Reacties voor: HTC klaagt Apple aan en eist importverbod iPhone

HTC heeft een klacht bij de International Trade Commission (ITC) ingediend tegen Apple, waarin ze een importverbod van iPhone, iPad en iPod touch eisen.
Lees het complete artikel → HTC klaagt Apple aan en eist importverbod iPhone

Reacties: 49 reacties

  1. Advocaten hebben het er maar druk mee…

  2. Net goed! Wie kaatst….

  3. Daar gaan we weer…

  4. Heeft iemand hier genoeg juridische kennis om mij te vertellen of ik zowel Apple als HTC kan aanklagen wegens het constant aanklagen of aangeklaagd worden?

  5. Origineel geplaatst door Jurf
    Advocaten hebben het er maar druk mee…

    Advocaten winnen altijd. 🙂

    * Niet altijd de rechtzaak maar wel met een de dikke factuur voor hun diensten richting de opdrachtgever voor degene die het niet snappen.

  6. Mamma, hij heeft mijn bal gestolen, en nu kan ik niet meer spelen! :'(

    Ik vind het allemaal maar kinderachtig geneuzel. Zorg gewoon dat je goede producten maakt, en dat je dat beter doet dan je concurrenten. Zo niet: dan ben je gewoon niet goed genoeg. Grow up. Deal with it.

    Geldt overigens net zo goed voor Apple als HTC, of voor het bedrijf uit het vorige nieuwsbericht dat vindt dat Safari op de iPhone hun patent schendt…

    Zou een mooie boel worden als ik een patent op ronde ballen zou hebben.

  7. @richardgv: Niet te vergeten dat HTC hiermee begon, althans volgens een ouder bericht.

  8. @Rian: in america betaal je advocaten niet als ze de zaak niet voor je winnen.

    Zal bij Apple en htc wel anders zijn maar als normale burger wel.

  9. @Dekon:

    Dat doen we wel… Rechtzaken betekenen kosten. Bedrijven willen een bepaalde marge maken op hun producten. Ergo: duurdere producten.

    De consument verliest uiteindelijk altijd…

    Ik betaal liever minder voor hetzelfde, of wanneer dat geld wordt gestoken in innovatie, betaal ik liever hetzelfde voor meer 🙂

  10. Het begint langzamerhand…
    Apple vs. Nokia, Microsoft, Adobe, HTC, Google etc. (wat betreft die rechtzaken dan)

    @iphone, Waarom haat je HTC? Laat Apple lekker ze gangetje gaan? Apple flikte HTC dit 2 maanden geleden ook (toen met maar lieft 20 patenten),

    https://www.iculture.nl/62853/apple-wil-rechtszaak-tegen-htc-wegens-inbreuk-op-20-patenten/

  11. Origineel geplaatst door Michael A.
    Het begint langzamerhand… Apple vs. Nokia, Microsoft, Adobe, HTC, Google etc. (wat betreft die rechtzaken dan)

    En ze kunnen het stuk voor stuk niet hebben dat Apple met de betere ideeën komt..

  12. Apple houdt zich braaf aan andermans patenten (geen 4G, geen HD content, geen 1020p, geen frontcam, geen processoren > 1Ghz, FM radio niet geaktiveerd, geen bestandsdeling, geen BT device profielen, geen innovatie)
    Ze melken alleen hun middle-of-the-road positie en hun GUI uit met achterhaalde hardware.

  13. uiteindelijk maakt het allemaal geen enkele moer uit. Alle electronica en ICT bedrijven maken gebruik van elkaars producten om hun eigen productlijn voort te blijven stuwen. Als ze daarbij patentjes overtreden simpelweg doordat het technologisch nog niet anders kan of niet mogelijk is dan doen ze dat. Dit soort heisa geeft aan dat de enige speler die hiervan profiteert het patentbureau zelf is. Mijn mening; Geef de algehele Patent industrie vrij en laat hiermee alle claims ook vrij. Heb je al dit gedoe ook niet.

  14. @Jens Kortmeijer: De ironie druipt er vanaf… 😉

  15. Door deze berichtgeving lijkt het erop of ‘heel’ Apple (of een concurrent) patenten aanvecht of verdedigt. In de praktijk komt het erop neer dat Apple (of conc.) gewoon producten blijft maken en verkopen, maar dat de juridische afdeling dit regelt. Is in feite een bedrijf (BU) binnen het bedrijf. En is ook hun goed recht, daar is het rechtssysteem voor. Als iets je niet aanstaat, dan kun je dit aan een rechter voorleggen die dan vervolgens uitspraak doet en daarmee is de kous af. Dus laat iedereen gewoon zijn/haar belangen verdedigen is niks mis mee. Hoe zou je het zelf vinden als je iets unieks uitvindt en produceert waarna een ander dit doodleuk kopieert en ook op de markt brengt? Dus hoezo patenten afschaffen?

  16. Het lijkt Dallas of Dynasty wel… Wat een drama allemaal hier. Op een iPhone-site zoals deze artikelen schrijven over rechtzaken betreffende patentbreuken, en dan gaan hierop van die Microsoft/Google/htc- heikneuters liggen zeiken dat het net goed is dat Apple wordt aangeklaagd. HALLOOO! Wake up!!! Moeten die zeikers niet naar de bijeenkomst van Pro-zure-Microsoft blablabla-against-Apple Symposion????
    Ik vindt dat Apple het helemaal niet slecht doet!! Eindelijk een fabrikant die producten produceren die prima en gebruiksvriendelijk werken, en de halve wereld is jaloers. Hebben ze Michael Jackson ook niet zo vernietigd??? Wat een laffe zeikers allemaal! En die patentoorlogen in die industrie zijn daar aan de orde van de dag. Alleen bij Apple zijn ze nu flink aan het zeuren want die boren een markt aan wat geld oplevert en de andere kinderen kunnen het niet velen!!
    Enne… Hou je niet van de iPhone, iPad… Of wat dan ook? Ga naar Google, HTC, of wie dan ook en koop hun zooi en ga anderen ermee lastig vallen….
    Ik ben een Apple fan in hart en nieren en ik vind ze prima werk afleveren. voor mijn beroep werk ik ook met Microsoft producten en das ook niet slecht….maar Apple scoort beter!!! Koop wat jij het beste lijkt en laat anderen in hun waarde. En wat betreft die patenten, laat ze het daar maar lekker uitzoeken, ik geniet van de iPad opde bank en speel nog eens een potje Shanghai HD. Welterusten!
    J

  17. Its all apples fault with all these problems , they started attacking other companies and now look at the mess thats happening , bet apple wish they did not start the war now as the only people who will loose is us

  18. @René: Hier haal je patent en copyright door elkaar. Het afpakken van ideeën is juist al beschermd in copyright, wat je automatisch hebt. Patenten zijn verhandelbaar, en daar ontstaat een hoop ellende door. Ik ben (als software ontwikkelaar) dan ook blij dat er geen patenten zijn in Europa (maar gelukkig wel copyright).

  19. Kijk, in de normale wereld gaat dit misschien wel op. Maar elk grote techno-multinational neemt tegenwoordig patenten op ALLES, of ze er een schroefje links om of rechts om in draaien, of ze een scherp hoekje of een afgerond hoekje op hun producten doen, en zelfs algemene concepten als “via een of andere manier draadloos communiceren met een ander” zonder te specificeren hoe of wat. Daar maken Apple, Google, Microsoft, HTC, noem ze maar op zich allemaal schuldig aan.

    Het lijkt wel de trend om een patent niet zo te zeer gebruiken om je eigen technologische ontwikkelingen te beschermen, maar eerder om stokken te creëren om tussen de spaken van de concurrent z’n fiets te gooien..

    Origineel geplaatst door hxnk
    Mamma, hij heeft mijn bal gestolen, en nu kan ik niet meer spelen! :’(

  20. Wat een zielige gasten. Voor mij mag htc failliet gaan. Die hebben nog nooit een fatsoenlijke telefoon gemaakt.

  21. @ Jan van de Huygevoort:

    Dat je een apple fan bent had je niet hoeven vermelden hoor, dat was zo ook wel duidelijk.
    Waarom ben je een zeikerd als je zegt dat het net goed is? De afgelopen weken hebben we regelmatig berichten gezien dat Apple een ander aangeklaagd heeft dus wat is het probleem dat ze dat zelf ook overkomt?
    En HTC maakt geen zooi, ik zou zeggen probeer eens een HTC en je merkt het.
    Leuk dat je zegt dat je een ander in z’n waarde moet laten, de rest is dus geen zeikerd!

    OT nu.
    Het wordt tijd dat het kinderachtige gedoe over is en dat ze in de USA gewoon de Europese patentregels overnemen zodat innovatie niet tot dit gezever leidt.

  22. Ik vind het zo langzamerhand een zielige vertoning.

    Ik zou zeggen: Apple, laat ze maar komen.

  23. Toen ze dat metalen randje patenteerden dacht ik inderdaad “stel gare idioten, ik wil helemaal geen k..trandje dat alleen maar krast. Kom eens met een paar van die 100 dingen waar we WEL op zitten te wachten”
    Sindsdien weinig impressed.
    De focus is verkeerd.

  24. Mag je bedenken wie uiteindelijk de rekening betaalt @Jurf:

  25. @Jens

    en toch verkoopt het, raar he?!

    Gewoon een geweldig gebruikers ervaring!

  26. Hier lees dit maar eens: deze man bij de Washington Post schrijft meer van deze interessante artikelen. Die weet tenminste waar uw het over heeft:

    http://voices.washingtonpost.com/fasterforward/2010/05/htc_to_apple_we_can_litigate_a.html

  27. whahah volgens mij wordt het een beetje standaart nu dat ze elkaar aanklagen 2 atrikelen hier onder wordt apple ook aangeklaagt

  28. Origineel geplaatst door Freek: En ze kunnen het stuk voor stuk niet hebben dat Apple met de betere ideeën komt..

    Je houdt er een gekleurd wereldbeeld op na, Freek. Met jou aan haar zijde heeft Apple altijd gelijk.

  29. HTC… ja HTC zakt weg in het drijfzand…

  30. Concurentie is gezond, maar dit is echt ziek. Ze gunnen elkaar het verlies nog niet eens. Als de automobiel industrie zo werkte hadden we inmiddels maar een paar typen auto’s, een met vierkante wielen, rechthoekige wielen, driehoek wielen en ronde wielen. Tot dat er een slimmerik komt met trapezium wielen.
    De fabriekanten hebben duidelijk meer zin in de rechtbank dan in R&D.

  31. Ik pleit voor een houdbaarheidsdatum voor Hardware/Software/GUI gerelateerde patenten. Max 3. jaar geldig, ongeacht of je zelf iets met een patent wil doen. Dat geldt dus ook voor Apple. Verlengen is geen optie.

  32. Origineel geplaatst door John
    Wat een zielige gasten. Voor mij mag htc failliet gaan. Die hebben nog nooit een fatsoenlijke telefoon gemaakt.

    Voor velen is Apple geen merk maar een geloof helaas een fundementalistisch geloof ook nog;(

  33. HTC innovatief? Haha laat me niet lachen joh Slechte toestel merk wat ik ooit in gebruik had. Ze proberen altijd op korte termijn alles na te maken en updates kan je vergeten.

    Nu Apple er is moeten ze ook de reclames immiteren zoals ze momenteel op de Nederlandse tv doen. Hoe bedoel je innovatief het is gewoon copy/paste.

  34. Origineel geplaatst door John
    Wat een zielige gasten. Voor mij mag htc failliet gaan. Die hebben nog nooit een fatsoenlijke telefoon gemaakt.

    HTC heeft zeker wel stevige telefoons gemaakt die je zomaar kan laten vallen. Dat kan ik niet van m’n iPhone zeggen helaas.

  35. Interessante discussies hier zeg. Ik moet zeggen dat er niet heel veel verschil in de producten zit. Persoonlijk zou ik een Iphone en de Nexus One kopen, Nexus is sneller maar Iphone is meer gebruikt dus meer apps. Voor de rest zijn de grote verschillen ver te zoeken. Wie nou eerder was, maakt niks uit. Het gaat om de kleine details waar mensen voor vallen. Apple is design, HTC is tikkeltje betere kwaliteit en meer keuze. Bij een Iphone is het makkelijk als je een Mac hebt, bij een HTC met Android is het makkelijker als je al google-diensten gebruikt. Er is dus eigenlijk geen betere.

    Als jullie met dat in gedachten verder discussiëren, gaan de berichten weer gewoon over de artikelen.

    Btw, ik vind het ook een nutteloze patent-oorlog.

  36. Origineel geplaatst door Jim Kroon: HTC heeft zeker wel stevige telefoons gemaakt die je zomaar kan laten vallen. Dat kan ik niet van m’n iPhone zeggen helaas.

    Ik hoop niet dat dat je enige pro HTC opmerking is… Er bestaan nog nl iets van hoesjes die datzelfde bereiken zonder al te veel onder de estetische waarde van andere telefoonmakers te dalen… Anyway, een loze discussie dit juridische geharrewar: gief iPhone 4th gen! Dan zien we wel hoe lang Apple nog een leven beschoren is in desmartphone markt..

  37. Je moet je phone ook niet laten vallen, malloot. Alleen kleine kinderen laten dingen uit hun handen vallen 🙂

  38. denk dat apple het een beetje verkeerd aanpakt op het moment door in toch relatief korte tijd veel ruzie met andere bedrijven te maken.

  39. Wederom een mooi voorbeeld waarom het hele softwarepatentencircus meer schade toebrengt dan dat het innovatie stimuleert. Gewoon alle softwarepatenten ongeldig verklaren, van alle partijen.

  40. Origineel geplaatst door Freek
    Origineel geplaatst door Michael A.Het begint langzamerhand… Apple vs. Nokia, Microsoft, Adobe, HTC, Google etc. (wat betreft die rechtzaken dan)En ze kunnen het stuk voor stuk niet hebben dat Apple met de betere ideeën komt..

    btje naive uitspraak… wellicht maakt apple mooiere ontwerpen, maar hoe komt het toch dat al die bedrijven die al jaren in technologie investeren nu opeens ALLEMAAL apple aanklagen… zou het misschien dan toch waar zijn: dat apple gewoon flink wat technieken geleend heeft.

    uiteraard doet elk merk dat, alleen Apple doet altijd alsof ze altijd maar de eerste zijn en dat zijn ze simpelweg niet.

  41. Toestelletjes zullen wel niet veel goedkoper worden de komende jaren 😉

  42. Zozo, het geld en de tijd loopt maar door.. Als Apple nou eens wat nuttigers ging doen dan alleen maar patenten vragen en andere mensen ermee lastig vallen zouden we al ergens met de 26igste generatie iPhone zijn.. Niet echt natuurlijk maar sirieus er zijn ergere dingen op de wereld dan, zo’n beetje elke dag over iPods en iPhone patenten te gaan zitten praten! Laat dan je advocaat wat leuks bedenken ofzo..
    Nou tot zover mijn reactie.

  43. Wanhoopspoging van HTC!! Als je weet hoeveel patenten Apple heeft op de iPhone en alleen al op het scherm dan valt er niets te verdienen voor HTC met hun enkele patentjes!!

  44. @Roland: Je moet je maar eens meer verdiepen in Apple, dan weet je hoe het precies in elkaar zit. Je weet mijn god niet hoeveel patenten Apple heeft, en het zijn er veel en veel meer dan de concurrentie.

    Nokia en andere bedrijven mogen Apple wel aanklagen en Apple niet? Het maakt niet uit of Apple als eerst een bedrijf aanklaagt of een tegen aanval doet, Apple heeft altijd ongelijk bij mensen zo als jouw! En als Nokia of HTC of een andere bedrijf Apple aanklaagt dan hebben hun altijd gelijk. Beetje onrealistisch.

    Als je weet hoeveel geld Apple heeft gestoken in hun technologie dan zal je wel anders praten. Apple is niets voor niet het op een na grootste technologie bedrijf van de wereld na Microsoft. En volgens mij hebben ze het meeste cash in zak met meer dan $40 miljard.

  45. @vuong pham:
    voordat je met dat soort antwoorden komt is het wellicht een idee om eerst nog een keer na te denken.

    hoe kan het zijn dat Apple, een computer bedrijf, meer patenten heeft dan Nokia, een telefoon bedrijf. Dat is in dat geval dus ook onzin.

    als je het verhaal wat ik gepost heb goed gelezen heb dan zie je ook dat ik meld dat alle bedrijven dat doen, dus niet alleen Apple.

    ik weet niet hoe je erbij komt dat Apple in mijn ogen altijd ongelijk heeft en dat Nokia of HTC altijd gelijk heeft in mijn ogen? Ik bedoel alleen aan te geven dat ik klaar ben met die kinderachtige patentenstrijd die helemaal nergens op slaat. help elkaar ipv elkaar tegenwerken. daar schiet niemand wat mee op. nu krijg je voor elk dom wissewasje weer een nieuw patent (lees het bericht over een patent over integratie van facebook
    in het OS, om maar 1 dom voorbeeld te noemen).

    Apple heeft altijd ongelijk bij mensen zo als jouw

    wat bedoel je daar precies mee? ik ben de gelukkige eigenaar van een Macbook, Macbook Pro, Mac Mini en een iPad. jammer dat fanboys zoals jij, altijd met dat soort kneuzen reacties komen. doet me weer herinneren waarom ik eigenlijk deze site probeer te vermijden.

  46. Jongens…..Welkom in Amerika! Heel het leven gaat daar zo, dus ook bij Apple…..de politiek (verkiezingen) geeft ook nog eens het foute voorbeeld! Lekker moddergooien!

    Maar ze maken nog steeds mooie en goede shit!

  47. kleine toevoeging, ik zie dat ik het stukje over de patenten net verkeerd verwoord heb.

    ik doel natuurlijk op de patenten in de telefonie, niet de andere patenten.

  48. Jajaja.. Het is me allemaal wat. Het is een soort politieke strijd tussen verschillende bedrijven met allemaal kleine bondgenootschappen. Bijv: HTC haal Microsoft erbij en dan kan HTC daar weer wat patenten van lenen zodat ze machtiger zijn dan Apple. Maar daar laat Apple het niet bij zitten want, die gooit er nog een advocaatje overheen. Maar uiteindelijk komt er een groot domino-effect en ligt de strijd even stil en gaan ale bedrijven weer rustig aan er werk 🙂 !

    Als je dit zou vertalen dan krijg je een mooi verhaaltje over hoe ik er, over denk haha!

  49. Origineel geplaatst door Ernst: @René: Hier haal je patent en copyright door elkaar. Het afpakken van ideeën is juist al beschermd in copyright, wat je automatisch hebt. Patenten zijn verhandelbaar, en daar ontstaat een hoop ellende door. Ik ben (als software ontwikkelaar) dan ook blij dat er geen patenten zijn in Europa (maar gelukkig wel copyright).

    Ah… je hebt helemaal gelijk! Thanx!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.