Reacties voor: HTC en Samsung niet bang voor iPhone 3G

Smartphonemakers HTC en Samsung hoeven niet bezorgd te zijn over de introductie van de iPhone 3G. Volgens onderzoeksbureau Primasia is er ruimte genoeg voor andere aanbieders.
Lees het complete artikel โ†’ HTC en Samsung niet bang voor iPhone 3G

Reacties: 27 reacties

  1. Als qua mogelijkheden bekijkt zijn HTC devices natuurlijk erg compleet, completer dan de iPhone. Alleen het OS lat te wensen over, hoewel HTC het nog enigszins comfortabel maakt met hun eigen ‘touch-flo’ schil.
    Ik verwacht ook niet dat iPhone het gaat winnen van HTC en andere WM-devices. Daardoor is de prijsstelling waarschijnlijk niet gunstig genoeg.
    Voor een huis-, tuin- en keukengebruiker zal een WM-device betaalbaarder en laagdrempeliger zijn.

  2. Over de Xperia X1 Van Sony Ericsson wordt zo goed als nooit iets gezegd..
    Bizar.

    Lijkt mij eigenlijk ook wel een goeje smartphone
    wachten tot hij gereleased wordt..

  3. Die Omnia ziet er lang niet verkeerd uit zeg. Dat wordt denk ik wel een concurent. Zeker omdat ie zoveel goedkoper is. Maar zodra ik dat windows vlaggetje met ‘start’ links bovenin zie weet ik weer dat ik nooit meer WM als besturingssysteem wil hebben. Ik ga nog steeds voor de iphone 3g.

  4. Triest hoor die iPhone wannabies!!

  5. De HTC Touch pro die in augustus op de markt komt is dan ook fenomenaal! Ik denk dat ik voor beiden ga. Ik mail en sms veel met mijn telefoon en daarom vind ik zo’n toetsenbord wel handig. Heb dat ook op mijn Tytn.

    Overigens begrijp ik niet waarom er zoveel geklaag is over WM. Je moet gewoon niet al te veel applicaties installeren die niet goed geschreven zijn. Dat zal zeer waarschijnlijk ook voor de iPhone gaan gelden.

  6. @Gio:

    Ik heb zelf ook een iphone gehad, en inderdaad niet de juiste applicaties. En heb het ding ook 4 keer compleet moeten “wipen” om er iets mee te kunnen. Het gekke ding ging niet eens meer aan of uit ๐Ÿ™‚

    Als je een device standaard gebruikt, is het betrouwbaar genoeg. Zelfs windows mobile ๐Ÿ˜‰
    Heb ook symbian devices, geld hetzelfde voor. Ook de E90 en n95 wel eens terug naar af moeten doen. Echter zoals bij de iphone dat hij echt NERGENS meer op reageert heb ik bij geen enkel ander device gehad trouwes.

  7. Hoe dan ook, breekt er voor alle gsm liefhebbers een mooie tijd aan! Eindelijk af van die saaie modelletjes van Nokia, die eigenlijk toch voor geen meter werken en alleen maar ellende veroorzaken.
    Moet toch even kwijt dat ik denk dat HTC en Samsung het draagvlak van de Iphone onderschatten. Ook de gebruiksvriendelijkheid en het customizen van je Iphone zal waarschijnlijk bij HTC en Samsung moeilijker zijn.
    Snap eigenlijk niet dat je het toetsenbord van de Tytn relaxed vind. Heb me uitermate gestoord aan telefoongespreken, zoals voicemail of helpdesks waar je cijfers opeenvolgend moet invullen. dus bijvoorbeeld 2 om je berichten te wissen. Moet je hem toch weer openschuiven of je moet zo handig zijn met je vingers om de kleine 2 in te drukken. Stylus er iedere keer uithalen is ook niks. De Tytn is goede telefoon, maar te groot, te lomp en niet handig in gebruik. Voor leken is deze telefoon nog moeilijker, neem als voorbeeld al je eigen voorbeeld, applicaties installeren. Ik denk niet dat het probleem is dat ze niet goed geschreven zijn, maar dat het voor veel mensen gewoon niet duidelijk is hoe ze het exact moeten installeren.
    Het is niet mijn bedoeling om de tytn af te kraken, maar wel duidelijk te maken hoe ongelofelijk makkelijk het installeren en deinstalleren van programma’s is op de Iphone en Samsung en HTC zullen nog een grote slag moeten slaan om deze gebruiksvriendelijkheid te evenaren! Begint dat met het schrappen van windows mobile?

  8. @ServicePack: Wannabees? HTC timmert al jaren aan de weg met zeer goede apparatuur en heeft genoeg credits opgebouwd om de concurrentie met iPhone aan te gaan. Zij gaan hun eigen weg en doen dat erg goed. Heeft niks met ‘wannabe’ te maken.

  9. @De Rijk: Wat het customizen betreft heeft Samsung ook enkele leuke mogelijkheden. Zoals bv. op de Samsung F480! Onwijs cool dingetje. Iets kleiner en compacter dan iPhone, en je kan je startscherm naar believen aanpassen… Ik geef toe dat de iPhone een belachelijk makkelijk ding is om mee te werken. Super UI! Maar onderschat de “concurrentie” niet teveel.
    Het is gewoon een feit dat iedereen specifieke eisen heeft wat mobiele telefonie betreft, en de iPhone beantwoord deze voor mij bijna, maar niet helemaal… Dus ik wacht af wat de prijs wordt van de nieuwe 3G iPhone, en dan zien we wel weer… Voorlopig kan ik nog verder met mijn huidige iPhone… ๐Ÿ˜‰

  10. @ De Rijk: Grap is dat WM gebruikers geen iPhone willen omdat je die niet kan customizen ๐Ÿ˜€ .
    Maar wat betreft de TyTn die je hebt gebruikt heb je toch niet goed de gebruiksaanwijzing gelezen hoor. Het telefoonblok is een (bijna) full screen numeriek toetsblok (0-9 met *#).
    Ik weet niet hoe groot je vingers zijn, maar als je daar niet op kan klikken om voicemail en helpdesk te bereiken klopt er iets niet aan je duim, niet aan het toestel ๐Ÿ˜‰ .
    Overigens pleit dit dus wel voor de ongelofelijk intuรฏtieve bediening van de iPhone.

  11. @Simon:
    De Xperia X1 wordt ook door HTC ontwikkeld en inderdaad dat wordt (hoogstwaarschijnlijk) ook een goede telefoon. Hij krijgt inderdaad wel de naam van SonyEricsson.

  12. Ze hoeven ook niet bang te zijn, want ze spreken een heel andere doelgroep aan.
    Mensen die รƒยณรƒยณk waarde hechten aan een goed OS gaan voor de iPhone.
    Mensen die gewoon op specs afgaan kopen de andere high-end telefoons, want als je die interfaces ziet, echt om te huilen.
    Ook als je niet je stijlvolle telefoon wil verpesten door er als een mongool met een pennetje op te gaan tikken koop je de iPhone.

  13. @Nms: dat pennetje, idd, ik haat dat ding.

  14. Gewoon Android gebruiken ipv. Windows Mobile en je hebt al een betere telefoon dan de iPhone ๐Ÿ™‚

  15. Jullie vergeten de Nuvifone gister dook er een filmpje op
    bij mobilecowboys over iemand die een eerste kennismaking ermee had ergens
    in azie. Ziet er niet slecht uit moet ik zeggen ook met haptic feedback enzo
    maar geen multitouch screen denk ik
    maar er werd wel vermeld dat het scherm enorm lekker aanvoelt in het filmpje en ziet er ook erg makkelijk in gebruik uit

    nog even afwachten hoe de film en foto applicaties zullen zijn daarop dat werd niet getoond jammer genoeg, maar ze zitten in ontwikkel fase. en fotos zijn er ook getoond
    en verder ja je weet niet wat voor kracht hij zal hebben krachtiger of minder dan de iphone 3g? de megapixels zijn in iedergeval beter

  16. @ mo

    Alsof de megapixels tegenwoordig ook nog maar iets zeggen over de kwaliteit van foto’s.
    Op dit moment is een telefoon slechts te gebruiken voor grappige kiekjes, die het afdrukken niet waard zijn, kwalitatief gezien.
    Voor goede foto’s ben je nog steeds gebonden aan een goede digitale camera.
    Ik neem dan ook genoegen met 2 megapixel, omdat ik een telefoon nog lang niet zie doen wat m’n, relatief gezien, budget camera kan.
    Het enige wat ik mis is een video functie, of een fatsoenlijk programma om video’s mee te maken.
    Videorecorder werkt opzich beter dan niets, maar het zou toch mooi zijn als het realtime opgeslagen werd, i.p.v. post rendered.

  17. zat vol ongeduld te wachten op de release van iphone in Belgie. Ik zeg wel ZAT want nu ik de Samsung Omnia gezien heb begin ik toch wel heel erg te twijfelen. Dit ding is qua specs bij VER superieur aan de iphone… Zal van de prijs van de 2 toestellen afhangen welke het zal worden…

  18. vergeet niet dat je de iPhone de enige telefoon is met echt gebruiksvriendelijke en goede apps..

  19. weet niet hoor… voor windows mobile 6 worden toch ook aardig wat apps gemaakt. Daarboven komt nog dat de omnia veel meer compatibel zal zijn met de pc en dat je de apps nog op “andere” plaatsen kan vinden dan in de store als je begrijpt wat ik bedoel ๐Ÿ˜‰

  20. De markt groeit idd. heel erg en is heel erg groot!

    Maar ik denk dat Apple niet die 10.000.000 stuks gaat halen voor het einde van het jaar..
    Zeker nu ze ook in Amerika het abonnement eraan vast hebben geplakt!

    Je bent nu gebonden. (wij aan T-Mobile) En ik denk dat iedereen nog altijd baas over hun eigen geld is. Dus ik bepaal zelf wel waar en aan wie ik mijn geld ga uitgeven!!! Voor mij dus NOOIT T-Mobile!
    Als ik mijn iMac aanzet bepalen ze al te veel, ik ben gebonden aan Apple en hun bepalen waar ik mijn Apple producten moet kopen.. Beetje jammer. Maar alles heeft een reden bij Apple!

    Gelukkig zijn wij Nederlanders kampioen in regels te bedenken die regels kunnen ontlopen ๐Ÿ˜‰
    Voor mij vanaf volgende maand een mooie witte iPhone 3G. Wel gekocht bij T-Mobile maar aangesloten op mijn vertrouwde KPN netwerk! (mits de kruiwagen gewoon werkt zoals bij de oude versies)

    * Het alleen-recht hebben van een product is niet altijd winst hebben!!!
    Ze moeten ook bedenken dat ze met een hoop kosten kunnen blijven zitten, zeker als iets een hit is en iedereen er wel 1 wil hebben..

  21. er zit teminste wel een betere camera in

  22. Ik heb even met de HTC Diamond gespeeld maar wat een traag rotding.

    Weet weer waarom ik nooit geen Windows wil hebben, doe mij dan liever een Symbian toestel als de Sony Ericsson en Nokia.

    Ben dus blij met mijn iPhone

  23. Ik heb die Samsung gezien en er even mee gespeeld, je kan er lekker op clicken en is wel lekker responsief. Maar als je een bericht gaat toetsen dan krijg je gewoon de cijfers / letters combinatie net zoals die op je ‘gewone’ toestel zitten (dat je dus 3x moet drukken op de 7 voor een R). Scrollen ed is er niet of nauwelijks bij. Ziet er wel slick uit, maar de interface doet me niks.

    Het gaat mijns inziens ook niet om de specs van een toestel of de features die het heeft. Maar hoe de telefoon ervoor kan zorgen dat het voor jou dingen makkelijker en toegankelijker maakt. Je moet alle features natuurlijk wel kunnen gebruiken… Los van de camera betreft zou ik dan ook niet weten wat de iPhone nog mist. Maar foto’s maak je ook niet met een telefoon, maar met een fatsoenlijke camera, zoals een IXUS ofzo.

  24. Wat een enorm gezeik (excuse le mot) over de iPhone hier op de iPhoneClub, echt niet te geloven! Als je de iPhone niets vindt koop um dan niet! Maar ga niet (omdat je ECHT geen sociaal leven hebt) dit forum vervuilen, want desondanks al jullie dog-redenen weet ik wel beter en zal ik daarom NOOIT meer teruggaan naar een WM. Dat is niets, was ook nooit iets en zal ook nooit meer iets worden TENZIJ het helemaal herschreven wordt van begin af aan ๐Ÿ˜€

    Dus ga lekker door met specs vergelijken die nergens op slaan of ga eens voor de verandering voetbal kijken met je vriend(inn)en ๐Ÿ™‚

  25. @WaZoo: Ik vind het gezeik over de iPhone over het algemeen best meevallen. Maar dan nog; op een iPhone forum kan het tog geen kwaad om een iPhone eens kritisch tegen het licht te houden? En een vergelijking met andere telefoons lijkt me dan heel logisch. Lijkt mij in ieder geval geen forum vervuiling. En ik moet zeggen: over het algemeen zijn de reactie’s in het voordeel van iPhone.

  26. @Eric: dat LIJKT heel logisch, maar is het geenzins ๐Ÿ™‚

  27. @Gio
    ik raat je niet aan.
    in Windows mobile om een sofware te installeren moet je meerdere malen ja en nee drukken bladeren an installeren. dat is k.., in ipfone kan ik in 3 klikken 100 programmas installeren alles in eens. vraag dat niet aan windows mobile want hij kan niet het is niet gebruiks vriendelijk..
    ik heb zelf gebruikt. 1,5 jaar ik vind symbian beter dan WM
    Iphone is de best vergeet de rest,
    Hehe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.