HomeWizard maakt huisautomatisering met de iPhone mogelijk

HomeWizard is een nieuwe oplossing waarmee je je huisautomatisering via één kastje kunt regelen. Via de bijbehorende app kun je met je iPhone de verlichting regelen en gegevens van je energiemeter, weerstation en thermometer uitlezen.

homewizard iphoneHuisautomatisering (domotica) is voor veel mensen nog een ver-van-mijn-bed-show. Maar er zijn inmiddels al betaalbare oplossingen, zoals de schakelaars KlikAanKlikUit, de slimme energiemeter Wattcher en de weerstations en draadloze thermometers van Cresta. Deze apparatuur kun je nu via een nieuwe oplossing van HomeWizard bedienen vanaf je iPhone. HomeWizard BV is het bedrijf achter de gelijknamige producten. De HomeWizard is in feite een kastje, dat de schakel vormt tussen alle apparaten. Via de bijbehorende app kun je verlichting in huis bedienen, temperatuur en luchtvochtigheid aflezen en energieverbruik in de gaten houden.

Nu is het nog zo, dat er weinig samenwerking mogelijk is tussen domotica-producten van verschillende fabrikanten. De meeste producten maken gebruik van radiografische signalen op 433 en 868 MHz. De HomeWizard communiceert op deze frequenties met allerlei apparatuur. Naast de eerder genoemde merken werkt HomeWizard ook samen met producten van DI-O, TFA, Cresta, Irox, Sinus, Bresser en Ventus. De HomeWizard beschikt over een ingebouwde Wi-Fi-module, die je kunt aansluiten op het thuisnetwerk. De installatie voer je uit via iPhone of iPad.

Een startpakket kost €239 en omvat een HomeWizard, twee schakelaars en een draadloze thermometer. Een thermometer kost €15 en een Wattcher €99. In de toekomst zullen nog meer apparaten worden ondersteund. De app is bedoeld om de apparaten te bedienen en bepaalde kenwaarden in de gaten te houden. Je kunt schakelaars groeperen in een bepaalde ‘scène’, zodat je bijvoorbeeld met één klik je huis in een romantische stemming kunt brengen. Ook kun je met één handeling alles in huis uitschakelen, als je de deur uitgaat. Het is ook mogelijk om timers in te stellen, zodat je automatisch apparaten kunt inschakelen of uitschakelen, op een voorafgekozen tijdstip of bijvoorbeeld bij zonopkomst en -ondergang. Heb je een slimme energiemeter, dan kun je op de iPhone een grafiek aflezen van je energieverbruik. HomeWizard BV is ontstaan uit een incubatieprogramma van de European Space Agency (ESA).

Downloaden: Homewizard (gratis – universeel)

energiemeter-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 14:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, domotica, homewizard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.