Reacties voor: iCloud ondersteunt geen Windows XP

Werk je met Windows XP, dan kun je geen iCloud gebruiken. 's Werelds meest gebruikte besturingssysteem staat niet in het lijstje van systeemvereisten. Je hebt Windows 7 of Windows Vista nodig om iCloud te kunnen gebruiken. Zelf ondersteunt Microsoft Windows XP ook niet meer in bijvoorbeeld Explorer 9.
Lees het complete artikel → iCloud ondersteunt geen Windows XP

Reacties: 45 reacties

  1. Tword toch is tijd dat mensen XP is gaan vervangen. Als je PC XP niet aan kan, wordt het tijd voor een nieuwe PC!

  2. hmm snel overstappen ken er veel met xp. gelukkig heb ik mac ;D

  3. Zit nu al jaren op mac, maar XP was en is toch nog steeds de “beste” windows!

  4. Hoop dat MacOS ook ondersteund gaat worden

  5. Balen, werk nog steeds met XP. Vind het gewoon een fijn besturingssysteem. En tevens kan mijn zelfgebouwde pc niet Windows 7 aan. Tenminste, hij kan het wel. Maar ik wel wel een beetje een snelle pc houden.

  6. Origineel geplaatst door alpacatje
    Zit nu al jaren op mac, maar XP was en is toch nog steeds de “beste” windows!

    Ik gebruik Windows 7 nu al een tijdje – sinds de beta’s – en dat werkt toch ook heerlijk hoor. Crasht, in tegenstelling tot XP, nooit en is veel intuïtiever. Kortom Windows 7 werkt goed.

    on-topic:
    Als ik Apple was zou ik ook niet meer voor een verouderd systeem gaan ontwikkelen. Net als Google geen oude browsers meer support.

  7. Origineel geplaatst door alpacatje
    Zit nu al jaren op mac, maar XP was en is toch nog steeds de “beste” windows!

    Inderdaad! Werk nu al weer 5 jaar op een Mac, maar XP blijft de beste Windows versie. Lijkt ook wel of ze met iedere nieuwe release het alleen maar moeilijker maken om er nog mee te werken. In plaats van vooruit gaat het steeds meer achteruit en verstoppen ze de opties steeds meer.

  8. vette pech voor xp gebruikers. Hint: stap over naar windows 7.

    Trouwens wikipedia is de grootste onzin :S

  9. Origineel geplaatst door Nick
    Origineel geplaatst door alpacatjeZit nu al jaren op mac, maar XP was en is toch nog steeds de “beste” windows!Ik gebruik Windows 7 nu al een tijdje — sinds de beta’s — en dat werkt toch ook heerlijk hoor. Crasht, in tegenstelling tot XP, nooit en is veel intuitiever. Kortom Windows 7 werkt goed.on-topic: Als ik Apple was zou ik ook niet meer voor een verouderd systeem gaan ontwikkelen. Net als Google geen oude browsers meer support.

    OT hier: Een fatsoenlijke geconfigureerde XP computer crasht ook nooit hoor, of de PC is brak, of degene die ‘m heeft samengesteld heeft waarschijnlijk z’n kwaliteiten op ander gebied dan computers 😉

  10. Ik heb Windows XP op mijn laptop (Toshiba Qosmio G30) en op een laptop is het vervangen van je besturingssysteem wat lastiger dan op een desktop (ivm specifieke drivers etc).

  11. @Nick: Ja inderdaad begrijpelijk en Microsoft brengt ook geen updates meer uit voor Windows XP, dus het besturingssysteem is zo lek als een mandje. Ik ben al lang blij dat iCloud ondersteund word op Windows 7.

  12. Windows xp is zo 2001… net als een oude vriendin die je niet durft te dumpen, ik zeg gewoon doen

  13. Ik heb nu via iCloud een me.com account aangemaakt. Maar hoe krijg ik het dan voor elkaar dat ie met mijn windows bak gaat sync’en?

  14. NEE xp werkt gewoon het fijnst vergeleken met de andere versies. Al die wizzarts en gezoek naar de zogenaamde makkerlijkere vensters.

  15. Vraag: er staat dat icloud je contacten dadelijk synct met outlook. Maar dit heb je dan toch niet meer nodig, omdat alles via je iphone de “wolken” wordt ingestuurd en daar word bewaard.

  16. Dit is bagger ik draai XP 🙂

  17. Het schijnt dat Bill Gates een taart heeft gestuurd naar Steve Jobs privéadres met bedankkaart. De taart zou de vorm en kleur hebben van het MS Windows 7 logo gecombineerd met het Apple iCloud logo!
    Het gerucht gaat verder dat een groot deel van het Apple topmanagement grote pakketten Microsoft aandelen heeft aangeschaft als appeltjes voor de dorst 😉

  18. Nou dan wordt het maar eens tijd om m’n computer te updaten.

  19. Ik heb Vista en als 8 uit komt neem ik die

  20. Kan ik op mijn iPad dan wel iCloud gebruiken? Ik draai XP.

  21. @Baltar: mijn laptop werkte (buiten die speciale knoppen op het toetsenbord) volledig met een schone windows installatie, er zitten namelijk al veel drivers in windows 7

    ben het met ze eens, windows 7 werkt een stuk rapper dan windows xp en is een stuk beter… goedzo!

  22. Eigenlijk zou dit helemaal geen nieuws moeten zijn. Windows XP is inmiddels 10jaar oud en daarom eigenlijk niet meer dan logisch dat nieuwe software niet meer werkt op XP.

  23. Ben gelukkig niet geinteresseerd in het hele ICloud gebeuren.

    XP doet het nog altijd goed bij me en zal het blijven gebruiken voor in ieder geval ‘n jaar of 2 langer.

  24. @Dimorphic: Ik gebruik ook nog xp en vind het ook heel prettig werken, maar 2 jaar lijkt me wat enthousiast. Ik denk dat over een jaar al een heel stuk minder programma’s geschikt zijn voor xp.

  25. Origineel geplaatst door Bart K.
    @Nick: Ja inderdaad begrijpelijk en Microsoft brengt ook geen updates meer uit voor Windows XP, dus het besturingssysteem is zo lek als een mandje. Ik ben al lang blij dat iCloud ondersteund word op Windows 7.

    Kleine correctie: Alleen XP met service pack 2 of lager wordt niet langer ondersteund. XP met service pack 3 wordt nog tot 2014 ondersteund.
    Zie deze pagina op de Microsoft site.

    Dat gezegd hebbende: Windows 7 draait bij mij toch echt wel stukken soepeler dan Windows XP.
    Dat Vista (onterecht) zo’n slechte naam heeft is omdat van XP naar Vista Microsoft het hele drivermodel omgegooid heeft en daardoor toen Vista uitkwam veel hardware problemen gaf door slechte of niet aanwezige drivers. Dat was echter vaak meer de schuld van die hardware fabrikanten en niet zozeer van Microsoft. Maar die problemen zijn inmiddels grotendeels opgelost behalve voor heel oude hardware, en Windows 7 heeft het zelfde driver model als Vista.

    Wat mij betreft logisch dat ze Windows XP niet ondersteunen. Dat is inmiddels twee majeure versies van Windows geleden.

  26. NEEEEEEEEE ik heb XP… het is gewoon het beste punt uit, dan maar geen iCloud.. denk je ik ga geld betalen om een OS te kopen zoals windows 7? stuur mij geld en dan upgrade ik naar windows 7

  27. Trouwens: ook Google heeft al aangekondigd geen oude browsers meer te ondersteunen. Kwestie van tijd dat de wel door Google ondersteunde browserversies ook niet meer op XP draaien, IE9 is daar al het eerste voorbeeld van.

  28. Origineel geplaatst door tarik
    denk je ik ga geld betalen om een OS te kopen zoals windows 7? stuur mij geld en dan upgrade ik naar windows 7

    Eh, wel een iDevice kunnen kopen en niet de EUR 84,- kunnen betalen die een OEM versie van Win7 Home Professional kost>? Zo duur is Win7 nu dus ook weer niet.

  29. @tarik: Nog nooit met W7 gespeeld is veel beter dan xp draait sneller en beter.

  30. Conclusie (kan misschien in het artikel verwerkt worden, mits het correct is):
    – Als je nu nog XP draait, kan je dus wel gewoon updaten naar iOS 5
    – iOS 5 is PC free, dus je kan ook gewoon iCloud gebruiken
    – iCloud en Windows XP zullen niet (fijn) samenwerken / synchroniseren

  31. @tarik: Huh? XP is de beste majeure versie van Windows maar als iemand jou geld stuurt ga je Windows 7 gebruiken? Dat zou dan niet helemaal kloppen!

  32. Quit livin’ in the past en vervang je XP…

  33. Deze actie van apple vind ik ronduit belachelijk. Ik heb een grote hekel aan windows 7. Geeft om de 5 sec 1 of andere melding voor dit of dat. Men 2.33 ghz dual core werkt sneller met xp dan een 2.83 ghz Quad core. Wat ik nog het minst aangenaam vind is dat linux nog altijd niet ondersteundt word. Wat ik toch meestal gebruik als ik windows niet gebruik. Anyway als jullie geen zin hebben om te betalen voor windows 7 en jullie er toch 1 willen op de piratenbaai kun je die windows ook vinden voor niets. (Wat ook de waarde is van windows 7)

  34. Origineel geplaatst door alpacatje
    Zit nu al jaren op mac, maar XP was en is toch nog steeds de “beste” windows!

    XP was vanaf SP2 inderdaad robuust, hoewel ik 2000 ook sterk vond. Hoe dan ook, ik kan me wel voorstellen dat XP niet ondersteund wordt. Het systeem wordt (helaas) ‘uitgefaseerd’.

  35. Mensen die hier beweren dat xp beter is dan win7 hebben nog nooit met win7 gewerkt op een goeie pc… Heb hier nog een oude pc staan met xp, en kan niet begrijpen dat ik vroeger met xp ook tevreden was 😉

  36. @Miel: Ik denk dat je je user account control settings in win7 toch eens beter moet bekijken hoor 🙂 Ik zou anders niet begrijpen waar je die meldingen om de 5sec van krijgt. Sorry voor de off topic comment maar kon het niet laten 😉

  37. gaar.. geen xp ondersteuning…

  38. Waarom moet ik andere hardware kopen om hetzelfde te kunnen doen op een os (win7)?
    IK blijf de opmerkingen over het verouderd zijn van XP niet begrijpen. Dat het drivermodel nu anders wil niets zeggen over XP. Het zegt meer iets over het cashcow gedrag wat ms hanteert. Met XP is er in de ms-traditie een “te goed” os gemaakt. Hierdoor liepen de inkomsten op os te hard terug. Wezenlijk is Vista en 7 geen vooruitgang. Alleen maar een grote integratie van functionaliteiten die je voorheen los in profs had, aangevuld met wat wizzards. Het is een kwestie van voorkeur.

  39. Wanneer ik XP uitfaseer bepaal ik zelf wel. Als Apple dat voor mij wil beslissen dan is Apple simpelweg over en uit. Ben niet afhankelijk van hen en wordt dat ook niet.

  40. Origineel geplaatst door PT
    Wanneer ik XP uitfaseer bepaal ik zelf wel. Als Apple dat voor mij wil beslissen dan is Apple simpelweg over en uit. Ben niet afhankelijk van hen en wordt dat ook niet.

    Helaas voor jou kan je dat niet beslissen. Als een van de grootste spelers op de markt een product uitfaseerd zullen anderen snel volgen. Misschien tijd om na te gaan denken over een Mac? werkt perfect samen met iDevices, iCloud enz.

  41. Je schrijft onzin.

    Wanneer ik XP uitfaseer bepaal ik zelf wel.

  42. Origineel geplaatst door PT
    Je schrijft onzin.Wanneer ik XP uitfaseer bepaal ik zelf wel.

    Ik vind ook niet dat je moet verwachten dat een 10 jaar oud systeem nog ondersteund moet worden, en dat zeker niet voor een concurrent.

    Toegegeven het is één van de beste OS maar dat wilt niet zeggen dat je niet met je tijd moet meegaan.

    Zelf heb ik hier nog een iPhone 2 en 3 liggen, mij hoor je toch ook niet klagen dat deze niet meer ondersteund worden?

  43. Heb diverse applicaties draaien in virtueel Windows t/m 7.
    Vanwege allerlei fratsen die uitgehaald zijn en worden door Apple is mijn loyaliteit zover gedaald dat ik geen moeite ga doen de XP VM waarin iTunes draait om te zetten, maar neem t.z.t. gewoon afscheid van de Apple iPhone gadget/hype.

  44. @pt. Ja hoe durven ze…. Baal er nog steeds van dat mn MS-DOS bak niet ondersteund wordt. Commodore 64 krijgt volgens mij wel een update zodat ik gewoon in het verleden kan blijven leven.

  45. Toch wel raar dat velen hierboven vinden, dat Windows XP gebruikers met een iPhone maar een nieuwe computer moeten kopen. Als je tevreden bent over je computer waarom zou je? Toen Vodafone, KPN en in mindere mate T-Mobile onlangs hun nieuwe tarieven bekend maakten, was de wereld te klein. Oh, oh oh, wat moet er straks veel geld betaald worden voor mobiel internet. En nu roept het merendeel van de reaguurders, dat tevreden XP gebruikers hun spullen maar bij het grof vuil moeten zetten en een nieuwe machine moeten kopen. En die machine kost niets?

    Ik verwacht echt dat de cloud van Apple uitschakelbaar is. Ik zit daar niet op te wachten. Apple zou zich wat mij betreft beter op de wensen van de klant kunnen richten i.p.v. op haar eigen verdienmodel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.