Reacties voor: Hou meer geheugen vrij op je iPhone dankzij virtueel geheugen (jailbreak)

Heb je veelvuldig last van een stotterende en haperende iPhone 2G/3G én je iPhone is gejailbreakt, dan loont het de moeite iPhoneVM te installeren.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 73 reacties

  1. klinkt handig, schoon mijn geheugen nu telkens op met processes in sbs settings

  2. Werkt dit ook voor iPod touches G1 en G2?

  3. @Thomas11NL: Wil hem ook weer jailbreaken, maar wacht nog steeds totdat dev team redsnow voor windows uitbrengt. ih8hack ofzo vertrouw ik niet helemaal.

  4. Origineel geplaatst door DouweM
    Werkt dit ook voor iPod touches G1 en G2?

    OS is hetzelfde, dus ja, het werkt ook op de iPod Touch.

  5. heeft iemand dit al getest en werkt het werkelijk echt?

  6. ik ben erg benieuwd naar de ervaringen..

  7. Origineel geplaatst door Jesse
    klinkt handig, schoon mijn geheugen nu telkens op met processes in sbs settings

    Wat een onzin allemaal. Het iPhone OS sluit automatisch een (achtergrond)proces als er een nieuw proces wordt aangeroepen dat meer geheugen nodig heeft.

  8. Ik heb het geinstalleerd maar zie geen applicatie staan?

  9. Ik heb net 2 x op mijn iPhone 3G S geïnstalleerd maar daar werkt het denk ik niet op geen icon of wat dan ook te zien.

  10. @Jesse:

    Origineel geplaatst door Jesse
    @Thomas11NL: Wil hem ook weer jailbreaken, maar wacht nog steeds totdat dev team redsnow voor windows uitbrengt. ih8hack ofzo vertrouw ik niet helemaal.

    Je kan gewoon jailbraken als je nog niet 3.1 er op heb staan. Jailbreak is er gewoon voor 3.0

  11. heb het geinstalleerd, maar weet niet hoe ik het kan instellen of kan openen..:O

  12. Ik ben het eens met ; OMG. het is een onozel programma. Het sluit Inderdaad een programma af als je een nieuw programma start dat meer geheugen nodg heeft. Niet wat je denk dat het programma zou doen als je de review boven aan de pagina leest.

  13. Geinstalleerd, geen springboard icon, maar mijn 3G (3.0) is wel echt merkbaar sneller…

  14. Ook bij mij niets te ziens. Zelfs niet na de reboot… Leek wel handig met mijn 1g iPod Touch, sommige spellen bleef hij wel eebs een beetje hangen. Iemand een oplossing hiervoor??

  15. Apple heeft er bewust voor gekozen om dit niet te doen, om de reden dat er dan relatief veel schijfactiviteit is waardoor de batterijduur “dropt”. Daarom worden developers ook geadviseerd zo weinig mogelijk van het flashgeheugen gebruik te maken.

  16. ik ben het NIET eens met OMG omdat het os dan toch blijkbaar iets fout doet WANT anders zouden deze apps er NIET ZIJN………

  17. Geinstalleerd uit nieuwsgierigheid. SBsettings geeft nu aan dat er 76mb vrij geheugen aanwezig is. Of de iPhone er sneller van geworden is weet ik (nog) niet.

  18. Heb m gisteren ook geïnstalleerd op mijn 3G met FW 3.0. Ik wiebelde daarvoor continu tussen de 30 en 8 mb werkgeheugen en moest daardoor vaak gedwongen een repspring doen meerdere malen op een dag. Ik zit nu continu na de installatie tussen 70 en 30 mb werkgeheugen. Minder wordt het niet ook al heb ik meerdere applicaties aanstaan (met backgrounder). Heb ik meerdere processen tegelijk draaien is er wel enige lag merkbaar. Als je de tool wilt installeren vergeet dan niet gelijk na install een complete reboot uit te voeren!! De tool heeft ook geen icoon op je springboard. Ben er als een kind blij mee en raad dit zeker aan aan andere gebruikers die om werkgeheugen verlegen zitten.

  19. Kleine correctie op het verhaal, een conventionele harde schijf is aanzienlijk trager als een geheugen reep. De HD in een iPhone is een zogenaamde SSD (solid state disk) met nand geheugen. In principe dus een aantal geheugen reepjes bij elkaar. De disk in een iPhone is dus niet noemesnwaardig trager dan het geheugen. Sterker nog, ik ken de binnenkant niet, maar het zal me niet vebazen als het werkgeheugen van de iPhone een dedicated gedeelte is van dezelfde disk.

  20. Origineel geplaatst door joel
    @Jesse:
    Je kan gewoon jailbraken als je nog niet 3.1 er op heb staan. Jailbreak is er gewoon voor 3.0

    Ik heb 3.1 met JB, en zit gewoon op windows. Gewoon custom ipsw downloaden.

  21. Hier bij mij ook. Even gereboot, en alles lijkt wel sneller te gaan. Heb 3.1 jailbreak en een boel geklooi met winterboard enzo. Was alweer vaak traag, maar lijkt nu echt sneller.

  22. Origineel geplaatst door Sjonnie
    Heb m gisteren ook geïnstalleerd op mijn 3G met FW 3.0. Ik wiebelde daarvoor continu tussen de 30 en 8 mb werkgeheugen en moest daardoor vaak gedwongen een repspring doen meerdere malen op een dag. Ik zit nu continu na de installatie tussen 70 en 30 mb werkgeheugen. Minder wordt het niet ook al heb ik meerdere applicaties aanstaan (met backgrounder). Heb ik meerdere processen tegelijk draaien is er wel enige lag merkbaar. Als je de tool wilt installeren vergeet dan niet gelijk na install een complete reboot uit te voeren!! De tool heeft ook geen icoon op je springboard. Ben er als een kind blij mee en raad dit zeker aan aan andere gebruikers die om werkgeheugen verlegen zitten.

    als deze geen icoon heeft hoe pas je het dan aan,

  23. Die repo die je hier moet toevoegen is illegaal. Er staan allemaal cracks is. Verder blijkt dit, buiten de verhoging van het aantal mb in sbsettings- geen snelheidsverbeteringen te geven, wel minder crashes. Maar zodra dit geheugen( swapfile) word gebruikt, laden programma`s veel minder snel en krijg je alsnog hick-ups.

    Verder komt er geen icoon op het springboard, en kun je dus niet bepalen welke programma`s in de swapfile worden geladen.

  24. Net geïnstalleerd 🙂 na reboot heb ik nu 60 mb vrij op m’n 2G ! Merk dat t sneller werkt, blijft niet achter met typen, soepeler gedrag en geen vastlopers bij zware apps (brothers in arm).
    Batterij zal wel meevallen, moet m toch iedere avond opladen.

  25. Ik snap ook niet hoe dit nu te activeren na install/reboot. Hoe beheer je deze app?

  26. @Omg: Onzin? daarom klapt soms een spel of applicatie eruit als er te weinig geheugen is.. merk echt wel verschil als ik wat afsluit met sbs settings.

  27. zeer nice, ik zit met me 3g ook vaak tussen de 8 en de 30 te schommelen en dan rest er niks meer dan weer de processen via sbsettings eruit flikkeren. dit is overigens volgens mij wel een probleem wat je ook gedeeltelijk met JB creeert want mijn broertje heeft een schone iTouch 8 GB (oftewel zelfde hardware als iPhone 3g) en die heeft nooit last van lag door een tekort aan geheugen.

  28. Waar pas je dit aan heb het geïnstalleerd en waar halen jullie die mb vandaan?

  29. Ik vind het geen aanrader voor de 3GS ..

    Je opstarttijd word met 4 seconden vertraagd.
    Je afsluittijd word met 4 seconden versneld.

    Nee ik ben er niet echt tevreden over ^^

  30. Origineel geplaatst door Harry Haring
    Ik heb het geinstalleerd maar zie geen applicatie staan?

    Staat er ook niets onder het menu “instellingen?”

  31. @MAT:

    Je kunt de tool vooralsnog niet aanpassen. Misschien dat dit in een update wel mogelijk wordt en zal er mogelijk ook een SBsettings toggle volgen. Momenteel merk ik dat de tool automatisch meer werkgeheugen reserves aanspreekt als de lopende processen er om vragen.

  32. Flash geheugen gebruiken als swap? De ideale manier om de levensduur van je iPhone een beetje omlaag te helpen…

    Flash mag dan wel enorm verbeterd zijn de laatste 5 jaar, maar er geldt nog steeds een maximum aantal writes op dezelfde plek, die door technologische vooruitgang en marktvraag de hoogte is ingeschoten, maar dat neemt andere nadelen voor virtueel geheugen op flash nog steeds niet weg, je moet flash namelijk altijd en blokken schrijven van X Kb…

  33. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Ik vind het geen aanrader voor de 3GS ..Je opstarttijd word met 4 seconden vertraagd.
    Je afsluittijd word met 4 seconden versneld.Nee ik ben er niet echt tevreden over ^^

    Als je het artikel leest dan zie je ook dat de 3GS dit ook niet nodig zou moeten hebben, die heeft al een dubbele hoeveelheid RAM!

  34. Origineel geplaatst door alvani
    Origineel geplaatst door Harry HaringIk heb het geinstalleerd maar zie geen applicatie staan?Staat er ook niets onder het menu “instellingen?”

    ik zie ook nergens iets staan.. ik heb al gereboot

  35. @fraqture:
    Dat klopt maar dat de tool de 3GS slomer maakt wil dus al zeggen dat er iets niet helemaal goed gaat met deze source. 3GS heeft het tuurlijk niet nodig die heeft genoeg werkgeheugen maar het is wel handig om te weten of het misschien toch nog vooruit gaat maar dat is het niet.

    Vandaar dat ik dit ging testen en posten.

  36. Origineel geplaatst door KoFFiE
    Flash geheugen gebruiken als swap? De ideale manier om de levensduur van je iPhone een beetje omlaag te helpen…Flash mag dan wel enorm verbeterd zijn de laatste 5 jaar, maar er geldt nog steeds een maximum aantal writes op dezelfde plek, die door technologische vooruitgang en marktvraag de hoogte is ingeschoten, maar dat neemt andere nadelen voor virtueel geheugen op flash nog steeds niet weg, je moet flash namelijk altijd en blokken schrijven van X Kb…

    Het verkort inderdaad de levensduur van je flash, aangezien het (intensief) gebruikt wordt.

    Echter, gaat je iPhone nu opeens maar 7 jaar mee ipv 9 jaar? Tegen de tijd dat je flash worn off is, is je telefoon allang vervangen, daar hoef je je dus echt niet druk om te maken.

    Gebruik hem gewoon tot z’n volste en maak je niet druk over de levensduur, anders gebruik je hem als een juweeltje en ben je er kapot van als iemand hem op de grond laat vallen 😉 dan kun je hem nog zo goed behandelen, er zijn veel en veel meer oorzaken waarvan hij dood gaat ipv flash dat sterft.

  37. Meestal worden dit soort geintjes snel onderuit gehaald. Over deze tweak spreken echter ook technische mensen op hackint0sh vol lof over.

    Mijn eerste indruk is dat mijn iPhone sneller is. Ik heb 57mb vrij na opstarten. Anders was dit rond de 43.

  38. Huh? Waarom een artikel plaatsen over een functie via Cydia en niet de repository vermelden?

    Lijkt me dat je kiest om de ontwikkelaar helemaal niet te steunen OF wel mensen de mogelijkheid te geven te gebruiken waar over geschreven wordt?

    Wat is de repository? Want ik heb de app niet standaard..

  39. Kan IphoneVM niet vinden in Cydia, iemand een idee welke sources ik moet toevoegen??

  40. Erg jammer dat de repo niet meer erbij staat, had het graag geinstalleerd!!
    Grt

  41. @Liese Birdie: Google is je vriend.
    @Omg: Als het iPhone OS dat geheugenmanagement goed zou doen, dan zou hij dus niet vast moeten kunnen lopen…
    Ik heb iPhoneVM net even getest. Ben er niet kapot van. Je hebt inderdaad een bak geheugen vrij, maar de iPhone 3G (JB:3.1;16Gb) die ik heb werd er niet sneller op. Heb net even de grenzen onderzocht en samen met Backgrounder geprobeerd. Met meer dan 6 open applicaties (in de achtergrond) gaat de iPhone erg haperen en zit ie soms seconden lang vast. Ik wilde dit proberen om te kijken of ik mijn favoriete apps wat sneller kon starten door ze in de achtergrond te houden. Ik denk dat het geheugenmanagement rare dingen gaat doen. Bij mij dus geen snelheidsverbetering en daarom er al weer van afgehaald.

  42. Ff googelen op iphonevm dan vind je de repo. Mijn iphone reageerd een stuk sneller!

  43. @ Thomaspilot: (psst, google)

    OT: ik denk dat het een fake-app is.. Na opnieuw opstarten gaat alles sowieso veel sneller. Ik heb het voor de gein eens uitgeprobeerd (zonder installatie van iPhoneVM) en hij’s is nu veel sneller.

    Geen twijfelachtige app nodig zo.

    Daarnaast: geen instellingsmogelijkheid of ergens een teken van leven dat er iets is geïnstalleerd + een achterdochtige iPhoneclub wat betreft de repository. Ik laat hem lekker liggen.

    Toevoeging: (L) Google, maar ik vind dat een verwijzing binnen een artikel past en je niet zelf op zoek moet hoeven gaan.

  44. voor alle duidelijkheid: na het installeren van deze app moet je niks instellen. er is geen icoon, geen instelligen in WB of zo, gewoon na installatie booten, and that’s it.

    je kan ook geen swapfile-size instellen , en ik merk gewoon dat mijn 3G 3.1 JB ietsje sneller reageert, en heb op dit moment, na alle processen gesloten te hebben in SBSettings, 72 Mb over.

    voor mij een blijvertje, voorlopig 🙂

    en de repo, die kan je eenvoudig googlen.

  45. Origineel geplaatst door Jesse
    @Omg: Onzin? daarom klapt soms een spel of applicatie eruit als er te weinig geheugen is.. merk echt wel verschil als ik wat afsluit met sbs settings.

    En hoe weet jij dat dat door te weinig geheugen komt? Apps die aanstaan hebben voorrang op inactieve Apps, dus het is onmogelijk dat het daardoor komt. En anders is die App gewoon slecht gescript

    daarbij komt ook nog dat deze jailbreak methode van de HD/Flash gebruik maakt, wat vele malen trager is dan het RAM geheugen. Dus ik denk niet dat je met deze methode op de lange termijn profeit zal hebben.

  46. Echt wel dat mijn 3g merkbaar en behoorlijk sneller geworden is van iPhonevm.

  47. Chill, heb het gevonden en geïnstalleerd en werkt als een trein! Niet normaal! alles wat eerst vastliep loopt nu als een trein! Zeker een aanrader!!

  48. @ Liese Birdie,

    ik weet niet of je hem hebt uitgeprobeerd, maar hij werkt wel degelijk. ik zit normaal op ongeveer 40 a 50 mb vrij geheugen na een reboot. met iPhoneVM zit ik echter tegen de 70 mb aan, dit betekent dat ik een boel apps kan openen ( en dan heb ik het alleen maar over de standaard background allowed apps van apple zoals mail tel. ipod en safari ) en dan nog tussen de 40 en 50 vrij houden, oftewel al het andere gewoon lag vrij kan doen.

    wat de repo betreft, daar hoef je niet achterdochtig over te zijn want dit is een bekend statement van iPhoneclub.nl. de repo bied namelijk tools aan die Appshare, zoals dat met een mooi woord heet, ondersteunen. Appshare is bedoeld als het “uitproberen” van apps om ze vervolgens te kopen, maar over het algemeen worden apps gewoon gejat. ze worden gekraakt en vervolgens de als illegale versie aangeboden. ik kan heel goed begrijpen dat iPhonclub.nl het niet kan maken om dit te steunen door een link te plaatsen. zij moeten aan hun banden met Apple denken, en ook aan hun banden met de developers. die worden hier namelijk hard genaait met dit appshare omdat zij een boel werk steken in het maken van een mooie app die vervolgens gewoon word gejat.

    de tools en tweaks die de repo aanbied zijn daarom wel betrouwbaar maar maar ook illegaal.

  49. Origineel geplaatst door Liese Birdie
    @ Thomaspilot: (psst, google)OT: ik denk dat het een fake-app is.. Na opnieuw opstarten gaat alles sowieso veel sneller. Ik heb het voor de gein eens uitgeprobeerd (zonder installatie van iPhoneVM) en hij’s is nu veel sneller.Geen twijfelachtige app nodig zo.Daarnaast: geen instellingsmogelijkheid of ergens een teken van leven dat er iets is geïnstalleerd + een achterdochtige iPhoneclub wat betreft de repository. Ik laat hem lekker liggen.Toevoeging: (L) Google, maar ik vind dat een verwijzing binnen een artikel past en je niet zelf op zoek moet hoeven gaan.

    fake-app? Man het is een swapfile, google dat eens, waarom zou je dat in godsnaam faken, want het is technisch gezien gewoon hartstikke mogelijk, en deze app doet dat. Snap niet waar je die onzin vandaan haalt.

  50. Wat ook een oplossing is je powerknop ingedrukt houden toch het rode schuifje in beeld.
    En daarna je Home button ingedrukt houden toch het normale scherm weer in beeld is.
    Op deze manier heb je niet allerlei tooltjes nodig en een volledige reboot hoeft ook niet.
    Dit stond in een artikel van de iphoneclub over istat.

  51. Deze app is echt super!!! Mijn iPhone 3G reageert merkelijk sneller dan voordien…
    Vóór de installatie van deze app, had ik steeds de indruk dat het echt eeuwen kon duren eer een app werd geloten na het indrukken van de home-button. Dit probleem heb ik nu niet meer, alles reageert opnieuw lekker vlotjes!!!
    AANRADER!!!
    (ik heb slechts 15min getest, maar ik vermoed dat deze app mij niet zal teleurstellen)

  52. heb de repo installed en ook iphone VM. echter leek me het geen toegevoegde waarde zonder backgrounder. Deze dus ook even geinstalleerd. Het geheugen in SBSettings knalt wel omlaag als ik meer apps open. betekent dit dat de memory app niet goed werkt?

  53. Respring via SB Settings werkt ook goed…

    Ik merk steeds vaker dat mijn 2G wat langzaam begint te worden 🙂

  54. Origineel geplaatst door Jaymie
    Wat ook een oplossing is je powerknop ingedrukt houden toch het rode schuifje in beeld.
    En daarna je Home button ingedrukt houden toch het normale scherm weer in beeld is.
    Op deze manier heb je niet allerlei tooltjes nodig en een volledige reboot hoeft ook niet.
    Dit stond in een artikel van de iphoneclub over istat.

    Grappig dat dat niet eens blijkt te werken, na deze ‘truc’ heb ik zelf minder geheugen vrij, en de iPod en Safari blijft nogsteeds draaien 🙂

  55. Heb dit gister op verwijderde website gepost:

    Turns out that having a pagefile on flash memory is not such a great idea. There’s only a limited amount of times you can write to flash before it goes epic fail. Normally that shouldn’t be a problem, but it looks like this app is writing to the same 256MB pagefile over and over again. Unless it’s using some kind of wear leveling, this app could wear out the flash of your iPhone before the rest of the device gives out.

    Doesn’t ReadyBoost in Vista use flash as well? It does, but then again it uses wear leveling (not writing to the same 256MB all the time) and the horror of your USB stick going belly up is not quite comparable to your iPhone giving out. I’m guessing that with defective flash you wouldn’t be able to perform a full restore anymore either, so there would be no way to send it back to Apple as a ‘virgin’.

  56. Geweldige app.
    Mijn iPhone 2G is nu veel sneller 😀

  57. Kan iphonevm niet vinden in cydia?? kan iemand mij helpen aub.

  58. De in dit artikel eerder vermelde repository is verwijderd omdat deze zaken aanbiedt waar iPhoneclub.nl niet achterstaat. Wij excuseren ons voor deze nalatigheid.

    Hmmm… twijfelachtig staaltje censuur. Wel plaatsen over jailbreak e.d. maar een repo niet.
    Laat iedereen het voor zichzelf bepalen of het iets is voor hem/haar en ga aub niet Big Brother uithangen…

  59. Origineel geplaatst door Omg
    Origineel geplaatst door Jesseklinkt handig, schoon mijn geheugen nu telkens op met processes in sbs settingsWat een onzin allemaal. Het iPhone OS sluit automatisch een (achtergrond)proces als er een nieuw proces wordt aangeroepen dat meer geheugen nodig heeft.

    Wel eens van BigBoss met Backgrounder gehoord? Dan kun je apps ook op de achtergrond laten draaien. Voor die gebruikers (ook 3GS?) lijkt me dit ideaal!

  60. De in dit artikel eerder vermelde repository is verwijderd omdat deze zaken aanbiedt waar iPhoneclub.nl niet achterstaat. Wij excuseren ons voor deze nalatigheid.

    Origineel geplaatst door livepulse
    Hmmm… twijfelachtig staaltje censuur. Wel plaatsen over jailbreak e.d. maar een repo niet.
    Laat iedereen het voor zichzelf bepalen of het iets is voor hem/haar en ga aub niet Big Brother uithangen…

    Ik ben het helemaal mee eens

  61. @nick:
    @livepulse:

    Ik vind het ook onhandig, maar jailbreaken is één ding. Een repo die packages aanbied om gekraakte .ipa bestanden te installeren is weer iets heel anders.

  62. Wat een onzin zeg. Komt erg bang over om de repos eraf te halen. Post dan alleen nog maar berichten die brein goedkeurt.. Zwak dit.

  63. Begrijpelijk dat ze het weghalen….. Blijkt toch wel weer dat het niveau van sommige hier niet bijzonder hoog is.

  64. Begrijpelijk dat ze het weghalen….. Blijkt toch wel weer dat het niveau van sommige hier niet bijzonder hoog is.

    Jouw commentaar zegt meer over jouw niveau dan over het niveau van sommigen hier. Let wel: we hebben het over inhoudelijke content en niet over personen! Ik val tenminste niemand persoonlijk aan, met jouw commentaar doe jij dat wel. Hou het even on-topic aub!

  65. Origineel geplaatst door Revdutchie
    Kleine correctie op het verhaal, een conventionele harde schijf is aanzienlijk trager als een geheugen reep. De HD in een iPhone is een zogenaamde SSD (solid state disk) met nand geheugen. In principe dus een aantal geheugen reepjes bij elkaar. De disk in een iPhone is dus niet noemesnwaardig trager dan het geheugen. Sterker nog, ik ken de binnenkant niet, maar het zal me niet vebazen als het werkgeheugen van de iPhone een dedicated gedeelte is van dezelfde disk.

    Wat een onzin.. geheugen is zeker wel veel sneller, en NAND geheugen is wat anders, je geheugen is RAM, dat betekend dat het zodra het niet meer onder stroom staat je je data verliest, en dat is met je hardeschijf niet denk ik..

  66. @Maarten Baan:

    Ten eerste zei ik dat het niet noemenswaardig langzamer is.
    Een conventionele disk heeft een toegangssnelheid van ca 120ns, nand ca 20ns en normale RAM ongeveer 5ns.

    Daarnaas betekent RAM in het geheel niet dat je je data verliest bij spanningsuitval, ligt aan het type RAM volatile (de standaard) of non-volatile, welke gewoon alle data vast houd. En dan hebben we nog MRAM, het geheugen van de toekomst, is nog sneller als DRAM er zijn al tests geweest onder de 1ns en is non-volatile, helaas nog erg kostbaar op het moment.

  67. Ik zie de iphonevm nergens in cydia staan?Kan iemand mijn helpen?Bedankt!

  68. wou het juist installeren via Cydia maar zag dat er al een iphoneVM 2 is. Weet iemand wat het verschil is?

  69. @Koeke

    bij mij bleek iPhoneVM2 minder goed (max 30mb) dan iPhoneVM (40 tot 70mb).
    VM2 is trouwens geen update maar een andere app. Op de site van de ontwikkelaar blijken een aantal Italianen dan weer wel te spreken over VM2. Ik heb ‘m er afgehaald en gebruik opnieuw VM, die overigens gister nog een update kreeg.

  70. Hier valt wat meer te lezen over VM2

    Link verwijderd.

    Het belangrijke vershil:

    iPhoneVM carries out the creation of a file swap of 256 Mo of RAM which causes of increased instantaneously the memory available, iPhone VM 2 with the place, to create a dynamic swap of 64 Mo which can become even larger according to the requirements and the application used. The same numbers will not notice on the free RAM but to surely obtain better results in speed and the performance.

  71. Ik heb even de betreffende post over iPhoneVM2 door Google Translate gehaald (link verwijderd).

    Nu blijkt dat v1 door een Chinees gemaakt is en gebruikt maakt van een statisch stuk virtual memory. Vandaar ook standaard ~70MB vrij ipv ~40MB. V2 is een andere app, welke dynamisch geheugen gaat swappen, waarbij er dus niet (direct) een toename in vrij geheugen zichtbaar zal zijn.

    Echter vermoed ik dat v2 wel beter is ivm. eerder genoemde wear leveling.

  72. Ik heb de software weer verwijderd, daar mijn iphone freezed op inkomende telefoons, en ook alle onmogelijke momenten freezde (en na een minuut weer verder deed) vanaf het moment ik de software had geinstalleerd.
    Daarbij werd ook de batterij zeer warm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.