Reacties voor: iCloud bestaat 5 jaar: de laatste aankondiging van Steve Jobs

iCloud bestaat vandaag precies vijf jaar, want op 12 oktober 2011 kwam de clouddienst beschikbaar met de lancering van iOS 5. iCloud is bovendien Steve Jobs' laatste podiumaankondiging. Hoe is iCloud ontstaan en wat ligt er nog in het verschiet?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ze mogen het wel gratis gaan maken!
    Straks met de Google Phone is dat ook gratis, dus waarom iCloud niet 😛

  2. @marc: Bij Google betaal je indirect met gegevens die je bij hen achterlaat door hun diensten te gebruiken.

  3. @marc: of iig de standaard 5gb upgraden. Daar kan je geen 16gb of 32gb met flink wat fotos blijven upgraden. Ook al is 1 euro ook niet veel maarja heb geen creditcard

  4. @marc: Tuurlijk kan dat maar dan moet Apple wel je persoonlijke gegevens aan commerciële bedrijven verkopen. Zelf betaal ik liever.

    Gratis bestaat niet!!

  5. Ik was MobileMe abonnee. Voor mij werkte het perfect. Ik was dan ook in eerste instantie teleurgesteld toen iCloud werd geïntroduceerd. iDisk en Gallery kwamen te vervallen en ik gebruikte in het bijzonder Gallery heel veel. Gelukkig werd iCloud al snel uitgebreid tot het huidige niveau. Ik ben inmiddels een betalende abonnee. Als ze iCloud gratis maken, ben ik weg. Het geld mot ergens vandaan komen, dus uit mijn data.

  6. @Justin w: Probeer een iTunes kaart. Als je een kaart voor EUR 50 koopt (vaak nog met 20% korting te krijgen), kun je even vooruit.

  7. Ze moeten gewoon het aantal gb’s ook in iCloud geven

  8. Gewoon lekker een eurootje of een par euro betalen voor de opslag. Daar Kun je zelf geen mas voor onderhouden, daarnaast zou die nooit zo goed werken als iCloud.

  9. Ik heb bijna 200gb vol. Hopelijk komt er nog een nieuwe optie. Om nu jaren 10 euro te betalen voor 1 tb die ik nooit vol krijg… :/

  10. Raar, ik red het nog prima met m’n 5 gb. Ik maak geen backups. Gaat er al iets mis dan installeer ik alles opnieuw, is in no-time gebeurd.

  11. Ik vind de naam MobileMe vele malen mooier dan iCloud. Bij mij werkte dat toen der tijd perfect. Mijn e-mailadres @me.com klinkt ook net wat lekkerder dan @icloud.com

    Maar goed, ik vind het belachelijk dat je in deze tijd nog steeds maar 5GB krijgt. Het is veel eerlijker dat je per iDevice dat je aanschaft van dat apparaat zijn opslagcapaciteit ook bij je iCloud account als opslag erbij krijgt.
    Extra opslag is wel goedkoop, maar ik geloof niet dat de verkoop van opslag enige impact heeft op de omzet van Apple.

  12. @Jeffrey: Klinkt als een leuk idee. Maar hoe moet dit gedaan worden dan? Zouden iPhones en Macs vooral niet een sul duurder worden als er bij een beetje mac 256 of 512 gb cloudopslag zou zitten.

    En hoelang geld die opslag dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.