Reacties voor: HP stopt met smartphones en tablets gebaseerd op webOS (update)

HP heeft bekendgemaakt dat het stopt met webOS-hardware, zoals de Pre-smartphones en de TouchPad-tablet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Blijkbaar staan ze niet echt achter kun product (webOS) want anders zouden ze het zelf wel op hun apparaten zetten, maar ze proberen het wel te verkopen aan andere hardware fabrikanten grappig.

  2. Ik sta perplex… heb echt heel lang gedacht dat dit de enige serieuze iOS concurrent zou zijn al werd het de laatste maanden wat stil rondom webOS.

  3. Domme beslissing.

    Enige echte concurrent can iOS.

    Jammer dan,

  4. Ik zou best een HP TouchPad willen hebben of iig proberen maar daar krijgen we hier in nederland niet eens de kans voor. Ik zag WebOS als een van de betere concurrent voor iOS maar ja, ik snap er helemaal niets meer van. Misschien moeten ze wat meer met marketing doen en vrij verkopen ipv die exclusieve deals met providers, en in meer landen… Dan zie ik er wel toekomst in… Maar ja, wie ben ik… Ze zullen er bij HP wel over nagedacht hebben, hoop ik…

  5. Dit is zéker onverwacht! Ik hoop dat Apple de divisie opkoopt zodat ze de goede dingen uit WebOS kunnen overnemen…

  6. Webos, oorspronkelijk gebaseerd op beos, ik heb lang kleine hoop gehad voor dit platform, maar nu is het dan toch echt voorbij denk ik, hoe lang dit verhaal al doorsukkelt, too bad,

  7. Nou ja zeg. Prachtig OS, maar nu zal geen developer er voor willen ontwikkelen. Ik overwoog de HP Pre 3, maar nu niet meer. Jammer.

  8. Heb ook lang gedacht dat dit een serieuze concurent voor ios was.

    Spijtig.

  9. Jammer…

  10. waarom jammer ik bedoel win8 komt daar voor in de plaats en dat is veel beter

  11. Deze beslissing kan wel eens tegen hun eigen product keren, als ze zelf besluiten niet meer verder te gaan met hun eigen webOs, wat moeten andere constructeurs daar dan van denken? Ik zou er het mijne van denken.
    Maar wat de touchpad betreft, ik vind het er een heel leuk toestel uitzien, alleen vind ik het spijtig dat ze geen SD slotje voorzien hebben, dat is voor mij al direct de doodsteek om voor zulk toestel te kiezen (geld ook voor de iPad en eender welke andere tablet).

  12. Ik denk dat HP meer ziet in tablets met Windows straks dan hun eigen OS. De ontwikkeling hiervan is ook killing want je weet nooit wat de andere op stapel heeft staan. Kijk maar naar iOS welke de afgelopen paar jaar veel revolutionaire dingen heeft te weeg gebracht. Het aantal alternatieven moet omlaag. Dat ziet HP goed aan.. Anders krijg je straks een markt met veel verschillende OSsen welke het tegen de drie grote moeten afleggen..

  13. The first one that bites the dust..

  14. Really?? LEO de Apotheker?? Hahaha niemand??

  15. Ik vraag het me af of er hardwarepartners voor HP gaan komen die webOS willen doorontwikkelen… HP heeft nu laten zien niet achter hun product te kunnen staan…

  16. Jammer. Niet goed voor de markt, niet goed voor de consument.

  17. Tja. Visieloos. Bedrijven als Dell en HP laten zich flink afschrikken door de iPad. Ze maken rare sprongen. Dit komt wel erg wanhopig over: bedrijf opkopen, zeggen in te zetten op dat specifieke product, vervolgens vertellen daar weer mee te stoppen. Weer een ander bedrijf opkopen. Etc.. Volgens mij werkt de strategie van Apple zo goed omdat ze hun klep dicht houden. Ineens was de iPad daar. Die hadden ze al 2 of 3 keer veel eerder bijna uitontwikkeld, maar toch maar niet op de markt gebracht omdat het product nog niet goed genoeg was. Maar Apple hield dit allemaal geheim. Soms os het denk ik beter niet altijd te zeggen wat je gaat doen. Maar het eerst maar eens gewoon te doen.
    Net als stoppen met roken. Je hebt mensen die praten er voortdurend over, en je hebt mensen die stoppen gewoon. 🙂

  18. Origineel geplaatst door Kennet
    Webos, oorspronkelijk gebaseerd op beos,

    Nee joh, WebOS heeft geen oorsprong in BeOS. Ook al heeft Palm toendertijd Be opgekocht, er is niks met BeOS meer gedaan. Behalve de kennis van de mensen wellicht.
    WebOS is “simpel” Linux met een custom wrapper.

    Niettemin, ik vind het jammer, had echt gedacht dat dit een echt goed alternatief voor iOS zou zijn.

  19. Origineel geplaatst door sahbey
    Domme beslissing.Enige echte concurrent can iOS.Jammer dan,

    Android dan?

  20. Origineel geplaatst door DHV
    Origineel geplaatst door sahbeyDomme beslissing.Enige echte concurrent can iOS.Jammer dan,Android dan?

    Ik heb een tablet met Android en ik ben niet onder de indruk van Android, ik vind het eerder rommelig en onsamenhangend en er is geen echte lijn getrokken in het OS van Google. Als we bestuursystemen vergelijken, ongeacht of het mobiele of vaste zijn, had Google beter naar Microsoft hun Windows gekeken, duizenden fabrikanten die PC’s bouwen en het enige dat ze gemeen hebben is dat ze een voor een dezelfde werking hebben, dat kan niet gezegd worden (vind ik persoonlijk) tussen alle Android toestellen omdat er (volgens mij) geen bepaalde vereiste is en dat fabrikanten gewoon Android porten naar hun telefoons en degene die het er nog het beste vanaf brengt is HTC vind ik. Van HTC verwacht ik in de toekomst ook enorm veel nu ze een 300 miljoen dollar in het bedrijf dat achter “beats by dr. dre” zit, het gaat om 51% in aandeel. Gezien de populariteit van deze koptelefoons, wil HTC allicht sterker willen uitkomen in mobiele muziekdragers en lijnrecht tegenover Apple komen te staan. Het bezit van dit soort koptelefoons is een zeer sterke uithaal naar Apple toe, want iedereen zal het wel toegeven, koptelefoons van Apple trekken op niet veel, zelfs niet de dure in-ear modellen die ze aanbieden.

  21. Dit is echt zonde van webOS…

  22. Tjah, dat krijg je als een zwak merk(HP) een sterker merk(webOS) overneemt. En dan denken ze dat de te kort aan succes aan de webOS lag LOL

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.