HomeWizard maakt foto als iemand op deurbel drukt

De vernieuwde HomeWizard-app ondersteunt de snapshot-functie. Als iemand op de deurbel drukt, een bewegingssensor, magneetsensor of rookmelder activeert, maakt HomeWizard een foto.

ip cam homewizardHomeWizard heeft een flinke update van de iPhone-app uitgebracht, die vandaag rond 15:00 uur beschikbaar komt in de App Store. De belangrijkste vernieuwing is de snapshot-functie, waarbij een foto wordt gemaakt als iemand op de deurbel drukt. HomeWizard 2.4 maakt het mogelijk om IP-camera’s te koppelen aan zogenaamde awareness-sensoren, zoals een deurbel, rookmelder, bewegingsmelder of magneetcontact. Zodra de sensor wordt geactiveerd, krijgt de IP-camera de opdracht om een foto te maken. Je krijgt vervolgens een push-notificatie op je iPhone en kan erop klikken om de foto beter te bekijken. Met de foto kun je beter inschatten wat er aan de hand is. Je kunt met de snapshot-functie ook een foto laten maken als iemand een ruimte betreedt of wanneer het rookalarm afgaat.

De snapshot-functie maakt het mogelijk om HomeWizard in te zetten als laagdrempelig inbraaksysteem. Je hoeft geen alarm te activeren als je de deur uitgaat, of snel het alarm uitschakelen als je weer even terugmoet omdat je iets bent vergeten. Het HomeWizard-systeem levert minder gedoe op.

iphone 5 snapshotHet is bovendien ook gewoon handig om te kunnen zien wie er bij de voordeur staat, op het moment dat je op je werk zit en er een koerier met een pakje voor de deur staat. Snapshots kun je delen via social media. Voor Belgische gebruikers is er ook goed nieuws. HomeWizard is vanaf nu ook in België te koop en dat valt samen met een andere nieuwe vernieuwing: de app is behalve in het Nederlands en Engels nu ook in het Frans in te stellen.

Ben je nieuwe gebruiker, dan zul je merken dat de configuratiemodus is verbeterd. Er is een duidelijker stappenplan toegevoegd en je hebt nu de mogelijkheid om je HomeWizard-device vanuit de app te configureren. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je op hetzelfde lokale Wi-Fi-netwerk zit als de HomeWizard zelf. Er is een nieuwe help-view in de app, die op afstand kan worden geactualiseerd. Mensen die de app gebruiken voor weersfuncties krijgen voortaan grafieken in Shared Weather te zien, die ze kunnen delen via e-mail.

De HomeWizard awareness kit kost €249 en bevat een HomeWizard, magneetcontact, bewegingsmelder en rookmelder. Daarnaast heb je een IP-camera nodig (vanaf €99).

Downloaden: HomeWizard (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 14:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiliging, homewizard, inbraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.