Reacties voor: Honeywell klaagt Nest Labs aan over iPhone-bedienbare thermostaat

Thermostaatmaker Honeywell heeft Nest aangeklaagd. Deze fabrikant van een slimme thermostaat met de naam Nest is met een iPhone te bedienen. Honeywell vindt dat het interne design, de natuurlijke bediening en meer zijn afgekeken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Jammer dat iedereen elkaar altijd maar moet aanklagen. Maargoed, dat maakt me niet zoveel uit. Wat ik wel wil weten is of iemand hier de Nest al heeft en of het hier ook werkt? Want ik wil wel hem heel graag hebben!

  2. Origineel geplaatst door Lorenzo
    Maar goed, dat maakt me niet zoveel uit. Wat ik wel wil weten is of iemand hier de Nest al heeft en of het hier ook werkt? Want ik wil wel hem heel graag hebben!

    Ik ben er ook erg in geïnteresseerd maar lees ook veel problemen vanwege incompatibiliteit zelfs in de US

  3. Honeywell meldt ook dat ze de ‘legendarische’ ronde thermostaat als eerste op de markt brachten.

    een patent op vormgeving. mmm… waar ben ik dat nog maar eens eerder tegengekomen.

    schijnbaar is het alleen nog maar mogelijk om een onzichtbare thermostaat te maken, want die hebben we zeker nog niet gezien.

    *zucht*

  4. via de officiele site kan je zien of deze ook geschikt is voor je woning, je kan de aansluitingen aangeven via de site.

    op enkele domotica sites al gelezen dat men hem werkend heeft in nederland. (2 draads) echter niet modulerend.

  5. Moet ik mijn slimme thermostaat van Essent ook van de muur halen? Hij is namelijk ook rond. 🙂

  6. Tja, een patent op een ronde draaiknop…..

  7. Het design van de nest is prachtig. Zeker ivgm die honeywell.

  8. hmmm 210 euro voor een thermostaat vind ik nogal duur.
    Gewoon een printje met temperatuursensor en wifi connectie

  9. Waarom gaan ze niet samenwerken, daar wordt iedereen beter van. Wij en de producent…. Honeywell mag best wat moderniseren lijkt mij.

  10. Een 2 draads zonder gefoefel en ik koop die nest direct, zelfs al kost die 200 EUR…

  11. @roelof: Wat bedoel je met “alleen 2 draads. Niet modulerend?”

  12. Zijn er nog andere Wi-Fi thermostaten in Nederland te koop die je kunt koppelen aan je iPhone/iPad zonder een 3-jarig abonnement bij Essent af te sluiten ?? Ik wil wel zo’n thermostaat maar kan ze nergens vinden.

  13. (Red.) Verwijderd: onnodige persoonlijke aanval.

  14. Ik heb zelf de e-thermostaat van Essent. Ideaal. Wanneer ik van mijn werk fiets zet ik thuis de kachel al wat hoger dankzij de iPhone app. I love Technology!

  15. Zelf heb ik de Nest al een tijdje hier in huis hangen, en hij werkt echt top. Hij is prachtig, en met de iPhone app hem hoger of lager zetten is ideaal.

    En een stúk mooier dan dat e-thermostaat kreng van Essent.

  16. Er zit behalve design toch geen meerwaarde aan deze thermostaat t.o.v. de hierboven al genoemde Essent thermostaat?

    De Nest is natuurlijk wel een stuk fraaier maar veel verder komt hij niet.

  17. Hoi, ik heb ‘m! Samen met 2 maten heb ik ze uit de VS laten komen. Daar eerst op een wachtlijst gestaan maar uiteindelijk gelukt! Super instructie en zoals aangegeven kun je op basis van je huidige aansluitingen kijken of hij hier ook werkt. Minpuntje nu nog dat hij werkt op US zipcodes (met bijbehorende tijdzone). Dat houdt in dat hij hier nog niet gebruik kan maken van de weersverwachtingen en dat het tijdslijntje er wat vreemd uitzien (bij mij dus 7 uur tijdsverschil).
    Maar… zeker een aanrader!!!

  18. Origineel geplaatst door twenty
    @roelof Wat bedoel je met “alleen 2 draads. Niet modulerend?”

    het zal puur aan/uit zijn en niet geschikt voor een modulerend systeem. dit is de informatie die ik ook via internet achterhaal, heb hem helaas niet zelf.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Cv-regeling

  19. Awesome! Hebbon! Als ie volledig geschikt wordt gemaakt voor Europa en wat in prijs daalt moet ik hem hebben.

  20. Wow! Mooi ding!

  21. Aan/uit is ouderwets, de vlam in de ketel brand altijd op vol vermogen.
    Modulerend houdt in dat de intelligentie in het systeem bepaalt of de vlam onder de ketel hard of zacht brandt. Hiermee bespaar je energie, doorgaans is dit systeemgebonden. Je krijgt het wel werkend, maar kunt dus niet de nest aan een modern systeem koppelen zonder afbreuk te doen aan de energiebesparende mogelijkheden van het systeem.

  22. Mooie ontwikkeling, maar is tie ook programmeerbaar? M’n huidige thermostaat berekend hoe veel tijd er nodig is om de kamer warm te krijgen. Hierdoor zou ik met genoemde thermostaten geen wekker hoeven te zetten om ‘s morgens in’n warme kamer te komen?

  23. @Marcel: Ik heb em ook. Moet hem alleen nog installeren maar had bedacht om een Hawaise postcode te gebruiken. Dan heb je 12 uur tijdsverschil en is het tijdslijntje wat beter te begrijpen 🙂 Ik hoop wel op een firmware upgrade voor internationale consumenten.

  24. Beth Wozniak van Honeywell?
    Was een van de oprichters van Apple ook niet een Wozniak?
    Zal toch geen familie zijn…?

    OT: Nest ziet er gaaf uit, maar zou leuk zijn als hij ook programmeerbaar zou zijn. Een beetje zoals de universele afstandsbedieningen van Logitech.

  25. Origineel geplaatst door bert pit
    Aan/uit is ouderwets, de vlam in de ketel brand altijd op vol vermogen. Modulerend houdt in dat de intelligentie in het systeem bepaalt of de vlam onder de ketel hard of zacht brandt. Hiermee bespaar je energie, doorgaans is dit systeemgebonden. Je krijgt het wel werkend, maar kunt dus niet de nest aan een modern systeem koppelen zonder afbreuk te doen aan de energiebesparende mogelijkheden van het systeem.

    Inderdaad. Een HR ketel die je aan/uit stuurt is niet meer HR. Om ‘m HR te laten branden moet ie op verminderd vermogen draaien, en daarvoor heb je een modulerende thermostaat nodig (OpenTherm), en dat is de Nest helaas niet.

  26. Origineel geplaatst door juppe
    Inderdaad. Een HR ketel die je aan/uit stuurt is niet meer HR. Om ‘m HR te laten branden moet ie op verminderd vermogen draaien, en daarvoor heb je een modulerende thermostaat nodig (OpenTherm), en dat is de Nest helaas niet.

    Niet helemaal waar. De meeste modernere ketels moduleren ook op een aan/uit thermostaat. Dit afhankelijk van de gemeten toevoer- en retourtemperatuur. Het is zelfs de vraag of een modulerende thermostaat nog veel toevoegd.
    HR betekend trouwens dat extra energie wordt gehaald uit de rookgassen, dmv condensatie. Dat is onafhankelijk van de thermostaat.

  27. Als hij hier uitkomt haal ik hem zekers te weten! 2 of 4 draadjes ik trek wel een nieuwe kabel;)

  28. Nest is prachtig, ik heb ‘m ook en hij werkt prima. Alleen al voor de prachtige vormgeving zou je m kopen! Nu nog NL postcodes ondersteunen en hij is 100%! Dat lelijk ding van Essent en de rest van de overcomplexe intelligente thermostaten kan hier niet tegenop. ‘t kost dan ook wat meer maar dan heb je ook echt wat! Ik kan er elke dag van genieten als ik m aan de muur zie zitten. Jammer dat honeywell ze gaat aanklagen, honeywell zelf is een beetje ouderwets met hun thermostaten, ze maken toch niet veel kans dacht ik zo.

  29. Ik word er met gemak gek van, al die stomme patenten. Ik begrijp het wel als ik in de schoenen van een fabrikant sta, maar met al die patenten zoals ‘eenvoudige methoden om een thermostaat te bedienen en te programmeren’ wordt er geen vooruitgang meer geboekt uiteindelijk. Idioot gewoon.

  30. @brutus:

    Nest is wel te programmeren. Kijk maar eens hier: http://www.youtube.com/watch?v=6InjhtZ6NP8&feature=relmfu

  31. @Thaan:
    Ik heb de Nest ook. Hij ligt alleen nog in de VS. Mijn moeder neemt hem deze maand mee naar NL.
    2 vraagjes.
    1) Kan hij in graden Celsius of alleen in Fahrenheit?
    2) Ik kan de iPhone app nergens vinden in de app store. weet jij waar die is?

  32. @Joop: hij kan ook in celsius. de iphone app staat in de amerikaanse itunes store. zie http://itunes.apple.com/us/app/nest-mobile/id464988855?mt=8 op internet zijn beschrijvingen te vinden hoe je (gratis) een us account opent.

  33. @Marcel:
    Dank je wel. De app heb ik inmiddels gevonden. Mooi dat hij ook Celsius aankan, was ik een beetje bang voor.

  34. Origineel geplaatst door roelof
    via de officiele site kan je zien of deze ook geschikt is voor je woning, je kan de aansluitingen aangeven via de site.op enkele domotica sites al gelezen dat men hem werkend heeft in nederland. (2 draads) echter niet modulerend.

    Waar heb je het gelezen? Ik heb hem namelijk in huis maar weet niet via welke draadjes ik hem kan aansluiten.

  35. Welke draadjes heb je gebruikt? @Henry:

  36. Wie kan mij vertellen hoe ik de NEST thermostaat moet aansluiten. Het lukt mij niet om hem werkend te krijgen.

  37. @twinkel245:
    ik had twee draadjes, die bij de oude thermostaat op R en W zaten. Het R-draadje gaat naar de Rc aansluiting, rechtsonder en het W draadje gaat in de W1 aansluiting links tweede van boven. Als je de R in de Rh linksboven doet krijgt hij geen stroom.

    succes

  38. Joop bedankt ga het morgen proberen, hoop dat het werkt. waarschijnlijk wordt het even proberen, mijn thermostaat heeft een rood en blauw draadje maar geen letter aanduiding bij de aansluitpunten v.d. thermostaat. Ben erg benieuwd…….Wordt vervolgd!

  39. Joop bedankt ga het morgen proberen, hoop dat het werkt. waarschijnlijk wordt het even proberen, mijn thermostaat heeft een rood en blauw draadje maar geen letter aanduiding bij de aansluitpunten v.d. thermostaat. Ben erg benieuwd. Wordt vervolgd!

  40. @twinkel245:

    Ik had ook een rode en een blauwe. De rode was de R-draad, de blauwe de W draad.

    …voor wat het waard is

  41. Dag Joop
    Geprobeerd maar het werkt niet bij mij. Via de computer kan ik hem opstarten, als ik hem dan aansluit op de base station geeft hij eerst de connectie weer en dan “power wire Rc detected-no connection to equipment (E3). Verder kom ik niet.
    Ik heb een Vaillant Solide ketel.

  42. @twinkel245:

    Ik heb er ook geen verstand van, dus ik kan je niet verder helpen.

    Misschien kunnen ze je bij Nest verder helpen:

    Call 1 855 469 6378

    Email support@nest.com

  43. @twinkel245: Ik krijg bij het aansluiten ook de E3 melding.
    Ik ben benieuwd of je ‘m al werkend hebt en hoe??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.