Reacties voor: iCloud nu al door iedereen te gebruiken

iPhone-bezitters kunnen allemaal de Golden Master van iOS 5 al installeren en vrij gebruik maken van iCloud. Zelfs de site iCloud.com is door iedereen op in te loggen.
Lees het complete artikel → iCloud nu al door iedereen te gebruiken
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Ik zit al een maand of nog langer op iCloud zonder ontwikkelaars login, dus dat is niets nieuws.

    Helaas kun je nog geen @me.com email adres aanmaken, jammer 🙂 kon ik er nog wat aanmaken naast m’n mobileme account.

  2. Ik kon inderdaad ook al kiezen om de iPad en iPhone backups in de iCloud te zetten ipv op de computer, maar daar vertrouw ik tot 12 oktober toch nog maar niet op 😉 wie weet komt er op 11 oktober wel weer een algehele reset net als laatst…

  3. Zo te zien hebben ze hem nu dichtgegooid. Een ontwikkelaarslogin is weer nodig.

  4. Hmmm, Firefox 3.6.23 werkt niet met de website van Ilcoud. Er zijn echter geen updates beschikbaar voor Firefox. Weet iemand trouwens hoe dat werkt met contacten op Icloud? Kun je deze daar bewerken of werkt dat niet zo?

  5. @Makkiej: Ik heb vanmorgen nog een @me.com adres aangemaakt. Ik kreeg de mogelijkheid om er één aan te maken toen ik op de ipad de icloud instellingen ging wijzigen. Notities had ik aangevinkt dat ze op icloud moesten komen. Vervolgens kreeg ik dus een schermpje dat ik een @me.com adres kon aanmaken.
    Of bedoel je meerder @me.com accounts aanmaken?

    @Geert: Met firefox 7.01 heb ik geen problemen. Kijk op firefox.com voor de nieuwste versie.

  6. @Geert: Firefox zit inmiddels op versie zeven… Even downloaden op firefox.com zou ik zeggen, de updater voor versie 3 is waarschijnlijk niet meer actief.

  7. Bij mij werkt het toch niet hoor. Heb een mobile me account en als ik inlog met mn apple ID zegt hij dat ik moet inloggen vanaf een device met Lion of iOS 5. Ik heb Lion op mn iMac en toch doet hij t niet… 🙁

  8. Dit was al langer mogelijk. Zelf gebruik ik iCloud al sinds de eerste beta van Lion 10.7.2. En dat terwijl ik geen developer ben.

  9. Hm ik kan niet inloggen, hij zegt dat iOS5 of os x Lion gebruikt moet worden. Heb gewoon nieuwste Safari, en osx lion

  10. @Geert: Met firefox 7.01 heb ik geen problemen. Kijk op Firefox.com voor de nieuwste versie.

  11. Met Safari lukt het wel! Maar net als bij de anderen komt de website met de melding dat ik IOS5 moet gebruiken

  12. @Geert: Lezen is soms nog moeilijk eant zoals ik het begrijp uit de tekst heb je wel ios5 nodig. > lijkt het er op dat iedereen met een iPhone 3GS, iPhone 4, iPad of iPod Touch vierde generatie de Golden Master kan installeren.

  13. Ik was er vandaag ook achter gekomen. Werkt wel mooi zo dat syncen van je agenda en contactpersonen. Het is wel jammer dat je bij berichtgeving niet een paar dagen van je agenda kan laten weergeven.

  14. Ik wil dit graag proberen, ben erg benieuwd naar de IOS5.
    Ik weet dat die nog niet te JB is (untethered).
    Nieuwe Itunes en IOS5 versies weet ik wel te vinden, maar ik heb nu 4.3.3 met JB. Kan ik weer terug naar 4.3.3 als ik op 5.0 zit? En zo ja, hoe?

  15. wel opvallend dat de apple store bij me ipad Icloud heeft.
    Overigens zegt die bij alle browsers op me mac(safari,Firefox en chrome) dat ik Mac OS X Lion(wat ik gebruik) of iOS 5 moet gebruiken.

    Ik ga wel bij IMZDL Mac OS X 10.7.2 gm downloaden en iCloud.

  16. Bij mij werkt iOS5 zowel op mijn iPhone 4, als op de Ipad 2, reservekopie via iCloud gaat ook zonder problemen… Kan ook inloggen op iCloud.com.

  17. Is het met IOS5 nu ook mogelijk om je outhlook draadloos te syncen met je iphone agenda? Of is dat nog niet mogelijk? Want hierop wacht ik al een poos

  18. Werkt top hoor! meteen me gmail agenda verwijdert en die van icloud gebruikt.

    En voor als ze een reset uitvoeren je bestanden blijven op je iphone staan! en dit kondige ze aan en vorige keer werd naar de reset meteen een nieuwe back up gemaakt dus ik zie geen probleem:)

  19. Origineel geplaatst door Geert
    Hmmm, Firefox 3.6.23 werkt niet met de website van Ilcoud. Er zijn echter geen updates beschikbaar voor Firefox. Weet iemand trouwens hoe dat werkt met contacten op Icloud? Kun je deze daar bewerken of werkt dat niet zo?

    Erm.. versie 7.0.1 hier. Wellicht even surfen naar http://www.mozilla.org/nl/firefox/fx/. Jouw versie is waarschijnlijk niet meer compatible met de update servers. Echter zal dit ook niet veel uitmaken aangezien je iOS5 of OS X Lion moet gebruiken. Ik kom er ook niet in.

  20. Begint er nu toch wel naar uit te zien dat ik uitwijk naar dropbox, had nog een stille hoop dat je je bestanden online kon delen in iCloud.

  21. @Roerstaaf: Sorry hoor 😉

  22. Hartstikke mooi allemaal, maar laat Apple eerst maar eens mijn wifi probleem oplossen waarvan de Apple helpdesk aangeeft dat het een bekende bug van OS Lion is.. Als ze dat kunnen fixen dan ben ik al blij..

  23. Hier het zelfde probleem, heb een nieuwe iMac en toch werkt het niet. Alles klopt zoals je het moet hebben. Jammer, had het graag al willen bekijken. Dan maar wachten op 12 oktober 🙂

  24. Nergens problemen mee. Loop al vanaf iOS 5 Beta 1 (voor onwikkelaars) rond met iOS 5. Heb hem nu weer geinstalleerd via GM en werkt prima. Ook heb ik al een tijdje @me.com mail adres, werkt prima, synchroniseert perfect tussen iPhone, iPad en Macbook!

  25. Origineel geplaatst door Danny
    Ik heb net iTunes beta 9 gedownload en nu is hij iOS 5 GM aan het installeren. Ben benieuwd…

    ben je dev?

  26. Ik heb een vraag: is het mogelijk om icloud niet te gebruiken maart ios5 te krijgen?

  27. Origineel geplaatst door gert-jan
    ben je dev?

    Nee, heb de iTunes gedownload en de GM ook. Is nu aan het syncen! Werkt perfect. Voor de GM checken ze je UDID niet schijnbaar.

  28. Als IPC moet je niet zeggen dan iCloud door iedereen te gebruiken is, want dat is niet zo !

  29. Hoe werkt iCloud? Ik heb een iphone 4 en me vrouw een ipad 2 + 3GS. Als ik een foto maak, hoe weet de telefoon dit te sync’en naar de ipad en 3GS? Dmv dezelfde apple id? Vooraf de 3 apparaten te syncen? Of hoe? Dat is me nog vrij onduidelijk.

  30. Kan er niet op inloggen, meneer.Vroegop moet echt even beter fact checking doen..

  31. icloud werkt hier gewoon met chrome en windows 7 :p
    http://twitpic.com/6vgrm9
    werkend zijn Contacten, Find my Iphone en de iWork pagina. Mail heb ik niet ingesteld (heb geen @me.com adres en wil die ook niet). Agenda lijkt te hangen maar als je op “dag” of “week” klikt komt deze weer “los” en kun je je activiteiten bekijken en aanmaken. Ik heb overigens wel een gratis “dev” account dus misschien vandaar.

  32. @luc: Aan de hand van de je iTunes-account.

  33. Origineel geplaatst door Danny
    Nee, heb de iTunes gedownload en de GM ook. Is nu aan het syncen! Werkt perfect. Voor de GM checken ze je UDID niet schijnbaar.

    En werkt het zonder een dev account?

  34. Ik kan op de iMac al een tijdje inloggen op iCloud, maar op de iPhone met iOS 5 GM kan dat niet: hij laat je dan eerst registreren als developer en dat is niet de bedoeling 😉

  35. Net geinstalleerd.. alles werkt , behalve 3G internet 🙁

    Krijg steeds de melding dat de pagina niet geopend kan worden.

    Ik gebruik Vodafone… meer mensen met dit probleem?

  36. @RoelJewel: dat is toch de apple id?

  37. Oke, MobileMe overgezet, werkt prima. iOS5 geïnstalleerd, werkt ook prima. Het kan dus idd…

  38. @Danny: Heel erg leuk dat iedereen zijn mobile me overzet maar wie synced nu je spullen richting de imac??

  39. Ik zou lekker wachten tot volgende week. iCloud.com heb je op dit moment helemaal niets aan. Je kun tstaren naar een lege agenda en lege mailbox en een leeg adresboek.

  40. @Makkiej: ik heb vandaag een me account aangemaakt door eerst de 5.0 GM op me iphone te zetten en toen gaf ie dat aan. probeer dat anders

  41. Origineel geplaatst door Frank
    @Danny:Heel erg leuk dat iedereen zijn mobile me overzet maar wie synced nu je spullen richting de imac??

    Uhm, gaat dat niet weer automatisch dan?

    Edit: Shit… Ik zie het idd! De sync tussen imac en online werkt niet omdat ik nog niet de goede versie van Lion heb. 10.7.2 beta 5…

  42. Hoe zit het eigenlijk precies met die @me.com-adressen? Op de site van Apple staat dat iedereen bij iCloud gratis een @me.com-adres krijgt.

    Moet je dat ergens apart aanmaken?

  43. @Casper: Bij mij werd deze automatisch aangemaakt. Maar je kan naast het automatisch aangemaakte e-mail adres ook nog 3 andere @me.com adressen aanmaken. Dit kan bij de instellingen van je mail.

  44. @Arjan95: Wat heb je als user agent ingesteld, of heb je gewoon een plaatje geopend in je browser en de url veranderd?
    Kan iemand mij de user agent gegevens geven van een mac osx lion machine met safari via http://www.useragentstring.com/

  45. Zal iCloud geen megaboost geven aan verkopen van Apple? Ik ga met iCloud echt denken aan een iPad.

  46. werkt inderdaad nog niet, je kunt wel vrij makkelijk als developer aanmelden maar als je dan ios5 gm of beta wil downloaden krijg je melding dat niet onder jouw subscription valt. Moet je eerst als developer 99 usd aftikken maar dan wacht ik wel een week. Iemand anders tips. ook via icloudcom zegt ie geen iOS 5 of lion x (terwijl dat laatste er al wel op staat)

  47. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik zou lekker wachten tot volgende week. iCloud.com heb je op dit moment helemaal niets aan. Je kun tstaren naar een lege agenda en lege mailbox en een leeg adresboek.

    Hoe kom je daar nu weer bij? Als je eenmaal bent gemigreerd naar iCloud kan je Mail, Adresboek en Agenda gewoon gebruiken. Alleen zijn ze dan niet meer beschikbaar op Me.com en wordt je doorverwezen naar iCloud.

  48. Syncen werkt nu ook. Heb de GM versie van Lion 10.7.2 geïnstalleerd. iCloud werkt hier nu prima!

  49. Hoe werkt dat Photostream dan?

  50. @Nick: Dankjewel. Gaat het inloggen op iTunes/App Store vervolgens ook met dat adres, of blijft dat gewoon je oude e-mailadres (Apple ID)?
    Kun je die ook samenvoegen (dat dus voortaan je @me.com je Apple ID is)?

  51. Heeft Apple al Itunes 10.5 beta 9 voor Windows beschikbaar gesteld? Ik vraag niet om downloadlinks, wil alleen een antwoord, Ja of Nee?

  52. Is de GM niet UDID afhankelijk. Dan kan ik ook even iOS 5 op de 4 van me zusje zetten.

  53. Wacht met spanning af op de komst van iCloud en de iOS 5 😀

  54. Origineel geplaatst door Casper
    @Nick: Dankjewel. Gaat het inloggen op iTunes/App Store vervolgens ook met dat adres, of blijft dat gewoon je oude e-mailadres (Apple ID)? Kun je die ook samenvoegen (dat dus voortaan je @me.com je Apple ID is)?

    Ook erg in dit antwoord geintresseerd.

  55. ik kan niet inloggen omdat ik zogezegd niet op lion zou zitten maar dat heb ik dus wel!

  56. De IOS 5.0 GM kun je zonder problemen instaleren op je iphone,ipad, ipod touch, want dat is namelijk de final versie die op 12 oktober officieel zal verschijnen.
    je hoeft je dus niet druk te maken over udid registratie want daar wordt niet naar gevraagd, ik heb mij iphone 4
    geinstaleerd naar ios 5.0 en hij werkt prima…

  57. Klopt het dat de foto stream functie nog niet werkt?
    Op de iphone werkt het wel, hij heeft gewoon een fotostream album. Op iCloud is nog geen icoon van Fotostream te zien.

  58. Ik heb zelfs al een upgrade gedaan zonder dev account..
    10gb voor 16 euro per jaar!

  59. @Nico: Fotostream werkt wel tussen iOS devices. Een foto die ik maak met mijn iPhone 4 (op iOS 5 gm) verschijnt keurig op mijn iPad (op iOS 5 gm). Op de iCloud website lijkt me deze functie nog niet actief. Op mijn Mac ook niet (update iPhoto?).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.