Reacties voor: Tien leuke dingen die je kan doen met Hyperlapse

Hyperlapse is de geweldige nieuwe timelapse video-app van Instagram. Hier zijn tien ideeën om er wat leuks mee te doen.
Lees het complete artikel → Tien leuke dingen die je kan doen met Hyperlapse
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Net maar is een proef gedaan, best leuke app
    Link naar het filmpje

    Het is nog even er mee spelen maar denk dat je er best mooie dingen mee kan maken.

  2. OK…
    Maar ik begrijp niet waarom deze timelaps-app nu beter of leuker is dan andere. Alles wat we hier te zien krijgen, kan toch ook met de concurrenten gemaakt worden?
    Dus vergeef me als ik ff niet zo lyrisch wordt.
    En als ik iets mis, leg het me dan alsjeblieft uit.

  3. @Mike: Facebook en Instagram hype dus alle kinderkes staan nu te springen. Net of het een nieuwe uitvinding is….

  4. @Mike: Bij reeds bestaande Apps zoals itimelaps worden er foto’s achterelkaar geplakt. Hierdoor moet de iPhone stil, lees op een statief, staan. Bij hyperlaps kan je gewoon vanuit de losse pols een timelapse maken. 🙂

  5. @Mike: Dat leggen we uit in de gelinkte appbespreking van Hyperlapse. De app heeft een ingebouwde beeldstabilisator, waardoor het eenvoudiger is om bewegend timelapsevideo’s te maken.

  6. @Mike: @jakadada: Zijn jullie ook altijd zo pessimistisch over de vijf wc-rol soorten in de supermarkt? Er zijn miljoenen apps, waarvan soms honderden van dezelfde soort… Whatever?

  7. Het grootste verschil met de andere apps is dat het beeld nu vele malen beter gestabiliseerd wordt. Als je je iPhone stil houdt en dan filmt/foto’s maakt, en er vervolgens een timelapse va maakt met een van de concurrenten dan is er idd geen verschil.

    De kracht zit hem juist in de videos die je maakt terwijl de camera beweegt. Zoals de voorbeelden hierboven van de treinreis, of uit de losse pols de wolken filmen. Als je dat met een andere app zou doen, dan is het beeld veel onrustiger, tot aan niet-bekijkbaar kwaliteit toe. Dat doet deze hyperlapse wel goed, het stabiliseert alles stukken beter.

    Voor professionals is deze app dan ook niet zo’n aanwinst, die weten wel hoe ze er mee om moeten gaan, maar voor amateurs (wat de meeste instagram gebruikers toch wel zijn) is dit ideaal.

  8. Het ‘probleem’ wat optreedt als je Hyperlapse als timelapse gaat gebruiken is dat je eerst alles op de normale snelheid opneemt en daarna alles versneld (oftewel om de zoveel frames laat verwijderen). Gevolg: het kost heel veel opslagruimte dat later niet gebruikt wordt/nodig is. Dus kun je ook niet al te lange filmpjes maken. Bij een echte timelapse app, wordt om de zoveel tijd een foto gemaakt. Na afloop worden deze foto’s gecombineerd tot een filmpje. Hierdoor kun je veel langere filmpjes maken en dingen doen die met Hyperlapse dan niet kunnen (zoals bloemen open zien gaan). Maar de beeldstabilisatie is perfect, nu alleen nog hopen dat Instagram er nog wat opties van Luma in stopt, zoals start/stop/pauze, want nu moet je te lang wachten na ieder filmpje en kun je niet van het ene naar het andere moment overstappen.

  9. Allen: bedankt voor de uitleg.

  10. Een busritten van bijna 12 min in amper 1 minuut vastgelegd.

  11. Zo ziet mijn “woon-werkverkeer” eruit 😛

  12. @Kivanc: Nice, maar volgens mij rij je wel te vlug op sommige plaatsen

  13. Deze valt onder de categorie “Je route in beeld brengen”, maar je kunt er inderdaad zoveel meer toffe dingen mee doen!

  14. Nummer 8 wordt 2 keer genoemd en er is geen nummer 9 🙂

    OT: ziet er allemaal geinig uit!

  15. @funnpilot: Niet echt, ik rij met het snelheid dat op de borden staan.

    Buiten 1 x dat ik de persoon die heel traag reed voorbij moest steken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.