Reacties voor: Pas op: niet zomaar iCloud Drive activeren in iOS 8

In iOS 8 introduceert Apple iCloud Drive, maar het is verstandig om de nieuwe clouddienst niet zomaar te gaan gebruiken. Op het moment is hij nog niet voor iedereen ideaal.
Lees het complete artikel → Pas op: niet zomaar iCloud Drive activeren in iOS 8
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Ok, dus als ik het goed begrijp gaat alles qua synchronisatie van instellingen (games, applicaties,…) perfect werken, zolang op alle devices die je gebruikt, iOS8 kan draaien.

    Super! Laat maar komen 😀

  2. Ook de ontwikkelaars van Day One raden (voorlopig) het gebruik van iCloud Drive af. Zij doen dat met heel duidelijke instructies.

  3. Bedankt voor deze waarschuwing! Zonder dit soort berichten had ik na de update echt een probleem gehad. Super dat jullie dit allemaal uitpluizen.

  4. Is het al wel mogelijk met een ios8 Device en windows?

  5. Ik heb een Windows pc kan ik dan wel gewoon upgraden naar iCloud Drive?

    Graag hoor ik wat ik moet doen.

  6. @Nick: dat vraag ik me ook af.

  7. Zou Apple niet gewoon een osx update geven doe iCloud drive toevoegt aan huidige versie?

  8. @Nick: Apple is bezig met een iCloud Drive programma voor Windows. Het zit in de betafase.

    En hoe schakel ik later iCloud Drive wel echt in als Apple Yosemite lanceert? Gaat dat via een druk op de knop?

  9. Ik had deze geactiveerd en nu terug afgezet. Kom ik nu in de problemen (denk dat er veel mensen onbewust op ‘ja’ zullen drukken)

  10. Als ik iCloud drive niet activeer blijft mijn iPhone wel syncen met mijn iPad en Macbook? (na de update iOS8)

  11. En als je het niet doet, dan krijg je geen SMS’en of oproepen op je iPad.

  12. Windows-gebruikers die iCloud gebruiken wordt aangeraden om te wachten op de iCloud voor Windows-update. Hierin zit iCloud Drive-ondersteuning. Ik heb het meegenomen in het artikel.

  13. Super iCulture. Bedankt dat jullie ook dit soort tips/waarschuwingen geven. Ik had het blindelings aangevinkt. Ik wil echter wel m’n apps blijven synchroniseren tussen iPhone/iPad en Macs. Ik wacht dus tot Yosemite gaat uitkomen. 🙂

  14. Voor mij te laat…..

    Ik heb onbewust op de verkeerde knop gedrukt in DP Yosemity. De schade valt gelukkig mee. Mijn iCloud documenten kan ik nu niet via de iWork apps benaderen en 1 Passwordt synct niet met OSX 10.9. Onhandig is het wel. Maar goed, vanaf vanavond kan ik dus wel iCloud Drive volledig gebruiken als ik mijn iPhone update naar iOS 8. Helaas niet op mijn OSX 10.9 hoofdpartitie. Ik overweeg echter all in te gaan met OSX 10.10.

  15. Bedankt voor deze waarschuwing. Ik hoop dat ze nu ook snel met een Mac update komen 😉

  16. Hier op een iPhone iOS 8 draaien. iCloud drive geactiveerd. Tweetbot maakt gebruik van iCloud, maar synced nog steeds perfect met mijn MBA.

  17. Oeps, had al op ja geklikt … Kan ik ook weer terug ?

  18. Ongelofelijk dit. Vraag me steeds meer af waar Apple de laatste tijd mee bezig is. Een dergelijke feature zou toch altijd backwards compatible moeten zijn, maar kennelijk kiest Apple hier weer voor een ‘spannende’ aanpak die onnodig veel complexiteit met zich meebrengt voor de gemiddelde gebruiker.

  19. Appie van Albert Heijn synchroniseert niet meer sinds de overstap naar iOS 8 en iCloud Drive. Mijn recepten is helemaal leeg en ik krijg een foutmelding. Heeft dat ook met dit probleem te maken?

  20. Kan je het daarna wel weer ergens aanzetten?

  21. Origineel geplaatst door Aidovive
    Appie van Albert Heijn synchroniseert niet meer sinds de overstap naar iOS 8 en iCloud Drive. Mijn recepten is helemaal leeg en ik krijg een foutmelding. Heeft dat ook met dit probleem te maken?

    Lijkt me niet want die Synchroniseert met de AH-server. Misschien opnieuw inloggen? Het kan ook een bug zijn…

  22. @Robin: Geprobeerd, maar dat lukte niet. De app klapt er zelfs steeds uit. Duidelijk een update nodig.

  23. Hoe kom je eigenlijk aan de iCloud drive app. Ik heb omgezet maar zie de app nergens ?

  24. Apart, bij mij werd de vraag niet gesteld. In de instellingen is iCloud Drive wel ingeschakeld, echter werkt het volgens mij niet. Ik kan bijv. niet in Pages een document openen uit mijn Drive. Weet iemand hoe ik dit kan controleren of welke Apps compatibel zijn met iCloud Drive?

    Overigens heb ik wel OSX Yosemite geïnstalleerd en eerder al, op mijn iPad Mini, iOS8 GM.

  25. Bij mijn ipad staat bij instellingen achter icloud drive ‘bijwerken’ met een draaiend rondje. Klopt het dat daarna de icloud drive pas gebruikt kan worden?

  26. Als ik nu extra (betaalde) ruimte afneem bij Apple in iCloud; gaat die dan automatisch mee naar iCloud Drive?

  27. Ik heb alleen een iPhone 5s en een iPad Mini R waar nu allebei iOS8 op staat. Geen grote Mac oid, alleen mijn windows laptop waar ik af en toe iTunes op aanslinger voor een backup. Ik neem aan dat ik dan geen problemen ga krijgen met Drive en het gewoon aan kan zetten?

  28. Ook zonder activeren van iCloud drive gaat sync (WeekCal) tussen iPhone 5, iPad3 en Macbook Pro via ‘gewone’ iCloud niet meer vlekkeloos!
    Genius scan (snel documenten scannen met iPhone of iPad) heeft ook al moeite met IOS8: Kan niet meer opslaan. Benieuwd wat nog volgt de komende dagen.

  29. @William: Hoe zet je deze weer af dan? De icloud drive blijft bij op de achtergrond op bijwerken staan?

  30. Weet iemand waar ik nu mijn iCloud Drive documenten kan vinden op m’n iPhone en iPad? Is er een speciale App? Via de icoud website heb ik documenten geupload maar kan deze nergens op mn iPhone en iPad terug vinden.

  31. Origineel geplaatst door Jeroen
    Weet iemand waar ik nu mijn iCloud Drive documenten kan vinden op m’n iPhone en iPad? Is er een speciale App? Via de icoud website heb ik documenten geupload maar kan deze nergens op mn iPhone en iPad terug vinden.

    Ben ik ook wel benieuwd naar? Ik heb een map met foto’s in iCloud Drive gezet en wil deze graag benaderen via mijn iPhone.

  32. Weet iemand waar ik nu mijn iCloud Drive documenten kan vinden op m’n iPhone en iPad? Is er een speciale App? Via de icoud website heb ik documenten geupload maar kan deze nergens op mn iPhone en iPad terug vinden.

    Ben ik ook wel benieuwd naar? Ik heb een map met foto’s in iCloud Drive gezet en wil deze graag benaderen via mijn iPhone.

  33. Ik heb in setting > iCloud geen optie om iCloud Drive aan/uit te zetten. Meer mensen met dit “probleem” en/of een oplossing?

  34. iCloud Drive staat niet aan maar Appie doet het na de update naar iOS8 niet meer op mijn 5S. Genius Scan werkt bij mij ook niet meer goed.

  35. Ik heb ‘m dus bijgewerkt naar iCloud drive… Nu staat er vanaf dat moment dat hij iCloud drive aanhet bijwerken is, incl. draaiend wieltje erachter.
    Het bijwerken lukt duidelijk niet en ondertussen vreet het de energie. Mijn telefoon is sindsdien erg snel leeg.

    Iemand een idee hoe ik dit kan stopzetten??

  36. De 4s mag wel mee doen samen met mijn Ipad air ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.