Reacties voor: HSPA+ MultiFlow kan snelheid van dataverkeer verdubbelen

HSPA+ MultiFlow is een nieuwe techniek waarmee operators de snelheid van het dataverkeer kunnen verdubbelen. De techniek zal op Mobile World Congress worden gedemonstreerd. Operators kunnen het met een software-update inschakelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. En hoe zit dat dan met de batterijduur….

  2. Ben zeer benieuwd..

  3. Dag vaste verbinding thuis, welkom draadloos alles!

  4. Ben ik de enige die denkt dat het dubbel zo snel overbelast is?

  5. Kunnen we nog sneller op het data lemiet komen Pff nog meer geld uit geven lang leve de Wifi 😉

  6. Leuk maar 14,4 mb is nu al haalbaar, maar die kl**e-providers knijpen alles dicht tot 32kb, jeujjjj

    Iedereen zn wifi een open guest verbinding geven is de oplossing 😀

  7. @michel: Bijna, ja… Ten eerste wordt je verbinding pas dichtgeknepen als je een behoorlijke hoeveelheid data op hebt gebruikt, waar ge meeste gebruikers niet aan komen.

    Ten tweede is dat wifi niet echt een oplossing. Zie je jezelf in de auto, in de trein, in de bus of lopend in de stad elke paar seconden met een nieuw wifi netwerk verbinden? Op universiteit werkt het goed: daar heb je één netwerk, ‘eduroam’, dat gewoon in alle gebouwen werkt. Wanneer je daar wandelt schakel je automatisch van router naar router door. Voor we zo een netwerk in een stad hebben zijn we heel wat jaren en geld verder.

    Overigens vraag ik me nu ook af of jij thuis je wifi verbinding al open hebt staan. Stel je woont in het centrum van een drukke stad, dan heb je aan wifi nog weinig, want de hoeveelheid data die dan verbruikt wordt trekt je router waarschijnlijk niet eens.

  8. @Ruben: Denk het 🙂

    Als de software zo geregeld is dat je slim data kan balancen, dan denk ik niet dat er sprake is van overbelasting. Je kan dan de dataflow verdelen en toch dezelfde snelheid behouden of zelfs meer.

  9. Leuk om te denken dat providers dit niet zullen aangrijpen om nog meer te gaan vragen voor hun bundels omdat ze fysiek bijna niets hoeven te veranderen.Dat is voor hun de kip met het gouden ei.Weinig tot niets investeren maar wel de prijs omhoog kunnen jagen..Kijk naar (Hi,T-mobile)niks verbeteren voor de consument maar via omwegen wel weer de prijsverhogen..De prijs kwaliteit verhouding is volledig zoek.Ik begin het net als al de patentoorlogen aardig moe te worden..En op de politiek hoeven we ook niet te rekenen die zitten daar alleen voor hun eigen portomonee(en die is goed gevuld)

  10. dit doen ze toch al met gprs, of in ieder geval normaal bellen? want anders zou je tijdens het rijden steeds signaal verliezen omdat je telefoon bezig is met omschakelen als je (uiteraard handsfree) aan het bellen bent.

    @Gautam: niet router naar router, maar accespoint naar accespoint

  11. Origineel geplaatst door Ruben
    Ben ik de enige die denkt dat het dubbel zo snel overbelast is?

    Precies, ik snap er dan ook niet veel van.

    Dat heeft geleid tot overbelaste netwerken

    Het heet HSPA+ MultiFlow en zorgt ervoor dat één persoon via twee verschillende basisstations een verbinding kan maken. Daardoor kan er intensiever gebruik worden gemaakt van het netwerk.

    ^ Ik begrijp nu waarom NSN-uitwerkingen nooit veel aandacht krijgen en nooit in werking worden gesteld, het is voor de providers niet aantrekkelijk.

  12. De grootste vorm van overbelasting is als een gsm slecht bereikt heeft en constant ‘pinged’ met een centrale om te verbinden.

    Met deze oplossing, zou hij direct op het andere overschakelen en de slechtere verbinding op passief zetten zodat een andere gebruiker met een betere verbinding die passieve verbinding als actief gebruikt.

    Dus nee, overbelasting zal juist meer voorkomen worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.