VPN vs Apple Private Relay

Reacties voor: Dit werkt niet (meer) als je iCloud Private Relay gebruikt

iCloud Private Relay biedt een aantal voordelen voor je privacy, maar sommige functies werken daardoor niet of niet goed meer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Dát verklaart waarom ik geen Google suggesties meer krijg..

  2. Origineel geplaatst door LaurensVE
    Dát verklaart waarom ik geen Google suggesties meer krijg..

    Thnx hier ook! Sinds ik toevallig vorige week DuckDuckGo gebruik had ik ze ineens wel en toen kwam ik erachter wat ik miste

  3. Ahaaaa daarom werkt de DigiD inlog vaker niet dan wel. Thanks voor deze tip!!!

  4. Ik zet hem maar even tijdelijk uit. Hopelijk is de beta versie snel voorbij.

  5. Ik krijg inderdaad de melding bij het inloggen bij DigiD maar dan ook als ik de inlogprocedure ineens doorloop. Handig te weten waar dit dus vandaan komt.

  6. Dat de Google-suggesties niet meer werken bewijst dat Private Relay functioneert. Zelf maak ik al heel lang geen gebruik meer van Google diensten omwille van mijn privacy.

    Mijn zoekmachine bv. is al geruime tijd DuckDuckGo. In het begin even wennen, omdat deze ‘objectief’ zoekt en niet op basis van een van jou opgebouwd profiel. Maar door wat specifiekere zoektermen te gebruiken vind ik altijd wat ik zoek.

    Verder heb ik ook twee rasberry pi’s in mijn netwerk draaien met eigen DNS-servers (unbound) en pi-hole-software. Samen met Apple’s Privacy Relay de privacydrempel flink opgehoogd. Verder nog wat maatregelen, maar ik ben niet zo naief dat ik denk niet gevolgd te kunnen worden…

  7. En misschien nog een tip (wat bij mij goed werkt)…..Is door Chrome browser te gebruiken wanneer ik ergens mee n moet loggen met DigiD. Werkt goed…ik heb met die browser nooit een foutmelding gehad.

  8. Wat ik vooral irritant vind is dat die uit zichzelf weer aangaat. Dat merk ik als ik dan ineens weer advertenties zie.

  9. Volgens mij werkt DigiD App niet bij doorlinken omdat die wel je je standaard ip-adres gebruikt. (Dus 2 verschillende ip-adressen bij inloggen) Bij mij werkt dan alleen de SMS verificatie.

  10. Origineel geplaatst door N1mber
    En misschien nog een tip (wat bij mij goed werkt)…..Is door Chrome browser te gebruiken wanneer ik ergens mee n moet loggen met DigiD. Werkt goed…ik heb met die browser nooit een foutmelding gehad.

    Chrome van privacy-aan-de-laars-lappende-Google gebruik binnen Apple private relay. Iets met paard achter de wagen spannen….

  11. Hartelijk dank voor dit artikel! Dit verklaart een hoop

  12. Dit artikel maakt veel duidelijk en ik maar denken dat AdGuard gewoon niet meer werkte 😢

  13. Inloggen met DigID werkt nog steeds niet, maar ik heb de oplossing.

    Als je wilt inloggen bij DigID even bij de instellingen van Safari het verbergen van het IP-adres voor trackers en websites uitzetten.
    Er na niet vergeten dit meteen weer aan te zetten

  14. Mega.nz werkt ook vele beter zonder private relay (de app)

  15. Private Relay kan ook problemen geven met het gebruik van specifieke DNS-instellingen (Pi Hole bijvoorbeeld) op je router als je via die router WiFi gebruikt en op je iPhone het web op wilt. Ben vandaag nog een dik uur bezig geweest om de zaak weer hersteld te krijgen. Uiteindelijk bleek dat het uitschakelen van PR op de iPhone niet voldoende was om de DNS-instellingen op de Fritz!box weer normaal te laten werken; ik moest me bij iCloud afmelden, netwerkinstellingen compleet resetten en vervolgens weer aanmelden bij iCloud. Maar ja, voordat ik dat in de gaten had, was ik bijna een uur verder.

  16. Het DIgiD werkt wel.
    Alleen even de update installeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.