Reacties voor: Volg de hoorzitting met FBI en Apple via deze livestream (video)

Volg je de FBI-zaak van Apple op de voet, dan kun je vanavond en vannacht heel wat uurtjes doorbrengen met het luisteren naar de hoorzitting van het Amerikaanse Congres.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 10 reacties

  1. Voor de afleiding brengt Apple nog even een paar nieuwe beta’s uit … 😜

  2. Precies de laatste 3 minuten bekeken van de hoorzitting en die vond ik al interessant.. Benieuwd hoe de 397 minuten daarvoor waren.

  3. Over 5 dagen gaat de court weer verder.

    De vraag rondom een eventuele hack in de cloud van Apple door China was voor mij totaal of topic.

    Verder geen spectaculaire onthullingen/info naar mijn mening.

  4. Ik heb flarden gezien. Maar die flarden waren wel echt interessant, ik had veel saaiere dingen verwacht.

  5. Heb gekeken maar er is geen pijl op te trekken. Er werden standaard vragen gesteld die 10 keer of meer door verschillende congres leden gesteld werden. En de vraag wanneer maakt Apple het wel toegankelijk of dat was tijdens een nucleaire dreiging. Snappen ze echt niet dat een achterdeur die open staat niet ook door andere betreden kan worden? Heb mijn achterdeur toch ook niet open staan omdat de buren wel naar binnen mogen maar inbrekers niet.
    Het mooiste is dat de helft van de congres leden volgens mij ook een iPhone heeft.

  6. wat is de uitspraak nu ?

  7. Ik heb het grootste deel gezien, en keer op keer verbaast het mij dat er congresleden zijn die zo technologisch achter lopen en toch toestemming hebben gekregen om ook maar een vraag te stellen in deze kwestie. Ze zijn ook erg goed in het gebruiken van slachtoffers om maar hun zin door te drukken.

    Een minpuntje van Apple’s kant is het feit dat ze het alleen over iPhones hebben. Het had ze een stuk meer geholpen als ze iPods en iPads er ook bij betrekken (sinds iOS ook op die apparaten draait met dezelfde beveiliging) en dan ook even vermelden dat we het hier over meer dan een miljard iDevices hebben. Misschien klaart dat een paar hoofden op.

  8. Ze zouden aan Comey eens moeten vragen wat hij ervan vind als die achterdeur eens tegen hem wordt gebruikt. Zou hij er dan nog zo voor zijn?

  9. Origineel geplaatst door Andre
    Precies de laatste 3 minuten bekeken van de hoorzitting en die vond ik al interessant.. Benieuwd hoe de 397 minuten daarvoor waren.

    Geen nood, je kunt de hele stream nog terugkijken via de YouTube-video.

    Origineel geplaatst door vraaggraaf
    wat is de uitspraak nu ?

    Deze hoorzitting was bedoeld om te kijken of er wetten aangepast moeten worden en of het Congres Apple moet dwingen om toch mee te werken. Apple wil graag dat het Congres beslist hoe nu verder, deze commissie zat daar niet echt om te springen.

    Het was geen rechtszaak. Als dat wel zo was, hadden ze met 40 commissieleden ook niet zo snel (in een halfuurtje aan het eind?) een besluit kunnen nemen.

    Het duurt nog wel een paar dagen/weken voordat iedereen de antwoorden heeft overwogen en een standpunt heeft bepaald. Daarna moeten ze het met z’n veertigen nog eens worden.

  10. Ik vond het eigenlijk fascinerende televisie. Ik ging zitten kijken met het vooroordeel dat de FBI-baas de ‘bad guy’ was en Apple de de ‘good guy’. Maar Comey’s standpunten waren eigenlijk heel redelijk (vanuit zijn perspectief dan). Hij snapte heel goed in welk moeilijk parket hij zit en dat het Apple’s goed recht is om de producten zo veilig mogelijk te maken. Ik had verwacht dat hij meer een karikatuur van de zaak zou neerzetten, over zielige slachtoffers en kindertjes die nu hun papa kwijt zijn. Maar dat viel wel mee.

    Wat de technische kennis van de commissieleden betreft: dit was een juridische commissie, geen cybercrime-commissie, dus je kunt verwachten dat er mensen bij zitten die minder digitaal zijn. Ik vond het wel een goede afspiegeling van de Amerikanen (en zo zou het toch ook moeten zijn?). De meeste stelden goede vragen. Sommige zijn misschien ingefluisterd door adviseurs, wat op zich ook prima is. Als ze de kern van het probleem maar snappen: moet Apple de beveiliging van eigen producten verzwakken, zodat de FBI makkelijker boeven kan vangen?

    Soms waren de vragen wat dubbel, maar ze wisten waarschijnlijk vooraf niet van elkaar wat de andere commissieleden zouden vragen.

    Ongeveer de helft stelde goede vragen, dingen waar ik echt het antwoord wel op wilde horen. Mensen die eruit zagen alsof ze niets van technologie zouden weten (Lofgren) stelden best goeie vragen, terwijl een veel jongere figuur (Chaffetz?) het nodig vond om zijn eigen onbenulligheid te etaleren, door te zeggen dat hij nog alles met balpen schrijft.

    Eigenlijk vond ik het gedeelte met FBI-baas Comey interessanter dan dat met Apple. Apple’s Sewell had het eigenlijk makkelijk, want er zaten nog twee getuigen bij, die af en toe vragen kregen, waardoor Sewell het niet eens zo druk had. Comey kreeg de meest lastige vragen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.