Reacties voor: HTC schendt twee Apple-patenten volgens rechter

HTC schendt volgens een rechter van de ITC twee patenten van Apple. Apple zou daardoor een importverbod
Lees het complete artikel → HTC schendt twee Apple-patenten volgens rechter
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Als de woordvoerder aangeeft dat er al maatregelen zijn getroffen om het patent te ontwijken. Is dat niet ook een soort van schuld bekennen dat het patent gebruikt word?

  2. Om welke toestellen gaat het nou precies?

  3. HTC quietly stolen

  4. Samsung Galaxy S2 599
    Terwijl Xperia maar 400 is
    Me broer moest 200 bij betalen

  5. Daar gaat de besparing die GSM fabrikanten zouden doen om voor Androïd te kiezen ipv hun in eigen huis gemaakt bestuursysteem. Straks blijven er twee grote spelers over, Microsoft en Apple hun systeem en als ik eerlijk moet zijn, ik vind Androïd serieus tegenvallen als OS, vlot werken doet het al helemaal niet.

  6. @Runaque: Heb jij zeker nooit een degelijk android toestel gehad ik heb een htc desire hd en htc sensation en het loopt echt allemaal vlot, Ik vind ook dat apple wel een beetje kan overdrijven met het verbannen je kan ook anders over een schikking komen.

  7. @Runaque: Ik heb een iPhone 4 en sinds kort een tablet op Android 2.3 en ken beide systemen dus, hoewel het misschien niet 100% vergelijkbaar is. Tot nu toe haalt Android het kwa gebruiksgemak niet bij iOS.

    Ook heeft het veel hogere hardware-eisen. De tablet draait op een 1GHz Cortex A8 (Samsung S5PV210) processor, die eigenlijk vergelijkbaar zou moeten zijn met de A4 van de iPhone. De iPhone is teruggeklokt naar 800MHz en moet veel meer beelddata verwerken (960×640 pixels tegen 800×480 van de tablet). Toch werkt de iPhone veel sneller en soepeler, reageert vlot overal op. Een collega heeft een Samsung Galaxy S op 1GHz die met 480×800 pixels net zoveel beelddata moet verwerken als m’n tablet. Die werkt echter wel een stuk soepeler, maar nog steeds vind ik het een omslachtig systeem.

    Kortom, als ik het objectief beoordeel, zonder het ene of het andere systeem te willen bashen, geef ik tot nu toe nog steeds de voorkeur aan iOS. Hoewel dat in de toekomst wel zou kunnen veranderen, beide systemen veranderen constant maar Android veranderd meer dan iOS (waarom zou je ook ingrijpende wijzigingen aanbrengen in iets wat al erg goed is).

  8. Haha moet je voor de grap eens even kijken op androidplanet naar de comments 😉

    OT: Ik vind dat Apple wel een beetje ver gaat in het najagen van hun patenten… Ze laten nauwelijks de mogelijkheid voor concurrentie over… En dan vroeger bij Microsoft wel klagen dat zij misbruik maakten van hun marktpositie…

  9. Patentoorlogen nemen steeds grotere vormen aan. Eigenlijk begrijpelijk als blijkt dat derden ongeoorloofd met je gepatenteerde ideeën gaan werken.

  10. een beetje concurentie is toch goed straks heeft apple het monopolie in de smartphones. flauw hoor apple.

  11. En daar gaan we weer met het doorgeschoten patent/auteursrecht. De verliezers: uiteindelijk de consument. De winnaars: advocatenkantoren. Politiek: doe er wat aan en verminder patent/auteursrechten.

  12. Ik dacht altijd dat het bij apple om de software ging en niet om de hardware. Gezien apple pc erg traag zijn kwa hardware. Maar ontopic als je logisch nadenkt zal je inzien dat HTC geen verbod krijgt, want dat zou erg slecht voor de economie zijn.

  13. Door de wijze van berichtgeving (in z’n algemeenheid gesproken) lijkt het wel of de boze buitenwereld het op de goede ideetjes van Apple gemunt heeft en dat Apple zich de rol van “slachtoffer” met graagte aanneemt als legitimatie voor het verzet hiertegen. Feit is echter dat Apple minstens een even grote patentdief is als HTC en Samsung. Apple is financieel echter een stuk sterker met zo’n 70 miljard op de spaarrekening…en kan zich dus een verliesje links of rechts veroorloven. Je hebt dan de keuze om met jouw geld d.m.v. innovatie de concurrentie voor te blijven of met jouw geld te proberen de concurrentie uit te schakelen. Vergeet niet dat in de VS een idee al heel gauw een patent is, zolang er maar een paar sleutelwoorden in staan.

    Ik moet er niet aan denken dat Apple (of wie dan ook) als grote “winnaar” uit deze patentgevechten komt. Als het eenmaal gedaan is met de concurrentie is het ook gedaan met de innovatie en betalen we als klant de (hogere) rekening. Als je een keuze uit 1 hebt trekt de producent aan de touwtjes en niet de consument.

  14. @Dennis:

    “Beide zijn erg fundamenteel en geven Apple de mogelijkheid om een verkoopverbod af te dwingen of licentiekosten te vragen van producten die er gebruik van maken.”

    Ik weet niet hoor, maar het staat gewoon in de tekst. Of een verkoopverbod afdwingen OF licentiekosten vragen voor producten die er gebruike van maken. Net als HTC en Samsung al doen aan Microsoft.

  15. @Alfred: Je hebt “een android 2.3 tablet” ten eerste betekent dat dat er niet echt een merk aan vast zit ( zal wel chinese onzin zijn ofzo) en ten tweede moet je bedenken dat Android 2.3 nooit gemaakt is voor tablets. Ik heb genoeg vrienden met iPhones die ook de hele tijd vastlopen hoor, mijn iPod Touch loopt ook gewoon heel traag als ik genoeg apps e.d. installeer. Ga ajb niet dingen vergelijken die niet vergelijkbaar zijn!

  16. WIE koopt een tablet met 2.3 dat is voor smartfone’s 3.0 is voor tablets

  17. Ze hebben een methode achter de hand voor het geval dat….!?!? Dus ze geven het toe….!

  18. Android is wel slecht maar de launchers zijn perfect die van HTC vooral die van Samsung is echt makkelijk en snel.
    Touchwizz 4.0
    Sense 3.0
    En dan heb je ook van die nerds die er zelf eentje maken die ook heel mooi is

  19. Ja zo kan ik ook goedkope smartphones op de markt dumpen. Goed dat dit soort rechtzaken er zijn. Want android hoe goed of slecht het ook is. Mensen kiezen alleen die telefoons omdat ze goed/gratis zijn.

  20. Origineel geplaatst door Leo van der Meer
    Ja zo kan ik ook goedkope smartphones op de markt dumpen. Goed dat dit soort rechtzaken er zijn. Want android hoe goed of slecht het ook is. Mensen kiezen alleen die telefoons omdat ze goed/gratis zijn.

    Whaha jij denkt zeker dat alle Android gebruikers ar, zijn en het kopen vanwege het geld… WRONG!
    T is waar dat iPhones overpriced zijn maar zelfs als ze 100 euro kostten zou ik ze niet gebruiken, sorry hoor maar niet zo dom redeneren

  21. Origineel geplaatst door Dennis
    @Runaque:Heb jij zeker nooit een degelijk android toestel gehad ik heb een htc desire hd en htc sensation en het loopt echt allemaal vlot, Ik vind ook dat apple wel een beetje kan overdrijven met het verbannen je kan ook anders over een schikking komen.

    Ik heb ooit een Samsung Galaxy S gehad en ik vind iOS veel beter ontwikkeld dan android. En inderdaad iOS is veel vlotter en werkt veel vloeiender dan android.

    Als HTC, Samsung, enz… graag Apple willen naäpen, dan moeten ze maar eens betalen wat ze nu pikken van Apple. Apple heeft de patenten dus geen discussie.

    Origineel geplaatst door itsme.nl
    een beetje concurentie is toch goed straks heeft apple het monopolie in de smartphones. flauw hoor apple.

    Als HTC, Samsung, enz… graag Apple willen naäpen, dan moeten ze maar eens betalen wat ze nu pikken van Apple. Apple heeft de patenten dus geen discussie.

  22. @nick: Samsung Android en HTC Android is heel anders want ze hebben een andere launchers

  23. Waar het allemaal om draait: geld. Welke patent er nou gebruikt bedacht of welk bedrijf het is alles draait om geld

  24. Who lg komt met een telefoon die 60 euro per maand kost 2 jari contract dus Android is duurder dan IPHONE

  25. Jeetje, wat zijn dat voor triviale patenten? Als patenten zó eenvoudig aan Apple worden toegekend gaat dat nog een groot probleem worden voor de rest van de markt. Slechte zaak wat innovatie betreft …

    Leuk voor Apple, maar uiteindelijk heel jammer voor de consument. Ik hoop dat dit soort belachelijke patenten voortaan niet meer worden toegekend, maar dat is gezien de geschiedenis ijdele hoop. 🙁

  26. Patenten in de smartphone/ict wereld zijn imo totaal doorgeslagen. Als Apple/HTC/Samsung voedselfabrikanten zouden zijn geweest dan zouden ze in de clinch liggen over de manier waarop men bijv. meel of bloem aan het gerecht toevoegd. Apple heeft daar een patent op dus mag HTC geen meel toevoegen op de manier hoe Apple het doet maar moeten ze zelf iets verzinnen. Dit gaat werkelijk nergens meer over.

  27. @Flozzo: Jij kan gewoon een iPhone niet betalen zeur!!!!

  28. @nick: Hoe bedoel je fanboy reactie en de galaxy s is een rampen toestel vooral aan het begin dat is samsung sowieso met mobiels maar goed, Ze proberen IOS helemaal niet na-apen het lijkt er totaal niet op.

  29. De patenten systeem van Amerika is waardeloos neem die van de eu over die is briljant

  30. Origineel geplaatst door Dennis
    @nick:Hoe bedoel je fanboy reactie en de galaxy s is een rampen toestel vooral aan het begin dat is samsung sowieso met mobiels maar goed, Ze proberen IOS helemaal niet na-apen het lijkt er totaal niet op.

    Een rechter tegenspreken is wel het domste wat je kunt doen, dus wie is hier de fan boy vriend?

    De helft van de laatste alinea is het scherpst en vat alles erg goed samen 🙂

  31. Origineel geplaatst door Jan
    @Flozzo: Jij kan gewoon een iPhone niet betalen zeur!!!!

    Whahah OK man, sorry, tuurlijk.
    Fanboys….

  32. Goed, dit zal niet het artikel zijn met de meest intelligente reacties, zo te zien. Kan dat niet wat beter, jongens?

  33. @Bubbly:

    Ik ben geen fanboy kan ik wel een htc telefoon hebben maar heb ook een ipod touch als mp3 speler.

  34. Origineel geplaatst door Dennis
    @Bubbly:Ik ben geen fanboy kan ik wel een htc telefoon hebben maar heb ook een ipod touch als mp3 speler.

    Als dat voor jou werkt prima toch? Maar om bij een Apple vs. Google discussie de term fanboy te gooien is een beetje 2009. Android-gebruikers zijn op Apple-gebruikers gaan lijken qua ‘team’-gedrag 😉

    Maar afgezien van dat, de rechter heeft wel geoordeeld dat de Galaxy-reeks afgekeken is van de iPhone en dat Samsung Galaxy-telefoons eerst aan Apple moet presenteren zodat Apple kan beslissen of het een te veel op de iDevices lijkt of niet.

    Enerzijds verneuken patenten alles wanneer het in handen komt van de verkeerde partij, maar anderzijds doen ze hun werk soms ook prima zoals tegen veel aspecten van Android.

  35. “Het typische van het hele verhaal is dat Apple haar overleving dankt aan hun “rebellenclub” houding tegenover Microsoft, zo’n 15 jaar geleden. Alle mensen die een hekel kregen aan de overdreven dominantie van Microsoft kozen indertijd voor het Apple platform. Pas later, toen Steve Jobs terugkeerde bij Apple, werd het bedrijf weer echt innovatief. Toen begonnen ook de successen met vernieuwende producten, zoals iMac, iPod/iTunes, iPhone en nu iPad. Inmiddels is de creativiteit op. Steve Jobs is ernstig ziek en Apple weet van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen. Nu speelt Apple van lieverlee boeman en kwade genius, want ze zijn kennelijk niet meer tot iets anders in staat.
    Dat is jammer, want op de lange termijn zullen ze voor deze houding worden afgestraft, en dat verdienen hun fraaie producten niet. Het permanente geprocedeer is duidelijk een zwaktebod; een blijk dat Apple het niet meer ziet zitten. Als ze die energie nou in vernieuwing hadden gestoken hadden ze hun voorsprong kunnen handhaven. Die zijn ze nu definitief kwijt. Verwachten we wat bijzonders van de nieuwe iPhone of iPad? Eerlijk gezegd: Ik niet. Dat is jammer. De advocaten winnen, en wij consumenten verliezen”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.