Reacties voor: Honeywell Evohome thermostaat met iPhone-bediening nu in Nederland verkrijgbaar

Honeywell Evohome is een draadloze thermostaat met iPhone-bediening, die in Nederland leverbaar is. Je kunt per kamer de temperatuur regelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Veelte duur.

    Ik wacht wel tot ze 25 euro kosten per stuk.
    bij zou zo hele systeem bijna 1000 euro gaan kosten.

  2. Snap ook niet waarom dit altijd zo duur moet zijn, net als met de iPhone controllers die allemaal 99€ moeten kosten, niemand betaalt dat toch? Vindt het best leuk als het een beetje redelijke prijs is maar dit slaat nergens op

  3. Super! Hier zat ik op te wachten, eindelijk een systeem die èn op stadsverwarming werkt èn per kamer regelbaar is zodat ook de slaap en kinderkamers apart ingesteld kunnen worden van de woonkamer.

    Denk dat ik het zeker ga aanschaffen.

    Systeem is ook goedkoper voor offertes die ik voorheen voor een centrale thermostaat werkend op stadsverwarming heb opgevraagd (we hebben nog geen centrale thermostaat maar alleen radiatorknop thermostaten).

  4. Het is knap duur vergeleken met de concurrentie en die verplichten je ook niet om het door een installateur aan te laten leggen. Ik verwacht dus dat ze hier geen vrachtwagens tegelijk van gaan verkopen.

    Wat ik ook een beetje vreemd vind is dat er een server van Honeywell aan te pas komt. Het kan toch allemaal lokaal geregeld worden, tussen de thermostaat en de radiatorunits met een klein webservertje op de thermostaat die benaderbaar is met de app? Straks moet je ook nog abonnementsgeld gaan betalen voor die server, ben je niet eens meer baas over je eigen verwarming.

  5. Jammer werkt niet op een blok verwarming

  6. Klinkt als een leuk systeem alleen snap ik idd die server niet. Alsof het hen aangaat wanneer ik wel of niet de verwarming aan heb. Dat is de reden dat ik dit systeem nooit zou kopen.

  7. Niet genoemd in dit artikel, maar een ander perfect werkend alternatief is de heatlink van homewizard.

  8. @Xander: Dan moet je toch echt eens op Conrad.nl kijken. Heb daar met de Max! Eq-3 m’n hele stadsverwarmingshuis gedaan voor 200 euro. Stuk goedkoper dan de Honeywell oplossing die overal wel heel veel aandacht krijgt.

  9. @DePeer: Had ik al gezegd dat ik zelf twee linker handen heb en dus zaken echt niet zelf ga aanleggen?
    Conrad.nl zonder installateur is voor mij dus echt geen optie. En drie verschillende installateurs vroegen een veelvoud.
    Maar dank voor de tip, zal installateurs ook eens naar die oplossing vragen.

    (overigens kom ik met 6 slaapkamers, een woonkamer, badkamer en hal, plus basis unit, toch ook al gauw op een euro of 400 exclusief installatie als ik conrad.nl bekijk)

  10. Bij mijn ‘onderzoek’ naar ‘thermosstaat knoppen per ruimte’ kreeg ik te horen dat dit een zeer onvoordelige manier van verwarmen is. Plus extra kans op storingen in je ketel.
    Waarom;
    – je kamer is net op temperatuur, ketel uit
    – 15 seconden later gaat je slaapkamer vragen om warmte – ketel aan
    – 10 minuten later is slaapkamer klaar – ketel uit
    – 3 seconden later vraagt de badkamer en andere slaapkamer
    – 10 minuten later is badkamer klaar, maar slaapkamer nog niet

    Let wel; dit is mij verteld door ‘deskundigen’…, weet niet of het 100% betrouwbaar is. Maar kan dit pakket dit dan wel oplossen en is het misschien daarom zo duur?

  11. Ik hoop dat die nu wel goed werkt hij is een poosje van de markt af geweest. En het was … om het toen te installeren en alles met elkaar te laten praten. Ik heb het het toen als installateur mogen installeren bij een x aantal klanten maar het was elke x weer een strijd.

  12. De 495,- euro die in het verhaal staat is de prijs van het oude type. De nieuwe prijs staat nog niet op die site.

  13. Ik heb al een Honeywell. Die gaat aan voordat de wekker gaat, uit als ik ga werken en weer aan als ik thuiskom. In het weekend blijft hij overdag ook aan. Superhandig. Eenmaal ingesteld geen omkijken meer naar. En geen app nodig op mijn iPhone.

  14. Geweldige oplossing, alleen ver boven mijn budget. Hou het voorlopig wel bij de e-thermostaat. Ergens dit jaar komt Klik aan Klik uit ook met een thermostaat oplossing, tegen die tijd ga ik wel eens kijken of daar icm Domoticz een leuke oplossing mee te maken is.

  15. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik heb al een Honeywell. Die gaat aan voordat de wekker gaat, uit als ik ga werken en weer aan als ik thuiskom. In het weekend blijft hij overdag ook aan. Superhandig. Eenmaal ingesteld geen omkijken meer naar. En geen app nodig op mijn iPhone.

    Ik had eerst ook zo’n wat oudere Honeywell met klokprogramma. Heb nu sinds September een e-thermostaat, die kan je ook via een klokprogramma instellen, maar daarnaast zit er een bewegingssensor op, dus als je wat langer weg bent gaat hij vanzelf naar de bespaarstand. Daarnaast kan je via de app je thermostaat vast hoger zetten mocht je onverhoopt eerder thuis zijn.

  16. zal dan op zijn minst samen moeten kunnen werken met raam en deur verklikkers. Deur/raam open niet gaan stoken in deze ruimte.

  17. @Xander: Dat had je nog niet verteld, maar heb zelf exact dezelfde linkerhanden. Enige wat je moet doen is met steeksleutel huidige radiotorknop eraf draaien. Nieuwe erop met de hand. Ethernetkabeltje in de hub, evt thermostaat op de muur plakken (letterlijk) en gebruiksaanwijzing van 4 pag. doorlezen. Maar als je huis met 6 slaapkamers kan betalen moet Honeywell ook wel lukken 😉

  18. Origineel geplaatst door DePeer
    @Xander: Dat had je nog niet verteld, maar heb zelf exact dezelfde linkerhanden. Enige wat je moet doen is met steeksleutel huidige radiotorknop eraf draaien. Nieuwe erop met de hand. Ethernetkabeltje in de hub, evt thermostaat op de muur plakken (letterlijk) en gebruiksaanwijzing van 4 pag. doorlezen. Maar als je huis met 6 slaapkamers kan betalen moet Honeywell ook wel lukken

    LOL!

  19. Ik mis vooral de stroom en gas verbruik gegevens.Daar heeft de Toon toch wel iets heel moois van gemaakt.

  20. Ik ben gebruiker van het eerste uur van Honeywell Evohome, hetzelfde product als hier genoemd maar zonder internet en iPhone app. Moest 2 jaar geleden een systeem kiezen voor mijn nieuwbouwwoning en wilde een zoneregeling.

    Evohome is geweldig als je voor comfort kiest. De badkamer warm als je binnenloopt, echter geen onnodige warmte daar wanneer de verwarming in de kamer aan is.

    Mijn huidige systeem is wel zelflerend. Wanneer het kouder wordt gaat het systeem eerder verwarmen. Lijkt me sterk dat ze dat er uit gehaald hebben bij deze nieuwe versie.

    Hopelijk komt er een scherp aanbod voor bestaande gebruikers om de nieuwe EvoTouch tegen een sterk gereduceerd bedrag te kopen. Wij als early adopters hebben veel fouten gerapporteerd waardoor het systeem alleen maar beter is geworden.

    Weet trouwens dat er op het Fok! Forum een uitgebreide topicreeks loopt met gebruikers die ervaringen uitwisselen.

  21. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik heb al een Honeywell. Die gaat aan voordat de wekker gaat, uit als ik ga werken en weer aan als ik thuiskom. In het weekend blijft hij overdag ook aan. Superhandig. Eenmaal ingesteld geen omkijken meer naar. En geen app nodig op mijn iPhone.

    Zeker handig. Als tenminste elke dag en week hetzelfde verloopt. Ik werk op verschillende tijden dus zo’n 1.0 klokthermostaat is voor mij waardeloos.

  22. Ik gebruik de Nefit easy thermostaat . Doet precies het zelfde als de Honeywell volgens mij. Met de Nefit Easy functie (weersafankelijke) kan je nu ook elke kamer afzonderlijk verwarmen mits je themostaatkranen hebt.

  23. De reden dat er een server van Honywell aan te pas komt is omdat je het via de app van overall kan instellen. De locale installatie heeft geen vast IP address normaal en kan je niet rechtstreeks van buiten je huis aanspreken. Doorvoor dient die server van Honywell.

  24. Voor ieder die iets goedkopers zoekt

    eQ-3 Max!

  25. Die server van Honeywell is waarschijnlijk inderdaad zodat je er makkelijker bij kunt met je app. Anders zou je met port-forwards e.d. moeten gaan werken, niet praktisch voor de meeste consumenten.

    Verder hoop ik, en lijkt erop dat het zo is, je gewoon los de boel kunt bestellen, zonder installateur.

    Mensen die alternatieven noemen hierboven: weten jullie zeker dat deze alternatieven (heatlink, conrad) ook PER RUIMTE onafhankelijk kunnen sturen? Volgens mij niet namelijk. Dus bijvoorbeeld de badkamer verwarmen, terwijl de woonkamer niet verwarmd wordt.

    @Sjeltur: ik neem aan dat ze bij Honeywell dit meenemen in hun software om van die uit/aan-scenario’s te voorkomen. Inderdaad even afwachten of het daadwerkelijk zo is. Ze hebben al aantal jaartjes ervaring met oude Evohome-systeem, dus lijkt me wel.

  26. Origineel geplaatst door Erikk
    ik neem aan dat ze bij Honeywell dit meenemen in hun software om van die uit/aan-scenario’s te voorkomen. Inderdaad even afwachten of het daadwerkelijk zo is. Ze hebben al aantal jaartjes ervaring met oude Evohome-systeem, dus lijkt me wel.

    Met het ‘oude’ EvoHome systeem was hier inderdaad rekening mee gehouden.

  27. Ik neem aan dat de gehele radiatorkraan vervangen moet worden? Als dat zo is wordt het NOG duurder dan het systeem al is. Ik hoop dat Honeywell met dit systeem bewust voor de bovenkant van de markt kiest want, sja, niet echt een goedkope aangelegenheid, om rond de 1500 Euro terug te verdienen op stookkosten ben je wel ff bezig. Weet nie maar krijg het gevoel dat ze de plank mis gaan slaan want A) duur, en B) afhankelijk van een installateur? Dat is niet echt meer anno nu.

  28. @Wessel Meijer: Klinkt wellicht lullig, maar stookkosten uitsparen is ook absoluut niet mijn doel met deze oplossing.

    Gemak, comfort en makkelijk ook temperatuur op kinder en slaapkamers regelen wel. We zijn nu nog heel ouderwets op draaiknoppen op elke radiator aangewezen.

    En oplossingen die installateurs voorheen aandragen waren ook 1500 euro, maar dan ZONDER aansturing per kamer en aansturing remote.
    En met name dat eerste was voor ons een dealbreaker, we wilden niet de kinderkamers parallel laten stoken met de woonkamer omdat nu eenmaal de thermostaat in de woonkamer hangt.

    Dus ik heb zelf wel zo’n 1500 ingecalculeerd ja. En heb dat er dus voor over, zonder te denken dat het ons nu heel veel stookkosten gaat schelen.

  29. @Wessel Meijer: Als je al een thermostatische radiatorkraan hebt, hoeft deze niet vervangen te worden. Je hebt wellicht een extra adapter nodig als je bepaalde merken/type kranen hebt.

    Overigens gaat het bij mij ongeveer 900 euro kosten, geen 1500. En terugverdienen, daar doe ik het niet voor. Gaat mij meer om het comfort/gemak. Constant alle radiators openzetten levert ook comfort/gemak, maar dan ben ik die 900 euro echt wel snel kwijt 😉

    Je bent niet afhankelijk van de installateur, ik sprak vanmiddag nog een installateur, waar je het pakket ook lost kunt gaan kopen. En bepaalde webshops tonen het ook al op de site.

  30. Alleen voor de mensen met stadsverwarming inderdaad.
    Voor overige huishoudens… Kansloos!
    Te veel optie zijn voorgegaan naar mijn idee en voor minder geld dan deze oplossing.
    Maar voor de kleine eerder genoemde groep een uitkomst denk ik.

  31. Origineel geplaatst door edwin
    Alleen voor de mensen met stadsverwarming inderdaad.
    Voor overige huishoudens… Kansloos!
    Te veel optie zijn voorgegaan naar mijn idee en voor minder geld dan deze oplossing.
    Maar voor de kleine eerder genoemde groep een uitkomst denk ik.

    Er is voor zover ik weet nog geen enkel systeem op de markt dat doet wat EvoHome doet, namelijk een zoneregeling waarbij iedere zone ZELF de ketel kan aansturen als er warmtevraag is.

    Met andere woorden: Als beneden de open haard aan staat en het er 26 graden is, dan springt de ketel toch aan als de badkamer 20 graden moet zijn en de thermostaatknop er 19 meet.

  32. Het klopt inderdaad wat Roy hierboven zegt,
    er is niet echt een vergelijkbare met het evohome systeem,
    er zijn wel een paar chineese merken die het zelfde proberen na te bootsen maar dit komt niet in de buurt, spreek graag de eigenaren eens die zoiets aan hebben geschaft.

    En kwa kosten, je moet het niet zien als een investering die zich vanzelf terugverdient, maar wel als een oplossing waar je daarnaast mee kan besparen.

    Als je een probleem hebt zoals het voorbeeld met de haard in de woonkamer, is dit een perfecte oplossing.

    Heb je een studie/werkkamer en wil je deze warm hebben, hoeft de rest van het huis niet perse onnodig verwarmd te worden.

    Smorgens even de badkamer warm? Dan hoeft ook niet het hele huis verwarmd te worden.

  33. Er staat trouwens nog een foutje in het artikel, namelijk dat de thermostaat niet los verkrijgbaar is.
    Dit is wel het geval, dit noemen ze het single pakket.
    De inhoud hiervan is de evotouch (bedieningspaneel), tafelstandaard (lader) ketelmodule (aan/uit of opentherm) en een internet gateway.

  34. Origineel geplaatst door R Wolters
    Er staat trouwens nog een foutje in het artikel, namelijk dat de thermostaat niet los verkrijgbaar is.

    Op de persbijeenkomst hebben de mensen van Honeywell gezegd dat dit product niet los verkrijgbaar zal zijn. Het pakket dat jij noemt is waarschijnlijk het oude model zonder kleurenscherm en zonder iPhone-app (die ik ergens halverwege het artikel noem). Die is inderdaad los te koop. Ik op de website van Evohome.nu (waar reageerder R. Wolters overigens werkt) niet dat single pakket.

  35. @Gonny van der Zwaag:

    Toch is het zo,
    ik heb de artikelnummers en prijslijst.
    Deze zullen in de loop van komende dagen ook op de site komen te staan.
    Misschien verkeerd begrepen tijden de persbijeenkomst?

    Tevens heb ik vandaag een email gehad dat er een speciale omruilactie is voor mensen die het oude systeem hebben en dit willen updaten.
    mocht je hier interesse in hebben, neem dan even contact met mij op via het forum in een pm.

  36. Vanaf nu is de App beschikbaar

    Er zit ook een demo modus is, dus je kunt hem bekijken/uitproberen:

    https://itunes.apple.com/nl/app/total-connect-comfort-europe/id783653368?mt=8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.