Reacties voor: iCloud Foto’s al toegankelijk voor betatesters

iCloud Foto's is al beschikbaar voor mensen die de betaversie van iOS 8.1 gebruiken. Via de webpagina beheer je je fotocollectie
Lees het complete artikel → iCloud Foto’s al toegankelijk voor betatesters
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Is dat een auto back up voor al je foto’s?
    Niet alleen iOS maar ook alle foto’s uit iPhoto op de Mac?

  2. Ik heb die vraag ook vaker gesteld
    Heb zelf het idee dat iCloud.com DE foto-opslag voor al je devices wordt en die devices zelf een soort (front-end) backup

  3. Doet het hier al hoor, draai geen 8.1 beta 🙂

  4. @Dennis: hoe ga jij te werk?

  5. ik dacht dat met iOS 8.1 de filmrol terug kwam zoals hij was in iOS 7, maar zie er nergens iets van terug. Hoe zit dit?

  6. Moet je dan niet iCloud Foto Bibliotheek Bèta ingeschakeld hebben op je iDevice?

  7. @HooijmansNL: Nope, niet nodig. Tenminste, bij mij staat het uitgeschakeld en iCloud Foto’s via iCloud.com werkt hier prima!

    Wel vreemd dat in het bericht in die ene screenshot aangegeven wordt dat dit wel nodig is. Want bij mij staat echt alleen ‘Mijn fotostream’ en ‘iCloud-fotodelen’ ingeschakeld bij de instellingen voor Foto’s en camera. 😛

  8. Is die 5gb graties van je bestaande icloud of is dit weer een andere opslag plek ?

  9. @rkltnk: Bestaand!

  10. Vreemd!! in Chrome zie ik de beta iCloud Photo Library, maar in Safari niet??

  11. Is dit dan niet slechter? Met mijn fotostream kun je 1000 fotos opslaan op je idevices met deze service mag je nog 2gb aan fotos toevoegen (bij mij is er al 3gb verbruikt op icloud) en dan is het gedaan.

  12. Voorheen telde foto’s toch niet mee voor de gratis 5Gb icloud opslag(of meer als je dit kocht)? Gaat dit vrije gedeelte er nu vanaf, en tellen foto’s dus gewoon mee? Dan kan het snel een stuk duurder worden. Of begrijp ik de constructie niet goed?

  13. Hoop niet dat straks iPhoto all mijn foto,s gaat uploaden naar iCloud … Heb namelijk 143 GB aan foto’s op me Mac staan. En maar 5 GB iCloud .

  14. Is er iemand die dit gaat gebruiken?
    Ik heb het op mijn iPhone/iPad gebruikt maar praktisch is het niet: op je Mac heb je er niks aan.
    Een pane op iCloud.com is nou niet echt een oplossing. We moeten tot 2015 wachten op de Photos.app. En als ie net zo buggy is als iOS8 en 10.10 Yosemite dan zal het volgend jaar zomer zijn voordat er een fatsoenlijke app is.

  15. Toegegeven, het is wel een moeizame transitie van het huidige fotobeheer systeem van Apple (fotostream en synchroniseren via iTunes/iPhoto) naar het nieuwe systeem via iCloud-fotobibliotheek (iCFB). Het heeft echter wel potentie en ik vind het goed (en een beetje dapper) dat Apple de stap zet en ons langzaamaan de cloud-kant op duwt. Dat is immers wel waar de toekomst ligt. Mijn ervaring is dat het beste is om je hele fotobibliotheek op je iDevices leeg te maken en een frisse nieuwe start te maken voor je iCFB aan zet. Doe je dat niet, dan wordt het rommelig en onoverzichtelijk.

    Als je alleen iDevices hebt, heeft de iCFB ook in deze beta fase zeker al nut. Maar met beperkingen. In plaats van alleen de laatste xxx foto’s in fotostream, wordt nu je gehele camerarol gesynct met de cloud. Altijd een online backup van al je waardevolle momenten. Je redt het dan al snel niet meer met je 5GB gratis opslag en moet dus wel willen betalen voor deze service. Dat is een keuze, het hoeft niet. Je kunt er voor kiezen de iCFB niet te gebruiken en te blijven bij het oude (voor zo lang iPhoto nog ondersteund wordt). Maar ik vind 4 euro voor 200GB zeker de moeite waard.

    De service is nog in beta. Oftewel: nog niet af. Dat merk je vooral aan het feit dat de naadloze integratie nu nog flink te wensen over laat door het gemis van de Photos app voor de Mac. Synchroniseren via iTunes/iPhoto is er niet meer bij en ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe ik gemakkelijk foto’s van mijn Mac naar de iCFB krijg. De beste tip die ik kon vinden is om dit via AirDrop te doen, maar dan kun je geen albums aanmaken (moet je op je iDevice weer handmatig doen). Niet ideaal dus. Volgens de Help van Foto’s op iCloud zou er een [Upload] knop moeten zijn, maar die heb ik nog niet kunnen vinden.

    Downloaden naar je Mac moet op dit moment ook nog via iCloud.com en dan handmatig kiezen welke foto’s je wilt hebben. Je kunt wel hele Momenten met één klik selecteren. Maar niet ideaal. Dat alles moet je voor lief nemen, wanneer je een beta dienst gebruikt. Er mist nog een belangrijk onderdeel: Photos voor Mac. Als dat er begin volgend jaar ook is, dan heeft het systeem veel potentie en zie ik mij nog wel overstappen van beheer in Lightroom, maar beheer in Photos met altijd een backup van alles in de cloud en alle bewerkingen binnen 20 seconden gesynchroniseerd over al je Apple apparatuur. Het zal er voor mij dan aan liggen in hoeverre je de foto’s goed kunt bewerken. Dat vind ik tot nu toe op iOS nog te beperkt.

    Kortom: Het is een beta serivce die nog niet af is. Op iOS werkt het naadloos en mooi, maar de link naar de Mac mist nog. Als je dus intensief je Mac (lees: iTunes/iPhoto) gebruikt voor je fotobeheer, moet je absoluut wachten tot Photos uit is. Heb je slechts iOS devices en/of beheer je je foto’s op je Mac met andere software; dan is het wat mij betreft de moeite om het nu al te activeren, mits je wilt betalen voor de opslag en de hobbels vanwege de beta status voor lief neemt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.