Reacties voor: Gerucht: ”Apple voerde geen iCloud end-to-end encryptie in onder druk van FBI”

Apple zou plannen hebben gehad om end-to-end encryptie van iCloud-backups aan te bieden. Maar onder druk van de FBI zou het bedrijf hebben afgezien van de plannen. Volgens de FBI zou dergelijke versleuteling het doen van onderzoeken in de weg staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ja, Apple hecht echt aan de privacy van haar gebruikers 🤪

  2. apple zegt altijd dat ze icloud data afgeven bij justitie wanneer opgevraagd, daarbij is er nog nooit direct gezegd dat icloud end-to-end is. iOS daarin tegen wel

  3. Oei, dit valt me toch tegen. Ik dacht dat we betaalden voor privacy. Toch maar weer terug naar de versleutelde backups via iTunes.

  4. Ik denk meteen, belachelijk. Er zijn veel meer mensen op de wereld die wel op het juiste pad zijn. De privacy moet dus wijken voor die paar “criminelen, terroristen” in de wereld. Slaat kant noch wal!!

  5. Eigenlijk is de iPhone dan zeker niet zo veilig als Apple beweert. De meeste gebruikers gebruiken gewoon de iCloud en denken omdat het toestel veilig is en Apple vol inzet op het beschermen van privacy dus veilig te zijn.

    De kracht van Apple die ook mij het gevoel gaf onderscheidend te zijn ten opzichte van Android is dus helaas een marketing praatje?

    Alles kan wel goed versleuteld op mijn iPhone staan, maar als deze de informatie lekker upload naar iCloud (waar ik ook nog extra voor betaal ook) dan zeker stukken minder is beschermd, dan is dit schandalig. Zeker op iCloud zou de versleuteling minstens zo goed moeten zijn als op mijn iPhone.

    Apple zou dit issue (zoals ik dat zie) zo snel mogelijk moeten aanpassen en de iCloud achterdeur moeten dichten. Ook Apple heeft niets te maken met de data die ik op mijn iPhone heb staan. Zeker niet als je er ook nog extra voor betaald.

    Je bent dus echt pas verzekerd van je privacy als je iCloud niet gebruikt.

  6. Dit valt me heel erg tegen. Apple laat altijd weten dat het aan de kant van hun klanten staat en niet de Amerikaanse overheid. Uiteindelijk is bijna alles end-to-end versleuteld, maar slechts via één ingang nog steeds alles te zien. Daarmee is hun verhaal over de waarde die ze hechten aan privacy meteen een stuk minder geloofwaardig.

  7. Snap de reacties van privacy niet echt… Alsof we ooit echt privacy hebben! als wij andermans software + hardware gebruiken. Niemand behalve Apple weet wat er op de achtergrond word verstuurd of zichtbaar is?

    Aangezien we allemaal (normale/brave) burgers zijn hebben we toch niks te vrezen dat Apple zo’n key bewaard? Vind het alleen maar fijn, dat illegale/gevaarlijke praktijken hier door eventueel opgelost/voorkomen kunnen worden.

  8. Wat slecht zeg! @Rowdy jij weet niet hoe dit soort dingen werken blijkbaar.
    when privacy is outlawed, only outlaws will have privacy.
    “Those who would give up essential Liberty [privacy], to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

  9. (Red.) Update toegevoegd over twijfels of de claim van Reuters wel klopt.

  10. @Patrik: Om kort samengevat antwoord op je vraag te geven, “ja!”. Helaas wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.