Deel je beginscherm op Homescreen.me.

Vernieuwde Homescreen.me laat je iPhone-beginscherm en Apple Watch-wijzerplaat delen

Homescreen.me is een website waar iedereen zijn of haar iPhone-beginscherm kan delen. De website is vernieuwd en laat je nu ook je Apple Watch-wijzerplaat delen, terwijl de website ook plannen heeft voor de toekomst.

Deel je beginscherm op Homescreen.me.
Iedere iPhone-bezitter deelt zijn beginscherm naar eigen smaak in, waardoor het best interessant kan zijn om de beginschermen met elkaar te vergelijken. Dit is precies wat de site Homescreen.me doet: iedereen kan zich daar registreren en zelf z’n beginscherm uploaden, zodat andere leden die kunnen zien. Homescreen.me is echter niet nieuw, maar is wel helemaal vernieuwd.


Homescreen.me bestond al in de beginjaren van de iPhone en in 2012 schreven we er al over. De site is nu echter helemaal opnieuw opgebouwd met een strak design, Apple Watch-ondersteuning en grotere plannen voor de toekomst.

Bekijk ook

Homescreen.me: beginscherm van je iOS-apparaat delen met anderen

Homescreen.me is een nieuwe gratis website waar je het beginscherm (homescreen) van je iOS-apparaten met anderen kunt delen.

Je beginscherm delen op Homescreen.me

De nieuwe Homescreen.me-website heeft een strakke look gekregen, maar de functies zijn nog wat beperkt. Op dit moment kun je je registreren, je iPhone-beginscherm en Apple Watch-wijzerplaat uploaden en er een beschrijving bij plaatsen. Onder het kopje Featured Homescreens bekijk je enkele uitgelichte beginschermen, maar je kunt bijvoorbeeld nog niet zelf op profiel zoeken. Je kunt wel het model iPhone en Apple Watch aangeven, maar het opslaan van een wijziging levert nu nog vaak een foutmelding op.

Profiel op Homescreen.me.

Binnenkort komt de site echter met een mogelijkheid om gebruikers te volgen, zodat je direct kunt zien als een favoriet account zijn of haar beginscherm of wijzerplaat aangepast heeft. Ook kun je later de geschiedenis van beginschermen bekijken, zodat je goed kunt zien hoe die in de loop van de tijd veranderen. Op dit moment werkt het dus alleen voor de iPhone en Apple Watch, maar iPad-ondersteuning moet later komen.

Profiel met Apple Watch op Homescreen.me.

De makers van Homescreen.me hebben ook een tijd gewerkt aan een aparte iOS-app, omdat dit veruit de makkelijkste manier is om je beginscherm te uploaden. Echter werd de app al snel door Apple afgewezen, omdat een iOS-app geen afbeeldingen van een beginscherm mag bevatten. Een oplossing kon hier niet voor gevonden worden, omdat het in de app juist draait om het delen van beginschermen. Desalniettemin kun je nu wel gebruikmaken van de vernieuwde website die de komende tijd dus verder uitgebreid gaat worden.

Je kunt je op de site helemaal gratis aanmelden met je Twitter- of Facebook-account, maar het kan ook met je eigen e-mailadres.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.