HomeWizard voor iOS ondersteunt nu IP-camera’s

Huisautomatisering van HomeWizard ondersteunt nu IP-camera's. Daarmee kun je rondkijken, je huis beveiligen of kijken of de ingestelde scenes wel goed werken.

ipcam-homewizardDe iPhone-app van HomeWizard heeft een update gekregen en ondersteunt nu ook IP-camera’s. Met HomeWizard kun je allerlei zaken in en om het huis automatiseren en bedienen met een iPhone-app. Een losse IP-camera is te koop voor 99 euro. Hiermee zie je alles wat er in en om het huis gebeurt. Via de app kun je je nieuwe IP-camera gemakkelijk toevoegen en gebruiken in een ‘scene view’. Dit houdt in dat je alle schakelaars uit een scene aan de camera koppelt. Je kan dan realtime het licht aandoen en meekijken.
Om HomeWizard te gebruiken heb je een starterkit nodig, die €239 kost.

De camera kan roteren rondom de X- en Y-as, zodat je kan pannen en tilten. Een infrafood-oog zorgt dat je ook in het donker nog objecten kunt onderscheiden. En wil je praten met de persoon die in beeld is, dan is daarvoor een ingebouwde microfoon met tweeweg audio aanwezig.

homewizard-notificatiesDe camera reageert op bewegingsdetectie maar is door z’n matzwarte kleur niet zo makkelijk onopvallend weg te werken. De meeste mensen hebben immers witte plafonds en wanden. Verder moet je nog zorgen dat er stroom aanwezig is op de plek waar je de camera wilt bevestigen. Een internetaansluiting ter plekke is niet nodig, want behalve met een netwerkkabel kun je de IP-camera ook aansluiten via Wi-Fi (b/g/n). Je kunt maximaal 10 camera’s koppelen aan je HomeWizard-set.

De iPhone-app gebruik je om de camera te bedienen: je beweegt de camera in vier richtingen, kunt het beeld flippen, spiegelen en infrarood aan/uit zetten. Behalve voor inbrekers is de camera ook handig voor mensen die bij het schakelen van scenes gewoon willen meekijken of het aan- of uitdoen van de verlichting, het sluiten van de gordijnen of het uitrollen van de zonneschermen wel is gelukt. Binnenkort is er nog meer mogelijk: dan kun je de IP-camera ook koppelen aan bewegingssensors, magneetcontacten en deurbellen die HomeWizard ondersteunt. Je krijgt dan bijvoorbeeld een screenshot via de camera als er iemand een ruimte betreedt of op de deurbel drukt. Eerder was het al mogelijk om bijvoorbeeld een melding te krijgen als er een rookmelder afgaat of wanneer de zon te fel schijnt.

Downloaden: HomeWizard (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Meer info: HomeWizard IP Camera
Tipgever: Udo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2012, 9:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, camera, homewizard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.