Reacties voor: HTC gebruikt Google-patenten in rechtszaak tegen Apple

HTC gaat 9 patenten van Google gebruiken om zich te verdedigen tegen Apple. Het gaat om voormalige patenten van Motorola, Openwave en Palm. Inzet is het besturingssysteem Android.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Geen goed artikel. Vertel dan wat voor patenten, en wat de kansen zijn voor htc. Nu is het een half/half artikel: ergens over beginnen maar het niet afmaken. Zet het dan niet online.
    Niet om negatief tegen iphoneclub te zijn, ik lees dagelijks jullie site met veel plezier, maar soms mis ik de aanleiding om een artikel te schrijven/publiceren

  2. Het loopt nu allemaal wel erg op met de ‘grote’ smartphone partijen.
    Apple, Samsung en HTC (Google).
    Vind Apple nu wel erg ver gaan en denk zelf op de lange termijn zij zichzelf zo in de vingers snijden zo tte ‘strijden’ tege de rest.
    Tuurlijk de concurrentie strijd is hoog, maar heeft Apple niet altijd geknokt om bij de grote ‘jongens’ te komen?
    Was het motto niet ‘Don’t imitate but innovate’?
    Is zeker Apple zich aan houdt.
    Nu hebben ze zichzelf, Apple, echt wel op de kaart gezet, iPod, iPhone en niet te vergeten de iMac/Book.
    Geen twijfel over mogelijk!
    Gelijkenissen zul je altijd hebben, maar that’s the game to stand out.
    Apple doet het goed zoals algemeen bekend is, maar wanneer gaat het ophouden?
    ……

  3. Inderdaad half artikel

  4. Volgens mij geeft het hamburger icoontje aan dat het om ‘snack nieuws’ gaat.

    Oftewel, aannemen voor kennisgeving en indien je echt nieuwsgierig geworden bent, inspireert het je om dat Google zoekvenstertje rechtsboven in je scherm eens te gebruiken…

  5. “Beetje onzin om die (met risico op juridische nuanceverschillen) te gaan vertalen.”

    Zeg dan gewoon dat het te lastig is voor je…

  6. @Paul: Wat een bijzonder domme en ongefundeerde uitlating. Uiteraard gaat de redactie niet alles vertalen en een uitgebreid artikel over deze kwestie schrijven. Als je namelijk verstandig nadenkt, weet je dat het overgrote deel van de doelgroep niet thuis is in de juridische terminologie of überhaupt niet eens geïnteresseerd is. Ben jij wel geïnteresseerd in een detailweergave van de kwestie, zoek dan een andere nieuwsbron of ga zelf op research uit. Maar gezien het feit van je uitlating betwijfel ik of dit in je opgekomen is. Uiteraard weet ik dat Gonny zich ook prima zelf kan verweren, maar toch wil ik mijn mening hierover geven.

    On-topic:
    Hopelijk hebben die patenten enig waarde voor de zaak, aangezien ik van mening ben het niet goed is dat Apple een soort monopoliepositie zou kunnen verwerven.

  7. Luitjes. voor het volledige artikel kan je ook terecht op de Zusterpagina van Iphoneclub.nl > Androidworld.nl < daar staat veel meer informatie beschreven over de HTC aanklacht tegen Apple..

    Ow, en please, de meeste Droid-gebruikers hebben ook een iPhone, iPad of groter! gewoon nuchter toch!

  8. @iPhoneuser1000 – Het is bewust een kort nieuwtje (snacknieuwtje). Aangezien we geen Webwereld, Octrooiblog.nl of Juristenclub.nl zijn, hebben we al een tijd geleden besloten dat we geen ellenlange artikelen over patentzaken zullen schrijven, vooral omdat de stapjes zich in rap tempo opvolgen. Voor 90% van onze bezoekers is dit steekspel niet relevant, helemaal omdat deze zaak ook nog in de VS speelt

    @tom – Lees de toelichting. Bovendien zijn die beschrijvingen van de patenten nogal lang en nietszeggend. Beetje onzin om die (met risico op juridische nuanceverschillen) te gaan vertalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.