Reacties voor: HTC klaagt Apple aan over patentovertreding Mac en iOS

HTC heeft Apple aangeklaagd voor het overtreden van drie patenten. De aanklacht werd gedaan bij de districtsrechtbank van Delaware in de VS. Er loopt al een zaak bij de ITC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Wie stemt er ook voor de volgende stelling:

    Geen patenten-nieuws meer.

    Jo, bedankt.

  2. @Julianl: beetje kort door de bocht. Doe niet met je mee.

  3. Er moet altijd hout op het vuur gegooid worden he. Kunnen bedrijven niet gewoon kappen om allemaal Apple onderuit te halen. Waar is de liefde voor wetenschap gebleven? Laat ieder gewoon z’n ding doen en als iemand beter dan je is moet ze niet gaan janken en zeiken over patenten. Er komen alleen maar slechte dingen van patenten inplaats van goeie.

  4. @Michael: Bedrijven moeten dat inderdaad doen, maar apple zelf moet ook even normaal leren doen… apple klaagt nl. net zoveel mensen aan als andersom… Samsung in Europa? En er lopen wss ook veel zaken van apple TEGEN HTC en andersom… Tis een grote rotzooi…

  5. @Julianl: +1 over geen patentenpraat meer !!!

  6. Waarom koopt Apple niet gewoon al die flut bedrijven op, ben je meteen klaar met al dat gezeik..!

    Moet toegeven, Apple doet ook wel heel veel aanklagen, maar dat is denk ik ook een van de redenen waarom ze zo groot en sterk zijn geworden..!

    En alle andere bedrijven moeten gewoon zelf eens met iets innovatiefs komen.., lijkt me stug dat alleen bij Apple mensen werken die echt iets kunnen ontwikkelen..! Tenminste, Apple doet er wat mee..!

  7. @Rogier Colijn: Ik zou het nut van patenten niet eens inzien als iedereen elkaar toch maar aanklaagt. net zoals; “maar hij sloeg me eerst”. kinderachtig…

  8. @Julianl: Je hoeft het bericht niet te lezen, je hoeft zelfs niet te reageren.

  9. @Julianl: Jij hoort het liefst uit het niets dat je nieuwe iPhone 5 aankoop niet doorgaat en dat die nieuwe computer die je wilde kopen niet meer verkocht wordt?

    Hou jezelf die klep vooral voor als je van verrassingen en onwetendheid wat dat betreft houdt, maar a.u.b. niet voor mij, ik blijf graag op de hoogte zonder een andere site te bezoeken speciaal daarvoor 😉

    Origineel geplaatst door Michael
    @Rogier Colijn:Ik zou het nut van patenten niet eens inzien als iedereen elkaar toch maar aanklaagt. net zoals; “maar hij sloeg me eerst”. kinderachtig…

    Cool, dus als ik je in het echt kende en je een directe rechtse gaf zodra ik je zag, was alles goed tussen ons? 🙂
    En stel de politie pakte ons op, dan zou jij niet benadrukken dat ik de eerste klap uitdeelde? 😉

  10. @Bubbly: wat een gewelddadig voorbeeld haha. Dan moet je wel iets heel ergs hebben gedaan want ik sla niet zo graag :P. Maar als je het verdiend dan zou het na die reactie wel klaar moeten zijn ja. 😉

    Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat langzamerhand alles zich maar opstapelt. En dan wachten ze op elkaar totdat eentje opgeeft. Beetje eindeloos vindt je niet? Technologie staat namelijk niet stil en zo kan je elkaar eindeloos aanklagen.

  11. Wanneer gaan die stomme bedrijven nou eens KAPPEN met die *** patenten…

    Sorry hoor, maar iedereen valt elkaar aan… Het is gewoon niet leuk “spelen” meer voor de bedrijven!

    Als iedereen nou eens 90% van zijn patenten schrapt…

  12. Tis wreed ze. Hoe kan er nu goeie concurentie komen met al die patenten.

  13. @Julianl: Als we zouden moeten stemmen over een ban voor jou stem ik voor. Er staat in de titel patent en schijnbaar zijn er mensen die dan denken dat is niet leuk maar ik ga het wel lezen en dan mijn frustraties uitten.

    Dit is de iPhoneclub, hier verwachtten ik en menig ander alles te vinden omtrent de iPhone. Staat er iets in de titel wat mij niet interesseert dan lees ik het niet, zou jij ook moeten doen in plaats van te zeuren dat je iets niet leuk vind waartoe niemand je verplicht heeft om te lezen.

  14. @Rick Kerkhof: Als jij iets bedenkt wil je er toch ook geld voor zien?:p

  15. Patenten op technieken moeten gewoon helemaal geschrapt worden.

    Patenten op complete producten (zoals een iPhone), oke. Goed. Kan ik inkomen. Je moet toch je producten beschermen.

    Maar patenten op technieken die iedere kip met twee vingers in zijn oren (en een kip heeft niet eens vingers, kan je nagaan) kan bedenken zou echt 100% verboden moeten worden.

    Zoals het nu gaat is het net alsof het getal 1 gepatenteerd is. Niemand mag 1+1 uitrekenen zonder te betalen. En de som van tien enen moet je ook tien keer voor afrekenen natuurlijk. Kassa!

  16. @jasper: Daar heb je klanten voor.

    Zeker in het geval van de aanklagende appel is het belachelijk, want zij hebben een geweldig marketingapparaat. In principe hoeven ze helemaal niet aan te klagen omdat mensen hun producten toch wel blijven kopen.

  17. Iphone is een geweldig product. Apple is zeker een innovatief bedrijf. Maar wtf samsung aanklagen htc aanklagen over patenten en ontwerp. Hun hele ios 5 is gebassert op android en jailbrakescene

    en ik word ziek van van sommige apple fanboy comments.
    Apple kan niet ieder bedrijf zomaar overkopen. Wake up.

    en Micheal dude Apple is niet heilig. als zij niet begonnen waren met dat kinderlijk gedrag dan waren er nu niet zoveel rechtzaken. Apple moet eens kapen zielig te doen!!

  18. Als het zo verder gaat heeft straks iedereen een importverbod en een verkoopverbod :p

  19. Nou nou mensen, maak je niet zo druk. Het is alleen zo veel de laatste tijd.

  20. @De Enige Echte Anoniem: Patenten zijn er zodat je niet miljoenen in ontwikkeling stopt waarna iemand anders het gewoon klakkeloos kopieert.. En om ideeen te beschermen, stel jij had multitouch bedacht aan wie moet je het dan verkopen? Daarvoor zijn patenten, die zorgen dat een idee meer is dan lucht en dus verkoopbaar..

  21. Ik geloof dat ik gewoon een patent ga aanvragen op het aanvragen van patenten. Hier is vast wel een mooie case van te maken 😉

  22. Origineel geplaatst door jasper
    @Rick Kerkhof: Als jij iets bedenkt wil je er toch ook geld voor zien?:p

    Moet je het wel bedenken ja.

  23. @Michael: Lol, ik kwam ermee vanwege je opmerking over wie het eerst sloeg.. 😛 Zelfverdediging hè..

  24. @jasper: als ik iets bedenk dan wil ik zien dat het goed uitwerkt en veel mensen het gebruiken. Geld is ook leuk, maar op deze manier hoeft het dus echt niet.

  25. @jasper: Daarom zeg ik ook dat producten in hun geheel wel een patent moeten kunnen krijgen.

    Multitouch is ook iets dat iedereen kan bedenken. Het is zelfs een heel erg logische uitbreiding op het gebruik van een display dat je met je vingers kan bedienen, want de meeste mensen hebben er nu eenmaal tien van.

    Andere bedrijven die multitouch willen hebben moeten daar ook hard voor werken. Het is niet zo simpel als: “hey, leuk idee, dat doen we ook”. En daarom slaan patenten op simpele ideeen nergens op. Het kost niets om te bedenken, het kost veel om het te implementeren. Het patent gaat op voor het idee, niet de implementatie op zich.

    Leuk als je dan jezelf kapot hebt gewerkt en in de schulden hebt gestoken, als Apple of een ander bedrijf dan mooi bij jou aanklopt om te melden dat je nog meer moet betalen voor je eigen idee. Dat zijn bijna maffiose praktijken…

  26. Wie kaatst…

  27. @Jaxc: 2 moedeloos word je ervan

  28. @Bubbly: haha snap ik. In dat geval ben ik goed fout dan 😛

  29. @De Enige Echte Anoniem:
    Zo simpel was het anders niet, jarenlang feature telefoontjes met knoppen gehad, nietwaar? 😉

    Maar goed als je alleen het product patenteert, dan mag er dus maar 1 merk telefoon gemaakt worden. Elk ander telefoonproduct maakt dan inbraak op dat patent?

    En ja ik weet er niet het fijne van, maar anderen melden hier al dat als je niet een licentie probeert te slijten en/of aanklaagt om je patent te beschermen, je dat patent kan verliezen. Lijkt me dus sterk dat Apple dat dan zomaar voorbij laat gaan 😉

    Zeker niet als ze daarbij een concurrent moeten aanklagen. Dan besluit je toch om er volop tegenaan te gaan, althans elk gezond bedrijf zou dat doen in een kapitalistische markt.

  30. Origineel geplaatst door misterrrIphone is een geweldig product. Apple is zeker een innovatief bedrijf. Maar wtf samsung aanklagen htc aanklagen over patenten en ontwerp. Hun hele ios 5 is gebassert op android en jailbrakesceneen ik word ziek van van sommige apple fanboy comments.Apple kan niet ieder bedrijf zomaar overkopen. Wake up.en Micheal dude Apple is niet heilig. als zij niet begonnen waren met dat kinderlijk gedrag dan waren er nu niet zoveel rechtzaken. Apple moet eens kapen zielig te doen!!

    ik ben het helemaal met je eens want apple is er zelf mee begonnen om samsung en htc aan te klagen en nu willen zij natuurlijk apple terug pakken wat mij logisch is.
    Ik ben geen apple hater want ik heb bewust de iphone 4 overgeslagen want mijn bijna 2 jaar oude htc hd2 kan ik ook heel wat tweaken en ben tot nu tevreden.
    Ik heb pas een ipad2 aangeschaaft en wil wel graag de nieuwe iphone zien als die mij aanspreekt zal ik die aanschaffen want ik ben enu wel en beetje uitgekeken op de desing van htc want ze lijken allemaal op elkaar ook al is de inhoud goed maar ik wil nu iets heel anders.

  31. één ding is zeker… Als advocaat kom je zeker geen werk tekort.

  32. @CadmanF: Zo hoe ver zit jij in Jobs zijn kont?

  33. Vind het wel goed dat hun nu eens worden aangeklaagd, Ik vind apple namelijk wel een beetje ver gaan de laatste tijd.

    Ik ben dan geen android fanboy ook al heb ik een htc sensation en htc flyer, Maar vind het wel eens goed dat er terug gebeten word.

  34. Origineel geplaatst door hoi@Julianl: beetje kort door de bocht. Doe niet met je mee.

    Ik doe wel mee. Ben dat patenten gezeik beu gelezen.

  35. Origineel geplaatst door Dekon
    Origineel geplaatst door hoi@Julianl: beetje kort door de bocht. Doe niet met je mee. Ik doe wel mee. Ben dat patenten gezeik beu gelezen.

    Niemand verplicht je om berichten over patenten te lezen en nog minder om domme opmerkingen te maken.

  36. @julianl: sympathiek plan. Dat gehuil met de wolven dat hier plaatsvindt (gestimuleerd door iPhoneclub) begint vervelend te worden.

    @Michael:

    Dit is wel een beetje de wereld op zijn kop, hè? Het arme Apple dat zo naar wordt behandeld door de grote boze buitenwereld, huilie huilie. Je vergeet dat juist Apple alles wat los en vast zit, patenteert en dan anderen aanklaagt. En kennelijk ook nog eens op onjuiste gronden: http://webwereld.nl/nieuws/107599/apple-levert-onjuist-bewijs-in-zaak-tegen-samsung.html

  37. Vergeet niet hoe Apple vroeger is begonnen! Namelijk als een kleine vrucht, schoppend tegen het “grote” Microsoft! Vroeger stond een groot deel van de huidige iPhone-gebruikers te zwaaien met een Windows95 doos alsof het een nieuwe iPad was! En dat is ook geen garantie voor de toekomst gebleken!
    Ook toen werd er gestrooid met Patentrechtzaken. (voornamelijk door Microsoft!) En die taak neemt Apple een beetje over! Ik vind dat persoonlijk erg jammer. Je hebt best wel eens kans dat er zo een verrassende winnaar opstaat!

  38. Origineel geplaatst door v8x
    Origineel geplaatst door DekonOrigineel geplaatst door hoi@Julianl: beetje kort door de bocht. Doe niet met je mee. Ik doe wel mee. Ben dat patenten gezeik beu gelezen.Niemand verplicht je om berichten over patenten te lezen en nog minder om domme opmerkingen te maken.

    De ironie druipt gewoon van jouw opmerking af. Als je echt slim was had je beter je domme bek gehouden.

  39. De advocaten zijn enige die beter worden van deze rechtszaken.

  40. @Dekon: Als jij nou eens begint met het stoppen van lezen van dingen die je niet interesseren. Als je dat dan niet kan laten weerhoud je dan op zijn minst van het posten van totaal nutteloze reacties waar niemand beter van wordt.

    Wat mij betreft mag er wel strenger opgetreden worden tegen figuren zoals jou. Ongetwijfeld zal de meerderheid deze berichten wel intetessant vinden en zo niet zullen ze het niet lezen, daarnaast zullen ze reacties van figuren zoals jou wel onbeschoft en totaal nutteloos vinden.

    Misschien eens naar de Fok! Klb gaan en daar je frustraties uitten.

  41. Waar ik van baal is dat het geld wat ik betaal voor een fraai product, zei het htc, Samsung of Apple. Door al die rot patentzaken in de zakken belandt van advocaten die niets hebben met techniek en innovatie, waardoor praktisch gezien het geld gewoon weggegooid wordt.
    In de medische wereld zouden ze het parasieten noemen. Zinloos en slecht voor het orignele organisme.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.