Reacties voor: ‘iBoot-code uitgelekt door Apple-medewerker’

De iBoot-broncode die eerder deze week op internet verscheen, zou zijn gelekt door een Apple-medewerker. Het zou gaan om een laag geplaatste Apple-medewerker die de broncode al in 2016 heeft gestolen vanuit het Apple-hoofdkwartier in Cupertino en het aan twee vrienden uit de jailbreak-community gaf.
Lees het complete artikel → ‘iBoot-code uitgelekt door Apple-medewerker’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Kan dit genant noemen voor apple
    Gewoon keiharde diefstal

  2. Dus als iemand iets steelt is dat gênant voor degene die bestolen is. Erg vreemde conclusie.

    Ik heb mijn huis goed beveiligd etc, maar ben me er bewust van dat als iemand echt binnen wil komen, dat ook komt. En je kunt iemand nog zo goed screenen, de kans is aanwezig dat zoiets gebeurd hoe spijtig ook.

  3. Je kan iets technisch / mechanisch goed beveiligen maar dan kan het vanuit binnen gesaboteerd worden.

  4. Apple heeft toch altijd ontkent dat ze zelf die code hadden? Of is dat een andere ?

  5. Ik vind dit zo laag bij de grond, je baas bestelen doe je gewoon niet! Deze medewerker moeten ze kielhalen!

  6. Als de code goed is maakt het helemaal niks uit dat die gepubliceerd wordt. Dat is ook de kracht van OpenSource, iedereen kan het bekijken en verbeteren waar nodig.

    Natuurlijk geeft dit een kijkje in de keuken van Apple; code die helaas niet OpenSource is. Als de beveiliging dan meteen door de mand valt is geen echte sprake van beveiliging, hoogstens “security through obscurity”.

    Zolang de code van goede kwaliteit is vind ik de conclusie dat het een smet op het imago van Apple is onterecht. Er is altijd een risico dat broncode lekt.

  7. Origineel geplaatst door Fgeer
    Ik vind dit zo laag bij de grond, je baas bestelen doe je gewoon niet! Deze medewerker moeten ze kielhalen!

    Die hele groep die in bezit is van die broncode…

  8. Naast de iBoot-broncode nam de medewerker ook nog wat extra code mee, die nog niet is gelekt. “Hij nam alles mee, allerlei interne Apple-tools en zo”,

    Held (Edward Snowden 2)

  9. Origineel geplaatst door ice
    Naast de iBoot-broncode nam de medewerker ook nog wat extra code mee, die nog niet is gelekt. “Hij nam alles mee, allerlei interne Apple-tools en zo”,

    Held (Edward Snowden 2)

    Heb je wel enig idee wie Snowden is? Deze diefstal is mijlenver verwijderd van hetgeen Snowden gedaan heeft.
    Snowden zijn informatie ging over spionage van de Amerikaanse overheid op zijn eigen burgers zonder dat er een juridische grondslag voor was en dat altijd door de Amerikaanse regering keihard ontkend werd. Dat rechtvaardigt de diefstal van Snowden en maakt hem een klokkenluider en een held voor de ene, maar een landverrader voor de Amerikaanse regering omdat hij duidelijk een NDA had getekend.

    Dat is dus wel degelijk van een andere orde als het stelen van een broncode (waar Apple niemand schade mee berokkent).

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Het resultaat is wel dat door de gestolen code , u nu uw 32BIT Apple device kunt downgraden naar een build waar het goed en snel op werkte 🙂
    In mijn volgende upload zal ik u laten zien , wat voor wonderen dit de Apple Jailbreak Community gebracht heeft,

    Vergeet niet , Apple is een super top bedrijf met goede software , maar soms net iets te beperkt voor Pro gebruikers , om er het uiterste uit te halen , en de baas te zijn over eigen toestel , als u begrijpt wat ik bedoel , het is niet zo dat we onze Apple telefoons gratis krijgen..

    Ik zou me meer zorgen maken over al die Android gebruikers die voor de volle 100% afgeluisterd worden en bespied..dat is pas leuk.

  12. Apple pretendeert veilig te zijn. Door deze diefstal zou men het in twijfel kunnen trekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.