Reacties voor: Nieuwe Homey 2.0-app en Homey Pro brengen HomeKit naar meer producten

Homey, een Nederlands product voor je smart home, heeft een geheel nieuwe app. Daarmee bedien je alle apparaten die aan de Homey gekoppeld zijn in één app. Nieuw is ook de Homey Pro, een nieuwe versie die veel krachtiger is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Hmm, dus one bridge to rule them all?

    Is er iemand die kan bevestigen of ik de Hue & Tradfri bridges de deur uit kan doen én als nog gebruik kan maken van HomeKit?

  2. In theorie wel, maar je zal dan je apparaten niet meer kunnen updaten. Daar zijn de bijbehorende hubs nog wel voor nodig. Maar het is even de review van iCulture afwachten. Zou nog geen overhaaste beslissing nemen van 400 euro.

  3. Origineel geplaatst door Tim
    Hmm, dus one bridge to rule them all?
    Is er iemand die kan bevestigen of ik de Hue & Tradfri bridges de deur uit kan doen én als nog gebruik kan maken van HomeKit?

    Jep. Maar niet altijd even optimaal. Check de app store van Athom voor support.

  4. Ik gebruik thuis Homekit + Siri Shortcuts en dat allemaal via een HomePod om letterlijk alles te bedienen. Van mijn wasmachine tot de TV aan/uit. Ik zie op het moment de meerwaarde van Homey niet meer zo..

  5. Origineel geplaatst door Michel
    Ik gebruik thuis Homekit + Siri Shortcuts en dat allemaal via een HomePod om letterlijk alles te bedienen. Van mijn wasmachine tot de TV aan/uit. Ik zie op het moment de meerwaarde van Homey niet meer zo..

    Zou je dit eens kunnen uitleggen. Voorbeeld: Hoe zet jij je tv aan, switch je naar het juiste HDMI kanaal en bedien je bv de Apple TV dat hij Netflix moet opstarten?

  6. Origineel geplaatst door Tim
    Hmm, dus one bridge to rule them all?
    Is er iemand die kan bevestigen of ik de Hue & Tradfri bridges de deur uit kan doen én als nog gebruik kan maken van HomeKit?

    De Hue bridge zal je nog steeds nodig hebben, Homey stuurt zijn signalen door naar je bridge. Die andere weet ik niet.

  7. @Michel: Klinkt interessant. Doe je dat dan met behulp van slimme stekkers?

  8. Ik heb vorig jaar geprobeerd om de eerste Homey te gebruiken, voornamelijk om mijn Toon aan HomeKit te kunnen koppelen. Als eerste kocht ik een apparaat dat niet heeft gewerkt en kon ik terug naar de MediaMarkt om een nieuwe te halen. De tweede keer kreeg ik er een zonder power adapter voor in het stopcontact. Dit bleek een fout van een stagiaire (die er ondertussen niet meer werkte) en ik kreeg er een toegestuurd. Dus voordat ik het kon proberen was ik anderhalve week verder..

    Het apparaat was traag en liep vaak vast. Het idee is allemaal heel erg leuk, alleen de uitvoering iets minder. Voor die prijs had er wel een snelle processor in mogen zitten. Ook was de app om te huilen, al zal dat ondertussen met de 2.0 update wel beter zijn geworden.

    Ik heb uiteindelijk ook de tweede Homey teruggebracht (zo’n goede homie was het ondertussen niet meer), omdat ik ontevreden was en heb een Pi aangeschaft. Hierop kan Homebridge draaien die precies hetzelfde doet als de Homey, namelijk alles van andere protocollen koppelen aan Homekit. Dit werkt echt perfect 👌🏻 Ik heb het gevoel gekregen dat de Homey een Pi is met fancy buitenkant, waar Homebridge op draait met een mooie app om een paar instellingen te doen.

    Daarnaast kan de Pi zo veel meer, bijvoorbeeld dienen als Plex server. Ik weet dat de Homey ook meer is en kan, maar niks daarvan was interessant genoeg of kan niet met een Pi.

    Niet om Homey af te kraken, want het idee is echt super (!!), mijn mening is dat je beter een Pi van 80 euro (starter kit) kunt kopen dan een Homey van 300 euro.

  9. Origineel geplaatst door Michel
    Ik gebruik thuis Homekit + Siri Shortcuts en dat allemaal via een HomePod om letterlijk alles te bedienen. Van mijn wasmachine tot de TV aan/uit. Ik zie op het moment de meerwaarde van Homey niet meer zo..

    Deel eens een paar van die Siri shortcuts, ben wel benieuwd hoe jij dit allemaal geregeld hebt.
    Wellicht kun jij je eigen shortcut sunday beginnen.

  10. @Tim: zowel tradfri als Hue lampen zijn direct op HOMEY te gebruiken, maar als je de bridges toch al hebt kun je ze gewoon houden. Je koppelt dan de bridges aan HOMEY. Meer functionaliteit en firmware updates.

  11. Top apparaat!! Ondersteunt zeer veel apparaten. En sensoren. Ik heb de eerste versie die werkt prima. De nieuwe zal sneller zijn, maar goed dat is met alles zo

  12. Dus ze hebben de spraak eruit gehaald (microphones out) omdat dit niet wordt gebruikt?

    That’s odd nu met juist de opkomst van de Google homes, Amazon Echoes en Apple Homepods… of wordt hun spraak niet gebruikt omdat via GH, AE en AH dit beter doen en de Homey gekoppeld kan worden?

  13. Haha oke,

    TV aan gaat via Apple TV Shortcut (verschillende te vinden online)
    TV uit gaat via Webhook in Shortcuts – Smart things – TV gaat uit
    Wasmachine aan via Webhook in Shortcuts – Home Connect – wasmachine aan
    Ook zo alle was programma’s geprogrammeerd.

    Tot zo ver heb je dus alles slim gemaakt, maar je kan dit ook aan elkaar koppelen.
    Bv. in de avond zeg ik “i’m going to bed” dat triggerd de scene lampen in de woonkamer uit en in de slaapkamer aan, ook de deur op slot, maar ook de shortcut TV uit en Sonos stil.

    In de ochtend zeg ik “goodmorning” en de lampen in de slaapkamer gaan aan, scherm van iPhone wordt helderder, het nieuws gaat spelen op mijn HomePod in de slaapkamer en Qmusic start in de woonkamer via Sonos + de waterkoker gaat aan.

    Op die manier is eigenlijk alles aan elkaar te knopen. Sinds Shortcuts er is bedien ik mijn huis voor 100% met mijn stem. Ideaal.

  14. Gelijk de Pro gepreorderd. De vrijheid van Homey vs Homekit heeft me overgehaald.
    Homekit ben ik sowieso een beetje klaar mee, teveel gedoe via omwegen omdat Apple dingen OF niet toestaat, OF halfbakken maakt.
    Vaak werkt dit in je voordeel (het is zeker dat het werkt, want apple checkt het) maar nu werkt het juist averechts.
    Het voorbeeld van Michel met tig webhooks en andere omwegen laat het al zien. Apple heeft deze plank mijn inziens volledig mis geslagen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.