Reacties voor: HTC Touch Diamond populairder dan iPhone

In Nederland wordt de Touch Diamond meer verkocht dan de iPhone 3G. Dat meldt Tweakers.net. Sinds de introductie van de telefoon van HTC in juni, zijn er al bijna 100.000 van verkocht, tegen 60.000 iPhones volgens de laatste informatie. Volgens een woordvoerder verkoopt HTC het honderdduizendste exemplaar nog “voor het einde van het jaar”. Een […]
Lees het complete artikel → HTC Touch Diamond populairder dan iPhone
Maarten ter Horst -

Reacties: 59 reacties

  1. Niet gek, gezien de gedwongen koppelverkoop met een 2-jarig T-Mob abo. Als de iPhone 3G meteen legaal simlockvrij te koop was geweest dan hadden ze er in Nederland nu al 500.000 van verkocht. Ik ken op dit moment meer mensen die ‘n iPhone willen maar niet kunnen, dan mensen die er één hebben.

  2. Buiten alle verkoop voorwaarden van T-Mobile in samenwerking met Apple vind ik het niet gek.

    kijk naar de kosten van beide toestellen, en kijk naar de markt beiden 400 euro+ dus ”over het algemeen” de zakelijke markt, met dat wetende dus push mail, excel, word, Outlook compatibiliteit, draadloos printen als je deze requirements naast elkaar houd komt de HTC gewoon 10 maal beter uit de verf

    en ook erg belangrijk voor zakelijk gebruik, de garantie die is bij HTC net iets beter

    ik zelf heb een Apple Iphone 2G en een HTC Touch wat ik zelf zie is dat de Iphone meer als leuke gadget in het weekend word gebruikt in de kroeg en de HTC toch echt zakelijk bij mij wel leading is.

  3. Toch netjes, gezien het feit dat er niet zo´n marketing campagne aan vooraf is gegaan als toendertijd met de iPhone.
    Wat ik wel zie, is dat de HTC al vrij snel voor niks werd “weggegeven” bij een 1 jarig abonnement.
    En voor sommige mensen die ik ken, en een HTC Touch hebben, het hun alternatief is voor de iPhone. Ze wilden niet vast zitten aan een 2 jarig abonnement.
    Daarnaast (eerlijk is eerlijk), is de HTC touch qua design ook een mooi toestel, met de nodige toepassingen (dit verder los van de discussies over WIN mobile 6.1).

  4. I pity the fool.

  5. Dit is natuurlijk niet heel raar. Kijk maar naar de specs van beide toestellen en bv losse toestelprijs.

    Op de iPhone worden “features” gehyped die standaard al een jaar geleden op de doorsnee HTC zaten.

    De iPhone is wat dat betreft een feature-loos en overhyped dure iPod (waarvan je niet eens de batterij even kan verwisselen hahahaha)

  6. Kennelijk trapt iPhoneclub ook in de marketingbabbel van HTC.
    Lees vooral deze reactie op Tweakers ook eens.

    Fraai staaltje van goochelen met cijfers. Het is maar weer eens net hoe je de conclusie trekt.
    * iPhone is nu bijna 3 maanden te koop, Touch een maand langer, bijna 4 maanden.
    * iPhone: momenteel 60k verkocht, Touch: voor eind van het jaar (dus over 3 maanden) 100k.

    Als we er vanuit gaan dat beide over de grote lijn ongeveer met een constante snelheid verkopen dan zit HTC dus na 7 maand op 100.000. Apple zit dan (na 6 maanden) op 2x zoveel als nu want ze zijn nu nog maar 3 maanden op de markt. Dat is dus 120.000. Als je het zo bekijkt is het dus niet HTC maar Apple die beter verkoopt.

    Het zijn allemaal schattingen, dus precies weten we het natuurlijk niet. Maar het laat wel zien, dat een uitspraak als ‘dit jaar nog 100.000’ terwijl het jaar nog 3 maanden duurt en beide toestellen nog maar zo kort op de markt zijn, helemaal niets zegt.

  7. @Dogcow – Dan moet je wel het artikel goed lezen:

    “We zijn onlangs weer een campagne gestart. Omdat de iPhone nu ook gewoon in winkels op voorraad is, worden er wat meer van verkocht.” T-Mobile hoopt er honderdduizend te gaan verkopen, maar Tomasoa weet niet wanneer. “Ergens volgend jaar, schat ik in.’

    Aangezien verkoop niet een lineaire trend is (sla nog es wat boeken open zou ik zeggen) gaat het hier om de forecast van de twee bedrijven: HTC voor het einde van het jaar 100.000 en iPhone volgend jaar 100.000.

  8. Dus het is gewoon non-nieuws. De één voorspelt 100.000 stuks te verkopen ‘vóór het eind van het jaar’, de ander ‘ergens begin volgend jaar’. Het blijven voorspellingen, voor hetzelfde geld is het uiteindelijk precies omgekeerd. Of halen ze allebei de 100.000 stuks helemaal nooit omdat de economie volledig instort door die financiële crisis…

    Ik ga binnenkort ook een persbericht uitgeven:

    Windows 7 verkoopt nu al beter dan Mac OS X 10.6.
    Op basis van de te verwachte marktaandelen verwacht Microsoft dat van Windows versie 7, die volgend jaar uitkomt, vóór het eind van 2010 vijftig keer meer licenties verkocht zullen worden dan van Mac OS X 10.6… bla, bla, bla…

  9. En toch vind ik nog steeds niet dat je het kunt vergelijken aangezien de iPhone alleen via T-Mobile te krijgen is. Zou de iPhone ook via meerdere providers te krijgen zijn, dan zou de verkoop ook een stuk hoger liggen denk ik

  10. Vind je het nodig om de batterij te verwisselen dan?
    Is wel nodig bij de HTC diamond die na een half uur navigeren zo heet wordt dat je er een ei op kan bakken en dan stopt met laden :$

    En voor sommige mensen is de interface ook belangrijk. Als je dat neppe aftreksel touchflow hebt draaien, verbruikt het toestel 70 % van cpu power ook niet echt fraai he.
    Kun je het natuurlijk uitschakelen maar dan hou je het oude lelijke windows mobile over.
    Heb de HTC diamond 3 maanden gehad, en gelukkig sinds een maand in het bezit van een iphone.

    Origineel geplaatst door MarkDit is natuurlijk niet heel raar. Kijk maar naar de specs van beide toestellen en bv losse toestelprijs.

    Op de iPhone worden “features” gehyped die standaard al een jaar geleden op de doorsnee HTC zaten.

    De iPhone is wat dat betreft een feature-loos en overhyped dure iPod (waarvan je niet eens de batterij even kan verwisselen hahahaha)

  11. plus de geimporteerde iphones worden volgens mij ook niet meegerekend. Zullen er ook al best wel veel zijn.

  12. Marketing technisch is de verkoop van de HTC duidelijk een stuk beter. En natuurlijk de vrije abbonementen. Maar de verkoop is niet beter omdat de HTC beter zou zijn. Maar dat is naar mijn eigen mening.

  13. Marketing technisch is de verkoop van de HTC duidelijk een stuk beter.

    Hahaha! Als je puur naar marketing kijkt vond ik die hele hype rond de iPhone anders tamelijk geniaal. Dát is marketing!

    Verder wel jammer dat veel mensen zo kicken op features. Uiteindelijk is de totale gebruikerservaring een stuk belangrijker. Ik heb laatst zo’n HTC in mijn handen gehad. Sorry, maar dat lijkt echt nergens naar. Hoewel de iPhone zeker niet “kaal” is qua features, heb ik liever een apparaat waar goed over is nagedacht dan een apparaat dat domweg is volgepropt met alle features die op dit moment “in” zijn…

  14. Je hebt misschien wel gelijk, maar persoonlijk vond ik het HTC beter doen. Wat betreft de Diamond zelf. Is inderdaad een onhandige interface en naar mijn mening erg langzaam.

    @Bart

  15. Jongens, laten we het eens wereldwijd gaan zien. Welk toestel zou er nog meer kunnen zeggen dat er in het eerste verkoopweekend 1 miljoen toestellen over de toonbank zijn gegaan. Niet HTC naar mijn idee.

    Verder blijft het een kwestie van Apples met peren vergelijken. HTC biedt voordelen op andere gebieden zoals geen T-mobile, en iPhone biedt voordelen op het gebied van gebruikersinterface en dergelijke.

    Op Tweakers liepen mensen elkaar ook al af te zeiken en laten we nou niet zo laag gaan doen om dat ook hier te doen. Het blijft gewoon dat beide toestellen behoorlijk populair zijn en waarom een wedstrijd van “Ik verkoop de meeste toestellen” van maken.

    Hopelijk kunnen we allemaal een beetje op een volwassen manier reageren.

  16. Je hebt helemaal gelijk. Op de een of andere manier is dit een gevoelig onderwerp voor zowel HTC als iphone bezitters.

    En wat de verkoopcijfers betreft..tja het enige wat ik er over kwijt wil is dat de iphone gelimiteerd aan bepaalde providers is. en de diamond is vrij te verkrijgen met elke provider.
    Daar kan iedereen zijn eigen conclusie uit trekken.

  17. Al die functie’s die op de HTC zitten zatten anderhalf jaar geleden ook al op mn N95. Tuurlijk kan de Iphone wat meeer uitgebreid worden maar leg een HTC oid naast de phone, meer hoef ik niet te zeggen..

  18. Origineel geplaatst door big willem..tja het enige wat ik er over kwijt wil is dat de iphone gelimiteerd aan bepaalde providers is…

    En met een gelimiteerd aantal features uit 2005, gelimiteerd aantal mogelijkheden, gelimiteerde performance, gelimiteerde gps en antenne bereik 😉

  19. Als de iphone simlockvrij in de winkel verkocht werd met elk abonnement zouden ze niet aan te slepen zijn.
    Heb zelf een HTC diamond zakelijk en prive een Iphone.
    Al zijn de mogelijkheden van de Iphone wat minder is dit toch de gsm die bij iedereen het wow effect geeft. 1/2 minuut spelen met de HTC en de meesten haken af. De interface werkt gewoon niet zo mooi en goed.
    Niet voor niets wordt bij elk toestel wat uitgebracht wordt nog steeds gesproken over de iphone killer!

  20. Origineel geplaatst door Mark

    Origineel geplaatst door big willem..tja het enige wat ik er over kwijt wil is dat de iphone gelimiteerd aan bepaalde providers is…

    En met een gelimiteerd aantal features uit 2005, gelimiteerd aantal mogelijkheden, gelimiteerde performance, gelimiteerde gps en antenne bereik 😉

    Ik wil geen features, ik wil ge-bruiks-ge-mak… Dáárom is de iPhone zo populair, niet omdat er “features uit 2005” inzitten, maar de features die er op ziten die wérken gewoon goed. Geen moeilijke instellingen zoals op Windowes Mobile / Symbian, maar een goede doordachte intuitieve interface.

    Op de iphone kan ik voor het eerst sinds 1999 een conferentiegesprek voeren zonder 12 menu’s door te worstelen….

  21. iphones zijn gewoon pure marketing rommmel gadgets
    ik heb zowel de htc als de iphone gehad..

    htc kun je veel meer werkt alleen niet zo soepel en snel

    de iphone was een hype die overgaat en mensen gaan inzien dat ze gewoon bedrogen zijn kom op mensen denk na dit is nou eenmaal marketing…..

    sowiezo wil ik iets niet wat iedereen heeft maar goed dat is iedereen zijn mening

    veel mensen sluiten hun ogen nog

  22. Origineel geplaatst door Nick
    htc kun je veel meer werkt alleen niet zo soepel en snel

    Ik wil niet veel meer, ik wil dat wát er op zit dat dat wél soepel & snel gaat 🙂

  23. Nick, vertel mij eens niet dat ik “na moet denken”..ik heb meer dan 20 mobiele telefoons, smart- en Smartphones gehad, en dit is de eerste waar ik “tevreden” over ben. De HTC diamond is een ander toestel, met een ander publiek, en beter verkrijgbaar. Niet slecht, maar ik weet wel wat ik kies, en ga kiezen.

  24. Origineel geplaatst door Nick
    de iphone was een hype die overgaat en mensen gaan inzien dat ze gewoon bedrogen zijn kom op mensen denk na dit is nou eenmaal marketing…..

    sowiezo wil ik iets niet wat iedereen heeft maar goed dat is iedereen zijn mening

    veel mensen sluiten hun ogen nog

    Denk je nou echt dat de meeste mensen op dit forum zo naïef zijn?

  25. Hoe zit het eigenlijk met die batterijwissel.. doen mensen dat echt? ik heb het namelijk nog nooit gezien…..?

  26. Nog NOOIT nodig gehad. Mijn iPhone 3G houd het met gemiddeld gebruik zo’n 2 dagen uit. Mijn WiMo van vroeger hield het zonder 3g en wifi nog geen dag uit. Lag vanaf dag 1 al bijna continu aan de lader.

  27. Features…gebruiksgemak… met alleen “bereik” zou ik al blij zijn 🙂

  28. Ach, op de HTC kan je iig een betere Calendar applicatie draaien wat onmogelijk is op een iPhone. Erg vervelend.

  29. Heb ook een HTC vind het een ***apparaat doe mij maar iPhone

  30. Denk je nou echt dat de meeste mensen op dit forum zo naïef zijn?

    Ik denk dat de meeste mensen hier niet in staat (blijkend uit de reacties) zijn om een fatsoenlijke en objectieve vergelijking te maken, omdat daaruit al heel snel zou blijken dat er andere betere telefoons zijn.

    En over dat “populair” zijn van de iphone: de iphone wordt populair GEMAAKT maar is daarmee niet per definitie populair.

    Mijn voorstel: doe eens een shoot-out tussen een paar “populaire” telefoons (ik noem de N95/N96, HTC xxx, en de iphone). Of past dat niet in het thema van de site, bang om op tere puberzieltjes te trappen? 😉

  31. Ach, ik heb een iPhone. De HTC is ook een mooi apparaat en er zullen komende 2 jaar nog veel meer mooie apparaten op de markt komen, waarschijnlijk ook die zwaar beter zijn dan de iPhone. Dan kan Apple weer aan de bak om bovenaan te komen. Prachtig toch, zo gaat dat in een vrije markt.

    De dooddoener van dat het een overgehyped prul is, is net zo saai als dat het onjuist is. Ik hoop dat mensen hier nou eens een keer mee ophouden en met argumenten komen waarom ze niet voor de iPhone hebben gekozen.

  32. heb dat ding bij de release gekocht (gewoon vrij te krijgen,geen wachtlijst…) en was blij dat ik 14 dagen later toch iemand kon vinden die er nog een redelijke prijs voor wou geven.
    Wat een slecht toestel,zeg! Een touch screen dat er beter niet was geweest (hebben ze dan opgelost met de “pro” die een uitschuifbaar toetsenbord heeft), beretraag, stereogeluid om van te janken,etc… .

    de iphone die ik nu heb is de eerste gsm met een touchscreen dat functioneel genoeg is om te kunnen zeggen dat toetsen overbodig zijn (vind ik toch…) al wordt het dan toch stilaan tijd dat apple hun controle-fetish naast zich laat zodat je niet meteen moet gaan jailbreaken om dat ding een beetje toegankelijk te maken. ik denk maar aan Summerboard of Winterboard… een ander themaatje zou toch leuk zijn…

  33. Origineel geplaatst door Rob

    De dooddoener van dat het een overgehyped prul is, is net zo saai als dat het onjuist is. Ik hoop dat mensen hier nou eens een keer mee ophouden en met argumenten komen waarom ze niet voor de iPhone hebben gekozen.

    Nou komt ie (in de wetenschap dat ik hier nog ergens in de kast een iPhone 2G heb liggen maar die ik inmiddels niet meer gebruik):

    * Bereikbaarheid – zelfs met een KPN sim had de iPhone een slecht bereik, tenminste slechter dan de HTC Touch Pro
    * Querty TB ipv een virtueel querty TB waar geen mail op te typen valt
    * Corporate communicator access (op de iPhone niet beschikbaar)
    * HTC als BT modem te gebruiken in geval van nood
    * Fatsoenlijke FM radio voor onderweg
    * Fatsoenlijke GPS + navigatie software (voor op reis)
    * Aan te passen agenda (hetzij met 3rd party software)
    * Document editten (Office docs)
    * To-Do items sync met exchange
    * Speaker phone (ipv de iPhone crappy speaker)

    Voor mij de belangrijkste.

    (ps iemand nog een iphone 2G hebben haha)

  34. @Mark

    ga dan wat zeuren op een ander forum want dit is wel degelijk de IPHONE-CLUB!!!
    heb jij een iphone? Ik denk het niet,dus dan kan van jou hetzelfde gezegd worden als het over ‘objectief oordelen’ gaat… .

    Ik heb al heel wat andere merken gehad ( nokia,samsung,sony ericcson,htc ) en voor mij kwam SE op de 1ste en HTC op de laatste plaats! Ik ben nu zeer tevreden van m’n iphone (enkel een beetje ‘te’ gesloten…) maar zal nooit beweren dat er geen andere GOEDE toestellen zijn en eigenlijk ben ik het volledig eens met Rob:er zullen er nog vele volgen.
    Wat mij dan ongelooflijk tegen het hoofd stoot is het feit dat jij waarschijnlijk nog nooit een iphone in handen hebt gehad en dan zomaar wat komt spuwen… .

    De iphone is op dit moment de ENIGE telefoon met een touchscreen dat volledig met de vingers te bedienen is (zonder idiote stylus) en bovendien prima functioneert! Geen toetsen nodig dus, wat van bv de HTC touch diamond NIET kan gezegd worden en ik spreek uit ervaring! Niet van horen zeggen!

  35. @Mark
    mss heb jij te dikke vingertjes om op de iphone een mailtje te typen,maar als je gaat beweren dat je ‘t op de htc wel lukt,wel mijn beste dan bent u een zeveraar!

    Ik wil dan nog wel geloven dat het bij de HTC prima loopt maar op de iphone gaat ‘t minstens zo vlot!

    Of je loopt te prutsen met een stylus… wat dus overbodig is voor de iphone indien je normale vingers hebt 😉

  36. @kevin – Uhm, Kevin, wilt u mijn iPhone kopen? Uit NY Oktober vorig jaar (de 1G). Dus ik praat weldegelijk uit (en met) ervaring.

    Misschien is het niet mijn mening dat tegen het hoofd stoot, maar dat bord voor uw kop?

    Trouwens, uw stelling is incorrect: er zijn meerdere toestellen met touch screen en zonder stylus die met louter vingers te bedienen zijn.

    Uw reactie is heetgebakerd en puberaal, daarmee schat ik u op niet ouder dan 14.

  37. @Mark
    Sta me toe om te zeggen dat jij een arrogante kerel bent! Dus steek je iphone 2g waar de zon niet schijnt en surf lekker verder… forums zat!

  38. Origineel geplaatst door Mark

    Origineel geplaatst door Rob

    De dooddoener van dat het een overgehyped prul is, is net zo saai als dat het onjuist is. Ik hoop dat mensen hier nou eens een keer mee ophouden en met argumenten komen waarom ze niet voor de iPhone hebben gekozen.

    Nou komt ie (in de wetenschap dat ik hier nog ergens in de kast een iPhone 2G heb liggen maar die ik inmiddels niet meer gebruik):

    * Bereikbaarheid – zelfs met een KPN sim had de iPhone een slecht bereik, tenminste slechter dan de HTC Touch Pro
    * Querty TB ipv een virtueel querty TB waar geen mail op te typen valt
    * Corporate communicator access (op de iPhone niet beschikbaar)
    * HTC als BT modem te gebruiken in geval van nood
    * Fatsoenlijke FM radio voor onderweg
    * Fatsoenlijke GPS + navigatie software (voor op reis)
    * Aan te passen agenda (hetzij met 3rd party software)
    * Document editten (Office docs)
    * To-Do items sync met exchange
    * Speaker phone (ipv de iPhone crappy speaker)

    Voor mij de belangrijkste.

    (ps iemand nog een iphone 2G hebben haha)

    Kom op zeg, jij wilt beweren dat je een FM radio nodig hebt en dat je Office documenten wijzigt op je telefoon? Mag ik u feliciteren, u bent de eerste die deze eisen stelt 😉

    De iPhone heeft een prima aanpasbare agenda, welke uitstekend synchroniseert OTA met Exchange

    Het toetsenbord voldoet uitstekend met verschillende layouts voor emailinvoer/tekstinvoer

    Geen enkele last met KPN sim 🙂

    Maar ik ken idd iemand die dolgraag zijn HTC kwijt wil en een 2G iPhone zoekt, wat vraag je ervoor?

  39. Origineel geplaatst door big willemVind je het nodig om de batterij te verwisselen dan?
    Is wel nodig bij de HTC diamond die na een half uur navigeren zo heet wordt dat je er een ei op kan bakken en dan stopt met laden :$

    En voor sommige mensen is de interface ook belangrijk. Als je dat neppe aftreksel touchflow hebt draaien, verbruikt het toestel 70 % van cpu power ook niet echt fraai he.
    Kun je het natuurlijk uitschakelen maar dan hou je het oude lelijke windows mobile over.
    Heb de HTC diamond 3 maanden gehad, en gelukkig sinds een maand in het bezit van een iphone.

    Origineel geplaatst door MarkDit is natuurlijk niet heel raar. Kijk maar naar de specs van beide toestellen en bv losse toestelprijs.

    Op de iPhone worden “features” gehyped die standaard al een jaar geleden op de doorsnee HTC zaten.

    De iPhone is wat dat betreft een feature-loos en overhyped dure iPod (waarvan je niet eens de batterij even kan verwisselen hahahaha)

    AMEN,brother…AMEN!

  40. @Mark (ondermeer)

    Misschien is zaak om de wensen van de iPhone gebruikers niet gelijk te stellen aan die van jezelf. Een “objectieve” vergelijking is geheel niet op zijn plaats hier namelijk.

    Gebruikservaringen worden niet meegenomen, maar enkel technische prestaties, mogelijkheden en features worden naast elkaar gelegd en bekeken.

    Ik kan legio voorbeelden bedenken van producten die dan voluit winnen, maar toch worden afgeschoten in de markt (XP versus Vista?)

    Emotie is de belangrijkste USP hier, vandaar ook de af en toe emotionele reacties.

  41. dat de batterij van een iphone redelijk snel plat gaat is mss wel juist (hang er ook vanaf hoeveel je’r mee zit te spele…) maar apple heeft hier nooit iets anders gaan beweren.
    terwijl er bij de HTC touch grote beloftes worden gedaan en de batterij het eigenlijk niet veel langer uithoudt dan die van de iphone. Het gegeven dat ie superheet wordt tijdens het laden is ook correct (iphone wordt een ‘beetje’warm,wat perfect normaal is…)

    Zoals atquest het al een beetje zei is dit geen plaats om andere mobieltjes boven de iphone te gaan plaatsen,daar zijn andere forums voor.
    dit is dus de iphone-club !

  42. De iPhone heeft een prima aanpasbare agenda, welke uitstekend synchroniseert OTA met Exchange

    Nou de agenda functie ziet er dan wel mooi uit. Maar echt efficient werkt het niet. Als je nou gewoon een adresboek item kon gebruiken als afspraak titel (of zelfs subtitel) dan was ik al tevreden. Nu moet je bij elke afspraak de naam van de klant handmatig intikken.

    Allemaal dubbel werk en zo’n klein toetsenbord (met of zonder touchscreen) werkt hier toch als een vertragende factor.

    Wil jij beweren dat ik dit kan verwachten van een telefoon die inmiddels meer toegespitst is voor de zakelijke markt?

  43. Origineel geplaatst door Thomas

    De iPhone heeft een prima aanpasbare agenda, welke uitstekend synchroniseert OTA met Exchange

    Nou de agenda functie ziet er dan wel mooi uit. Maar echt efficient werkt het niet. Als je nou gewoon een adresboek item kon gebruiken als afspraak titel (of zelfs subtitel) dan was ik al tevreden. Nu moet je bij elke afspraak de naam van de klant handmatig intikken.

    Op mijn WM6 HTC telefoon was dit met de calendar ook niet mogelijk, (ik weet niet hoe het met WM7 zit) dus volgens mij kun je dit dan niet met elkaar vergelijken 🙂

  44. Vergeet niet dat hier ook nog de verkoop van alle simlock vrije toestellen in NL en mensen die naar buitenland gaan om zelf een iPhone te halen ook horen…

  45. Origineel geplaatst door Mark

    Denk je nou echt dat de meeste mensen op dit forum zo naïef zijn?

    Ik denk dat de meeste mensen hier niet in staat (blijkend uit de reacties) zijn om een fatsoenlijke en objectieve vergelijking te maken, omdat daaruit al heel snel zou blijken dat er andere betere telefoons zijn.

    En over dat “populair” zijn van de iphone: de iphone wordt populair GEMAAKT maar is daarmee niet per definitie populair.

    Mijn voorstel: doe eens een shoot-out tussen een paar “populaire” telefoons (ik noem de N95/N96, HTC xxx, en de iphone). Of past dat niet in het thema van de site, bang om op tere puberzieltjes te trappen? 😉

    Zoiets als dit bedoel je? http://www.bright.tv/series/smartphone-showdown

  46. Origineel geplaatst door Spanx<br/Zoiets als dit bedoel je? http://www.bright.tv/series/smartphone-showdown

    Leuke test! 😀

    iPhone dus 😉

  47. Origineel geplaatst door Thomas

    De iPhone heeft een prima aanpasbare agenda, welke uitstekend synchroniseert OTA met Exchange

    Nou de agenda functie ziet er dan wel mooi uit. Maar echt efficient werkt het niet. Als je nou gewoon een adresboek item kon gebruiken als afspraak titel (of zelfs subtitel) dan was ik al tevreden. Nu moet je bij elke afspraak de naam van de klant handmatig intikken.

    Allemaal dubbel werk en zo’n klein toetsenbord (met of zonder touchscreen) werkt hier toch als een vertragende factor.

    Wil jij beweren dat ik dit kan verwachten van een telefoon die inmiddels meer toegespitst is voor de zakelijke markt?

    Ik denk dat u meer geholpen bent met een blackberry of iets in die stijl.
    als uw mobieltje echt zo onmisbaar is in uw beroep,dan denk ik dat u zichzelf voor de gek hebt gehouden bij de aankoop van de iphone.

    apple probeert NU pas mee te spelen op de zakelijke markt maar heeft bij de release NOOIT staan verkondigen dat dit de ultieme zakentelefoon is.
    Ik denk wel dat de iphone potentieel heeft om dit te worden maar op dit moment is het een leuke ipod touch waar je mee kan bellen. En net daarom heb ik m’ gekocht!

    En dan uw probleem met het toetsenbord, oefening baart kunst… .

  48. Windows Mobile, daarom heb ik hem in ieder geval niet.

  49. Origineel geplaatst door Spanx

    Origineel geplaatst door Mark

    Denk je nou echt dat de meeste mensen op dit forum zo na�¯ef zijn?

    Ik denk dat de meeste mensen hier niet in staat (blijkend uit de reacties) zijn om een fatsoenlijke en objectieve vergelijking te maken, omdat daaruit al heel snel zou blijken dat er andere betere telefoons zijn.

    En over dat “populair” zijn van de iphone: de iphone wordt populair GEMAAKT maar is daarmee niet per definitie populair.

    Mijn voorstel: doe eens een shoot-out tussen een paar “populaire” telefoons (ik noem de N95/N96, HTC xxx, en de iphone). Of past dat niet in het thema van de site, bang om op tere puberzieltjes te trappen? 😉

    Zoiets als dit bedoel je? http://www.bright.tv/series/smartphone-showdown

    prachtig , spanx! Oblectief genoeg voor je ,markske?

    ‘t is allemaal maar hoe je’t bekijkt. God zij dank hebben we allemaal de vrije keuze (in belgie toch…) anders liepen we allen met hetzelfde mobieltje, en dan nog allemaal dezelfde beltoon…

  50. Goh. Wat zijn jullie hier ineens anti-iPhone geworden zeg!

  51. Ik heb oook de HTC voor het werk en wat een *** ding, ik heb inmiddels gevraagd voor een Nokia E71 WM7 is echt een hel.
    En wat is de diamond sloom uit ontzettend onvriendelijk qua gebruiksvriendelijkheid.
    Ben wel blij met mijn iPhone 2G, in januari komt de 3G dat weet ik nu al.

  52. ik heb die HTC eens goed bekeken en heb geen spijt van de aankoop van mijn iPhone 3G!

  53. @chb

    mee eens. daarom wacht ik tot kpn of vodafone hem officieel gaat verkopen. en meer mensen met mij denk ik.

  54. Als je alleen al nagaat dat mijn oma na minder dan 5 minuten precies wist hoe mn Iphone werkte?! Nou dat hoef ik met de HTC niet te proberen.. Die gooit ze zowat het raam uit..

  55. Altijd dat gezever over welke telefoon nou beter is.. Is grotendeels zeer subjectief. Waarom kom je uberhaupt als anti iphone-er op deze site !? :S
    Heb zelf een aantal WM toestellen gehad en de diamond heb ik ook getest. Nu is het altijd even anders met een andere telefoon.. maar dat touchscreen is nog steeds een drama! En WM blijft super traag. Ik ga voor de super gebruikers ervaring van de iphone.

  56. ik wilde hem eerst ook maar ik hoorde allemaal negatieve verhale over die telefoon dat die vaak vastliep en dan je meestal toch het stokje nodig had
    iphone is gewoon meer bekend
    en groter gebruiksvriendelijker en mooier!!

  57. Zeg Kevin, ik vind als iPhone gebruiker prettig als jij je wat minder aggresief opstelt in je uitlatingen naar andere posters in dit onderwerp. Gun de mening van een ander wat ruimte en respecteer andermans gevoelens.

    Een ware Apple liefhebber maakt het niet uit wat een ander van zijn of haar device vind en keert de andere wang toe.

    Zou je daarom aub willen stoppen met het plaatsen van venijnige en kwetsende reacties op mensen die het leuk vinden om dit forum te bezoeken?

  58. Wat een gezeik hier zeg. Ik heb een HTC en dat ding werkt heerlijk niks geen gezeik gehad. Heb die iphone 3g ook in me hnden gehad nou vin het ma een lomp ding die er uit ziet als of me neefje van 2 mee over weg moet kunnen. Ma wat ook zwak is dat de meeste hier niks kunnen hebben omdat sommige mensen dat ding niks vinden. Ma ja je zit dan ook bij de Iphone club (je heb ook overal een club voor tegen woordig).
    Maar ok veel plezier hier met de kinderachige gezeik ma bedenk voordat je verder gaat zeiken eerst maar eens dat HTC voor de werkers is en Iphone voor de pubers is die denken dat je dan stoer bent. Oja en als het om muziek afspelen gaat wint niks van een nokia. Greetz

  59. Oja en als het om muziek afspelen gaat wint niks van een nokia.

    Sorry maar daar kan ik alleen maar om lachen! 🙂
    iPhone = iPod = geweldig!

    Ik heb zelf een aantal WM modellen gehad, en die bevielen me prima… maar nu ik over ben gegaan op de iPhone wil ik niet meer terug. Vooral in touchscreen heeft de iPhone een streepje voor.

    Ow en trouwens… als je neefje van 2 er mee overweg kan… dat is toch een goed ding?!
    Je HTC Diamond is moeilijk en pas goed te gebruiken als je een tech geek bent, en dat maakt het een goed toestel???

    Of begrijp ik het nu verkeerd?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.