Reacties voor: Apple test vernieuwde iCloud beta webversie met Herinneringen-app

Sneller inloggen met iPhone en iPad
Apple heeft afgelopen nacht een nieuwe betapagina online gezet om de webversie van iCloud te testen. De Herinneringen-app is voor het eerst ook online te gebruiken, en je kunt nu gemakkelijk inloggen vanaf je iPhone en iPad.
Daniel Vischjager -

Reacties: 13 reacties

  1. Wie maakt hier nou serieus gebruik van. Ik zou de gebruikersaantallen wel eens willen zien. Ik denk dat Microsoft en Google ongeveer 99% van de online office markt in de hand hebben. Daarnaast doe ik als enorme Apple fan dat Pages/Numbers/Keynote echt waardeloze zooi als als je met de buitenwereld moet samen werken, idem voor Google docs/sheets/slides, leuk als je in je eigen bubble zit, maar maak maar eens een fatsoenlijk document met tabellen (artikel vorm) of pagina verwijzingen, indexen, literatuurlijsten…pfff als je uitwisselt tussen deze platformen blijft er niets van over.

  2. Bij mij werkt de herinneringen app op iCloud.com al gewoon de hele tijd. 🙂

  3. Ook in deze ‘beta’ is inloggen in iCloud op mijn iPhone een hel,…

    Ik log in, met mijn e-mail adres en wachtwoord. Vervolgens krijg ik op mijn toestel (waarop ik bezig ben) een pop-up of ik mezelf wil toestaan op datzelfde toestel in te loggen. Ik tap op toelaten, waarna ik een andere pop-up krijg met 6 cijfers, die ik dan moet invullen in een invulveld dat zich achter die pop-up bevindt.

    Ik moet dan die 6-cijferige code onthouden, die pop-up wegtikken en die cijfers ingeven.
    Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn op deze wereld die niet zomaar even snel 6 cijfers in een bepaalde volgorde kunnen memoriseren om ze later ergens in te geven, wat moeten zij dan doen, een blad papier pakken, die code opschrijven, de pop-up wegtappen en de code overschrijven?

    Op mijn iMac geldt dit trouwens ook, identiek dezelfde wijze van inloggen.
    Het kan toch niet de bedoeling zijn om het allemaal zo omslachtig te maken?
    Dit, en het feit dat de ‘mail’ functie binnen iCloud enkel werkt met @icloud.com adressen en de agenda de afspraken van mijn gelinkte accounts ook allemaal niet toont zoals op mijn apparaten maakt dat ik het werkelijk nooit gebruik, tenzij misschien die keer dat mijn telefoon ergens tussen de plooien van de zetel ligt, ik hem niet kan vinden en een geluidje wil afspelen.

    Ik krijg overgens maar 3 opties als ik eenmaal binnengeraakt ben in die beta met een iPhone. Foto’s, Notities en Zoek iPhone.

  4. @Dries: in iOS 13 is dit allemaal
    Opgelost.

  5. @Dries: Je kunt popup verplaatsen, de 6 cijfers overtypen en dan pas wegklikken, niks onthouden of opschrijven.

  6. @iSan: Op een computer wel ja, op een iPhone niet hoor.

  7. Ik krijg nog niet de nieuwe versie van Herinneringen te zien. Is dat ergens anders wel zo?

  8. @GertjeD: Ik zie enkel notities, foto’s en find my iPhone

  9. @shardphoenix: Regelmatig kantoor om bij mijn mail te komen op mijn PC, zodat ik mijn telefoon niet in mijn handen hoef te hebben.

  10. Origineel geplaatst door shardphoenix
    Wie maakt hier nou serieus gebruik van. Ik zou de gebruikersaantallen wel eens willen zien. Ik denk dat Microsoft en Google ongeveer 99% van de online office markt in de hand hebben. Daarnaast doe ik als enorme Apple fan dat Pages/Numbers/Keynote echt waardeloze zooi als als je met de buitenwereld moet samen werken, idem voor Google docs/sheets/slides, leuk als je in je eigen bubble zit, maar maak maar eens een fatsoenlijk document met tabellen (artikel vorm) of pagina verwijzingen, indexen, literatuurlijsten…pfff als je uitwisselt tussen deze platformen blijft er niets van over.

    Inderdaad, is ook mijn probleem.
    Ik had ooit de indruk dat Apple hier nog aan sleutelde maar met alle andere trajecten, (health-) services, en emoji komt dat er kennelijk niet meer van.

  11. @shardphoenix: Ben ik met je eens. Office 365 van Microsoft is mainstream werken voor 99% van de mensen. Gelukkig is dit cross platform, zodat je er ook met je Apple devices mee aan de slag kan

  12. Iemand enig idee of dit ter voorbereiding is om de services van Apple breder beschikbaar te maken? Misschien zelfs…..cross platform? 😳

  13. Ik gebruik het soms om email of bestanden te bekijken op mijn werk (Windows) computer. ICloud is dan vaak traag en ziet er gedateerd uit. Dus een flinke opknap beurt mag wel even.

    Overigens gebruiken we op het werk Office365. En is Google Docs etc. uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. Ik gebruik het regelmatig, maar niet voor werk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.