Reacties voor: HTML5 maakt inhaalslag op Flash: 54% van webvideo beschikbaar in HTML5

MeFeedia heeft ontdekt dat ruim 50% van de webvideo's nu ook in HTML5-formaat beschikbaar zijn. De groei gaat behoorlijk snel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Steve’s right!

  2. 54%? Dat is zeker heel YouTube. Andere websites met ondersteuning heb ik namelijk nog niet gezien (ja misschien een aantal andere grote jongens). Flash werkt trouwens op mijn pc gewoon sneller dan HTML5.

  3. Longtail heeft zijn videoapplicatie al in HTML5 beschikbaar dus veel sites kunnen al makkelijk om (ook ik had hem werkend in 5 minuten)

    ideaal! (nu dumpert nog)

  4. Origineel geplaatst door Bas
    Steve’s right!

    volgens mij heeft hij niet gelijk maar dwingt hij het gewoon af

  5. Origineel geplaatst door Mark
    Longtail heeft zijn videoapplicatie al in HTML5 beschikbaar dus veel sites kunnen al makkelijk om (ook ik had hem werkend in 5 minuten)ideaal! (nu dumpert nog)

    Dumpert werkt op mijn iPad. Niet heel fijn, maar wel goed bekijkbaar.

  6. Test hebben wel bewezen dat html5 slechter presteert en veel meer energie vereist dan flash video’s. Maar html5 heeft wel veel meer mogelijkheden dan flash 🙂

  7. Origineel geplaatst door ProGunNL
    Origineel geplaatst door BasSteve’s right!volgens mij heeft hij niet gelijk maar dwingt hij het gewoon af

    Dat is bij Fanboys hetzelfde. :p

  8. Volgens mij staat er percentage H264 en dat is dus niet alle webvideo want H264 is zoiezo maar een klein percentage van webvideo wel erg misleidend dit hoor niet van iphoneclub gewend

  9. //
    Niet te vergeten dat flash al is flink doorontwikkeld dus de toekomst ziet er positief uit! (en ik weet dat je niet negatief erover bent:p)

  10. Kan geen berichten aanpassen op de iphone app. Maar bedoelde van. Dat html5 de toekomst is als die nog even zo doorgaat!

  11. Hoooo, cruciale fout! In de statistieken gaat het duidelijk om video’s met de H.264 ondersteuning ingebouwd. En dat zijn video’s die reeds op de iPhone af te spelen zijn.

    Het gedeelte video’s van alle webvideo’s dat op de iPhone af te spelen is, komt echt nog niet in de buurt van 54%…

  12. ik heb nog géén site ontdekt waar html5 wordt gebruikt met filmpjes… dumpert mag zich idd wel aanpassen 😉

  13. Microsoft heeft zich ook uitgesproken voor html5 als multi OS standaard.

  14. @Dion:

    YouTube.. Vimeo (denk ik).. Google video’s…

  15. ben op adobe MAX geweest en daar geleerd dat FLASH met geen mogelijkheid helemaal vervangen gaat worden door HTML5. Het feit dat HTML5 (pas helemaal gereed naar verwachting in 2022…) video kan afspelen, betekent niet dat het daarmee beter is. Om een video aan een zo breed mogelijk publiek te tonen heb je met alleen HTML5 meer code en niet te vergeten meer geconverteerde video bestanden nodig. De oplossing met flash is eenvoudiger: minder geconverteerde video’s en in de flash embed kan een HTML5 variant worden opgenomen bij ontbreken van Flash.
    HTML5 biedt dus een aardig alternatief voor afspelen van video maar zal Flash zeker niet geheel verdrijven. Een voorbeeld: een bedrijf wilde zijn nieuwe website (huidige geheel in flash) helemaal in html5 (because it’s the new black…) dat kon maar duurt 80% langer qua ontwikkeling…

  16. dumpert website op je iphone moet je naar dump4.nl

  17. Voor degene die dumpert via mp4 willen kijken is er deze site: http://dump4.nl/

  18. ja oke, youtube maar daar is ook een “app” voor… ik bedoel net zoals htc in de browser zelf.

    die dump4.nl vind ik wel een goeie thnx!

  19. @sjorsuden:
    Erg handug tnx

  20. Origineel geplaatst door martijn
    ben op adobe MAX geweest en daar geleerd dat FLASH met geen mogelijkheid helemaal vervangen gaat worden door HTML5. Het feit dat HTML5 (pas helemaal gereed naar verwachting in 2022…) video kan afspelen, betekent niet dat het daarmee beter is. Om een video aan een zo breed mogelijk publiek te tonen heb je met alleen HTML5 meer code en niet te vergeten meer geconverteerde video bestanden nodig. De oplossing met flash is eenvoudiger: minder geconverteerde video’s en in de flash embed kan een HTML5 variant worden opgenomen bij ontbreken van Flash.
    HTML5 biedt dus een aardig alternatief voor afspelen van video maar zal Flash zeker niet geheel verdrijven. Een voorbeeld: een bedrijf wilde zijn nieuwe website (huidige geheel in flash) helemaal in html5 (because it’s the new black…) dat kon maar duurt 80% langer qua ontwikkeling…

    Wij van WC eend adviseren WC eend

  21. ik vind html5 niet altijd beter dan flash, volgens mij kan het grafisch minder aan, denk hierbij aan 3D content.
    en als ik in youtube kies voor html5 video speler is de kwaliteit van de video minder, werken bepaalde functies niet, en zitten er bugs is. uiteraard kan dit ook aan youtube liggen, dat dit nog niet goed door ontwikkeld is ofzo.. maar ik blijf voorlopig wel bij flash op youtube, okal is er de keuze.

  22. Origineel geplaatst door //
    Test hebben wel bewezen dat html5 slechter presteert en veel meer energie vereist dan flash video’s. Maar html5 heeft wel veel meer mogelijkheden dan flash

    Is niet helemaal zo, in veel gevallen gebruikt flash juist veel meer energie dan nodig. Mijn cpu steeg vrijwel altijd naar 99% bij flash content en werd gedwongen om een flash blocker te installeren op me browsers. Nu ik een macbook heb heb ik er minder last van. Html5 heeft grafisch juist (nog) minder mogelijkheden dan flash (denk aan spelletjes etc.)

  23. Is het niet gewoon zo dat 50% van de filmpjes YouTube is, en dat YouTube sinds kort html5 video aanbiedt?

    Ik vind het nog steeds raar van Apple trouwens. Ik wil gewoon de full web experience en het zal mij verder jeuken welke techniek er wordt gebruikt. Dit was de belofte van de iPhone, het eerste mobiele apparaat wat het full web geeft. Geen Flash is gelijk aan geen full web. That’s just reality anno 2010.

  24. Ik heb dit al eens geroepen. En het is nu al flink zichtbaar! Ik kan al merken dat veel filmpjes op internet op HTML 5 draaien en dit is pas het begin!! Want Adobe heeft het ook al gemerkt..ze zijn niets voor niets bezig met een Flash naar HTML5-converter( wat je al kon lezen op verschillende nieuws sites). Ook zie je al enorm veel banners in HTML5 op veel websites verschijnen. Dat dit een feit is…is de waarheid! En om dit tegen te spreken is gewoon de werkelijkheid niet onder ogen willen zien…en dus heel flauw! En nee het zijn niet alleen de youtube filmpjes!

    Dat Apple het voor elkaar krijgt dat HTML5 een standaard wordt ben ik zeker van…en het zou niet voor het eerst zijn dat ze iets voor elkaar krijgen.

  25. vindt dit klopt niet bij groote tv en nieuws is flash nogsteeds de norm , kijk bij bbc , sky euronews enz geen html 5 ook 70% van nederlands websites heeft nogsteeds flash in vorm van reklames , html 5 komt maar als dat 100% is ben wij op iphone 10 , apple moet het keus geven voor onz tot daar geen flash meer is , vindt het wel leuk met het nieuws dat apple wilt facebook , facebook is bijna 70% flash als is hyves met speletjes

  26. Gebruik Frash,
    cydia app voor flash voor iphone werkt echt perfect en verlangzaamt je iphone helemaal niet,
    want je moet het eerst aan klikken om het te activeren en te bekijken 😀

  27. steve jobs top website
    http://ptech.allthingsd.com/20101027/macbook-air-has-the-feel-of-an-ipad-in-a-laptop/

    video is in flash 🙂 dus niet alles is html5 steve

  28. Heb nu anderhalf jaar een iPhone en sinds juli een iPad. Ik mis Flash helemaal niet (meer). Ik zie de blauwe legoblokjes nergens meer.

    De sites waar ik kom zijn allemaal ‘om’ blijkbaar. Ik ken overigens nog niemand met een Android waar Flash wel op werkt. Die dingen worden niet zo goed up-to-date gehouden als de iPhone’s.

    Sommigen zitten met Android 1.6 en KUNNEN niet eens updaten. Dat mag ook wel eens gezegd worden tegen mensen die twijfelen tussen iOS en Android.

  29. Origineel geplaatst door ProGunNL
    volgens mij heeft hij niet gelijk maar dwingt hij het gewoon af

    Nee, hij heeft echt gelijk. Ik was ook altijd kritisch over de uitspraken van Steve tov. flash, maar ik heb de laatste tijd ook flash gebruikt op apparaten met wat minder rekenkracht (Android, netbook, PDA) en ik heb ook frash geïnstalleerd op mijn iPhone en ik moet nu eerlijk toegeven, flash is echt een dinosaurus, groot log en traag en vooral iets uit een ver verleden. Hoe eerder hiermee wordt afgerekend, hoe beter. Overigens is dat niet altijd zo geweest, “vroeger” was het licht en snel maar het is in de loop der jaren zo geworden. Eigenlijk zou Adobe flash helemaal opnieuw moeten opbouwen met nieuwe, moderne code.

  30. Origineel geplaatst door Renko
    Ik vind het nog steeds raar van Apple trouwens. Ik wil gewoon de full web experience en het zal mij verder jeuken welke techniek er wordt gebruikt. Dit was de belofte van de iPhone, het eerste mobiele apparaat wat het full web geeft. Geen Flash is gelijk aan geen full web. That’s just reality anno 2010.

    Helemaal mee eens, Renko.. Ik snap het ook niet. Er zijn eenvoudigweg heel veel sites die met flash werken en die ik gewoonweg op mijn iPhone wil kunnen zien.

  31. Kan er nou een keer een einde komen aan de discussies waarin mensen flash, de flash compiler op osx, actionscript, video codecs, en andere meuk door elkaar halen.
    Als ik dat op mijn iPh wil hebben – ook al gaat mijn batterij dan in 3 min. plat – moet dat gewoon kunnen en moet er niet één of andere coltrui of whatever goeroe steeds voor gaan liggen.

  32. Origineel geplaatst door Bas
    Steve’s right!

    Als de directeur van Shell zou zeggen “electrische auto’s zijn de toekomst” dan heeft de beste man zeker gelijk. Echter, om dan maar gelijk per direct te stoppen met de verkoop van benzine en alle pompen te vervangen voor electrische laadstations is natuurlijk onzin, want benzine is een nog noodzakelijke en veelgebruikte brandstof. Net als flash een nog veelgebruikte videostandaard is en ondersteuning van flash noodzakelijk is om alle webvideo te kunnen zien.

  33. Voor alle mensen die niet begrijpen waarom Apple geen flash ondersteund: lees de open brief van Jobs. Ben je het er dan niet mee eens, koop een Android (wel een specifiek model dan, want er zijn er nog maar heel weinig die flash ondersteunen).

  34. @martijn: dat heb je “geleerd” op Adobe MAX? 🙂

  35. Ik snap dat het frustraties kan opleveren voor mensen die veel websites bezoeken die met name video’s in een flash speler gebruiken en dat je die dan niet kan afspelen op je iPad.

    Maar wat ik dan niet begrijp is dat al die mensen dat dan ook zouden willen terwijl het goed werkt. Flash is nu eenmaal een techniek specifiek gebouwd op werkkracht van een computer. Tot nu geen aangepaste versie voor tablets en Telefoons gezien. Was die er wel, had Jobs echt geen nee gezegd.

    Ik zou me er erger aan irriteren dat wanneer ik wel flash filmpjes kan kijken op me iPad en heel dat ding loopt vast dan dat ik het nu niet kan maar wel een stabiele internet ervaring heb met name door HTML5. Apple wil geen crapuul leveren en dat zie je in elk product terug komen. De keuze is logisch.

  36. @MD, ja geleerd… van een onafhankelijk spreker.
    Adobe gaat zelf het gevecht niet aan met HTML, sterker nog, het weet ook dat het de toekomst is. Het is simpelweg geen vervanger… Zie het verhaal over Shell, waar ik aan toe wil voegen dat flash niet ALLEEN video afspeelt, zucht.
    Flash zelf is het probleem niet en ook zeker niet traag of log. Het zijn de developpers die met Flash ongestraft kunnen doen wat ze willen. Juist omdat dáár geen controle over is kan het zo zijn dat het allemaal traag wordt…
    En Jobs heeft graag in de hand wat er ontwikkeld wordt… Als hij flash zou toelaten, heeft ie dat niet meer in de hand.

    BTW Apple weet niet eens zoiets eenvoudigs als zomer/wintertijd te handlen, dus zo perfect zijn de apple producten ook weer niet. (ja, was vanmorgen te laat door de wekfunctie van m’n iPhone).
    De volgende stap wordt dat Steve zomer en wintertijd afschaft…!

  37. Titel zou ook kunnen zijn, Youtube maakt video’s ook beschikbaar in html 5.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.