Reacties voor: iCordRx repareert rafelige iPhone-laadkabels

iCordRx heeft een oplossing voor rafelig geworden iPhone-laadkabels: een omhulsel dat krimpt als je het onderdompelt in heet water.
Lees het complete artikel → iCordRx repareert rafelige iPhone-laadkabels
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Is het onderdompelen in heet water wel oké voor je kabel?

  2. Leuk dat jullie hier over schrijven en mensen enthousiast maken. Alleen wordt dit product niet internationaal verscheept.

  3. Krimpkous bij de betere electronicazaak voor een fractie van de prijs.

  4. Is dit ook in Europa verkrijgbaar en voor MagSafe kabels?
    Is volgens mij een grote markt voor.

  5. Beetje flouw dit je kan gewoon kimokous halen bij elke electronica zaak en ff warm maken niks geen water

  6. Zoals hieronder door andere al aangegeven kan je dit bij de elektronica winkel gewoon kopen per strekkende meter voor appels en eieren. Elke fietsenmaker gebruikt dit bijvoorbeeld voor het mooi afwerken van verlichting draadjes bij koplamp of achterlicht….

  7. Origineel geplaatst door peli
    Krimpkous bij de betere electronicazaak voor een fractie van de prijs.

    Tip van de week!!
    Tnx

  8. 3 stuks voor bijna €10,-
    Bij Conrad een doos met honderd stuks voor 8,-

  9. lachen dit

  10. De navulling is nog goedkoper haha €4,19

  11. Nog goedkoper & leuker is de zgn. “afgedwongen”bAppleCare:Een AppleStore binnenstappen en veel aplomb maken over die ranzige kabelkwaliteitBlauwe shirtvolkje reageert eerst quasi-verbaasd (mediatraining…!) maar hoe meer herrie, hoe eerder ze naar achteren lopen om een nieuw kabeltje te halen

  12. Ik heb een jaar geleden m’n eerste rafelende kabeltje al op deze wijze geleden gerepareerd met een krimpkous van 10 cent. Echter na een har gaat de boel alweer rafelen bij de overgang van krimpkous naar de originele draad…. Dit is maar een tijdelijke oplossing. Ik heb ook de originele lightning kabels van 2m. Deze lijken aanzienlijk beter van kwaliteit.

  13. Je kunt ook gewoon een stukje krimpkous gebruiken. Te koop bij een electronicazaak en bv bij Conrad.
    Je bent dan ook aanmerkelijk goedkoper uit.

  14. @Ludo: Mensen aftuigen om een nieuw kabeltje te regelen. Erg tof van je.

  15. Het overkomt iedereen: na verloop van tijd gaat het laadkabeltje van je iPhone kapot.

    Nee hoor. Nog nooit.

    Ik hoor dit wel vaker, en zie het regelmatig bij klanten, maar ik vraag me altijd af hoe mensen dan wel niet met hun spullen omgaan… Ik lever Mac-support en zie regelmatig defecte MagSafe adapters, hoofdtelefoontjes, synckabeltjes, terwijl ik daar zelf nog geen enkele keer last van heb gehad.

    Al jaren maak ik dag in dag uit professioneel en in m’n vrije tijd (lees: 24/7) gebruik van Apple apparatuur en ik heb bij mezelf nog geen enkele defecte kabel meegemaakt. Het kan natuurlijk dat ik uitzonderlijk veel geluk heb, maar dat lijkt me sterk. Ik behandel mijn spullen zeker niet met fluwelen handschoenen (iPhone meestal zonder hoesje, MacBook Pro gaat de hele dag m’n tas in en uit en wordt gebruikt op schoot, op tafel, bij klanten in de meterkast, op keukentrapjes, overal eigenlijk) maar ik ga er wèl gewoon met zorg mee om.

    Voor de duidelijkheid: Apple is verre van perfect en zou zeker meer aandacht moeten schenken aan de duurzaamheid van hun spullen (iPhones die tegen water kunnen bijvoorbeeld), maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat veel mensen gewoon tamelijk lomp zijn met hun spullen.

  16. Heb er gewoon veertjes van een balpen er omheen gedraaid. Snoer gaat nooit stuk.

  17. Google eens op krimpkous en dit is zelf thuis te doen voor een fractie van de prijs! Groeten

  18. Het overkomt iedereen: na verloop van tijd gaat het laadkabeltje van je iPhone kapot.

    Nog nooit mee gemaakt, hoe komt men erbij?

  19. Een krimpkous van een paar cent doet ook wonderen. Is bij de betere elektronika zaak te koop (of online te bestellen) en ook nog eens in diverse feestelijke kleurtjes voor de liefhebbers.

  20. Zou het met een krimpkous van een paar cent ook lukken? 🙂

  21. Het gebeurt bij mensen die m in de lader gebruiken. Bijna altijd is die dan op zijn max van zijn lengte en zit je met een knik. Dus je forceert de kabel. Daardoor komt er op den duur een knik en gaat die daar stuk.Als je je iPhone in de lader niet zou gebruiken, gaat die op de bekende plekken nooit en te nimmer stuk. Is ook logisch als je er objectief over nadenkt. Die kabel heeft namelijk niets te verduren. Ik heb er zelf nog niet een kapot gehad sinds de iPhone 2G. Wat je het beste kan doen is een langere kabel kopen. Zodat je nog vrijheid overhoudt in de kabel. Dus zonder knik op zijn max gebruikt. Dan gaan ze ook niet stuk als je er niet per ongeluk een paar keer aan rukt.

  22. İk bestel nieuwe kabel veel makkelijker

  23. Origineel geplaatst door kati
    İk bestel nieuwe kabel veel makkelijker

    Tja, liever 20 euro voor een nieuwe kabel dan een wat moeite en een paar cent voor een kousje. Geld zat in deze consumptie maatschappij…

  24. Krimpkous en klaar ben je.
    100 mtr voor pak weg €10 een schaar & föhn (om het te laten krimpen).
    Alleen geen logo van hun

  25. Origineel geplaatst door Yah
    Het gebeurt bij mensen die m in de lader gebruiken.

    Ik gebruik hem altijd met de lader, nooit problemen mee gehad. Hoe komt men hierop, volgens mij is dit lariekoek.

  26. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Ik gebruik hem altijd met de lader, nooit problemen mee gehad. Hoe komt men hierop, volgens mij is dit lariekoek.

    Dan gebruik jij m zonder deze aan zijn max trekkend te gebruiken. Zolang je een nette ronde lus overhoudt is er niets aan de hand.

    Bij de meeste mensen die het wel aan zijn max gebruiken met een knik komt het wel daardoor. Denk voordat je met lariekoek aankomt. Kabels gaan niet stuk als je ze niet forceert.

  27. Krimkous van 1 meter kost 3.95 bij bouwmarkt

  28. Wat is er mis met een beetje dust tape ;)?
    En anders een tip die ik ooit ook kreeg: Als je een nieuwe kabel koopt bij de uiteinden even een veer uit een oude pen eromheen doen. Geen kabelbreuk en geen rafels!

  29. @Yah: Ik denk eerder dat lomp en nonchalant gedrag dit veroorzaakt. Behandel het op juiste wijze, dan voorkom je dit soort ellende.

  30. Wat doet iedereen met die kabels dan? Het is geen trekdrop!

  31. Lifehack van de dag:

    1. 3 cm brede strook Ducttape snijden.
    2. Strak om je kabeltje rollen waar het rafelt.

  32. Je kan hier ook gewoon een krimpkous voor gebruiken. Vele malen goedkoper en te koop bij de electronicaboer op de hoek. Bestaat al jaren!

  33. @Ludo: mmm leuk is dat, schijnbaar dat iedereen garantie “krijgt” bij Apple , behalve ondergetekende … Schijnbaar ben ik te sociaal op een of andere manier … Zelfs een DOA iphone lader heb ik niet vervangen gekregen .., dat de iCulture staf het voor elkaar krijgt snap ik wel .. Toch een beetje angst voor slechte reclame …

  34. Origineel geplaatst door Roderick
    Je kan hier ook gewoon een krimpkous voor gebruiken. Vele malen goedkoper en te koop bij de electronicaboer op de hoek. Bestaat al jaren!

    Joh!

  35. Of een nieuwe kabel bestellen voor iets meer dan één euro inclusief gratis verzending bij Mini in the box..

  36. Welke krimpkous moet je gebruiken ? Want de lightning connector is een stuk groter dan de kabel. Dus is krimpverhouding 4:1 dan goed ?

  37. @sredlums: Ik heb het ook nooit begrepen dat dit gebeurt totdat ik het zelf ook had.

    Nu blijkt dat de laadkabel die in mijn auto ligt ook het rafel-probleem heeft, terwijl ik daar net zo goed mee omga als met al mijn andere Apple spulletjes. De kabel in mijn woonkamer ziet er nog steeds als nieuw uit.

    Conclusie:
    Ik vermoed nu dat de kabel sneller slijt bij vocht- en/of warmteschommelingen.

    Klinkt dat aannemelijk?

  38. Gewoon een stukje krimpkous. Nog beter is de variant waarin aan de binnenkant een laagje smeltlijm zit. Voor de prijs die hier genoemd wordt, heb je een meter krimpkous en kun je vele kabeltjes repareren, ook andere dan de iPhone laadkabels.

    En onderdompelen in water??? Dacht het niet! De buitenkant kun je misschien nog wel droogmaken, maar er komt ook water binnenin terecht voordat de krimpkous zich sluit en dat krijg je er niet meer uit. Oftewel, het is een tijdbom voor je kabeltje.

    Beter is het gewoon met een haarföhn te doen. Of een elektrische verfbrander, maar dan op flinke afstand anders smelt je de boel (wordt veel te heet). Of voorzichtig met een aansteker, werkt ook prima maar je kabeltje kan een beetje zwart worden door de roet van het vlammetje.

  39. Origineel geplaatst door maja
    Heb er gewoon veertjes van een balpen er omheen gedraaid. Snoer gaat nooit stuk.

    Idem hier maja 🙂

  40. Als mijn berekeningen (diameters) kloppen kunnen jullie hier de zwarte (€ 2,61 per meter) en hier de witte (€ 3,11 per meter) bestellen.

  41. @peli: ik dacht het zelfde

  42. Krimpkous is al zo oud als de weg naar Rome……

  43. Krimpkous werkt ook prima hoor!

  44. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Misschien moet iemand nog even zeggen dat krimpkous ook goed werkt … ¯\_(ツ)_/¯

    Haha! Ik zat ook al met stijgende verbazing te lezen. 😀

    Trouwens, krimpkous (dus ook dit product) is niet ideaal. Het kan losschieten, hoewel je dat met een druppeltje (epoxy-)lijm zou kunnen voorkomen. En het is alleen te gebruiken met een lightning connector, met een oudere dock connector heb je er helemaal niks aan.

  45. Origineel geplaatst door Rop

    Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Misschien moet iemand nog even zeggen dat krimpkous ook goed werkt … ¯\_(ツ)_/¯

    Haha! Ik zat ook al met stijgende verbazing te lezen.
    Trouwens, krimpkous (dus ook dit product) is niet ideaal. Het kan losschieten, hoewel je dat met een druppeltje (epoxy-)lijm zou kunnen voorkomen. En het is alleen te gebruiken met een lightning connector, met een oudere dock connector heb je er helemaal niks aan.

    Daarom is er ook krimpkous met smeltlijm. Als je dat niet kunt vinden (*kuch* Conrad *kuch*) kun je ook zelf wat smeltlijm rond de plek aanbrengen voordat je het krimpkousje erover schuift. Niet te dik, het kousje moet er wel over passen! Als je het dan met een hetelucht pistool gaat krimpen (föhn of aansteker wil hier niet zo goed omdat je de lijm ook opnieuw moet smelten) lijkt het net een fabrieksorginele stekker, zo mooi trekt dat erom. Doe ik ook vaak bij laptop laadstekkers, die kennen hetzelfde probleem. De overtollige smeltlijm die eruit puilt kun je na het afkoelen zo eraf trekken.

    Oh, had ik al krimpkous genoemd?

  46. Zou geweldig zijn als er een kabeltje aan de zijkant van de stekker kwam haaks erop bedoel ik, kabel gaat kapot omdat hij dikwijls tegen buik of borst steunt, en hierdoor knikt.

  47. Ik doe dit al jarenlang op deze manier.

  48. Op de kabel heb je natuurlijk ook 2 jaar garantie en kun je kostenloos omruilen. Apple erkent dat het gaat om een productie-fout vd kabels.

    iCordRx is niets anders dan een stukje krimpkous die je bij elke elektro-shop kunt aanschaffen. Warm water zou ik niet doen, fohn is handiger of vlammetje v een aansteker.

  49. Die kabeltjes zijn al jaren een grote bron van ergernis binnen de familie. We snappen niet dat Apple zulke waardeloze kabeltjes maakt. Bij de laptop en de ipad is het het ergst.
    Tipgevers, bedankt. We gaan met krimpkous aan de slag.

  50. @heijdemann: Zie mijn reactie net boven die van jou. Als je het kabeltje voor en tijdens het krimpen haaks op de stekker trekt, blijft het na het afkoelen in die vorm staan en heb je je eigen haakse stekker gemaakt. Deze methode werkt het beste icm. smeltlijm-krimpkous of smeltlijm + gewone krimpkous, de stekker is dan steviger en blijft beter in vorm.

  51. Krimpkousen werkt NIET voor bijvoorbeeld magsafe adapters. De kous moet over de stekker en daar is de kous te dun voor. Het werkt alleen als het dikste deel niet dikker is dan 2x de kabel. Dus iCordRx kan wél een oplossing hiervoor zijn.

  52. Werkt perfect krimpkous der over heen even aansteker voorzichtig er langs en klaar! 🙂

  53. Krimpkous is mijns inziens niets nieuws….

  54. Origineel geplaatst door Robin: Of een nieuwe kabel bestellen voor iets meer dan één euro inclusief gratis verzending bij Mini in the box..

    Beter niet bestellen daar. Is een bedrijf dat handelt vanuit China. Het regent klachten daarover.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.