Reacties voor: HZO wil de iPhone 5 samen met Apple waterdicht maken

Het bedrijf HZO is in gesprek met onder andere Apple om een nieuwe waterwerende coating te gebruiken in de volgende iPhone. Hierdoor zou het mogelijk worden de iPhone onderwater te gebruiken.
Lees het complete artikel โ†’ HZO wil de iPhone 5 samen met Apple waterdicht maken
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 33 reacties

  1. Dit zijn nu ontwikkelingen waarvan ik mij afvraag waarom die er nog niet zijn. Ik ben voor!

  2. Dit gaat m dus nooit worden hรจ :p
    Dan Krijg je een iPhone dus gewoon niet meer kapot, dus dat scheelt weer verkoop van nieuwere modellen!

  3. Hebben hebben hebben

  4. Het lijkt me persoonlijk super uiteraard, maar ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld Apple hier niet in mee gaat puur omdat ze op deze manier een iphone onsterfelijk maken en zo een enorm aantal nieuw verkochte iphones mis lopen. Waterschade is namelijk een enorm veel voor komend probleem bij dit soort apparatuur.

  5. @max: Volgens mij komt valschade op een goede tweede plek, dus nog lang niet onsterfelijk.

  6. Dat wordt dus onderwater HD filmen ๐Ÿ™‚

  7. iPhone word de nieuwe Nokia die niet kapot kan xD

  8. Misschien doen ze het wel, maar ik geloof niet dat ze de garantie zullen geven dat hij waterproof is.
    Veel te hoog risico vool apple op garantieclaims.

  9. Dat gaan ze nooit doen. Ze vernietigen zo hun beste / meest gebruikte excuus om garantie te weigeren.

  10. Hier staan ze wel voor open, mits het niet schadelijk is voor milieu en het afbreuk doet aan het design en de look and feel

  11. @JeroenV: ‘t zijn de winkels die dat als smoes gebruiken net als het 1 jaar garantie gebeuren.. Zelfs al zou Apple geen garantie geven, de winkel is verantwoordelijk voor de garantie niet Apple.. Dan moeten ze maar geen Apple producten verkopen.

  12. Denk dat het hem niet gaat worden omdat Apple meestal het alleenrecht op zulke foefjes wil hebben. Maar als het doorgaat een mooie ontwikkeling.

  13. Denk niet dat apple dit gaat doen. Intuitie.
    Plus, constant de connector van de 3,5mm en usb aan te sluiten slijt de coating ervanzelf af lijkt me…dat vind het water niet erg.

  14. @Jasper: Dat klopt niet, zowel Apple als de winkel moet jou op grond van de wet 2 jaar garantie geven. De winkel kan de kosten daarvoor op Apple verhalen.

  15. Een mooie, maar ( ik kan niks hebben iphone)want dit is niet goed voor garantie.en daarom ook geen gorilla glas voor iphone. En een minder mooie samsung,( maar zeer sterk in alle opzichten.) want die pakken alles…wel gorilla glas, en mischien dit spul

  16. @Boxxerip: Zucht. Gorilla glass is niet onbreekbaar. Apple gebruikt misschien geen glas van gorilla zelf, maar gebruikt waarschijnlijk een alternatief dat net zo sterk is.

    Als je gorialla glass gebruikt op net hetzelfde design als iPhone 4, hij zal nog altijd in 1000 stukken breken als je hem op de hoeken laat vallen.
    Jammer dat je helemaal in gaat op het feit dat andere fabrikanten zitten te pronken met hun specs en wat ze gebruiken. Als je Apple kent, weet je dat ze nooit zeggen wat ge gebruiken of hoeveel mhz of hoeveel mb ram er in hun telefoon zit. Enige waar ze wel mee zitten pronken is hun milieuvriendelijkheid.

  17. Maar wat dacht je dan dat er gebeurt als alle andere telefoons wel gebruik gaan maken van deze technologie? Ik denk dat het toch een bepaald veiligheidsgevoel geeft, en ze dan toch eerder kiezen voor een andere telefoon dan die van apple. Ooit aan gedacht dat ze dan ook verkopen zullen missen?

  18. Origineel geplaatst door m
    @Jasper Dat klopt niet, zowel Apple als de winkel moet jou op grond van de wet 2 jaar garantie geven. De winkel kan de kosten daarvoor op Apple verhalen.

    Sorry, ik ga me er toch even mee bemoeien. Fabrieksgarantie is standaard 1 jaar. Apple biedt dan ook, 1 jaar garantie. De verkoper is vervolgens verplicht garantie te bieden zo lang als je mag verwachten dat een apparaat meegaat. Voor een telefoon is dit inderdaad 2 jaar. Je krijgt dus, van KPN, T-Mobile, The Phone House etc. 2 jaar garantie. Wanneer je je telefoon direct bij Apple koopt, in een Apple Store of in de online Apple Store, zijn zij verplicht je 2 jaar garantie te bieden. Hier klopt het dat Apple vals speelt door je voor te lichten dat je maar recht hebt op 1 jaar. Vervolgens proberen ze je een Apple Care pakket aan te smeren. Niet doen, dus!

    Een laptop of computer moet volgens de richtlijnen 3 jaar meegaan – dus hier kan je standaard 3 jaar garantie op verwachten.

  19. @Jasper: Garantie is ALTIJD afhankelijk van “correct” gebruik. Daarom heeft Apple vochtsensors in hun apparatuur. Bij een rood uitgeslagen sensor zeggen ze: u heeft het product nat laten worden dus u krijgt de schade niet kosteloos gerepareerd.

  20. Denk wel dat apple dit gaat doen. Als er een nieuwe iphone uitkomt kopen de mensen hem toch wel. Of de oude nou kapot is of niet

  21. @Jasper: Apple heeft het product gemaakt, garantie krijg je dan ook van de producent, winkel is alleen het doorgeefluik

  22. Nokia bleef al werken zonder coating!

    maar zeker een heel goed idee, ik zal zeker een nieuwe iPhone kopen als hij wordt uitgebracht met deze coating!

  23. Ik denk niet dat Apple het uit zichzelf gaat doen, ze zullen alleen maar die coating aanbrengen als veel andere fabrikanten het doen.

    En die andere fabrikanten zullen het zeker doen, want Apple is hun grootste concurrent. Voor bv. Samsung, Nokia, HTC is die coating dus een troef waar Apple niet kan achterblijven.
    Maar de iPhone 5 lijkt me te vroeg, laat ons zeggen dat op de volgende generatie die coating zal zitten.

  24. Ik zie hier nu veel posts staan over garantie.. Ik vroeg mij af wat er gebeurd als het bedrijf failliet is waar je je product hebt gekocht? (bij mij het geval ;))

  25. @LightPhoenix: De nokia 3310 wel te verstaan ๐Ÿ˜›

  26. De enige manier wanneer Apple hierin mee zal gaan is als alle grote fabrikanten dit gaan toepassen en als sellingpoint breed gaan uitmeten. Dan zie ik Apple wel volgen bij de iPhone 6.

  27. Och, je hebt al de fototoestellen waarbij dit kan dus waarom niet bij mobieltjes. Kun je mee lachen hoor. Aan de kust bij Boerenhol (nou ja, Breskens dan), dan laat je je fototoestel ineens in het water vallen. Je hoort verschrikte krijsen achter je. Nonchalant pak je ‘m weer op en je wandelt verder. Deze humor komt nu dichtbij de iPhone als het zover komt.

  28. Als je je iphone heel snel door het water haalt blijft ie t gewoon doen die van mij viel gisteren in t bad doet het nog steeds je moet hem alleen niet hard laten vallen

  29. Ik wil je, blub, nog even laten weten dat ik aan het verdrinken ben, blub!

  30. En dan slijt de coating af als je in bad zit, hey lieverd ik zit onder water! Hoe gaaBZZZZZZ….. Schokkend!

  31. 1) Apple wil het alleenrecht en zal dat niet krijgen 2) een iPhone moet kapot kunnen gaan, anders verkopen ze geen nieuwe 3) risico op schadeclaims. Dit komt er nooit door dus ๐Ÿ™

  32. Voor iedereen die zegt dat ze dit niet doen vanwege schadeclaims: ze zullen vast niet zeggen dat het waterdicht is maar dat het waterafstotend is o.i.d.

    Origineel geplaatst door Rfjcjanssen
    Dit gaat m dus nooit worden hรจ :p Dan Krijg je een iPhone dus gewoon niet meer kapot, dus dat scheelt weer verkoop van nieuwere modellen!

    Origineel geplaatst door max
    Het lijkt me persoonlijk super uiteraard, maar ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld Apple hier niet in mee gaat puur omdat ze op deze manier een iphone onsterfelijk maken en zo een enorm aantal nieuw verkochte iphones mis lopen. Waterschade is namelijk een enorm veel voor komend probleem bij dit soort apparatuur.

    @Esteban: Jullie verwarren iOS met Android. HUUUUGE difference. Waarom denk je dat iApparaten 3,5 jaar lang updates krijgen terwijl Android apparaten soms -6 maanden updates krijgen en hun toptoestellen zoals de SGS 1 jaar?

    Android-fabrikanten willen dat je het volgende toestel weer koopt en bieden daarom een kutervaring. Apple wilt dat je merktrouw blijft en biedt daarom een topervaring.

    Origineel geplaatst door iFeun
    Misschien doen ze het wel, maar ik geloof niet dat ze de garantie zullen geven dat hij waterproof is. Veel te hoog risico vool apple op garantieclaims.

    Origineel geplaatst door JeroenV
    Dat gaan ze nooit doen. Ze vernietigen zo hun beste / meest gebruikte excuus om garantie te weigeren.

    Origineel geplaatst door m
    @Jasper: Dat klopt niet, zowel Apple als de winkel moet jou op grond van de wet 2 jaar garantie geven. De winkel kan de kosten daarvoor op Apple verhalen.

    Apple weigert de twee jaar, dus APR’s kunnen alleen voor 1 jaar de kosten op Apple verhalen.

    @Gautam: Kan je hier wettelijk bewijs voor aantonen? Het probleem ligt hem juist in dat Europa het over jaren heeft (2) en Nederland het over termen heeft “gepaste periode” (o.i.d.) en daarom krijgen we geen 2+ jaar fabrieksgarantie voor Apple-producten.

    @Leroy: Nee er is een verschil: fabrieksgarantie & verkoopgarantie.

  33. Super handig, heb al een keer eerder mijn iPhone mogen weggooien vanwege waterschade. Als ie ook nog valbestendig wordt zijn we helemaal klaar!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.