Reacties voor: Icon iDo: hoogwaardige versterker voor iPhone en iPad

De Icon iDo is een versterker voor iPhone en iPad. Het apparaat wordt aangesloten op je stereosysteem thuis of je oordopjes, waarna de muziek van je iOS-apparaat beter klinkt dan ooit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Wat een zinloos apparaat! Met een dock en tulpstekkertje bereik je hetzelfde, voor heel veel minder.

  2. Ik hang mijn iPhone4 ook wel eens aan de geluidsinstallatie met kabeltje. Het valt me op dat het geluidsnivo vanuit de iPhone naar de versterker vrij laag is. Moet de versterker behoorlijk opendraaien om een beetje volume te krijgen. Dit was bij de 3G beter volgens mij. Ook het geluid in de Apple dopjes is niet al te sterk vanaf de iPhone 4.

    Daarvoor kunnen versterkers handig zijn. Alhoewel dit wel een redelijk duur dingetje lijkt te zijn.

  3. Op zich een mooi versterkertje, maar zolang we naar gecomprimeerde audio zitten te luisteren heeft een ‘audiofiele’ versterker niet veel zin.

    Even een correctie voor het artikel:
    De iDO verandert niets aan de compressie van de audiobestanden. Het voordeel dat je uit je iDo haalt is het omzeilen van de D/A converters en koptelefoonversterkertje van de iPad/iPhone. Oftewel, de hardware die van de digitale audiobestanden weer een analoog signaal voor je koptelefoon o.i.d. maakt. De digitale informatie gaat rechtstreeks, via de dockconnector, richting iDO, die d.m.v. aanzienlijk betere D/A converters en versterking een betere geluidskwaliteit levert (althans, dat claimen ze).

  4. Shit in is shit out. Gegevens erbij verzinnen gaat het dus niet beter maken toch?
    Overigens ben ik van mening dat geluid over je doc connector beter is dan die van de headphones. Je slaat dan namelijk je DA converter van je iPhone over. Er vanuit gaande dat je DA converter van wat er achter zit beter is natuurlijk.

  5. Alle duurdere audio systemen hebben tegenwoordig zo”n versterker. Maar of dat het geluid nou echt beter maakt..?

  6. Kan je niet gewoon beter streamen naar een Airport Express die via een toslink kabel met je versterker verbonden is.

    Een stuk goedkoper en de kwaliteit is zeer goed vind ik.

  7. Dan heb je natuurlijk ook nog apps die gewoon flac bestanden af kunnen spelen.

    Dit dan weer met n’ Gear4 naar je stereo en je bent klaar. Dacht dat ik destijds iets van €89 voor die gear4 heb neergeteld.

    Voordeel is dat zodra ik binnenkom de Iphone via wifi verbind met de gear4 en vervolgens kan ik vrijelijk bewegen met de Iphone en tevens dit berichtje in de keuken zit te typen terwijl de muziek uit de installatie in de woonkamer komt. Let wel het wifi signaal gaat natuurlijk niet door muren of andere obstakels dus enige beperking is er wel.

    Hoewel het wel vanuit de tuin werkt door het glas van de schuifpui.

    Is natuurlijk geen high end, maar als ik dat wil speel ik geen nummers vanaf de iphone.

    Maar ik vind dit tot nog toe de beste oplossing, voor iemand die een schurfthekel aan oordopjes heeft zoals ik.

  8. Nee dank u ik gooi mijn geld liever door het raam, daar beleef ik meer lol aan.

  9. @Esteban:

    waneer was je dit van plan? kom ik wel onder je raam staan

  10. Het is nog wel even de vraag waarom je naar muziek van je iPhone zou willen luisteren terwijl je ook de stereoset onder handbereik hebt staan.

    Omdat je een deel van je muziek alleen op je computer en iPhone hebt staan!

  11. Als je echt de geluidskwaliteit wil hebben dan moet je al beginnen met een deftige versterker en boxen te kopen.

    Op een rommel stereo-installatie ga je het verschil echt niet horen…

  12. Nou, ik heb al mijn muziek op mijn iphone staam, en geen cd’s meer!
    M’n apple tv staat aangesloten op een home cinema set, en muziek speel ik af via airplay.
    Heerlijk!

  13. Ik heb z’n broertje aan mijn Mac Mini hangen en deze vervangt de onboard geluidskaart. Dit is werkelijk een wereld van verschil. En 250 Euro voor een goede DAC is een hele aantrekkelijke prijs.

  14. Wat een onzin. Jack -> tulp combinatie voldoet al jaren.
    Maar ja, Apple moet wat natuurlijk.

  15. Origineel geplaatst door Neptune
    …Let wel het wifi signaal gaat natuurlijk niet door muren of andere obstakels dus enige beperking is er wel….

    Lol. Dan zou het er hier in huis niet best voorstaan.

    Natuurlijk gaat dat signaal wel door muren en obstakels.

  16. Als je op de site kijkt, zie je dat de afspeel kwaliteit hetzelfde is als die van een cd of iéts beter. Dus 44.1khz sample rate en een dynamisch bereik van 16bits of 48khz sample rate en 24bits.
    Dit is GEEN hoogwaardige kwaliteit.
    Wat ze zeggen dat er gebeurt, is dat ze de mp3 van de iPhone afhalen in ‘USB host mode’, en dan hun eigen converter naar analoog gebruikt (D/A converter).
    Dit kan enige kwaliteitsverbetering geven, maar het blijft een mp3, op dezelfde crap kwaliteit als je hem gedownload hebt.
    Maar leuk!

  17. Het is nog wel even de vraag waarom je naar muziek van je iPhone zou willen luisteren terwijl je ook de stereoset onder handbereik hebt staan.

    Omdat spotify een leuke optie is? Maar apple tv is maar 100 euro, draadlooos en kan je onzichtbaar wegstoppen en je hebt gelijk nog meer opties, zoals video… Dus nutteloos apparaat imo.

  18. Dit apparaatje is toch wat anders, naast een versterker is er een DAC ingebouwd en heeft deze versterker analoge en digitale uitgang (meeste docks hebben alleen een analoge uitgang). Veder kan deze versterker als koptelefoon versterker worden ingezet. De interne DAC van een ipod/iphone kan worden omzeilt door de DAC van deze versterker en maakt direct gebruik van de audio data stroom.

    Een goede DAC kan wel degelijk een verschil maken.

  19. Dat doe ik dan met Sonos en een iphone-houdertje.

  20. Dmp dock van Sony. Gaat ook via connecter, is ook difitaal en laad ook op. Werkt super bij ons. En kost een stuk minder 🙂

  21. Wat dit artikel vergeet is dat er ook 160gb iPod classics op aangesloten kunnen worden. Daar passen honderden albums op in lossless formaat. Ik heb thuis ook een dergelijk dock, maar dan met alleen een digitale uitgang, zodat ik een zelfgekozen externe DAC gebruik. Het analoge geluid uit de dock connector is niet slecht, maar zeker niet vergelijkbaar met deze opstelling, waarbij de interne audioapparatuur van de iPhone/iPod wordt gepasseerd.

    P.S.: het apparaat heeft NIETS te maken met compressie van bestanden. De iPhone/iPod leest zelf de audio informatie uit de muziekbestanden (beetje alsof je een zip-bestand uitpakt) en stuurt vervolgens de eentjes en nulletjes naar het dock/versterker. Die kan vervolgens niet meer herleiden om wat voor bestandsformaat het gaat. Het apparaat zet de digitale informatie om in een analoog signaal. Juist daar wordt in de iPhone/iPod normaal gesproken ingeboet op kwaliteit BOVENOP de al dan niet aanwezige compressie. Door dat extern op te lossen met een apparaat dat niet in een telefoon hoeft te passen lever je veel minder in op de kwaliteit en klinkt het identiek aan elk ander digitaal medium dat door hetzelfde DAC wordt omgezet (CD, DVD, etc.) (eventuele storing in het signaal daargelaten).

  22. Origineel geplaatst door R.J. van Kuppeveld
    Ik heb z’n broertje aan mijn Mac Mini hangen en deze vervangt de onboard geluidskaart. Dit is werkelijk een wereld van verschil. En 250 Euro voor een goede DAC is een hele aantrekkelijke prijs.

    Waarom hang je dat aan je mini?Je kan toch perfect via S/Pdif uit je mini komen en zo naar je versterker gaan,dan gebruik je de DAC van je AMP

  23. Helemaal mee eens ik speel mijn muziek of het geluid van films af vanaf mijn Iphone of Ipad en stuur het geluid naar een van de Airportexpresses ik heb daar twee beolabs 8000 aan hangen en dat geeft een voortreffelijk geluid. het kan beter maar dan moet ik een dure DA converter tussen mijn boksen en de airport hangen. Dat kan maar hoeft niet. Zo’n groot verschil maakte het niet toen ik er eentje leende om te testen.@Laurens:

  24. Gewoon via Apple TV en via HDMI naar de digitale versterker, veel goedkoper en veel betere kwaliteit!!! Airplay!!!

  25. Origineel geplaatst door Laurens
    Kan je niet gewoon beter streamen naar een Airport Express die via een toslink kabel met je versterker verbonden is.Een stuk goedkoper en de kwaliteit is zeer goed vind ik.

    Precies! De AE geeft het signaal bitperfect door aan de toslink connector. Je hebt dan alleen wel een versterker met (goede) DAC nodig.
    Of je gebruikt de interne DAC van de AE, zo verkeerd is die niet.

    http://www.stereophile.com/digitalprocessors/505apple

    Oh… en het werkt draadloos natuurlijk!

  26. Je hebt helemaal gelijk. Moest natuurlijk infra signaal zijn@:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.