Reacties voor: HP introduceert TouchPad, eerste geduchte concurrent voor de iPad?

HP heeft zijn eerste WebOS-tablet, de TouchPad, geïntroduceerd.
Michel Lusthof -

Reacties: 34 reacties

  1. Klinkt goed. Eindelijk echte concurrentie, en dat is goed voor ons, consumenten.

  2. Beter goed gekopieerd als slecht verzonnen !

  3. En, niet onbelangrijk, HP wil de PalmOS ook naar de PC brengen; goodbye Microsoft? 😉

  4. Als Palm gebruiker van het eerste uur denk ik heel hard na om misschien mijn iPhone en iPad straks in te ruilen voor de HPalm’s. Ik ben zeer tevreden over de iPhone en iPad maar het klinkt mooi en ziet er goed uit. Nu maar hopen dat het snel naar Nederland komt.

  5. Hij ziet er (voor een iPad concurrent) ook nog aardig uit ook. Jammer dat het een nieuw OS betreft, waardoor er nog niet meteen veel content beschikbaar zal zijn. En voor mij deze zomer dus af valt.

    Zelf hoop ik op een iPad met een paar extra knoppen aan de achterkant (daar waar je vingers zitten als je hem vasthoud) voor gamen etc. Maar dat zal wel niet gebeuren. (Dit hoeven natuurlijk geen flinke jetsers van knoopen te zijn, maar het design team van Apple weet wel hoe ze zoiets mooi weg kunnen werken, als ze zoiets zouden toevoegen…

  6. UI ziet er stuk beter uit als die van Android. Maar kan niet tippen aan de iPad vrees ik. Apple heeft een fantastisch platform met geweldige applicaties, accessoires en ga zo maar door. HP zal dit maar moeilijk kunnen evenaren.

    Mocht ik ooit klaar zijn met Apple (wat ik me nu nog niet kan voorstellen) dan maakt WebOs zeker een kans. android nooit meer!!

  7. Ik zie deze tablet niet gauw concureren met een iPad omdat Apple veel verder is met het op grote schaal aanbieden van apps en accesoires van thirdparty.
    Hp moet dat allemaal nog opbouwen en dat kon nog wel eens een harde dobber worden omdat iPad die markt voor een groot gedeelte al beheerst.

  8. Ik denk dat heel veel mensen de kracht van webOS en de mogelijkheden die HP heeft onderschatten. Dit is al een hele grote wijziging van wat Palm kon doen. Palm had een zeer beperkt budget, ze stonden op de rand van de afgrond. HP is een partij dat 1 van de grootste pc bouwers ter wereld is met heel wat geld in huis. Ze hebben heel slim bedacht dat webOS niet alleen voor een smartphone te gebruiken is maar ook voor tablet en voor hun printers en zelfs voor pc’s.

    Verder hebben ze een geweldig goede manier van omgaan met notificaties. Als je we iOS daarmee gaan vergelijken is de conclusie al snel dat iOS helemaal geen notificatie systeem heeft (zo slecht is dat van iOS). Dat geldt ook voor het multitasking verhaal, dat werkt zoveel beter met de manier die ze in webOS gebruiken. Eigenlijk alle grote punten waar iOS ronduit slecht tot onbruikbaar is hebben ze met webOS juist wel voor elkaar. En dat gaat ook door in de hardware middels het touchstone verhaal (draadloos opladen) waardoor het dus niet uitmaakt welke case je gebruikt en of je uberhaupt een case gebruikt. Iets wat bij iOS devices nogal een PITA kan zijn, vooral de bumpers met een veel te krappe opening voor de dock connector waardoor niet alle accessoires passen. Er is verder ook keuze: een grote Pre (de Pre3) of een kleine (de Veer).

    Het enige echte grote minpunt van webOS en de aangekondigde apparaten op dit moment is de veel kleinere app store. Iets wat heel eenvoudig opgelost wordt wanneer HP de apparaten qua prijs laat concurreren met de iOS devices en ze ook wereldwijd uitrolt (dingen die onder Palm niet mogelijk waren wegens geldgebrek). Het missen van de dock connector voor bijv. accessoires is niet eens erg te noemen, dit is ook op te lossen middels bluetooth wat je weer een voordeel geeft dat je het tot 10 meter kunt gebruiken zonder gedoe met kabels (lees: bewegingsvrijheid; belangrijk voor bijv. medische toepassingen). Heeft Apple een zware dobber aan webOS en deze nieuwe apparaten? Jazeker! Vooral op gebied van notificaties en multitasking zal Apple heel hard en heel snel aan de slag moeten gaan.

  9. zelfs de website van palm.com is in Apple stijl gekopieerd.
    dus alweer na-aperij

  10. op de site van hp zijn zelfs het toetsenbord van Apple nageaapt, alleen is de kleur nu zwart

  11. “Deze overname lijkt dan ook reeds zijn vruchten te hebben afgeworpen.”

    Is het niet een beetje vroeg om dat nu al te stellen? Misschien slaat dit totaal niet aan als OS voor een tablet apparaat.

    Verder ben ik natuurlijk wel benieuwd naar de ontwikkelingen en de ongetwijfelt vele sites en video’s die nu gaan verschijnen om dit apparaat tegen de iPad te gaan testen. 🙂

  12. Wat windows al jaren is voor computers zal android vroeg of laat voor telefoons zijn, geen twijfel. Het is nu nog afwachten welk OS de tablet/netbook -markt zal gaan domineren. Hierbij zal WebOS concurrentie krijgen van Windows 7 voor mobiele devices en misschien nog wel belangrijker, Chrome OS van google. Ik zet m’n geld in ieder geval in op die laatste gezien hun zege in de smartphonemarkt.

  13. Hier ben ik echt benieuwd naar ook als tevreden iPad gebruiker. Overstappen? Zeker niet! Waarom niet? Omdat iTunes je geen andere keuze laat 😉

  14. Ja, dit is wel een echte concurent. Nu nog de prijs…

    Vooral dat touchstone-opladen lijkt me wel handig. Wat zou Apple doen?

  15. Ik zie Chrome OS wel zitten, als het net zo clean is als Google Chrome 🙂
    Maarja dan wel liever met het hardware design van Apple en de onmisbare App Store. Die laatste twee zijn gewoon iets waar je aan blijft plakken 🙂

  16. Ziet er goed uit, ik hoop dat ze het halen tov van dat android geweld.

  17. Eindelijk een echte iPad concurrent! Helaas voor HP zal de iPad 2 misschien deze week nog gepresenteerd worden en blijft Apple lichtjaren voor lopen op de concurrentie…

  18. Ben apple fan van het eerste uur maar gun andere fabrikanten ook credit als ze met iets moois komen. Dit is voor mij de eerste tablet die er goed uit ziet. Die samsung galaxy tabflop en al die andere fabrikanten met hun weinig innovatieve/ originele manier van werken (android) heb ik geen goed woord voor over. vind het er niet uit zien en veel te omslachtig.

    ondanks dat ik een kopie zie van de ipad en zijn os is het toch weer in een nieuw jasje gestoken met een eigen OS. Ik zou zeker over dit toestel nadenken en zie hier een echt concurrent voor de ipad en IOS. Android blijft voor mij een 1-dags vlieg en zal op de langere termijn uit het straat beeld verdwijnen ondanks dat de cijfers nu anders vertellen. Fabrikanten zoals samsung en dat soort spul zullen ook op een gegeve moment met een eigen os moeten gaan komen om zich uniek te maken in de wereld.

    Android kopers kopen geen samsung, htc, etc maar kopen google spul met gratis privacy schending in de grootste vorm. Het is lelijk, ziet er niet uit en is onstabiel.

    HP grote klasse met deze tablet. een ware concurrent!!!

  19. Of het een concurrent is, hangt ook af van prijs, opstarttijden en de accuduur. Dit mis ik nog, afwachten dus.

  20. Ik vind het ook een beetje naaperij..maar toch blijft er 1 ding dat mij altijd het verschil maakt tussen Apple producten en andere producten…APPSTORE!!

  21. Hij is wel wat aan de zware kant (740 Gram), dat is 60 gram (8,8%) meer dan de (qua specs vergelijkbare) iPad Wifi.

  22. Ziet er uit als een eerste serieuze concurrent voor de iPad.
    Dat draadloos opladen lijkt misschien leuk, maar onderweg lijkt me dat erg onpraktisch. Moet ik dan zo’n heel oplaadapparaat meezeulen i.p.v. een snoertjes en eventueel een compacte adapter?

  23. Volgens mij heeft de TouchPad ook wel een USB poort, waar het ding mee kan worden opgeladen. Maar draadloos opladen en draadloze sync is iets waar Apple ons ook mee zou moeten verblijden.

  24. Ik had wel verwacht dat ze hun eigen besturingsysteem hadden uitgebracht, maar dat valt dus mee…

  25. Reactie een beetje spuit 11. Vandaar gedelete. Wel nog een nuttige foto.
    http://static.macgeneration.com/img/2011/1//palmtb0300-1297281463-20110209-213428.jpg

  26. nog een paar videos over HP Touchpad

    http://blog.laptopmag.com/hp-touchpad-hands-on

  27. Origineel geplaatst door hello
    gratis privacy schending in de grootste vorm.

    Ja dat doet Apple gelukkig niet. duh

  28. @petje:

    Noem jij is 1 overeenkomst tussen de website van Apple en Palm, Mr. Fanboy.

  29. @Oxigel: Na-aperij van Apple that is. De gehele PDA industrie vindt zo’n beetje z’n oorsprong bij Palm. Ze kwamen met de Palmpilot waarna Apple met de Newton kwam die, in tegenstelling tot, de Palmpilot flopte. Daarna kwam het concept multimedia (aangewakkerd door Sony) waardoor zowel Palm als Sony met resp. de Lifedrive en TH-55 kwamen. Apple heeft dat jaren later wederom gekopieerd in de vorm van de iPod Touch.
    De smartphone versie vond echter niet zijn oorsprong bij Palm maar bij het bedrijf van ex-Palm medewerkers: Handspring. Bij het verschijnen van de Treo 600 heeft Palm het bedrijf opgekocht. De beroemde Treo 650 was Palm’s eerste versie van de Treo lijn. Nadat PalmOS was verkocht aan een Chinese firma en ze nog een aantal andere domme keuzes hebben gemaakt is men aan de opvolger van PalmOS begonnen en die we nu kennen als webOS.

    En toen kwam HP om de hoek kijken. Zij vonden Palm wel interessant omdat HP nu niet zelf helemaal alles hoefde uit te vinden. Dat gecombineerd met het feit dat het niet zo goed met Palm ging (hoewel het sinds webOS wel wat beter ging) maakte een overname een feit. Kortom, Palm heeft net als Apple heel erg goed gekeken naar PalmOS. In geval van Palm niet zo raar omdat het hun eigen OS is. Dat webOS is dan ook niet meer dan een voortborduursel op PalmOS. Dat draait dus de rollen om: Apple is degene die na-aapt, niet HP/Palm. Apple staat er dan ook om bekend om bestaande technieken, software en hardware te nemen en deze dusdanig te combineren dat er een uitermate goed en simpel werkend geheel ontstaat. Dat is hun innovatiekracht.

    Wat de website betreft lijkt die van Palm veel meer op die van de buren bij onemorething.nl dan op de site van Apple. Kaalheid voert op zowel de site van Palm als die van OMT de boventoon terwijl ze bij Apple de boel vol zetten. Fors verschil.

    Btw, die Touchpad van HP heeft meer overeenkomsten met de geannuleerde Foleo die Palm destijds had bedacht. Je ziet overduidelijk dat de Foleo terug is gekomen in de Touchpad. Belangrijkste punt is het hele touch to share komt voort uit het gedachtegoed achter de Foleo (de Foleo moest de extensie zijn van de PDA’s, je kon dan op een groter scherm verder werken).

  30. Zelf vraag ik me al jaren af of de keuse tussen Apple en andere producten niet een lifestyle keuze is. Zelf heb ik de Ipad en Iphone in combinatie met het HP envy Notebook. Een bijna perfecte combinatie omdat ( persoonlijk) dit het beste is uit twee werelden. En daar ligt toch ook de keuze?! Windows 7 is een bijna perfect systeem om mee te werken en tegelijkertijd maak ik gebruik van mijn Iphone waar ik maar wil en gebruik ik de Ipad zowel zakelijk om een snelle presentatie af te spelen of hangt hi achter in de auto de laatste films af te spelen. HP en Apple bieden het beste van twee werelden. Android vind ik vreselijk en alles wat Google introduceert lijkt bij mij in ieder geval weer af te sterven. Eenvoud, design en gadget-like is waar ik voor ga dus de HP Touchpad zou morgen gelijk gekocht worden, maar haalt het nog lang niet bij de Ipad en mag voor mij HP en Apple zo doorgaan dan blijft het altijd makkelijk te kiezen wat ik ga doen:). Na-aperij vind ik te ver gezocht, want waarom het wiel opnieuw uitvinden? Je kan ook kijken wat Apple doet en daarin meegaan, daar is niets mis mee. Zelf ook een Audi freak, en sinds de SFG doet elk merk bijna wat Audi doet en daar wordt de wereld niet slechter van. Dus HP wordt maar meer Apple like dan heb ik het beste van twee werelden:) en doe wat Dell reeds doet, Apple OS op laptops als tweede OS. Hoop niet de echte Apple Freaks hiermee tegen hun borst te stoten want het stelselmatig neerhalen van alles wat niet Apple is is te makkelijk, immers zonder beide werelden waren beide niet zover gekomen en zaten we nu nog bij wijze van spreken deze blogs te schrijven op onze typemachine en werden ze gebundeld in een magazine.

  31. Origineel geplaatst door Harr
    Beter goed gekopieerd als slecht verzonnen !

    DAN slecht verzonnen

  32. HP gaat verder dan een kopie. Ze verbeteren ook daadwerkelijk met hun eigen visie op wat Apple heeft gemaakt.

    Eigenlijk doet HP het zelfde als wat Apple doet.
    Die kijkt ook naar technologie van vandaag en bekijkt wat er beter aan kan zodat het succesvol opnieuw in de markt gezet kan worden.

    Alle succesnummers van Apple zijn producten die door hen opnieuw zijn aangepakt.

    De mp3 speler
    De mobiele Telefoon
    De tablet computer

    Apple was daar steeds de laatste mee in de branche maar heeft er een goede draai aan weten te geven. Niet door er een mooi jasje omheen te doen maar gewoon te kijken naar hoe iets goeds verbeterd kan worden door de slechte elementen uit het concept weg te zuiveren en te vervangen voor iets eleganters. Een eigen OS en eigen hrdware geeft je daarbij controle over de ervaring die je probeert te waarborgen.

    Als Apple dat kan kan een HP dat ook. HP heeft nu ook een eigen OS en eigen hardware net als Apple. Sterker nog. De over genomen medewerkers van palm zijn oud Apple mederewerkers. De apple kennis en work ethiek is in huis bij HP.

    HP staat sterk zoniet op gelijke voet met het eigen webOS en eigen hardware. Ze zijn net zo flexibel in keuzes maken en vernieuwen als Apple nu is. Ze hebben geen of nauwelijks legacy te vriend te houden dus niets stopt HP in hard door innoveren vanaf het punt waar Apple en palm hen het startpunt gaf.

    Je bent blind of een fanboy als je die potentie niet ziet.
    Het is hopen en afwachten dat dit ook serieus goed voor HP uitpakt.

    Waarom? Daar word Apple’s product ook beter van. Concurrentie heb je nodig. En die was er nog niet echt voor Apple.

  33. Origineel geplaatst door Harr
    Beter goed gekopieerd als slecht verzonnen !

    Beetje geschiedenis kan geen kwaad he. Maar je hebt volkomen gelijk maar niet zoals jij bedoeld. Zie dit blog uit 2006

    http://m.techrepublic.com/blog/security/most-users-should-opt-for-convertible-tablets-over-slate-style-machines/44

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.