen van Extra Cards

    Die heeft geen bestaansrecht meer als je de bestaande kaart in de Wallet kan zetten 🤣

  20. Is alweer tijden oorverdovend stil bij ICS

  21. (Red.) Update toegevoegd over de status van Apple Pay bij ICS.

  22. Origineel geplaatst door Juan
    Ze willen geen inkomsten missen van Extra Cards

    Die heeft geen bestaansrecht meer als je de bestaande kaart in de Wallet kan zetten 🤣

    Precies dit. Als je op al je apple devices zonder extra kosten je kaart kan toevoegen, lopen ze een hoop inkomsten mis.

  23. Via iedere grote bank kun je een VISA creditcard krijgen die goedkoper is per jaar en werkt met Apple Pay. Precies de reden dat ik ICS lang geleden al vaarwel heb gezegd.

  24. Pfff wat lopen ze achter! Ben nu in New York (waar bijna alles via Mastercard/visa betaald wordt). Daarom een gratis rekening bij Revolut geopend (Mastercard). Gratis als je alleen digitale kaart wil. Voor een fysieke betaal je wel.
    Ideaal en echte aanrader. Is wel debetcard en geen credit. Dus moet wel geld op je Revolut rekening zetten. Dan gewoon Apple Pay en nog geen probleem gehad hier. Duidelijk overzicht van betalingen in de app.
    Tip voor andere reizigers!!

  25. @Gabor: Denk dat een overstap naar een Amex, Bunq of Revolut ICS uiteindelijk meer geld kost. Toch idioot dat het zo lang moet duren.
    Enige tijd geleden gaven ze wel aan dat ze in 2023 live willen gaan, maar heb er een hard hoofd in.

  26. ICS discrimineert op leeftijd!
    Al die jaren met kleine kinderen mocht je negatief staan en flink betalen
    Nu met 65 was ik ineens niet meer kredietwaardig, heb het nog nooit zo goed gehad in m’n leven!
    Als ik 30 jaar geleden had geweten wat ze me nu flikken had ik het uiteraard nooit genomen
    P.S banken mogen discrimineren!

    • Alleen maar goed. Waarom zou je negatief willen staan op een creditcard? Roodstaan moet niet de norm zijn. Je kun al roodstaan op een bankrekening.

  27. Ze willen eerst nog even wat geld verdienen. Ik kreeg een bericht van ze dat de jaarbijdrage van de Visa Silver Card verhoogd wordt van 26,50 naar 34,95 (31,88 %). De kosten voor de Extra Card maar liefst van 4,50 naar 14,95 (232 %).

  28. Echt te belachelijk voor woorden – technisch gezien zou dit toch niet moeilijk moeten zijn nu letterlijk elke concurrent dit aanbiedt. Ik zou mijn mastercard black heel wat meer gaan gebruiken – maar wijk nu ook noodgedwongen uit naar Wise en Revolut.

  29. @PaulBoog: Vreemd hoor. Ik ben 70 en ken dit niet!

  30. Het is afwachten of ICS tijdig Apple Pay weet te ondersteunen, of dat Apple Card Nederland bereikt. Als Apple Card Nederland eerder bereikt, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat veel ICS-klanten die Apple gebruikt overstapt naar Apple Card.

  31. (Red.) Artikel bijgewerkt na ondersteuning Wallet-app in de apps van ICS.

  32. Wacht al zo lang op ICS nu, gebruik nu maar American Express , welke ook steeds vaker geaccepteerd wordt zoals : Pets place, benzine stations, Jumbo , Kruidvat, Aldi enz

  33. 03/11 E-Mail van ICS over ABN AMRO Business Card:

    We breiden onze algemene voorwaarden op 5 december 2023 uit
    Onze service wordt steeds digitaler. Daar horen andere voorwaarden bij. Daarom voegen we voorwaarden toe over digitaal betalen met de zakelijke creditcard. Gebruiken uw werknemers hun creditcard digitaal, bijvoorbeeld via een digitale wallet, smartwatch of andere wearable? Dan gelden voor uw bedrijf vanaf 5 december onze Algemene Voorwaarden Digitale Business Creditcard. Er verandert verder niets in het gebruik van de zakelijke creditcard.

  34. Apple Pay is er! Zojuist de kaart toegevoegd aan de Wallet. Eindelijk!

  35. (Red.) Artikel bijgewerkt na de start van Apple Pay bij ICS.

  36. Zojuist mijn KNAB creditcard kunnen toevoegen!
    Finally!

  37. Ik kan bevestigen dat de ABN AMRO creditcard via hun ICS app kan worden toegevoegd als Apple Pay kaart.

    • Net ook de officiële mail van ICS gehad dat ik Apple Pay voor mijn ABN AMRO creditcard kan activeren.

  38. Werkt! ICS creditkaart van KNAB ondersteund Apple Pay

  39. ASN werkt ook!

  40. SNS lukt inderdaad

  41. nou nou poeh poeh, net op de valreep 2 a 3 maanden voor ik van plan was om de hele ics op te zeggen…

  42. Inderdaad net via de ABNAMRO Creditcard app mijn creditcard toe kunnen voegen aan Apple Wallet. Maar waar ik nog steeds van baal, is dat die app nog maar één creditcard ondersteunt. Ik heb een privé-card en een van een gezamenlijke rekening. Eén doet het dus maar via de app, dus heb nu degene toegevoegd die ik het vaakst gebruik. De andere heb ik aan de app op mijn iPad toegevoegd, maar de iPad heb ik natuurlijk niet altijd bij me, waardoor ik soms met de “verkeerde” rekening moet betalen als het echt noodzakelijk is. En vanuit de iPad aan Wallet toevoegen kan niet, dus nu ook in Wallet alleen de ene creditcard die via de iPhone is toe te voegen. Als iemand een slimme oplossing heeft, hoor ik het graag 😉

    • Origineel geplaatst door Patricia

      Inderdaad net via de ABNAMRO Creditcard app mijn creditcard toe kunnen voegen aan Apple Wallet. Maar waar ik nog steeds van baal, is dat die app nog maar één creditcard ondersteunt. Ik heb een privé-card en een van een gezamenlijke rekening. Eén doet het dus maar via de app, dus heb nu degene toegevoegd die ik het vaakst gebruik. De andere heb ik aan de app op mijn iPad toegevoegd, maar de iPad heb ik natuurlijk niet altijd bij me, waardoor ik soms met de “verkeerde” rekening moet betalen als het echt noodzakelijk is. En vanuit de iPad aan Wallet toevoegen kan niet, dus nu ook in Wallet alleen de ene creditcard die via de iPhone is toe te voegen. Als iemand een slimme oplossing heeft, hoor ik het graag 😉

      Via de wallet kan je gewoon de passen toevoegen. Via iCloud zie je dan op je iPhone de cc op je iPad. Moet je alleen verifiëren via een sms of e-mail code.

    • Hier idem. 2 CC’s waarvan 1 gezamenlijk en de andere dus privé. Heb dezelfde constructie, maar is niet ideaal. Wil gewoon toegang tot 2 CC’s

  43. ICS app werkt niet voor mij. Alles geprobeerd, uren aan de lijn gezeten en aan het lijntje gehouden door ICS. Krijg die kaart gewoon niet geactiveerd in de app, dus laat staan dat Apple Pay dan zou lukken. Waardeloos bedrijf

    • Je hebt de app niet nodig voor apple pay.. gewoon via de Apple Wallet de kaart toevoegen

  44. ANWB gelukt 😁👍

  45. Bij mij is het ook gelukt met SNS van de ICS card app. Er werd bij inloggen gevraagd of ik de card aan de Wallet toe wilde voegen.

  46. Ook de EuroClix Mastercard die via ICS uitgegeven wordt, werkt in ApplePay.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.