Reacties voor: ‘Horlogebandjes voor Apple Watch straks los verkrijgbaar’

Apple gaat horlogebandjes voor de Apple Watch los verkopen. Bepaalde combinaties zijn daarbij wellicht uitgesloten, om de exclusiviteit te benadrukken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ben benieuwd of bij de $349 het bandje er dan bij in zit.

  2. Ik hoop dat ze er geen beveiliging zoals bij de opladers inbouwen. Dan kan ik mijn bandjes mooi uit china halen

  3. Het zou echt boerenbedrog zijn moesten ze het “eerste” bandje er niet bijgeven voor die prijs! Wie wil na het neerleggen van een paar honderden euro’s nog eens opleggen om dat ding dan pas rond zijn pols te kunnen hangen?

  4. Benieuwd of er mensen zijn die niet kunnen wachten. Je ziet ze altijd weer opduiken in topics als deze.

  5. Zou wel old school zijn om ‘m als een soort Flavor Flav met een gouden ketting om je nek te hangen.

  6. @Thomasl: Net zoals jouw opmerking; die zie je ook steeds vaker opduiken. Nu weer even on topic: ik kan niet wachten.

  7. Grappig dat als Apple zelf zegt dat miljoenen combinaties kunnen, dat jullie dit even tegenspreken door info uit het roddelcircuit.
    De filosofie van Apple is altijd geweest dat je zaken persoonlijk kan maken en hierdoor een individu blijft.
    Dan passen zaken als klasse verschil daar niet bij.
    Wil je een duur bandje op een goedkoop horloge dan zal Apple dat toch niet in de weg gaan zitten. Zolang de klant maar iets eigens kan creëeren.

    Maar goed dit is dan ook weer speculatie…;-)

  8. Ik kan mij niet voorstellen dat Apple voor het gouden model veel meer dan 5000 euro zal rekenen. Natuurlijk zijn er Chinezen die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten maar dat is wel een hele kleine markt. Natuurlijk kan je je richten op een kleine markt maar Apple is geen Rolex of Hublot. Wat dat soort horloges veel waard maakt Is niet (alleen) het goud maar het interne uurwerk. Bij Apple wordt het aluminium van de horlogekast alleen vervangen door een gouden exemplaar. Thats it. Een goed horloge is tijdloos. Een Apple Watch gaat hooguit vijf jaar mee. Het enige wanneer een Apple Watch zoveel geld waard is is als je ‘gratis’ je hardware kan laten upgraden (omwisselen). Anders is het gewoon weggegooid geld.

  9. Die bandjes heel je voor een prikje bij de bel Turk plus 10000 tot 20000 kom op man 1200 EUR misschien beetje meer anders gaat het echt een mega flop worden zal wel net als met de iPad zijn prijs zal wel mee vallen

  10. Ach, straks bij de Chinees genoeg goedkope bandjes te krijgen.

  11. Weet iemand of de watch waterproof zal zijn? Ik zou er graag mee gaan duiken.

  12. @Thomas – Kan niet wachten!

  13. @justin w: ze komen allemaal uit China hoor

  14. Origineel geplaatst door Thomasl
    Benieuwd of er mensen zijn die niet kunnen wachten. Je ziet ze altijd weer opduiken in topics als deze.

    Tuurlijk waarom niet? Ik kijk er in ieder geval naar uit en als er meer dan 2 weken tussen de Orgineel release en de onze zit haal ik hem uit de states.

    Origineel geplaatst door emeel
    Weet iemand of de watch waterproof zal zijn? Ik zou er graag mee gaan duiken.

    Nee dat is hij helaas niet. Spatwaterdicht alleen.

  15. Origineel geplaatst door emeel
    Weet iemand of de watch waterproof zal zijn? Ik zou er graag mee gaan duiken.

    Nee dat is hij helaas niet. Spatwaterdicht alleen.

  16. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik kan mij niet voorstellen dat Apple voor het gouden model veel meer dan 5000 euro zal rekenen. Natuurlijk zijn er Chinezen die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten maar dat is wel een hele kleine markt. Natuurlijk kan je je richten op een kleine markt maar Apple is geen Rolex of Hublot. Wat dat soort horloges veel waard maakt Is niet (alleen) het goud maar het interne uurwerk. Bij Apple wordt het aluminium van de horlogekast alleen vervangen door een gouden exemplaar. Thats it. Een goed horloge is tijdloos. Een Apple Watch gaat hooguit vijf jaar mee. Het enige wanneer een Apple Watch zoveel geld waard is is als je ‘gratis’ je hardware kan laten upgraden (omwisselen). Anders is het gewoon weggegooid geld.

    Het is maar de vraag wie Apple als klant van de Apple Watch Edition voor ogen heeft. Wie koopt er hedendaags een puur gouden Rolex? Mensen die veel geld te besteden hebben en dit ook graag tonen. Juist zo’n Rolex kost al gauw meer dan €10.000 en dan heb ik het slechts over de goedkoopste variant van de Cellini-collectie, laat staan de extra’s (edelstenen) die rijkelui graag nog toevoegen.

    Het lijkt mij dat de Apple Watch Edition een luxurieus mode-artikel voor de hogere klasse is, niet voor mensen die jarenlang sparen om een Rolex te kopen. Deze mensen geven er niet om of de Apple Watch na een jaar of twee al verouderd is, net zoals zij dat niet doen bij designerkleding of dure auto’s.

    Deze strategie is niet te onderschatten. Smartwatches gaan met reguliere horloges concurreren en dat verlangt naar een stevig offensief. Waar Motorola, Samsung en Sony alleen de geeks blijven bedienen, verandert Apple de smartwatch naar een hebbeding voor iedereen. Daarom moeten ze vrijwel alle segmenten bedienen en de Apple Watch Edition is de luxe variant voor de hogere klasse, net zoals Rolex en andere merken dat nu ook al zijn (Rolex bedient natuurlijk ook de horlogefetisjisten, maar daar hebben zij thans de goedkopere Oyster-collectie voor). Ik zie vooral beroemdheden en oliesjeiks voor me, wat moeten deze anders gaan dragen als het niet een gouden Apple Watch is? Ik denk dat alleen al de status die de Apple Watch daardoor krijgt voor veel extra bekendheid en gewildheid gaat zorgen.

  17. Zijn de bandjes niet Nederlands fabrikaat?

  18. Origineel geplaatst door Barend
    Die bandjes heel je voor een prikje bij de bel Turk plus 10000 tot 20000 kom op man 1200 EUR misschien beetje meer anders gaat het echt een mega flop worden zal wel net als met de iPad zijn prijs zal wel mee vallen

    Sorry hoor, maar ik kan hier geen touw aan vastknopen…

  19. @WvB22:

    Daar heb je een punt. Heb me ook al die bedenking gemaakt en 5000 of meer neertellen voor een gadget lijkt mij ook maar een beperkte markt.
    Dan betaal ik liever dat bedrag aan een merkhorloge dat tijdloos is en zijn waarde min of meer behoud.

  20. @emeel: Waarschijnlijk het sport model zeker, in een promotie filmpje gooit een sporter daar namelijk water overheen. Of je er ook mee kan duiken zullen we moeten afwachten!

  21. @KALLT: Op zich heb je een goed punt hoor en ik ben echt een Apple fan. Maar een gouden Apple horloge om indruk te maken op anderen is toch een beetje sneu. Daar kom je echt niet mee weg bij mensen die verstand hebben van de kwaliteitshorloges. De Apple Watch is best een mooi ontworpen horloge (maar smaken verschillen) maar kan echt niet op tegen de kunstwerkjes die de ‘grote’ merken bieden. Wie duizenden euro’s extra gaat betalen voor een +/- 30-50 gram goud laat eigenlijk zien over totaal geen zakelijk inzicht te hebben. Ik zou er zakelijk niet gezien mee willen worden (als die prijs echt zo hoog wordt).

  22. Origineel geplaatst door WvB22
    @KALLT: Op zich heb je een goed punt hoor en ik ben echt een Apple fan. Maar een gouden Apple horloge om indruk te maken op anderen is toch een beetje sneu. Daar kom je echt niet mee weg bij mensen die verstand hebben van de kwaliteitshorloges. De Apple Watch is best een mooi ontworpen horloge (maar smaken verschillen) maar kan echt niet op tegen de kunstwerkjes die de ‘grote’ merken bieden. Wie duizenden euro’s extra gaat betalen voor een +/- 30-50 gram goud laat eigenlijk zien over totaal geen zakelijk inzicht te hebben. Ik zou er zakelijk niet gezien mee willen worden (als die prijs echt zo hoog wordt).

    Sorry, je denkt helaas als iemand die de Apple Watch Edition als een weloverwogen aankoop ziet. Ik denk dat jij (en ik) gewoon niet de doelgroep van deze Apple Watch zijn. Het gaat er niet zozeer om dat iemand indruk wil maken, maar dat er een markt is voor mensen die het geld overhebben om dat aan luxe uit te geven, voor welke reden dan ook. Wij weten anders ook dat Apple niet schroomt om soms absurd hoge prijzen te rekenen, al is het om een beetje exclusiviteit te bewaren. Daarbij heeft Apple nog niet eerder (althans, mij niet bekend) zo’n speciale luxe-editie van een product uitgebracht, dat is voor hen nieuw terrein.

    Stel, de smartwatch gaat de horloge vervangen. Wat kiezen de rijkelui dan? Een Samsung? Motorola? Apple speelt daar precies op in en heeft er belang bij om de Apple Watch ook bij deze mensen populair te maken, zodat zij ook hun prijzige Rolex willen vervangen met een smartwatch. We moeten immers er van uit gaan dat de smartwatch het horloge gaat vervangen. Ik denk dat de hoge prijs een combinatie van materiaalkosten, ‘Apple-tax’ en een nieuwe luxe-opslag is. Ik denk dat, omdat Apple de Apple Watch tot nu toe ook echt als een mode-artikel aanprijst, wat bij andere producten dikwijls niet nodig was.

  23. Paar redenen waarom ik hem niet (meer) ga kopen:

    – ik draag horloge rechts. Gaat een beetje lastig met de crown
    – het verwijderen van de bloeddruk meter
    – de ziekelijke prijzen zoals ik nu lees

    Durf namelijk te beweren dat het bandje er niet bij gaat zitten als ik de opstelling van de winkel voor me ga halen, want als er duizenden mogelijkheden zijn dan zijn er vast geen duizenden verschillende verkoop dozen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.