Reacties voor: Hyvers gebruiken liever Nokia N95 en E71 dan iPhone

Bezoekers van Hyves bezoeken de site het liefst met een Nokia N95 of een E71. De iPhone staat pas op de derde plaats, ondanks de promotie van Hyves.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. dan gebruik maar gwoon mn iphone

  2. Me too, IPHONELOVE!

  3. HUM,, doe ik iets verkeerd dan? Als ik naar hyves ga kan ik niets omdat ik via mijn iphone niet kan inloggen. Doe ik iets verkeerd?

    gr juriaan

  4. je kan wel inloggen 🙂

  5. werkt perfect 😉

  6. De iPhone is pas anderhalve maand op de Nederlandse markt. Ik vraag me dan ook af over welke periode dit gemeten is. En dan nog, over een jaar zal dit percentage er heel anders uitzien.

    Daarnaast zijn veel Hyves “verslaafden” vooral tieners die zich geen iPhone kunnen veoorloven voor zo’n hoog bedrag per maand.

    Het zegt dus helemaal niets over de populariteit van internetten op een bepaald toestel. Het zegt meer over de doelgroep en de korte termijn dat de iPhone pas beschikbaar is. Mijn ervaring is dat internetten op de iPhone bij geen enkele andere telefoon in de buurt komt….

  7. Hoe kan dit nou? De iPhone is nog geen 3 maanden in Nederland. Dit kan toch nooit kloppen?

    Stel dat een klant wilt overstappen naar T-Mobile dan zit er een opzegtermijn van 3 maanden aan vast.

    Laten we over een half jaar/jaar maar weer een steekproef doen. Andere cijfers gegarandeerd.

  8. Ook hier: mee eens! iPhone is nu nog exclusief, de meeste hyvers hebben nog een Nokia 3210 bij wijze van spreken.
    Dit onderzoek is niet significant!

  9. Hyves is dan ook voor kleine meisjes 😉 (de breezerjeugd) Die horen geen iPhone te hebben……. (daar gaat mijn imago!)

  10. @juriaan22

    Voor het inloggen op hyves via je iphone moet je naar de homepagina van hyves http://www.hyves.nl

    dan kan je wel inloggen!

    succes

  11. Deze gegevens geven inderdaad een beetje een vertekenend beeld. Omdat ten eerste de iPhone nog niet zo lang op de markt is. En ten tweede omdat het toch een wat exclusiever model is dan de N95(niet de doelgroep van hyves).

    Wat hierboven ook gezegd wordt. Over een jaar ziet dit er heel anders uit.

    Ik vind zelf internetten op de N95 echt dramatisch zonder touchscreen. Dat gekloot met het bewegen van de muis. De iPhone daarintegen werkt wat mij betreft perfect om mee te internetten

  12. De iPhone had bij ons (op Hyves) al een aandeel van bijna 5% voor de officiele introductie, simpelweg omdat het toestel door veel mensen al geimporteerd was.

    Over de representativiteit van de cijfers voor alle Nederlanders die met hun mobiel internetten kan ik alleen maar zeggen dat er 300.000 actieve mobiele Hyvers zijn, ongeveer 25% van het totaal aantal Nederlanders dat wel eens mobiel internet gebruikt. Het zullen (op Hyves) zeker veel jongeren zijn, maar het grote aandeel van dure (en zakelijke) toestellen is op z’n minst interessant, juist daarom.

    De cijfers zijn over de maanden mei t/m juli.

  13. wanneer komt de beloofde hyves applicatie voor de iphone eigenlijk uit ?

  14. @RW Dat zal in het vierde kwartaal zijn, als het een beetje meezit een eerste versie in Oktober.

  15. Klinkt goed, Yme!

    Ik word een beetje moe van het telkens opnieuw moeten inloggen via de mobiele Hyves-pagina. Bij de native Facebook-, MySpace-, Twitter- en Flickr-applicaties worden mijn gegevens automatisch onthouden.

  16. @Yme Bosma:

    Tja, als je het echt goed wil bekijken zal je toch naar het marktaandeel van de verschillende telefoons moeten kijken in die betreffende periode.

    Feit is dat de iPhone 3G die in Nederland begin juli werd geintroduceerd, in deze cijfers nauwelijks invloed heeft. Begin juli waren er slechts enkele iPhones beschikbaar en de rest kreeg te maken met een levertijd van 5 tot 6 weken.

    Dat de oude iPhone al een aandeel had van 5% op Hyves zegt wat dat betreft ook al genoeg. De personen die ik ken, die een oude iPhone hadden geimporteerd vallen niet echt in de Hyve-doelgroep. Deze iPhone moest geimporteerd worden en kon niet met een abonnement bekostigd worden. Voor veel jongeren zal dit toch iets te duur zijn geweest. Daarom denk ik ook dat juist die 5% uit een klein groepje van iPhonegebruikers komt.

    Allemaal koffiedik kijken, maar dat deze cijfers niet representatief zijn, lijkt me duidelijk.

  17. Tja, ik ben nou eenmaal niet zo van het mobiele hyven 😛 Dat doe ik thuis wel…

  18. @Marijn Je kunt makkelijk een link krijgen voor automatisch inloggen door onderaan deze pagina te kijken: http://www.hyves.nl/hyvesmobile.

    Normaal gesproken krijg je bij inloggen ook de optie om een vcard toe te laten zenden met jouw persoonlijke URL waarmee je direct kunt inloggen. Ik zie nu zelf dat het er (sinds vorige week) niet meer staat, dus ga even uitzoeken waar die mogelijkheid gebleven is;-)

  19. @Jorit

    Sinds de introductie is het aandeel van de iPhone toegenomen tot 5.1% (en dat van N95 tot 20,9%). Vergeet niet dat die 5% goed is voor 1 miljoen pageviews in de maand, zal dus niet een hele kleine groep zijn. Daarbij zijn het zeker ook niet alleen jongeren die Hyven (op de mobiel)…

  20. Vergeet de :iphonedj: niet 😉

  21. Dit is een oneerlijke vergelijking. De iPhone is een jaar lang niet officieel te koop geweest in Nederland.

    Dat is de reden dat de iPhone na een jaar USA verkoop bij FLICKR wel de nummer 1 is!

  22. @ Yme Bosma

    hyves op iphone werk prima, behalve dat het niet mogelijk is om naar de desktop versie te gaan als je op andermans pagina’s bent. Die optie is er alleen op je eigen pagina.
    Beetje jammer als je on-the-go foto’s op je iphone wil downloaden en instellen voor je contacten bijvoorbeeld. Foto’s in de iphone versie van de pagina’s hebben daarvoor een te lage resolutie.

  23. Ik heb het iPhone-knuffelicoon al maanden is niet nieuw zie http://queenlog.hyves.nl

  24. Dat bevestigt inderdaad dat het merendeel van de Hyves gebruikers middelmatige Microsoft, MSN en Nokia gebruikers zijn…

  25. @ Yme Bosma

    Ik vroeg me af waarom hyves zo onbekend is in Belgie?

  26. Nederland is ook niet echt een land dat geschikt is voor de iPhone, of Apple producten in het algemeen. Bij Apple krijg je meestal een duurder product dat echter ook prettiger werkt/completer is/minder configuratie vereist. Nederland is een handelslandje waarbij mensen toch liever voor goedkope oplossingen gaan en dan wat doorknutselen.

    Het gebruik van de iPhone zal hier zeker nog wel stijgen maar zal geenszins in de buurt komen van de US.

    €0.02

  27. Jemig sorry hoor, maar N95? ik moet op mijn woorden letten, maar denk dat iedereen die, die telefoon heeft gehad of heeft hem het liefst het raam uitgooit.
    Heb hem ook gehad en één brok ellende. Ik denk dit marketingbureau niet zo goed rekening houdt met de prijs en de toegankelijkheid van de iphone voor de gemiddelde persoon (het hyves typetje)
    Ik persoonlijk heb die telefoon binnen een maand gillend teruggegeven aan t-mobile en toen de htc tynt2 genomen.. stuk beter alleen minder gebruiksvriendelijk
    Iphone zucht.. daar heeft mijn hartje altijd naar verlangd: makkelijk, goed, kan een stootje hebben en bij mij gaat ie niet stuk (das zeldzaam)
    Kortom onzinnig onderzoek? of interessant feitje

    met vriendelijke groet

  28. Knap dat ze dat al weten…… de E71 ligt al wel een week in de winkel….

  29. Tijd dat Hyvers overstappen op Facebook. Werkt vele malen sneller, professioneler en is volledig internationaal. En heeft bovendien een uitstekende native app voor de iPhone.

  30. Ik denk dat de gemiddelde iphonegebruiker niets op Hyves te zoeken heeft. Zou wel leuk zijn om eens uit te zoeken welk percentage iPhonegebruikers op Hyves zit en dit af te zetten tegen het percentage windhoos mobiel of simpian gebruikers dat op Hyves te vinden is.

  31. jammer is dat als je een email krijgt met ‘je bent gekrabbelt’ of zo, en je klikt op de link dan kom je niet in mobile hyves terecht. Ik moet altijd weer terug naar mijn hyves-button

  32. Iphone ftw met hyves 😀

  33. E71??

    Foutje denk ik..

  34. Dit lijkt me betrouwbaarder 🙂 http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?sample=17&qprid=42&qpcustom=iPhone

    ik neem aan dat het in Nederland ook wel die kant op gaat..

  35. @ Yme Bosma:

    En misschien ligt het aan mij, maar als ik naar de iphone versie van hyves surf met m’n iphone (zowel 2g als 3g als wifi, zowel bij 1st gen als nieuwe iphone) en ik druk op berichten zie ik inderdaad een overzicht van mijn berichten, maar als ik dan een bericht wil bekijken, krijg ik een wit scherm en stopt hij met laden. (de desktop versie laat overigens wel goed m’n berichten zien op de iphone)

    Ben ik de enige die hier last van heeft of is dit probleem bekend?

  36. @Robert

    We proberen het te reproduceren, maar lukt niet. Gaat het bij elk bericht mis? Staan er rare dingen in dat bericht die misschien de oorzaak kunnen zijn?

  37. Tja Hyves, is zo 2002. Doe mij maar facebook, werkt prima via de iPhone! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.